برنامه Bootstrap چیست؟
1 آبان 1400 1400-08-06 13:05برنامه Bootstrap چیست؟
بوت استرپ مجموعه ای از ابزارهای رایگان برای ایجاد صفحات وب و نرم افزارهای تحت وب است که شامل دستورات HTML، CSS و توابع جاوا اسکریپت جهت تولید و نمایش فرم ها، دکمه ها، تب ها، ستون ها و سایر المان های مورد نیاز طراحی وب می باشد.
Bootstrap در ابتدا توسط مارک اتو و جاکوب تورنتون و در جهت ایجاد یک چارچوب ظاهری مشخص و یکسان در ابزارهای توییتر طراحی و نوشته شد. قبل از شروع این پروژه نمونه های زیادی با همین رویکرد ایجاد شده بود که همگی با سرنوشتی مشابه و عدم استقبال طراحان وب دنیا مواجه شده بودند. به دلیل وجود مشکلات اساسی در نمونه های دیگر، سازنده اصلی توییتر یا همان مارک اتو تصمیم به ساخت یک سیستم داخلی و قدرتمند برای خود با نام Bootstrap گرفت. ر اگوست سال 2011، توییتر Bootstrap را بصورت متن باز و رایگان به عنوان یک فریم ورک طراحی وب سایت در اختیار دیگران قرارداد و در فوریه 2012 به محبوب ترین پروژه در سایت Github تبدیل شده بود.
تاریخچه کلمه Bootstrap چیست؟
جدای از بحث مربوط به طراحی وب و موارد مربوط به آن، عبارت Bootstrap به تنهایی به معنی “خود راه انداز” بوده و کلمه Bootstraping به معنی راه اندازی یک فرآیند بصورت مستقل و بدون استفاده از منابع خارجی می باشد. این عبارت در علم کامپیوتر کمی کوتاهتر شده و با عنوان Booting بکار میرود، که نشان دهنده فرآیند راه اندازی سیستم و واردسازی اطلاعات اولیه نرم افزار در حافظه کامپیوتر می باشد. کلمه Boot در زبان انگلیسی به معنی پوتین یا چکمه می باشد، برخی از پوتین ها زبانه کوچکی در انتهای خود دارند که هنگام پوشیدن پوتین برای قرارگرفتن بهتر پا در آن استفاده میشود (چیزی شبیه به پاشنه کش) این زبانه با نام Bootstrap شناخته میشود.

مزایای Bootstrap
موارد زیر مزیت های اصلی بوت استرپ است:
- هر کسی که دانش اولیه ای در مورد HTML و CSS دارد می تواند از Bootstrap استفاده کند.
- ایجاد یک وب سایت ریسپانسیو را تسهیل می کند.
- منابع گوناگون برای ایجاد طرح های جدید وجود دارد.
- نصب و راه اندازی آن آسان و رایگان است.
- بوت استرپ کد اختصاصی خود را برای تغییر اندازه خودکار تصاویر بر اساس اندازه صفحه فعلی ارائه می دهد.
- بوت استرپ به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا از بیش از ده افزونه سفارشی JQuery استفاده کنند.
- هر قطعه کد استفاده شده توسط بوت استرپ در وب سایت، با جزئیات صریح مستند و توضیح داده شده است.
- یکی از مهمترین انتقادها در مورد فریم ورک هایی مانند Bootstrap حجم بالای آنهاست. در صفحه سفارشی کردن، می توانید ویژگی هایی را که برای برنامه خود نیازی ندارید بررسی کنید و حذف کنید.
- همانند بسیاری از پروژه های منبع باز ، Bootstrap جامعه بزرگی از طراحان و توسعه دهندگان را پشت سر خود دارد. میزبانی در GitHub باعث می شود تا توسعه دهندگان بتوانند کد Bootstrap را اصلاح کرده و به آن کمک کنند. همچنین این امر باعث می شود افراد به راحتی بتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
- در اکثر مرورگرها مانند Chrome ،Firefox ،Internet Explorer ،Safari و Opera و غیره سازگار است.
⚠️ Bootstrap 4 اینترنت اکسپلورر 9 و پایین را پشتیبانی نمی کند. Internet Explorer 8-9 از Bootstrap 3 پشتیبانی می کند، بنابراین، اگر اینترنت اکسپلورر 8-9 دارید، می توانید از Bootstrap استفاده کنید. Bootstrap 3 پایدارترین نسخه Bootstrap است و همچنان پشتیبانی می شود.
معایب Bootstrap
هر سکه دو روی دارد. تقریباً مانند هر چیزی در زندگی، حتی Bootstrap نیز نقاط ضعفی دارد. بیایید نگاهی سریع به برخی از شکایات متداول در مورد Bootstrap بیندازیم:
- syntax آن گیج کننده است!
قبل از اینکه با Bootstrap آشنا شوید، برخی از syntax های آن می تواند گیج کننده باشد. به عنوان مثال هنگام استفاده از سیستم GRID، برای ساختن ستونی که یک سوم صفحه را اشغال کند، باید کلاس col-md-4 را به آن اضافه کنید! برای یک فرد مبتدی این سوال حتما بوجود می آیاد که کلاس col-md-4 چیست؟!
- فایلهای Bootstrap خیلی بزرگ است!
همانطور که قبلاً ذکر شد، فایلهای Bootstrap می توانند کمی، حجیم باشند. با استفاده از ابزار سفارشی سازی در وب سایت Bootstrap می توانید کدهای غیرضروری برای عملکردهایی که هرگز استفاده نخواهید کرد را حذف کنید.
با صرف وقت برای یادگیری واقعی کارهایی که انجام می دهید و کدهایی که استفاده می کنید، می توانید بوت استرپ را به عنوان راهی برای تسریع در یادگیری خود استفاده کنید.
کاربردهای bootstrap
در بخش قبل اشاره کردیم که بوت استرپ با هدف سادهسازی طراحی وبسایتهای محتوامحور تولید شده است و این کار را با فراهم آوردن برخی قالبها و المان ها برای طراحان وب انجام میدهد. اما بسیاری از فریم وورکها چنین امکاناتی را در اختیار کاربران قرار میدهند، پس تفاوت bootstrap با سایر فریم ورکها در چیست؟
خب برای پاسخ به این سوال بیایید نگاهی به کاربردهای این فریم وورک جالب بیندازیم:
واکنشگرا (responsive) کردن صفحه: ریسپانسیو یا واکنشگرا کردن صفحه به این معناست که عناصر درون صفحه به نحوی طراحی شوند که در تمامی پلتفرمها، از جمله موبایل، تبلت، مانیتورهای واید و … به درستی به نمایش درآیند. ریسپانسیو کردن صفحه با استفاده از سیستم ستونبندی به شما اجازه میدهد تمامی عناصر را در جای خود مرتب کنید. ریسپانسیو کردن صفحه یکی از کاربردهای اصلی بوت استرپ است که باعث میشود این فریم وورک بیش از هر چارچوب برنامهنویسی دیگری برای کاربر جذاب شود.
باعث می شود که من واقعاً کدنویسی را یاد نگیرم!
- ستونبندی (grid): سیستم گرید نوعی سیستم ستونبندی برای بررسی چینش اجزاء صفحه در پلتفرمهای مختلف است. این سیستم صفحهی شما را به ۱۲ ستون تقسیم میکند و شما میتوانید عناصر مختلف صفحهی خود را با استفاده از هریک از ستونها در جای مناسب خود قرار دهید. از دیگر ویژگیهای جذاب گرید این است که شما میتوانید پس از تنظیم چینش عناصر صفحه، مدل قرارگیری و نمایش آنها را در صفحاتی مثل موبایل یا تبلت بررسی کنید و ایرادات و بهم ریختگیهای احتمالی آن را برطرف نمایید.
- ایجاد طرح و استایل برای عناصر صفحه: bootstrap در کنار تمامی کاربردهای فوقالعادهای که به آنها اشاره کردیم، ويژگی جالب دیگری نیز دارد که کار با آن را بسیار ساده و شیرین ساخته است. این فریم وورک برای تمامی عناصر موجود در صفحه، فرم و استایل در نظر گرفته است و کاربر میتواند از میان دهها طرح و رنگ گوناگون، مناسبترین و زیباترین آنها را برای عناصر صفحهی خود انتخاب نماید. برای مثال شما میتوانید با تعریف یک کلاس از پیش تعیین شده در فریم وورک خود دکمههای گوناگون صفحهتان را به رنگهای مختلفی در بیاورید

بوت استرپ ابزاری بسیار کارآمد برای تمامی افرادی است که قصد دارند وبسایت خود را بدون نیاز به کمک اشخاص دیگر راهاندازی کنند. این ابزار جالب که متشکل از فریم وورکهای CSS، HTML و جاوا اسکریپت است با ارائهی تمامی فایلها و ویژگیهای موردنیاز شما و همچنین پیشنهاد طرحها و قالبهای متنوع سرعت شما را در طراحی سایت افزایش میدهد و به شما کمک میکند تا در کمترین زمان ممکن بهترین نتیجه را خلق نمایید.
کار با این فریم وورک بسیار ساده است و کافی است ذرهای با کدنویسی آشنایی داشته باشید تا بتوانید به راحتی وبسایت ایدهآل خود را تولید کنید. این ابزار با ریسپانسیو کردن صفحه از طریق سیستم گرید (ستونبندی) به شما اجازه میدهد تا وبسایت خود را برای نمایش در پلتفرمهای گوناگون تنظیم کنید. شما میتوانید به راحتی این فریم وورک را دانلود کنید و از مزایای بیشمار آن لذت ببرید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 4 هفته قبل
-
Active ماه 8 قبل
-
Active ماه 8 قبل
-
Active ماه 9, 1 هفته قبل
-
Active ماه 11, 2 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل