Crm چیست و چه کاربردی دارد؟

crm
مقالات نرم افزار های تحت وب

Crm چیست و چه کاربردی دارد؟

CRM از نظر لغوی به معنای سیستم ارتباط با مشتریان است، CRM یک سیستم یکپارچه است که به شما کمک می کند بتوانید بتوانید نحوه ارتباط و تعامل با مشتریان خود را به صورت سیستمی مدیریت نمایید.

معمولا در مجموعه ای که شما در آن مشغول فعالیت هستید، درآمد مجموعه از طریق مشتریان شما تامین می شود، حالا شما ممکن است که کار فروش یک محصول را انجام دهید، و یا این که یکسری خدمات را به مشتریان خود ارائه دهید، و از آن ها هزینه ای را بابت این موضوع دریافت نمایید.

در این جا CRM به شما کمک می کند که بتوانید ارتباط با مشتریان قدیمی یا اصطلاحا مشتریان بالفعل خود را حفظ نمایید، و راه کار های اساسی برای ارتباط با افرادی که در آینده می توانند مشتری مجموعه شما باشند که اصطلاحا به آن ها مشتری بالقوه می گویند در نظر بگیرید.

همانطور که گفتیم، مدیریت ارتباط با مشتری به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که می‌تواند منجر به وفاداری مشتریان به برند و کسب‌و‌کار شما شود، این فعالیت‌ها می‌تواند شامل به‌کارگیری انواع ابزار و تجهیزات، منابع انسانی و… باشد، به عنوان یک مثال ساده، فرض کنید.

 پس از اینکه فردی از شما خریدی انجام می‌دهد با او تماس گرفته و مطمئن شوید از محصول خریداری شده رضایت دارد، یا پس از هر خرید یک هدیه‌ی غافل‌گیر کننده برای مشتریان خود ارسال کنید، انجام این‌گونه فعالیت‌ها می‌تواند شدیدا باعث جلب اعتماد مشتریان و احساس رضایت در آنان شود.

در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

مدیریت ارتباط با مشتری چیست؟

 

مثال‌هایی که در بالا بیان کردیم، نمونه‌های بسیار ساده‌ای از CRM هستند، در حقیقت با راه‌اندازی یک سیستم مدیریت ارتباط با مشتری شما قادر خواهید بود موارد مهمی مانند نرخ بازگشت مشتریان یا رفتار کاربران را زیر نظر داشته و آنان را به خرید بیشتر محصولات یا خدمات‌تان ترغیب کنید و بدین ترتیب علاوه‌بر برندسازی برای کسب‌و‌کار خود نرخ تبدیل و در نتیجه فروشتان را افزایش دهید.

عده‌ای CRM را یک مدل ذهنی و رفتار می‌دانند تا یک ابزار، اما در واقع “سی آر ام” یک مدل ذهنی است که با استفاده از ابزارهای متنوع پیاده‌سازی و به‌کار گرفته می‌شود، یک سازمان در ابتدا باید برای مشتریان خود و همچنین جذب و برقراری ارتباط با مشتریان قبلی برنامه‌ریزی کرده و مدیران کسب‌و‌کار آن را در استراتژی‌های بازاریابی خود گنجانده باشند.

پس از اینکه این مدل ذهنی در سازمان شکل گرفت کافیست با استفاده از ابزارها و نرم‌افزار‌های CRM آن را در کسب‌و‌کار خود پیاده‌سازی کنید، به همین علت است که می‌گوییم به‌کارگیری سیستم مدیریت ارتباط با مشتری هر چند در نگاه اول تنها یک ابزار به نظر می‌رسد اما لازمه‌ی آن باور داشتن به این مدل بازاریابی است.

فرقی نمی‌کند مشتریان شما در کجای دنیا ساکن باشند، شما با استفاده از سیستم‌های CRM قادر خواهید بود بدون در نظر گرفتن محدودیت مکانی و زمانی با مشتریان‌تان در ارتباط باشید، همه‌ی ما می‌دانیم که یکی از مهم‌ترین جذابیت‌های فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک حذف محدودیت‌های زمانی و مکانی است، بنابراین توصیه می‌کنیم شما هم هرچه سریع‌تر کسب‌وکار آنلاین خود را راه‌اندازی کنید.

crm

 

 

استفاده از CRM چه مزایایی به همراه دارد؟

 

حال که با مفهوم و کاربردهای سیستم‌های مدیریت ارتباط با مشتری آشنا شدیم بد نیست، نیم‌نگاهی نیز به مزایای به‌کارگیری آن‌ها داشته و بررسی کنیم که سیستم‌های CRM چه ارزش افزوده‌ای را برای یک کسب‌و‌کار به همراه خواهند داشت، برخی از مزیت‌های کلیدی CRM عبارتند از:

استفاده‌ی بهینه از زمان

همیشه در هر کسب‌و‌کاری بخش فروش و ارتباط با مشتریان یکی از شلوغ‌ترین بخش‌های آن بیزینس به حساب می‌آید، شما با استفاده از یک سی آر ام قادر خواهید بود حجم بالای ارتباط با مشتریان را به‌سادگی مدیریت کرده و به شدت در زمان و انرژی کارکنان‌تان صرفه‌جویی کنید.

مدیریت ساده‌تر

با افزایش تعداد مشتریان،‌ مدیریت آن‌ها نیز دشوارتر شده و می‌تواند باعث سردرگمی شما شود، اما با به‌کارگیری یک سیستم CRM متصل به فروشگاه‌تان می‌توانید به سادگی رفتار کاربران را پیگیری کرده و در صورت نیاز به سادگی با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

شناسایی نیاز مشتریان

یک سیستم CRM استاندارد، اطلاعات جامع و کاملی از مشتریان در اختیار شما قرار می‌دهد، این اطلاعات می‌توانند شامل گزارش آنالیز رفتار کاربران و حتی نیازهای آنان باشد، بدین ترتیب با داشتن این اطلاعات می‌توانید دقیقا خدماتی متناسب با نیاز کاربران‌تان به آن‌ها ارائه دهید.

مدیریت فروش

تیم فروش شما می‌تواند با بررسی و آنالیز داده‌های موجود در سیستم ارتباط با مشتریان و با توجه به علایق، رفتار و خرید‌های پیشین مشتریان،‌ رفتار آینده‌ی آن‌ها را پیش‌بینی کرده و بدین ترتیب یک برنامه‌ی جامع و کامل برای بازاریابی محصول یا خدمات به بخش فروش ارائه دهد.

 

چرا CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری در کسب‌وکار اهمیت دارد؟

 

در بازار رقابتی و پرهیاهوی امروزی، اهمیت مدیریت ارتباط با مشتری ابداً قابل اغماض نیست؛ چرا که یکی از بهترین و مؤثرترین ابزارها در جهت جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان کنونی محسوب می‌شود. دقیقاً به همین دلیل است که شرکت‌های موفق به سرمایه گذاری بیشتر و بیشتر در CRM ادامه می‌دهند. در واقع، آمارهای سال 2018 میلادی نشان می‌دهد که بیشترین درآمد بازار نرم‌افزارهای تجاری به نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری تعلق داشته است.

در دنیای امروز که گزینه‌های متنوع و فراوانی در برابر مشتری قرار دارد، دقت نظر و سختگیری مشتریان دوچندان شده و وفاداری تقریباً به تاریخ پیوسته است؛ به محض اینکه یک محصول جدید به بازار عرضه می‌شود همه از آن اطلاع پیدا می‌کنند و بسته به کیفیت، نحوه بازاریابی یا عوامل مختلف دیگر پس از مدتی می‌تواند مورد اقبال مردم قرار بگیرد که به نوبه خود به معنی کمرنگ شدن نقش وفاداری به شرکت‌های مختلف است.

به علاوه، همه مشتری‌ها نیز مثل هم نیستند. برخی از آن‌ها حتی اگر هزینه بسیار اندکی را هم پرداخت کرده باشند انتظار خدمات پس از فروش قوی دارند. عده دیگری از جمله فعالان دنیای تجارت و کسب‌وکار محسوب می‌شوند و اغلب به دنبال خرید محصولات و خدمات جدید و کارآمدتر هستند و حتی شاید در زُمره افراد تأثیرگذار در بازار هدف شما قرار بگیرند

. CRM در اولویت بندی اقدامات فروش و بازاریابی برای این گروه‌ها به شما کمک می‌کند. علاوه بر این، راه بهتری برای درک نیازها و خواسته‌های مشتری و بهبود روش و فرآیند ارائه محصولات مختلف به مشتری را در برابرتان قرار می‌دهد. طبیعتاً هرچه اطلاعات بیشتری درباره مشتریان خود و سلایق و رفتار آن‌ها داشته باشید، احتمال متناسب‌تر بودن پیشنهادهایی که ارائه می‌دهید بیشتر خواهد بود.

به زبان ساده، CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری، موتور محرکه‌ای است که باعث جلب اعتماد مشتری شده و رابطه‌های قوی‌تری را شکل می‌دهد.

البته شاید این تصور پیش بیاید که برای ارتباط مؤثر با مشتری فقط به فناوری نیاز داریم، اما یک CRM کارآمد فقط به فناوری محدود نمی‌شود. در واقع، هیچ نوعی از فناوری، هر چقدر هم که توانمند و هوشمند باشد نمی‌تواند بدون یک استراتژی کارآمد که روند پیاده سازی و استفاده از آن را هدایت می‌کند به جایی برسد. به عبارت دیگر، برای اینکه بتوان یک برنامه مشتری محور را عملی کرد، باید هم استراتژی و هم فناوری، هر دو کارآمد بوده و در کنار هم و متناسب و هماهنگ با یکدیگر کار کنند.

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping