Featured Snippet چیست؟
21 خرداد 1401 1401-02-29 15:13Featured Snippet چیست؟
Featured Snippetاصلی ترین سوالی که کارشناسان سئو از خودشان میپرسند این است که چطور باید به صفحه اول یا رتبه اول صفحه نتایج برسیم. ولی سوالی که کمتر کسی از خودش میپرسد این است که چکار کنیم که به رتبه صفر یا Zero Position برسیم؟
اگر تا حالا درباره رتبه صفر چیزی نشنیده اید با ما باشید. برای اینکه این نقطه تاریک سئو را برای شما روشن کنیم اول باید به شما بگوییم که اصلاً رتبه صفر چیست، حضور در آن چه مزایایی دارد و چگونه میتوانیم با تکنیک های مختلف به آن برسیم.
در اکثر مقالاتی که به زبان فارسی درباره فیچر اسنیپت صحبت کرده، اشاره ای به سایت های ایرانی نشده است. در این مقاله از تدریس24 سعی کردیم اطلاعات به نحوی باشد که برای کاربران ایرانی کاربردی و مفید باشد.
featured snippet چیست؟
گوگل، Featured snippet را در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد و این ویژگی از آن زمان تاکنون به عنوان یکی از موارد مهم در زمینه سئو شناخته میشود. اگر همچنان محتوای خود را با بهکارگیری Featured snippet بهینهسازی نکردهاید، ممکن است ترافیک وبسایت شما به میزان قابل توجهی از دست برود.
درواقع Featured snippet یا پاسخ ویژه گوگل، نتایج جستجوی انتخاب شدهای هستند که در بالای نتایج ارگانیک و زیر تبلیغات ظاهر میشوند. آنها شامل یک متن توصیفی هستند که به اعتقاد گوگل به کاربران کمک میکند با سهولت بیشتری آنچه را که میخواهند کشف کنند. Featured snippet
معمولاً بدون نیاز به کلیک کاربر در وبسایت، مستقیماً به جستجو در SERP میپردازد. همچنین ممکن است شنیده باشید که featured snippet به عنوان «موقعیت صفر» نیز نامیده میشود زیرا آنها در بالای اولین موقعیت ارگانیک ظاهر میشوند. همچنین گاهی مواقع به آنها «جعبه پاسخ» نیز میگویند، زیرا اطلاعات در داخل یک جعبه نمایش داده میشود.
برای برطرف کردن افزایش جستجوهای صوتی و موبایلی، featured snippetها به صورت جزئی عرضه شدهاند. ترافیک جستجوی موبایل از ترافیک جستجوی دسکتاپ پیشی گرفته است و افراد بیشتری در دستگاههای تلفن همراه خود درخواستهای صوتی ارائه میدهند. گوگل تشخیص داد که featured snippet برای این کاربران مفیدتر از مدل سنتی خود با ده پیوند آبی است.

چگونه صفحه خود را در باکس featured گوگل قرار دهیم؟
گوگل اعلام کرده است که راه معینی وجود ندارد. شما نمیتوانید گوگل را مجبور به انتخاب سایت شما و نمایش آن در باکس پاسخ برجسته کنید مگر با کیفیت بالای محتوای خود و توجه زیاد کاربران به آن. گوگل صفحه ای را انتخاب میکند که پاسخ گوی سوال کاربران در رابطه با آن مفهوم یا پرسش باشد. مهم نیست که این صفحه اولین نتیجه گوگل در آن عبارت هست یا نه! حتی ممکن است سایت شما رتبه پنجم را در رتبه بندی گوگل برای عبارت جستجو شده داشته باشد ولی آنقدر پاسخ گوی سوال مورد نظر باشد که در این باکس به کاربران نمایش داده شود.شما میتوانید با هدف گذاری روی یک پرسش رایج و تهیه یک محتوای مفید و مرتبط شانس خود را برای حضور در Featured Snippet افزایش دهید. دقت کنید که محتوای شما بهتر است:
به طور پرسش و پاسخ مطرح شده باشد
مختصر باشد ولی کاملا پاسخ دهنده به سوال مورد نظر باشد
از هدینگ، لیست و جدول در آن استفاده شده باشد
بررسی آماری Featured Snippets
در یک بررسی آماری یک میلیون عبارت جستجو شده و نتایج آنها بررسی گردید. این مطالعات نشان میدهد که:
در 9.28 درصد جستجوها باکس پاسخ برجسته نمایش داده میشود و در 70 درصد از آنها صفحه پیشنهاد شده رتبه اول در نتایج گوگل را دارا نیست.
28.4 درصد از نمونه های نمایش داده شده به صورت Featured Snippet دارای تصویر بوده اند، 26.3 درصد بصورت لیست نمایش داده شدند و 17.7 درصد از آنها شامل جدول هستند.
هرچقدر تعداد کلمات در عبارت جستجو شده بیشتر باشد شانس نمایش باکس ویژه نیز بیشتر خواهد شد. 25 درصد حالت هایی که این شرایط را شامل میشوند جستجو با عبارات شش کلمه ای بوده است.
صفحات انتخاب شده میزان اشتراک گذاری بیشتر نسبت به متوسط صفحات در وب داشته اند. به این معنی که کاربران بیشتر آنها را در شبکه های اجتماعی انتشار داده بودند.
و در پایان عبارت هایی که میزان جستجوی روزانه و ماهانه آنها بیشتر است شانس بیشتری برای نمایش باکس پاسخ برجسته خواهند داشت. احتمالا دلیل آن است که، اطلاعات گوگل از داده های آماری گسترده تری برای نتیجه گیری بدست آمده است.
آیا در وب فارسی فیچر اسنیپت داریم؟
حالا این سوال پیش می آید که پس نباید در وب فارسی سایت مان را برای دیده شدن در فیچر اسنیپت ها بهینه کنیم؟ خب راستش را بخواهید ما سئوکاران در سطح وب فارسی همیشه عادت داریم که تکنولوژی ها و قابلیت های جدید گوگل برای مان دیرتر از دیگر زبان ها به نمایش دربیاید.
در واقع این موضوع کاملا هم منطقی است، چراکه در کل دنیا کمتر از 100 میلیون نفر مخاطب فارسی زبان وجود دارد در حالی که مخاطبان انگلیسی زبان و عرب زبان تعداد بسیار بیشتری دارند. بنابراین عادی است که گوگل ابتدا قابلیت هایش را برای این کاربران به وجود آورده و سپس به سراغ وب فارسی بیاید.
بنابراین چیزی که احتمال میدهیم، این است که در آینده ای نزدیک به ترتیب انواع فیچر اسنیپت ها در وب فارسی هم نمایش داده شود و خب در این شرایط آنهایی سود میبرند که از قبل به فکر بهینه کردن سایت شان برای نمایش در نتایج بوده اند. به همین دلیل پیشنهاد میکنم حتما به فکر اجرا کردن نکات و تکنیک هایی که در این مقاله میگویم، باشید.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 4 ساعت, 3 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل