CDN چیست؟
7 اردیبهشت 1401 1401-01-30 21:11CDN چیست؟
CDN چیست؟ حتما تابحال تکنولوژی cdn به گوش شما هم رسیده اما Cdn مخفف چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله قصد دارم تا شما را با واژه CDN که مخفف عبارت Content Delivery Network می باشد آشنا کنم تا با مطالعه این مقاله از تدریس24 بتوانید به درک عمیق و صحیحی نسبت به CDN و شبکه های تحویل محتوا برسید.
اما پیش از شروع و بررسی موارد گفته شده ابتدا باید ببینیم که تعریف cdn از کجا شروع شد و چه تعریف تخصصی برای آن وجود دارد؟ کاربرد Content delivery network) cdn) چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که طبق تعریف اتحادیه بین المللی مخابرات به هر گونه شبکه ای که برای تحویل محتوای دیجیتالی بهینه سازی شده باشد شبکه تحویل محتوا می گویند.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- CDN چیست؟
- نحوه کار سیستم CDN چیست؟
- تفاوت وبسایت با CDN و بدون CDN چیست؟
- مزایای cdn
CDN چیست؟
CDN چیست؟ در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم CDN یا همان Content Delivery Network و تاثیر آن بر عملکرد بهتر سایت و افزایش سرعت بارگذاری آن آشنا کنیم. همانطور که از اسم آن مشخص است CDN وظیفه رساندن و توزیع محتوا و اطلاعات شما به سرور بازدیدکننده سایت را بر عهده میگیرد. ولی در عمل وظیفه CDN چیست؟ با استفاده از این سیستم سرعت ارسال اطلاعات به بازدیدکنندگان سایت افزایش یافته و زمان بارگذاری صفحات تا حد زیادی کاهش می یابد.
زمانیکه شما یک سیستم CDN را فعال میکنید تاثیر آن بصورت زیر خواهد بود:
1- شبکه توزیع محتوا یا همان CDN تمامی سرورهای شبکه جهانی اینترنت را پوشش میدهد. پس زمانیکه شما این سیستم را برای سایت خود فعال میکنید، اطلاعات شما بر روی تمامی این سرورها کپی و ذخیره میشود و موقعی که یک بازدیدکننده به سایت یا وبلاگ شما وارد میشود محتوای سایت شامل تصاویر و متون را از نزدیک ترین سرور نزدیک به خود دریافت میکند و مستقیما به هاست, سرور و یا سرور مجازی شما متصل نمیشود. این کار موجب بهبودی چشمگیر در عملکرد سایت شما خواهد شد.
2- CDN تمام اطلاعات ثابت شما مانند تصاویر، کدهای CSS و javascript، mp3، pdf و فایلهای ویدئویی شما را پشتیبانی میکند و تنها اطلاعاتی که قابل تغییر و بروزرسانی هستند مانند متون و کدهای HTML از سرور اصلی شما فراخوان میشوند. با این کار مصرف پهنای باند هاست شما کاهش یافته و هزینه ای که سالانه برای آن میپردازید کاهش چشمگیری خواهد داشت.
3- تفاوت سرعت و عملکرد برای خودتان یا افرادی که در نزدیکی سرور اصلی شما هستند تفاوت زیادی نخواهد داشت، ولی برای کسانی که ار نقاط مختلف جهان به سایت شما وارد میشوند این افزایش سرعت ناشی از CDN کاملا محسوس خواهد بود. با توجه به اینکه سایتهای ایرانی معمولا سرور و هاست خود را از خارج و کشورهایی مانند آلمان و آمریکا تهیه میکنند و عموم بازدیدکنندگان از داخل کشور هستند استفاده از CDN میتواند بسیار موثر باشد. برای تعیین تاثیر CDN بر سرعت سایت میتوانید عملکرد خود را با ابزارهایی مانند Pingdom و GTmetrix بعد و قبل از فعال سازی CDN بررسی و مقایسه کنید.

نحوه کار سیستم CDN چیست؟
CDN چیست؟ شبکه توزیع محتوا با ایجاد سرورهای محلی در نقاط متفاوت دنیا، نسخهای کپی شده از محتوای وبسایت شما را روی فضای ابری سرور خود Cache یا ذخیره میکند. بدین صورت هر کاربری از هر نقطهی جهان، وقتی آدرس وبسایت شما را وارد مرورگر خود میکند، نیازی به اتصال مستقیم به سرور اصلی ندارد. بلکه توسط سیستم CDN به نزدیکترین سرور محلی ارجاع داده شده و محتوای ذخیره شده وبسایت شما را از آن دریافت میکند. به این سرورهای محلی نقطه حضور یا PoP Site میگویند.
هر CDN بسته به امکاناتی که دارد، نقاط حضور متفاوتی دارد. بدیهی است که هرچه این نقاط حضور بیشتر باشد، کاربران بیشتری از سراسر دنیا، امکان استفادهی سریع از امکانات وبسایت شما را خواهند داشت. بسیاری از اطلاعات وبسایت شما مانند ویدیوها و تصاویر روی این نقاط حضور ذخیره شده و تنها برخی از اطلاعات متغیر مانند کدهای HTML به شکل مستقیم از سرور اصلی دریافت میشود. این کار باعث افزایش سرعت دسترسی و روان بودن کار با سایت شما از هر نقطه دنیا میشود.
تفاوت وبسایت با CDN و بدون CDN چیست؟
CDN چیست؟ سرویس CDN با فراهم آوردن سرورهای محلی و توزیع ترافیک به نزدیکترین سرور، سرعت دسترسی به وبسایت را افزایش میدهد. همچنین باعث کاهش بار ترافیکی سرور اصلی سایت شما میشود. این مساله میتواند مشکلاتی مانند حملات DDoS را از وبسایت شما دور کرده و دسترسی پایداری به سایت فراهم کند. در ادامهی مطلب مزایای استفاده از CDN را به شکل مفصلتری بررسی میکنیم.
توجه داشته باشید در سایتهایی که از CDN استفاده نمیکنند، سرور اصلی سایت بار ترافیکی زیادی را تحمل میکند. چرا که تمامی درخواستها به شکل مستقیم به سرور اصلی ارسال میشود. حالا فرض کنید که سرور اصلی شما در کشوری مانند آلمان و خارج از ایران واقع شده باشد. در چنین حالتی احتمال افت سرعت و دیر بالا آمدن سایت شما برای بسیاری از کاربران وجود دارد. چرا که رفتوبرگشت اطلاعات و پردازش تمام آنها در سرور اصلی نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت.
مزایای cdn
استفاده از cdn می تواند به هاست و سرور شما قدرت بیشتری و بهتری ببخشد و مزایای بسیار زیادی را برای سایت و کسب و کاری که در آن از CDN استفاده می کنید به ارمغان آورد که از جمله این موارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش سرعت بارگذاری و نمایش صفحات وب در سیستم بازدید کنندگان به دلیل لود داده ها از نزدیک ترین cdn
- افزایش امنیت سایتها (چرا که بیشتر ارتباط ها به صورت غیر مستقیم و محافظت شده هستند.)
- افزایش میزان پهنای باند و کاهش مصرف ترافیک اصلی سرور، به عنوان مثال اگر سرور شما ۱۰ گیگابایت پهنای باند ارائه می کند وقتی شما از یک CDN که دارای ۱۰ node است استفاده میکنید در حقیقت شما ۱۰ * ۱۰ گیگابایت به پهنای باند خود افزوده اید.
- هزینه بسیار پایین برای استفاده (به دلیل استفاده چندین نفر از سرورها)
- نصب و راه اندازی ساده و آسان
- افزایش میزان بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو نظیر گوگل
- راه کاری عالی برای جلوگیری از حملات DDOS به سرور سایت
- افزایش رضایت بازدیدکننده از سایت و کسب و کار شما به دلیل لود بسیار سریع سایت
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 5 ساعت, 23 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل