CTO کیست و چه وظایفی دارد؟

CTO
برنامه نویسی مقالات

CTO کیست و چه وظایفی دارد؟

CTO تکنولوژی با شتاب زیادی در حال گسترش است و شرکت‌ها باید همگام با این تغییرات جلو بروند. داستان تلخ شرکت نوکیا به ما نشان می‌دهد که مقاومت در برابر تغییرات جدید ممکن است به چه قیمتی تمام شود. زمانی که تمام سازندگان گوشی‌های هوشمند تصمیم گرفتند به اندروید ملحق شوند نوکیا از این تصمیم سر باز زد و در نتیجه شکست سنگینی را در بازار تجربه کرد.

 پس اهمیت تکنولوژی و همگام شدن با آن مخصوصا در کسب و کارها بسیار حیاتی است. مدیریت صحیح، نقش حساس و بسیار کلیدی در راهبرد اهداف یک سازمان دارد و این مدیران هستند که مجموعه را برای رسیدن به اهداف سازمان هدایت می‌کنند.

 با بزرگتر شدن کسب و کارها و تقسیم سازمان‌ها به بخش‌های کوچک‌تر، نیاز به مدیران بیشتر از پیش در کسب و کارها احساس می‌شود. در این مقاله از تدریس24 بررسی خواهیم کرد که CTO کیست و چه وظایفی دارد؟ با ما همراه باشید.

 

توصیف موقعیت شغلی مدیر فنی

 

بیایید در ابتدا مبحث فنی این موقعیت شغلی را کنار گذاشته و از دیدگاه عمومی‌تر به آن نگاه کنیم. اگر برای اولین بار است که به این کار وارد شده‌اید، شاید برای‌تان این سوال ایجاد شده باشد که CTO مخفف چه عبارتی است و عنوان شغلی CTO چه وظایف و مسئولیت‌هایی را برعهده دارد.

احتمالا اگر در اینترنت این عنوان شغلی را جستجو کرده باشید، متوجه شده‌اید که لیست دقیق و مشخصی از وظایف و مسئولیت‌های CTO وجود ندارد. در واقع مسئولیت‌های شغل CTO از شرکتی به شرکت دیگر، متفاوت است. توصیف این موقعیت شغلی، احتمالا شامل مسئولیت‌هایی از جمله نظارت و مدیریت تیم توسعه نرم‌افزار با تکیه بر دانش فنی، مدیریت پروژه، برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی استراتژیک، انتخاب برون‌سپاری نرم‌افزار و مواردی از این قبیل باشد.

 به‌طور کلی، یک مدیر فنی نه‌تنها هدایت و رهبری فنی توسعه‌دهندگان تحت نظارت خودش را برعهده دارد، بلکه باید اطمینان حاصل کند که تکنولوژی‌های مورد استفاده از استراتژی تجاری شرکت پشتیبانی و به آن کمک کند.

تا همین‌جا به توصیف کلی و عمومی این موقعیت شغلی بسنده می‌کنیم اما در ادامه سعی داریم که به‌صورت تخصصی‌تر آن را بررسی کرده و به‌صورت تئوری، نکات کاربردی و مفیدی در رابطه با جایگاه شغلی CTO، در اختیار شما قرار بدهیم. پیش از آن بیایید ببینیم که چه ویژگی‌هایی یک مدیر فنی را در شرکت نرم‌افزاری، موفق و تاثیرگذار می‌کند.

CTO

 

CTO با CIO چه تفاوتی دارد؟

 

در سازمان‌های متوسط تا بزرگ که بودجه‌ی بیشتری در اختیار دارند، بهترین حالت این است که سازمان هم CTO داشته باشد و هم CIO. هر دو موقعیت شغلی، تمرکز خود را روی توسعه‌ی تکنولوژی گذاشته‌اند و هر دو فناوری محور هستند.

 اما فرق آن‌ها چیست؟ تفاوت کلیدی بین CTO و CIO در این است که معمولا CIO تمرکزش را روی عملیات داخلی می‌گذارد و CTO بیشتر روی مسائل خارج از سازمان کار می‌کند. CIO بیشتر با کارمندان IT شرکت به عنوان یک مدیر سروکار دارد، اما CTO روی توسعه‌ی تکنولوژی‌هایی که به رشد سازمان کمک می‌کنند، تمرکز می‌کند. حتی گاهی تکنولوژی‌های جدید را نیز پیشنهاد می‌دهد.

 

آشنایی با نقش CTO در سازمان‌ها

 

نقش CTO در سازمان‌ها ممکن است با هم متفاوت باشد. هر سازمان با توجه به شرایطی که دارد، وظایف گوناگونی برای CTO در نظر می‌گیرد. توانایی‌های یک CTO ترکیبی از مسائل فنی، هوش هیجانی و… است. اما معمولا موارد زیر برای یک مدیر ارشد فناوری الزامی هستند:

نظارت بر تکنولوژی‌ها و مباحث داغ روز که می‌توانند در اهداف تجاری سازمان تاثیرگذار باشند

شناسایی فرصت‌ها و ریسک‌هایی که سازمان را تهدید می‌کنند

شرکت در تصمیم گیری‌های مدیران شرکت

تحقیق و پیشنهاد سیستم‌های مدیریت محتوای رایج

مدیریت تحقیق و توسعه درباره‌ی تکنولوژی و مفاهیم IT

اشتراک گذاری استراتژی تکنولوژی شرکت با مدیران، شرکا، سرمایه گذاران و برخی از کارمندان

و…

در یک تعریف خلاصه، CTO توضیح می‌دهد که تکنولوژی چگونه در سازمان به کار گرفته شود تا موفقیت کسب و کار را به همراه داشته باشد. همچنین CTO باید عاشق تکنولوژی بوده و از جریان اتفاقات جدید حوزه‌ی IT باخبر باشد. با توجه به ساختار و سلسله مراتب سازمان، CTO ممکن است با تیم تحقیق و توسعه (R&D) یا تیم مهندسان کار کند.

CTO باید به خوبی با فعالیت ارگان‌های نظارتی آشنا باشد. برای مثال اگر CTO در آمریکا فعالیت می‌کند، بهتر است نحوه‌ی کار و فعالیت سازمان غذا و دارو، نظارت بر محیط زیست و… را به خوبی بشناسد. همچنین باید با مسائل مربوط به مالکیت معنوی مثل ثبت اختراع، ثبت برند و شرکت، قراردادهای تجاری و… آشنا باشد.

 

ویژگی های یک cto خوب چه چیزی است؟

 

در زیر موارد مهمی که جزء ویژگی های یک cto خوب میباشد اشاره کرده ایم:

  • cto باید به فاکتور اقتصادی توجه نماید

مسئولیت مدیر ارشد فنی در تبدیل بخش فنی شرکت به گروه آزمایش نمی باشد، بلکه طی تجارب بدست آمده باید گفت که این فرد باید به معنای واقعی به فکر سودآوری و اقتصاد شرکت باشد. از این رو CTO بایستی حتما این مورد را مورد توجه قرار دهد، علاوه بر آن باید نسبت به اقتصاد شرکت آگاهی لازمه را کسب نماید و همواره درک عمیقی از تجربه ها داشته باشد.

  • cto باید آپدیت باشد

ماهیت این شغل یعنی مدیر ارشد فنی می طلبد که Cto از خصوصیاتی همچون کنجکاوی و علاقه به یادگیری و فرا گرفتن موضوعات جدید باشد. این امر باعث می شود که در فن آوری های مدرنی که ممکن است ایجاد شود، به روز و آپدیت باشد. خوشبختانه در حال حاضر چندین وب سایت جهت کمک به افراد ایجاد شده تا بتوانند حین استفاده از فناوری، آپدیت باشند. گفتنی است که بعضی از این وب سایت ها حتی به طور خاص و ویژه به شما کمک می کنند.

  • cto نیاز است که یک استراتژیست عالی باشد

مدیر ارشد فنی یا به عبارتی cto مجموعه علاوه بر این که باید نگاهی به زمان حال بیاندازد، بایستی نسبت به نیازهای شرکت در آینده نیز به صورت کوتاه مدت و بلند مدت آگاهی داشته باشد. برای انجام این کار، cto باید وضعیت توسعه فنی شرکت و اجرای فناوری های مدرن را مورد توجه خود قرار دهد، علاوه بر آن نیاز است که فاکتورهای کلیدی از قبیل امکانات مالی موجود را مهم بشمارد.

  • cto باید از مهارت های اجتماعی لازمه برخوردار باشد

دقیقا مشابه هر گونه موقعیت مدیریتی دیگری، cto نیز باید قادر باشد افراد مختلف جامعه را درک کند و با آن ها ارتباط برقرار نماید، گفتنی است که این مورد بسیار حائز اهمیت است و باید مورد توجه خاص قرار گیرد. با این حساب نه تنها نیازمند درک موضوعات فنی (جهت آموزش افرادی که آموزش های فنی را دارا نیستند)، است بلکه باید این توانایی را داشته باشد که به تیم خود در مورد نکات مرتبط با نیازهای مشتری یا عملکرد اقتصادی آگاهی دهد تا بهتر بتوانند جوابگوی نیازهای آن ها باشند.

  • cto باید دارای تخصص در مدیریت پروژه باشد

از آن جا که فعالیت cto مرتبط با تحقق پروژه های خاص است، برخورداری از دانش خاص در مورد چگونگی مدیریت یک پروژه بسیار ارزشمند و حائز اهمیت خواهد بود. به عبارتی شغل cto می طلبد که جهت مدیریت هر چه بهتر پروژه ها، از تخصص کافی برخوردار باشد (این مورد یکی از مهم ترین ویژگی هایی است که Cto باید دارا باشد).

مهم ترین مواردی که cto باید اشراف داشته باشد:

اشراف فنی

اشراف هزینه ای

توجه به زمان تیم

توانایی در برقراری ارتباط و تیم ورک

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping