jQuery چیست؟
27 شهریور 1401 1401-07-28 11:39jQuery چیست؟
jQuery سرعت بالا آمدن یک سایت جزئی از فاکتور های رنکینگ گوگل است، که اگر در زمینه سئو فعالیت داشته باشید، نکته ی جدیدی برای شما نیست. وقتی یک سایت با تاخیر بالا می آید، نارضایتی و خستگی کاربران را به دنبال می اورد و پس انتظار طولانی مدت و بی نتیجه در آخر باعث می شود که کاربر صفحه را ببندند.
کاهش میزان کد های سایت تاثیری زیادی در سرعت بالا آمدن سایت دارد. بنابراین تا آنجا که برای برنامه نویس امکان دارد، بهتر است حجم سایت و کد ها را کاهش دهد. یکی از بهترین راه ها برای این کار استفاده از jQuery است.
jQuery یک کتابخانهی سریع و سبک وزن است، در همه جا قابل دسترس است و قابلیتهای زیادی را برای کاربر فراهم میکند. این کتابخانه رایج ترین جاوا اسکریپت است. یک رابط کاربری دارد که کار با آن بسیار ساده است و بسیاری از کاربران در مرورگر های خود از آن استفاده می کنند.( => مرورگر چیست ؟)
ویژگی های بارزی از جمله ایجاد و ویرایش متون HTML، ایجاد تغییر و کنترل رویدادها، انیمیشن سازی و Ajaxرا بسیار راحت تر کرده. jQuery شیوهی نوشتن جاوا اسکریپت را برای میلیونها کاربر در فضای وب به دلیل انعطاف پذیری و گسترش پذیری متفاوتی که دارد، تغییر داده است.
این نرمافزار است طبق آمار های به دست آمده، محبوبترین کتابخانهی جاوا اسکریپت است و حدود 75 درصد از سایت های محبوب از jQueryاستفاده می کنند. چرا که این کتابخانه با ارائه راهی آسان به شما این توانایی را می دهد که از جاوا اسکریپت در سایت ها استفاده کنید و آن را سبک تر، کاربردیتر و جذابتر کنید.
با استفاده ازاین نرم افزار حجم کدهای جاوا اسکریپت کاهش پیدا میکند. با استفاده از jQuery کار در یک خط خلاصه می شود در صورتی که بدون jQuery ، برای نوشتن آن چندین خط نیاز است.
در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
جی کوئری Jquery چیست؟
همان طور که در بخش اول مقاله بیان کردیم، Jquery کتابخانه جاوا اسکریپت است که چند مورد از کارکردهای آن عبارتند از:
پیمایش اسناد html
رسیدگی به رویدادها
متحرک سازی
تسهیل در تعاملات AJAX به منظور توسعه سریعتر وب و…
این کتابخانه به نحوی طراحی شده است تا بتواند روش نوشتن جاوا اسکریپت را تغییر دهد. هدف از طراحی این ابزار فوق العاده، سهولت استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت در صفحات طراحی وب است. به یاد داشته باشید که برخلاف باور برخی از برنامه نویسان مبتدی، Jquery جایگزینی برای جاوا اسکریپت نیست؛ بنابراین باور اینکه با یادگیری جی کوئری از آموزش جاوا اسکریپت بی نیاز میشوید، اشتباه است!

با تاریخچه جی کوئری Jquery آشنا شوید
برای اولین بار در سال ۲۰۰۶ بود که فردی به نام John Resig صحبت از جی کوئری به میان آورد و اقدام به انتشار این نرم افزار نمود. در حال حاضر این کتابخانه توسط یک تیم توسعه دهنده تحت هدایت Timmy Wilison نگهداری میشود. در همان سالهای اولیه انتشار، Jquery تحت دو لیسانس GPL و MIT فعالیت میکرد. اما در سال ۲۰۱۲ بود که مجوز GPL از کارنامه این نرم افزار حذف شد و هم اکنون تنها تحت مجوز MIT به فعالیت خود ادامه میدهد.
کاربردهای جی کوئری Jquery چیست؟
همان طور که اشاره کردیم، مهمترین کاربرد کتابخانه Jquery سهولت استفاده از جاوا اسکریپت میباشد. درواقع این کتابخانه دارای دستورات بسیار ساده و قابل درک است که در زمینه به کارگیری تکنولوژی ای جکس بسیار موثر واقع میشود. کاربرد این نرم افزار به قدری وسیع است که میتوانید یک سایت را با کمک Jquery به صورت فول ای جکس طراحی نمایید.
از دیگر کاربردهای بینظیر این کتابخانه، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تغییر شکل ظاهر یک صفحه
امکان دسترسی به عناصر موجود در یک صفحه
پاسخ به تعامل کاربر
اصلاح محتوای موجود در یک سند
سهولت در امور معمول جاوا اسکریپت
بازیابی دیتا از سرور بدون نیاز به رفرش
جیکوئری در چه جاهایی استفاده می شود؟
جی کوئری یک فایل چند کیلوبایتی است، اما همین فایل کوچک، قدرت فوق العادهای دارد و کارهای بسیار زیادی میتوان با آن انجام داد. برای شما با استفاده از jQuery میتوانید:
انیمیشن ها و افکت های زیبایی به المان هایتان اضافه کنید. برای مثال وقتی که کاربر روی یک المان کلیک کرد، افکت های مختلفی روی آن اجرا شود.
درخواست های Ajax به سمت سرور ارسال کنید و اطلاعات را بدون refresh صفحه از دیتابیس دریافت کنید.
تگ های HTML یا محتویات صفحه وب خود را اضافه، حذف، ادیت و… کنید. برای مثال یک تگ <div> اضافه کنید یا یک تگ <p> حذف کنید یا یک Class یا id خاص را به یک تگ خاص اضافه کنید.
اسلایدرهای عکس زیبا بسازید
منوهای باز شوندهی زیبا طراحی کنید (مانند منوهای بالای سایت یادیفای که با رفتن موس روی آنها، زیر منوهایی برای شما نمایش داده میشود)
به فرم های ثبت نام، ورود و… اعتبار سنجی را اضافه کنید. برای مثال چک کنید که اگر رمز کاربر کمتر از ۸ کاراکتر بود، اجازهی ثبت نام به کاربر داده نشود.
و بسیاری کارهای دیگر که میتواند به جذاب شدن صفحات وب شما بسیار کمک کند.
چرا jQuery را یاد بگیریم خوبه ؟
به دلیل داشتن ساختار ساده و کدهای مختصراستفاده از آن راحت تر است..
داشتن قابلیت بیشتر نسبت به دیگر کتابخانه ها و توانایی انجام کارهای متنوع روی HTML.
تعداد افرادی که برای توسعه و بهبود این کتابخانه تلاش می کنند روز به روز افزایش می یابد. همچنین کد هایی در زمینه دانلود وجود دارند که از قبل نوشه شده اند و لازم به دوباره کاری نیست و به کار شما سرعت می بخشد.
کسی که در حرفه ی برنامه نویسی یک تازه کار است می تواند با استفاده از آموزش های مختلف از این برنامه استفاده کند.
کار با Ajax را برای شما فراهم می کند. Ajax به شما این امکان را می دهد که بدون اینکه تمام صفحه را مجدداً بارگزاری کنید، تغییراتی که میخواهید را ایجاد کنید.Query درکنار ویژگی ها و قابلیت های خوبی که دارد اما دارای معایبی هم هست که خوب است به آنها توجه کنید.
ازنظر مقدار کتابخانهای درست است که این زبان برنامه نویسی گسترده است، اما گاهی ممکن است که قابلیت های آن محدود باشد و این موضوع برای کسانی ایجاد مشکل می کند که به گزینه اختیار و انتخاب زیادی در طراحی سایت خود نیاز دارند. بنابراین گاهی باید از کدهای جاوا اسکریپت معمولی استفاه کرد.
برای به اجرا درآوردن دستورات jQuery به فایل جاوا اسکریپت نیاز است. با وجود حجم کم این کتابخانه (بین 25 تا 100 کیلوبایت)، بازهم امکان دارد که مشکلات و اختلالاتی را در سرور مشتری ایجاد کند.
jQuery، عملکردی پایینتر از جاوا اسکریپت دارد چون که این کتابخانه پر سرعت، فایل های نیتیو جاوا اسکریپت را نیز در بر میگیرد. قصد رساندن این منظور که jQuery کند است وجود ندارد اما باید مراقب کدهای بد، که باعث بروز مشکل برای سرور شما می شود، باشید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل