معرفی فریم ورک انگولار (AngularJS) و کاربرد آن
1 آبان 1400 1400-08-06 10:38معرفی فریم ورک انگولار (AngularJS) و کاربرد آن
معرفی فریم ورک انگولار (AngularJS) و کاربرد آن
Angular یک فریم ورک جاوا اسکریپت است که شاید بتوان آن را چیزی فراتر از فریمورک یعنی در حد یک پلتفرم شناخت؛ که برای ساخت و طراحی اپلیکیشن های تحت وب، اندروید و ios و حتی desktop کاربرد دارد. انگولار ابتدا برای ایجاد وبسایت ها تک صفحه ای (Single Page Application) مورد استفاده قرار میگرفت و بدون لود شدن صفحه اطلاعات وبسایت به روز میشد که این باعث سریع تر شدن واکنش وبسایت و جذابیت بالا برای کاربران میشد. انگولار توسط زبان جاوا سکریپت پیاده سازی شده است؛ همین موضوع باعث شده است تا در حین توسعه برنامه ها واپلیکیشن ها توسط انگولار به دانش حداقلی در مورد جاوا اسکریپت و با نحوه کدنویسی آن آشنا باشیم.
تولد و روند توسعهی Angular
تولد انگولار به ایدهی اضافه کردن امکاناتی جدید به زبان Html در جهت خارج کردن این زبان از ظاهر سادهی خود بازمیگردد. نسخهی اول انگولار با عنوان انگولار جیاس در سال ۲۰۰۹ زیر نظر آقای Misko Hevery در شرکت گوگل طراحی شده و تاکنون هر ساله توسط برنامه نویسان این مجموعه توسعه و به روز رسانی میشود. طراحی نسخهی دوم این فریمورک در حدود شش سال به طول انجامید و در نهایت پس از مدتها انتظار در سال ۲۰۱۶ نسخهی دوم این فریمورک عرضه شد.
به دلیل تفاوتهای ساختاری زیاد، روشهای مورد استفاده و بهبود عملکرد کدها درنسخهی دوم بنا به صلاح دید تیم توسعهدهندگان این تکنولوژی، اسم این فریمورک از انگولار جیاس به انگولار تغیر پیدا کرد. از انگولار نسخهی یک به بعد همهی نسخهها زیر شاخهی انگولار بدون جی اس هستند. طراحی نسخهی سوم این فریمورک به دلیل یک ویرایش مقدماتی از نسخهی دوم انجام نگرفت.
نسخهی چهارم و پنجم در سال ۲۰۱۷ رونمایی شدند. نسخهی چهارم تفاوت زیادی با نسخهی دوم نداشت. و در نسخهی پنجم هم در زمینه ی کار با httpClientها تغیراتی انجام شد. به صورت کلی از رونمایی این فریمورک تا به آلان ۱۰ نسخه از آن ارائه شده است.

پیشنیازهای Angular چیست
انگولار یک فریمورک جاوا اسکریپتی سطح پیشرفته است. یادگیری این فریمورک نیازمند یک سری پیش نیازهای خاص بوده که به ترتیب در زیر آمده است:
- فراگیری زبانهای نشانهگذاری HTML و CSS
- آموزش زبان جاوا اسکریپت
- یادگیری زبان تایپ اسکریپت
اگر مفاهیم بالا برای شما تازگی دارند و در موردشان اطلاعات خاصی ندارید پیشنهاد میکنیم قبل از ادامهی این مطلب، مقالههای فرانتاند چیست و مهارتهای فرانتاند را مطالعه نمایید. در مقالات فوق مفاهیم بالا به صورت جامع مورد بررسی قرار گرفتهاند. احتمالا الان سؤالاتی در ذهنتان شکل گرفته است که دو مورد از آنها را بررسی میکنیم :
- هر یک از این موارد را باید تا چه سطحی یاد بگیریم؟
- آیا درک عمیقتر هر کدام از این پیشنیازها میتواند به فراگیری بهتر این فریمورک کمک کند؟
در پروژههایی که با این فریمورک طراحی و توسعه داده میشوند چالشهای زیادی پیشرو خواهد بود. در این میان هر چقدر بر روی پیشنیازهای نام برده تسلط بیشتری داشته باشید توانایی شما در تحلیل راه حلهای موجود و ارائهی بهترین راهحل بالاتر خواهد رفت. استفاده از بهترین راهحل در یک پروژه موضوع بسیار مهمی است. زیرا توسعهی استاندارد و جلوگیری از هدر رفت زمان و منابع مالی را به همراه خواهد داشت.
اگر بخواهیم به تفاوتهای یک برنامهنویس مبتدی و حرفهای نگاهی داشته باشیم قطعا یکی از مهمترین تفاوتها در همین تسلط و ارائهی بهینهترین راه حلها در کوتاهترین زمان ممکن خواهد بود. برای رسیدن به درکی عمیق از پیشنیازهای این فریمورک شما دو راه پیش رو خواهید داشت:
راه اول: در همان ابتدا هر کدام از مطالب را به صورت دقیق فراگرفته و تا تسلط کامل از آن مطلب عبور نکنید.
راه دوم: در ابتدا به یادگیری سطحی اکتفا کرده و بعدا دوباره تا تسلط کامل در مطالبی که یادگرفتهاید بازنگری انجام دهید.
ویژگی هایAngular
- امکان اتصال داده به صورت دوطرفه: یکی از خصوصیاتی که انگولار جی اس دارد این است که بر پایه الگوی طراحی MCV نوشته شده است. M مخفف model و V مخفف view است.درواقع model کاری که انجام میدهد این است که اطلاعات و دادهها را از منابع بازیابی میکند و view نیز بهعنوان یک نمایشگر به من و یا شما که مخاطب یک وبسایت هستیم، این اطلاعات را نشان میدهد که بسیار در رابط کاربری یا UI کاربردی است.
نکتهای که اینجا وجود دارد این است که زمانی که شما تغییری را در model انجام میدهید باید در view هم تغییراتی را اعمال کنید که این کار میتوانید در دادههای زیاد، کاری بسیار وقتگیر باشد لذا اگر از انگولار جی اس استفاده میکنید نباید نگران این موضوع باشید چراکه انگولار جی اس هر داده را به view مشخص مرتبط کرده و در هنگام تغییرات، این view است که بهصورت خودکار آپدیت میشود.
- دایرکیتوها: در انگولار جی اس هر جا سخن از سفارشیسازی و بکار گیری ابزار جدید است نام دایرکتیوها میدرخشد.لذا دایرکتیوها همواره یکی از بخشهای هیجانانگیز انگولار جی اس بوده که میتوان بهوسیله آنها، عناصر و تگهای جدید را به نمایش گذاشت.
- dependency injection یا تزریق وابستگی: فرض کنید در خانه خود نشستهاید و در حال تعمیر یک وسیله برقی هستید که ناگهان پیچی را گم میکنید. دوست داشتید در خانه شما یک سیستم وجود داشت که بهجای دنبال کردن و پیدا کردن پیچ، به آن سیستم دستور میدادید تا طبق تعریفی که قبلاً برای آن داشتهاید، به شما مشابه آن پیچ را تحویل بدهد.
حال بیاییم در برنامه نویسی، گاهی شما یک سری دستورها را قبلاً تعریف میکنید اما در هنگام برنامه نویسی نیاز دارید که همان دستورات را به کار گرفته و برنامه خود را توسعه دهید، اینجاست که خاصیت تزریق وابستگی خودش را نشان میدهد و باعث میشود علاوه بر صرفهجویی درزمانی که دارید، خیلی راحتتر و سریعتر به دنبال اجرای دستورات خود باشید.
درواقع شما در انگولار جی اس با تعریف یک سری مسائل یا دستورها، این قابلیت را به برنامه نویسی خود میدهید که هر زمان که احتیاج به چیزی داشتید، به شما بدهد یا اصطلاحاً به شما تزریق نماید به این شرط که قبلاً این دستورات را اعلام کرده باشید.
- الگوهای template: یکی از نکات مهمی که در طراحی وب وجود دارد، بحث قالبها است یعنی همان شکل کلی که از یک وبسایت مشاهده میکنیم. انگولار جی اس با ابزارهای قدرتمند خود ازجمله الگوی طراحی mcv، دایرکتیوها و … توانسته است به آسانی طراحی قالب را بر عهده خود داشته باشد

- یکی از دلایل استفاده از انگولار جی اس در بین برنامه نویسان، تسریع در پیادهسازی پروژه های برنامهنویسی است.
- یکی دیگر از مزیت های استفاده از انگولار جی اس، صرفه جویی در منابع سرور است یعنی وقتی از انگولار استفاده میکنید سرور می تواند به افراد بیشتری (منظور بازدید کننده از سایت) پاسخگو باشد.
- انگولار جی اس یک فریم ورک مبتنی بر MVC است که از Ajax نیز استفاده کرده است. انگولار جی اس موجب کاهش مقدار کدنویسی (و در نتیجه افزایش سرعت تولید برنامهها) شده است.

معایب استفاده ازAngular
اگر در صفحه ای که با انگولار پیاده سازی میکنید بحث سئو برای شما مهم است می توان گفت انگولار گزینه مناسبی نیست. پس اگر استفاده از انگولار جی اس برای اپلیکیشنهای موبایلی یا سایتهایی که برای یک یا چند کاربر محدود قرار است نمایش داده شود مناسب است.
جمع بندی و نتیجه گیری
زبان های برنامه نویسی متعددی در طراحی وب سایت وجود دارد که افراد بسیاری از این زبان ها برای برنامه نویسی و راه اندازی وب استفاده می کنند. در مقابل نیز روش های آسان تری مانند فریم ورک اسکریپتی در اختیار برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب قرار داده شده است. فریم ورکی مانند ری اکت react یا انگولار angular در گروه فریم ورک جاوا اسکریپتی قرار دارند که کاربران می توانند از دستورات و راهنمای آن ها در هر موقعیتی استفاده کنند.
ابزارهایی که فریم ورک انگولار در اختیار شما قرار می دهد، شرایطی آسان برای طراحی یک وب اپلیکیشن فراهم می شود. این فریم ورک به شکل مداوم به روزرسانی و گسترده می شود و نسبت به سال های اخیر کاربران آن افزایش بیشتری پیدا کرده اند.
با توجه به سؤالی که ابتدای مطلب ذکر شد (انگولار یا angular چیست؟ ) ، بهترین فریم ورک برای طراحی نرم افزار تک صفحه ای و نرم افزار موبایل، استفاده از انگولار است.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 4 هفته قبل
-
Active ماه 8 قبل
-
Active ماه 8 قبل
-
Active ماه 9, 1 هفته قبل
-
Active ماه 11, 2 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل