DMCA چیست؟

DMCA
مقالات نرم افزار های تحت وب

DMCA چیست؟

DMCA اینترنت یک شمشیر دو لبه است. هنگامی که مطالب خود را به‌صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارید‌، بلافاصله همه این اطلاعات و محتواها در دسترس مردم سراسر جهان قرار می‌گیرد – و با وجود چنین چیزی، خطر کپی یا سرقت دیگران از آثار شما هم به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

حتما سایت‌های زیادی، مخصوصا سایت‌های خبری، را دیده‌اید که چطور از محتواهای کپی شده استفاده می‌کنند. فقط کافی‌ست یک نفر روی یک موضوع یا خبر کار کند تا در چشم بر هم زدنی، ده‌ها و صدها سایت دیگر بدون کم و کاست همان محتوا را استفاده کنند.

احتمالا در مورد DMCA و قوانین دیگری که از محتوای آنلاین دارای حق نسخه‌‏برداری محافظت می‌کند‌، شنیده‌‎اید. اما DMCA چیست؟ کجا اجرا می‌شود و چه چیزی نقض آن محسوب می‌شود؟ و اگر نگران دریافت اخطار حذف DMCA برای محتوای قانونی خود هستید‌، بهترین راه حل‌های میزبانی بدون نام یا anonymous hosting برای شما چیست؟

پاسخ به همه این پرسش‌ها و سایر سوالات متداول در مورد DMCA را در ادامه این مقاله از تدریس24 بخوانید.

 

DMCA چیست؟

 

قانون کپی رایت هزاره دیجیتال – یا DMCA – یک قانون فدرال حق کپی رایت در ایالات متحده است که در سال ۱۹۹۸ وضع شد. در حالی که قوانین اولیه یا قانونی برای حفاظت از محتوای آنلاین در ابتدای وب و اینترنت وجود نداشت‌، DMCA با دادن حق کپی رایت به صاحبان محتواهای موجود در اینترنت، چشم‎‌انداز آنلاین را تغییر داد تا آن‌ها بتوانند روی کار خود کنترل بیشتری داشته باشند.

این قانون همچنین مسئولیت ارائه‎‌دهندگان خدمات اینترنتی (ISP) و بسترهای آنلاین که ممکن است محتوای دارای حق کپی رایت را میزبانی کنند محدود می‌کند. بر اساس قوانین DMCA‌، کاربران وب نمی‌توانند به طور قانونی محتوایی را که متعلق به ‌آن‌ها نیست در سایت خودشان بارگذاری کنند.

بدون اجازه مالک محتوا نمی‌توان از مطالبی مانند عکس‌ها‌، فیلم‌ها و موسیقی به صورت آنلاین استفاده کرد یا آن‌ها را به اشتراک گذاشت.هر کسی که خط مشی و قوانین DMCA را نقض کند‌، می‌تواند مجبور شود مطالب دارای حق کپی رایت را از سایت خود حذف کند.

DMCA

 

آیا DMCA در خارج از ایالات متحده نیز اجرا می‌شود؟

 

از آنجا که DMCA یک قانون مربوط به ایالات متحده است‌، فقط در همین منطقه قابل اجرا است. اگر هاست یک وب‌سایت در ایالات متحده مستقر است‌، بدون توجه به اینکه صاحب سایت یا صاحب حق کپی رایت در آن کشور حضور فیزیکی دارند یا خیر‌، تابع مقررات DMCA می‌شود.

اگرچه DMCA در خارج از ایالات متحده اعمال نمی‌شود‌، اما برخی از صاحبان حق کپی رایت اخطارهای حذف DMCA را به وب‎سایت‌های غیر آمریکایی ارسال می‌کنند. بسیاری از سایت‌ها مطابق قوانین کپی رایت منطقه‌ای و بین‌المللی با این درخواست‌ها موافقت می‎‌کنند.

وب‎سایت‌های کشورهایی که معاهده سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) را امضا کرده‎‌اند به احتمال زیاد از اخطارهای حذف بر اساس قوانین DMCA تبعیت می‌کنند.

 

نقض DMCA چیست؟

 

سیاست استفاده منصفانه از DMCA اجازه می‌دهد تا از برخی مطالب دارای حق کپی رایت به شیوه‌های خاصی استفاده شود. برای مثال‌، استفاده از محتوا برای اهداف «قابل تغییر» در جایی که محتوایی بر اساس اثر اصلی ساخته شده یا چیزی جدید از آن خلق کرده‌اید‌، قانونی است. در واقع شما می‌توانید از یک یا چند محتوا استفاده کرده و یک محتوای جدید با قلم خودتان بنویسید.

همچنین ممکن است بتوانید از محتوای دارای حق کپی رایت برای مقاصد غیر تجاری استفاده کنید‌، یا استفاده شما از مطالب، ارزش محتوای اصلی را کاهش ندهد. با این حال‌، اگر از مواد دارای حق کپی رایت بدون اجازه مالک استفاده می‌کنید (و به نحوی که تحت استفاده عادلانه قرار نمی‌گیرد)‌، قوانین DMCA را نقض خواهید کرد.

برخی از نمونه‌های رایج نقض DMCA عبارتند از:

استفاده از عکس‌های دارای حق کپی رایت در یک بلاگ پست

سرقت و کپی کردن از مطالب نوشته شده سایت‌های دیگر

افزودن موسیقی یا ویدیوهای بدون مجوز به سایت یا شبکه‌های اجتماعی

 

جریمه نقض DMCA چیست؟

 

هنگامی که شخصی مرتکب نقض DMCA می‌شود‌، ممکن است یک اخطار از سوی DMCA دریافت کند که از او می‌خواهد بلافاصله همه محتوای دارای حق کپی رایت را حذف کند. در صورت عدم توجه به این اخطار و رعایت نکردن آن‌، مجرم می‌تواند حساب یا وب‏سایتش را توسط ISP خود معلق کند. ‌آن‌ها همچنین می‌توانند مشمول مجازات‌های مدنی یا کیفری شوند.

متخلفان حق کپی رایت ممکن است تا ۳۰ هزار دلار جریمه شوند و خسارت مدنی بپردازند. در پرونده‌های جنایی‌، مجرمان DMCA نیز ممکن است از ۵ تا ۱۰ سال زندان بگیرند و به پرداخت تا ۱ میلیون دلار جریمه محکوم شوند.

 

کاربرد قانون DMCA

 

بر اساس این قانون هرگونه سو استفاده و کپی از محتوای دیجیتال بدون رعایت قوانین کپی رایت و ذکر منبع محتوا تخلف محسوب میشود.همچنین برا اساس قانون DMCA انتشار و یا استفاده از هرنوع ابزاری که باعث نقض قوانین کپی رایت و نسخه برداری یک محصول شود نیز تخلف محسوب میشود.با توجه به این موارد در هنگام انتشار یک محتوا دقت داشته باشید که محصول مورد نظر با استفاده از قوانین DMCA محافظت نشده باشد.

در صورتی که خالق یک اثر به دلیل نقض قانون کپی رایت و حق نسخه برداری از شما شکایت نماید، عواقب خوشی در انتظار شما نخواهد بود.هرچند که اعمال این قانون در کشور ایران اصلا جدی گرفته نمیشود.اما این موضوع دلیل نمیشود که از لحاظ اخلاقی و وجدانی نیز حقوق خالق یک اثر ضایع و نقض شود.

 

نحوه گزارش یک محتوای کپی به گوگل

 

در صورتی که به هر نحوی مطلع شده اید که از محتوای صفحه وب شما بدون ذکر نام منبع و اجازه شما کپی برداری شده است،می توانید این موضوع را به گوگل گزارش دهید تا در صورت اثبات ادعای شما سایت مورد نظر از نتایج گوگل حذف شود.علاوه بر حذف سایت کپی کننده از نتایج،این اتفاق برای سایت به عنوان یک نمره منفی محسوب شده و اعتماد گوگل نسبت به این سایت کم خواهد شد.مطمئنا این موضع در سئو سایت و رتبه بندی آن تاثیر گذار خواهد بود.

البته پروسه تایید گزارش و برخورد گوگل با سایت کپی کننده به این راحتی نیست و شما نمی توانید از این روش به عنوان راهی برای از دور خارج کردن رقبای خود استفاده نمایید.در ادامه به بررسی مراحل حذف یک سایت کپی کار از نتایج گوگل خواهیم پرداخت.

در مرحله نخست شما باید بتوانید ثابت کنید که محتوای مورد ادعا، توسط شما تولید شده است و یا حق کپی رایت آن در اختیار شما میباشد.

قانون کپی رایت در دنیای وب برای سایت های با دامنه ir نیز اعمال میشود.(برخلاف شاخه های دیگر خلق یک اثر در ایران)

ارسال گزارش از  سوی شما،قطعا باعث حذف سایت کپی کار از نتایج نمی شود و امکان دارد گوگل سایت مورد نظر را در نتایج پایین آورده و شما را به جایگاه اصلی تان بازگرداند.

دقت کنید گزارش DMCA باعث حذف کل سایت متخلف از نتایج گوگل نخواهد شد.این گزارش صفحه ای که در آن محتوای کپی وجود دارد را طرف برخورد خود قرار خواهد داد.

در هنگام تکمیل فرم گزارش DMCA باید آدرس صفحه ای که در آن محتوای کپی وجود دارد را به گوگل معرفی کنید.

در صورتی که فردی شما را محکوم به استفاده از محتوای کپی کند ، می توانید گزارش این محتوا را در Webmaster خود مشاهده نمایید.

دقت کنید که گوگل علاوه بر استفاده از ربات های خود برای تشخیص کپی بودن یک محتوا از یک تیم انسانی نیز برای تایید این موضوع استفاده میکند.پس سعی کنید از دلایل خوبی برای اثبات ادعای خود استفاده کنید.

 

رفع خطاهای DCMA

 

این که بخواهیم روش دور زدن به شما یاد دهیم مطمئنا کار اخلاقی و درستی نیست، هم چنین اگر سعی در دور زدن داشته باشید، مطمئنا گوگل در آینده ای نه چندان دور دست شما را خواهد خواند و جلوی شما را خواهد گرفت. برای همین باید همیشه سعی کنید در سایت تان قوانین کپی رایت را رعایت کنید؛ و یا اگر رعایت نمی‌کنید، کاری کنید که گوگل به آن دسترسی نداشته باشد.

 این قانون در حدی جدی و مورد توجه است که حتی ISP ها (سرویس دهندگان اینترنت) هم اجازه دارند دسترسی مشترکین خود را به سایت های ناقض کپی رایت قطع کنند! پس دور زدن این قانون شاید در آینده ای نزدیک برای هیچکس معقول و درست به نظر نرسد.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping