Kubernetes چیست؟

Kubernetes
برنامه نویسی وب شبکه مقالات

Kubernetes چیست؟

Kubernetes توسعه‌دهندگان به دلایل زیادی به سیستم‌های متن‌باز برای مدیریت کانتینرها روی آورده‌اند. این امر باعث شده تا بزرگان فناوری نیز دست‌ به کار شوند و پلتفرم‌‌های مختلفی را برای مدیریت کانتینرها معرفی کنند. یکی از این پلتفرم‌های معروف با نام Kubernetes (کوبرنتیز یا k8s) شناخته می‌شود.

کوبرنتیز (Kubernetes) در‌ واقع ساز و کار مدیریت کانتینر ها است که توسعه آن را شرکت معظم گوگل انجام داده است و در نتیجه سلاطین فناوری و توسعه‌دهندگان، علاقه زیادی به استفاده از کوبرنتیز نشان می‌‌دهند.

این امر باعث شده تا کوبرنتیز روز به روز مصارف بیشتری پیدا کند و به تعداد استفاده‌کنندگان آن افزوده شود. کاملاً مشخص است تعامل بیشتر با این ساز و کار، بهینه‌تر شدن آن را نیز به دنبال دارد.در این مقاله از تدریس24 با مفهوم کوبرنیتز و ویژگی‌های آشنا می‌شوید و بعد مقایسه‌ای خواهیم داشت بین کوبرنیتز و داکر.

 

داستان ایجاد کوبرنتیز (Kubernetes)

 

Kubernetes همان‌‌گونه که شما بهتر از ما می‌دانید رایانش ابری نیازهای جدیدی را در دنیای سخت‌افزار و نرم‌افزار ایجاد کرد و شاهد نسل جدیدی از فناوری‌ها بودیم که تعامل با رایانش ابری را ساده‌تر می‌کردند. اپلیکیشن‌های بزرگ نیز به سمت ماژولار شدن پیش رفتند تا مدیریت و تعامل با آن‌ها از جانب توسعه‌دهندگان و کاربران ساده‌تر شود.

در همین راستا گوگل به عنوان یکی از بزرگترین غول‌های فناوری که حیات خود را مدیون رایانش ابری است به این فکر افتاد تا یکی از پروژه‌های بزرگ خود را که در داخل این مجموعه از آن استفاده می‌کرد به صورت متن باز منتشر کند. این پروژه از زیرساخت‌هایی بر اساس کانتینرها بهره می‌گرفت و در داخل گوگل با نام Borg شناخته می‌شد.

جالب است بدانید Borg نقش اساسی در اجرای سرویس‌‌های مهم گوگل مانند جی‌میل و موتور جستجوی این برند داشت. به این ترتیب با متن‌باز شدن این پروژه سایر شرکت‌ها نیز قادر بودند پروژه‌های خود را همانند گوگل در ابعاد بزرگ پیش بگیرند.

Kubernetes به این ترتیب به زبان ساده‌تر می‌توان کوبرنتیز را وارث Borg دانست. یکی از خاصیت‌های مهم متن‌باز شدن هر پروژه‌ای توسعه سریع و گسترش آن در میان کاربران است و کوبرنتیز نیز به‌سرعت راه خود را به جوامع فناوری باز کرد و به رقیب بزرگی برای ساز و کارهای دیگر کنترل کانتینرها مانند Apache Mesos و Docker Swarm تبدیل شد.

در حال حاضر هزاران توسعه‌دهندگان با اهداف تجاری و شخصی در توسعه و بهینه‌تر کردن کوبرنتیز فعالیت دارند و شاهد ایجاد نسخه‌های تجاری کوبرنتیز نیز هستیم که شر‌کت‌های بزرگی مانند RedHat سرمایه‌گذاری‌های زیادی را برای گسترش آن انجام داده‌اند.

Kubernetes

 

کوبرنتیز Kubernetes چیست؟

 

Kubernetes اگر بخواهیم به‌زبان ساده کوبرنتیز را توضیح دهیم باید بگوییم کوبرنتیز اجرا و مدیریت کانتینرهای مختلف را در سرورهای متفاوت که در یک پایگاه داده یا چندین پایگاه قرار گرفته‌اند را بر عهده می‌گیرد. در کوبرنتیز کانتینرهای مختلفی که مشترکاً برنامه کاربردی خاصی را شامل می‌شوند در حالت جداگانه و مستقل تحت عنوان پاد (Pod)‌ دسته‌بندی خواهند شد. این کار فرآیند مدیریت و شناسایی آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.

به این ترتیب می‌توان گفت سازمان‌ها و شرکت‌هایی که سرویس‌های مختلف نرم‌افزاری را اجرا می‌کنند ابتدا به کانتینرها و در نهایت به ابزارهایی مانند کوبرنتیز نیاز دارند تا با کمک گرفتن از کانتینرها، برنامه‌ها را در بهترین حالت از یکدیگر جداسازی کنند. این فرآیند تولید و آزمایش اپلیکیشن‌ها و سرویس‌ها را ساده‌تر کرده و امکان اجرای آن‌ها در یک زیرساخت مشترک را فراهم می‌کند.

کوبرنتیز Kubernetes کمک می‌کند تا کانتینرها در گروهی‌ از ماشین‌ها به صورت خودکار و اتوماتیک اجرا شوند، به این ترتیب به زبان ساده‌تر می‌توان گفت کوبرنتیز نقش سیستم‌عاملی را ایفا می‌کند که بر روی چندین سرور در حالت یکپارچه اجرا می‌شود. در نتیجه نیازی به نگرانی برای وضعیت ماشین‌های مختلف وجود ندارد و کاربران در حالی که هیچ تغییری در سرویس‌های اجرا شده مشاهده نمی‌کنند قابل تعامل با اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مورد نظر هستند.

 

ویژگی‌های و برتری‌های کوبرنتیز Kubernetes

 

به لطف کوبرنتیز Kubernetes شرکت‌ها قادر هستند در فضای ابری برنامه‌های خود را به پیش بگیرند و کوبرنتیز را به عنوان یک سرویس عرضه نمایند. از طرف دیگر به لطف این قابلیت که کوبرنتیز بستر مناسبی برای راه‌اندازی و اجرای اپلیکیشن‌ها را فراهم می‌کند توسعه‌دهندگان به‌ سادگی می‌توانند اپلیکیشن خود را طراحی نموده و در پلتفرم‌های مختلف منتشر کنند.

کاملاً مشخص است چنین ویژگی‌ چالاکی و سرعت توسعه‌دهندگان را افزایش می‌دهد و به تمرکز ‌‌تیم توسعه‌دهنده در حین توسعه اپلیکیشن کمک می‌کند.

جالب است بدانید تعداد کانتینرهایی که کوبرنتیس پوشش می‌دهد گاهی اوقات از صدها هزار هم تجاوز می‌کند که تعامل با چنین حجمی از کانتینرها بدون راه‌کارهایی مانند کوبرنتیز عملاً دست‌نیافتنی است.

کوبرنتیز Kubernetes قابلیت‌های فنی زیادی را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند که در این بین می‌توان به امکان بررسی سلامت و تکثیر برنامه‌ها در مجموعه سرورهای یک مجموعه اشاره کرد. قابلیت تشخیص سرویس‌ها، تعادل حجم‌بار (Load Balancing) و مدیریت تنظیمات برای ایجاد سیستم‌هایی که از فناوری معماری Microservice Architecture بهره می‌برند اشاره کرد.

 

داکر یا کوبرنتیز Kubernetes ، کدام را انتخاب کنیم؟

 

هرکجا که صحبت از کوبرنتیس به میان می‌آید اشاره‌ای به داکر نیز می‌شود و این دو پلتفرم به‌عنوان رایج‌ترین ابزارها برای مدیریت کانتینرها شناخته می‌شوند، به این ترتیب کاملاً طبیعی است این سؤال برای توسعه‌دهندگان پیش بیاید که داکر بهتر است یا کوبرنتیز؟

در این زمینه نمی‌توان نسخه واحدی پیچید و باید موارد مختلفی را در نظر داشت، داکر یک سال زودتر از کوبرنتیز راهی بازار شده و طبیعتاً محبوبیت بیشتری دارد، از طرف دیگر داکر آن‌چنان که باید شاید نمی‌تواند نیاز توسعه‌دهندگان را در زمینه مدیریت کلاسترها پاسخگو باشد و انصافاً باید گفت کوبرنتیز قدرت بیشتری در این زمینه دارد.

 به این نکته نیز اشاره کنیم که در داکر شاهد ابزارهای حرفه‌ای و لازم برای مشاهده گزارش عمل‌کرد و مانیتور فضای کاری وجود ندارد.

کوبرنتیز Kubernetes ابزارهای بسیار متنوعی برای پیاده‌سازی و مدیریت کانتینرها دارد و فریم‌ورک امن‌ داکر را یکی از نقاط مختلف آن می‌شناسند. جالب اینجاست که کوبرنتیز قادر است از موتور داکر به‌عنوان ابزاری برای افزایش امکانات مدیریتی خود بهره بگیرد.

در مجموع می‌‌توان گفت داکر و کوبرنتیز به لحاظ امکانات تفاوت‌هایی با هم دارند اما این تفاوت‌ها بسته به نیاز یک مجموعه اهمیت پیدا می‌کند و به همین دلیل بسیاری از توسعه‌دهندگان کوبرنتیز را به دلیل قابلیت‌های ماژولار آن انتخاب می‌کنند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping