icann چیست؟

icann
مقالات نرم افزار

icann چیست؟

icann شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که همه آدرسهای IP در دنیا مدیریت می شوند و بی حساب و کتاب به هیچ کشور یا ارگانی آدرس IP داده نمی شود ، حتی اسامی دامنه های اینترنتی نیز به همین روش است یعنی اینکه همینجوری و محض رضای خدا دامنه های با پسوند ir به ایران اختصاص نیافته است.

ICANN مخفف کلمه های Internet Corporation for Assigned Names and Numbers همانطور که از نامش پیداست یک سازمان مدیریت کننده اعداد و نام ها در اینترنت می باشد که کاملا خصوصی و غیر دولتی است و تقریبا می توانیم بگوییم.

 که هیچ سودی در خصوص انجام کارهایش نیز دریافت نمی کند ، این سازمان در واقع وظیفه مدیریت کردن آدرس های IP در اینترنت ، تهیه و اجرا پروتکل های اجرایی اینترنت ، سیستم مدیریت دامنه های اینترنتی DNS کشورها و … و همچنین مدیریت سرورهای ریشه یا Root در اینترنت را برعهده دارد ، شاید بپرسید که مگر مدیریت آدرسها بر عهده IANA یا Internet Assigned Numbers Authority نیست.

پاسخ ساده است ، در واقع ICANN جایگزین شده برخی از خدماتی است که سابقا IANA ارائه می داده است ، کلمه ICANN بصورت من می توانم انگلیسی EYE-CAN خوانده می شود. مدیر مجموعه ICANN در واقع همان مدیر اسبق IANA است که ما او را به نام دکتر جاناتان پوستل می شناسیم .

 IANA در واقع با مجوزی که از دولت ایالات متحده آمریکا دریافت کرد وظیفه مدیریت گسترش و رشد اینترنت و پژوهش های مربوط به آن را بر عهده گرفت و امروزه اگر هر کشور ، هر شرکت و هر سازمانی قصد توسعه شبکه اینترنت یا اضافه شدن به این مجموعه جهانی را داشته باشد بایستی در ICANN شناخته شده باشد.

با این تفاسیر اصلا تصور نکنید که ایالات متحده می تواند تصمیمات عجیب و غریبی در خصوص مالکیت های اینترنتی اتخاذ کند ( الکی مثلا کاره ای نیستن ) تمامی top level domain های جدیدی که مشاهده می کنید یا حتی تحقیق و پژوهش بر روی آدرس های IP و نسخه های مختلف آن امروزه در ICANN انجام می شود. ITPRO باشید.

در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

آیکان یا ICANN چیست؟

 

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers یک سازمان جهانی مستقر در کالیفرنیا آمریکا است که به منظور کنترل و مدیریت بهتر بر منابع اینترنت در کنار حجم قابل توجه مسئولیت ها که عمدتاً مربوط به gTLD ها میباشد ، 13 سرور اصلی را در دنیا تعیین نموده که با نام سرورهای Backbone شناخته میشوند و با حروف Aتا M نامگذاری شده اند.

ICANN در حال حاضر بیش از 850 مرکز ثبت دامنه تائید شده در سراسر دنیا دارد که به آنها ICANN Approved Registrar می گویند.

هدف های این شرکت ثبات در عملکرد اینترنت و توسعه سیاست‌های اهداف از پیش تعریف شده در سطح پایین به بالا است. در سند تأسیس این شرکت 35 هدف در نظر گرفته شده که بعضی از آنها به شکل تخصصی و فنی و برخی دیگر به گونه ای, رفتاری برای سازماندهی می باشد.

مدیریت و بررسی مسایل فنی DNS در سطح جهانی اینترنت بر دوش آیکان است تا بدین سبب آدرس دریافتی کاربران صحیح باشد. در این راه، نظارت و سرپرستی بر توزیع مشخص‌کننده‌های فنی و نمایندگی برای نام دامنه‌های مرتبه بالا (از قبیل com .net. و غیره) انجام می‌گیرد.

دیگر موارد مورد توجه کاربران اینترنت همچون امور مالی، محتوای اینترنت، spam و محافظت از داده‌ها خارج از محدوده مأموریت، حیطه وظایف آیکان است.

icann

 

 

تاریخچه ICANN

 

ایکن در تاریخ 18 سپتامبر سال 1988 ایجاد گردید و در تاریخ 30 سپتامبر در بخش Playa Vista لس انجلس، کالیفرنیا دفتر مرکزی ان ایجاد گردید.از انجا که این شرکت به تنهایی قادر به ارائه خدمات به تمام دنیا نبود از ابتدا شروع به اهدای نمایندگی به شرکت های کوچکتر نمود تا ان ها به نمایندگی از ICANN به فروش دامنه بپردازند.

به این نمایندگان به اصطلاح ICANN Approved Registrar گفته میشود.علاوه بر وظیفه هایی که در بالا برای این کمپانی ذکر گردید مدیریت توزیع منحصر به فرد ای پی ادرس ها را به نام دامنه های ثبت شده را نیز اضافه نمایید.

این توزیع دست به دست گسترش یافته تا ای پی ادرس ها توسط کمپانی های هاستینگ در اختیار کاربران و یوزر ها قرار گیرند.

 

icann چه وظیفه ای دارد ؟

 

مهم ترین وظایف شرکت آیکان ICANN در زیر آمده است:

۱ – کنترل کردن مسائل فنی مربوط به DNS ( Domain Name System – سیستم ثبت نام دامنه ها )

۲ – کنترل کردن صحت آدرس هایی که از کاربران دریافت می‌شود.

۳ – کنترل و مدیریت و سرپرستی روی توزیع نمایندگی برای نام دامنه هایی که مرتبه های بالایی دارند.

۴ – رسیدگی به امور مالی

۵ – کنترل محتوای اینترنت

۶ – کنترل SPAM ها

۷ – محافظت از اطلاعات خارج از محدوده ماموریت

۸ – تحلیل مالکیت نام دامین ها برای دامین هایی که از نظر عمومی سطح بالایی دارند. ( gTLD )‌

 

آیکان چگونه عمل می کند ؟

 

همان طور که می‌دانید تعداد وب سایت ها و در نتیجه دامنه هایی که در سرتاسر جهان در اینترنت وجود دارند، روز به روز در حال افزایش است و این موضوع باعث می‌شود نام های این دامنه ها با هم به تداخل بخورد. آیکان نام موسسه و سازمانی است که می‌تواند با نظارت از تداخل نام دامنه وب سایت های مختلف جلوگیری نماید.

برای ثبت دامنه، آیکان ۸۵۰ مرکز مختلف در سرتاسر جهان احداث کرده است.به جز این موضوع، وظیفه کنترل سرور های اصلی اینترنت، به طور مثال Backbone نیز بر عهده ایکان است.

همان طور که گفته شد با وجود ان که آیکان یک شرکت غیر انتفاعی و غیر دولتی محسوب می‌شود اما سازمان ها و مجموعه های مختلفی از جمله دولت ها با آن همکاری می‌کنند که یکی از این سازمان ها کمیته مشوری دولتی GAC است.

از میان سایر سازمان هایی که با آیکان همکاری دارند می‌توان به سازمان حمایت از نام دامنه هایی با کد کشور ها و یا ccNSO، سازمان حمایت از نام دامنه های عمومی یا GNSO و سازمان حمایت از آدرس ها و یا ASO اشاره کرد.

یکی از مواردی که در وظایف آیکان ICANN نام بردیم، تحلیل مالکیت نام دامین ها برای دامنه هایی با سطح بالای عمومی یا gTLD بود که امروزه با همکاری سیستم جهانی مالکیت معنوی WIPO موجب شده است که ساختاری سریع و منطقی برای رفع اختلافات نام دامین ها ارائه شود.

در واقع با تلاش شرکت آیکان و WIPO، دادگاه های سنتی به کنار رفتند و برای حل اختلافات در مورد اسم دامنه ها باید پرونده ها به مجمعی تحویل داده شوند که حکم نهایی را صادر نماید. این مجمع، UDRP نام دارد و اهمیت آن تا حدی است که بدون تایید آن امکان پذیرفته شدن هیچ دامنه ای وجود ندارد.

نام دامنه اهمیت بسیار زیادی در کسب و کار های اینترنتی دارد، انتخاب نام دامنه مناسب مختص به این موضوع می باشد.

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping