DNSSEC چیست؟
30 مرداد 1401 1401-07-28 11:52DNSSEC چیست؟
پروتکل DNSSEC نوعی تکنولوژی است که در برابر حملات از آن استفاده می شود. این تکنولوژی روی آدرس وب سایت ها قرار می گرد و سایت ها را از حملات مخرب در امان نگه میدارد.DNSSEC کوتاه شده عبارت Domain Name System Security Extensions است. این تکنولوژی به این دلیل ایجادشده است که درخواست هایی که از سیستم کاربر ارسال می شود را به مقصد صحیح هدایت کند.
آیا در خصوص DNSSEC اطلاعاتی دارید؟ آیا می دانید مکانیسم سایت ها برای جلوگیری از حملات مخرب چیست؟ مزایا استقرار و استفاده از DNSSEC چیست؟ برای اینکه بتوانید جوابی برای این سؤال ها پیدا کنید بهتر است همراه ما در تدریس24 باشید.
DNSSEC چیست؟
همانطور که گفته شد DNSSEC یک نوع پروتکل برای حفاظت سایت ها از حملات مخرب روی دامنه و نام سایت ها است. امروزه عملکرد صحیحی سایت ها بر اساس نام آنها است. نام سایت ها به صورت مخفف با کلمه DNS نشان داده میشود. هر ایمیلی که ارسال می شود و هر تصویری که در اینترنت مشاهده می کنید به خاطر عملکرد صحیح DNS است.
در دنیای اینترنت هر سایت روی یک سرور قرار گرفته است. به همین دلیل برای اینکه به سایت مورد نظر وصل شوید باید به سرور مورد نظر وصل شوید. سرور ها با اعدادی به نام IP از یکدیگر متمایز داده می شوند و هر سرور یک عدد مانند 192.0.43.7 دارد. با توجه به تعداد بالای سایت ها تعداد زیادی از این عدد ها در دنیای اینترنت وجود دارد. قطعا حفظ شدن این عدد ها برای کاربران ارمی محال و غیر ممکن است.
DNSSEC برای اینکه کاربران به راحتی بتوانند به رایانه و سایت مد نظر خود متصل شود از یک پروتکل به نام DNS استفاده می کنند در واقع DNS نام سایت ها را به IP سرور ها متصل می کند و شما با تایپ کردن نام سایت به سرور مورد نظر هدایت می شوید. این فرایند به صورت یک استاندارد است و تمامی روتر ها، سرور ها و سایت ها از این قاعده پیروی می کنند. این فرآیند در کل اینترنت در تمام دنیا با یک روش استاندارد و پایه انجام می شود.

پروتکل DNSSEC چیست و چه کاربردی دارد؟
استفاده از اینترنت در هر دستگاهی تنها با کمک DNS امکان پذیر است. به این صورت که شما نام سایت را در مرورگر گوشی و یا رایانه خود وارد می کنید. مرورگر با دریافت نام سایت آن را در بانک اطلاعاتی موجود در اینترنت جست و جو می کند و IP متناظر با این نام را پیدا میکند و به سراغ IP می رود.
در آنجا سایت مد نظر را شناسایی کرده و سایت را فراخوانی می کند. با فراخوانی سایت اطلاعات سایت روی مرورگر بارگذاری نمی شود و شما محتویات سایت را مشاهده می کنید. امروزه تقریباً تمامی دستگاه هایی که به اینترنت متصل می شوند از این فرایند برای باز کردن سایت ها استفاده می کنند
اخیراً آسیب پذیری های زیبای در پروتکل DNS کشف شده است که نیاز به ارتقا و بهبود این پروتکل را الزامی کرده است. هکر ها و افراد خراب کردن با در اختیار گرفتن اطلاعاتی که در زمان ارسال درخواست ها برای DNS ها استفاده می شود، اطلاعات مهمی از سیستم و رایانه فرد مورد نظر پیدا می کنند فرایند های خرابکاری خود را از طریق این اطلاعات به دست آمده انجام می دهند.
این آسیب پذیر باعث شده است که پروتکل DNSSEC به وجود بیاید. امروزه استفاده از این پروتکل رشد بسیار زیادی داشته است. پروتکل DNSSEC با قرار دادن یک امضای دیجیتال در اطلاعات ارسال شده در DNS امکان احراز هویت دامنه ها و در امان بودن آنها را در برابر حملات مختلف امکان پذیر می کند.
امضاهای دیجیتال استفاده شده در پروتکل DNSSEC در سرور های DNS ذخیره می شوند. با بررسی امضا ها مشاهده شده در سرور ها، رکورد های مختلف DNS ها بررسی شده و هر کدام از آنها که دارای امضای مشابه و مورد تائید قرار می گیرد. با این کار اطلاعات و رکورد های ناشناس مورد تائید واقع نمی شوند.
شرح DNSSEC و فرایند های معروف آن
پروتکل DNSSEC برای انجام فرایند امنیتی خود عملکرد های جدید را تعریف می کند. از معروف ترین این فرایند ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- RRset
اطلاعات و رکود هایی با نام، نوع و class یکسان که درون یک RRset قرار میگیرند. برای نمونه تمام رکوردهای NS موجود برای یک دامنه داخل یک RRset قرار میگیرند.
- RRSIG
دربردارندهی امضای دیجیتال یک RRset
- DNSKEY
حاوی کلید عمومی مربوط به ZSK یا KSK
- ZSK
مسوول امضای رکوردهای در تمامی فرآیند است البته رکوردهای DNSKEY مرتبط با یک zone در این عملکرد قرار نمی گیرند.
- KSK
مسئول امضای رکوردهای DNSKEY مرتبط با یک zone است.
- DS
دربردارندهی hash رکورد DNSKEY حاوی public KSK است. از رکوردهای DS برای ایجاد زنجیرهای از اعتبارسنجی در ساختار سلسله مراتبی DNS استفاده میشود.
DNSEC چگونه کار میکند؟
DNSSEC با استفاده از امضاهای دیجیتال (Digital signatures) و کلیدهای رمزنگاری (cryptographic keys) دیاناسهایی که معتبر هستند را اعتبار سنجی میکند.
هنگامی که DNSSEC بر روی یک DNS zone فعال میشود، دو جفت کلید که key-pairs نامیده میشوند تولید میکند. این کلیدها اساس یک رمزنگاری میباشند. یک کلید عمومی (Public key) و دیگری کلید خصوصی (Private key) نامیده میشوند. کلید خصوصی به منظور رمزگذاری درخواستهای dns استفاده میشود که این رمزگذاری تنها توسط کلید عمومی قابل بازگشایی میباشد.
کلیدهای عمومی در DNS zoneها و در رکوردی با عنوان DNSKEY لیست شده و کلیدهای خصوصی در نیمسرورهای معتبر (authoritative Nameserver) نگهداری میشوند.
هنگامی که یک زون دیاناس آپدیت میشود، تمامی رکوردها (اعم از رکوردهای نوع A – MX و … ) توسط رکورد جدیدی به نام RRSIG که کوتاه شده عبارت Resource record signature میباشد امضای دیجیتالی میشوند.
RRSIG بوسیله کدکردن رکوردهای منبع و به منظور کد کردن نتایج ایجاد میشود. سپس هنگامی که درخواستهای DNS ارسال میشوند، سرور DNS درخواستها و RRSIG را دریافت میکند و سپس موارد دریافتی به نیمسرور برای بازگشایی کلید خصوصی توسط کلید عمومی بازگردانی میشوند. اگر کلید عمومی امکان بازگشایی کلید خصوصی را داشته باشد، پس امضای دیجیتالی ارسال شده معتبر است و به dns zone درستی هدایت شدهایم.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل