گوگل آنالیتیکس چیست؟
24 اسفند 1400 1401-07-27 23:33گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس موتور جستجوگر گوگل امروزه بزرگترین غول اینترنتی است که گوگل برای تحلیل آماری که در این موتور جستجو وجود دارد ابزارهای بسیار زیادی ایجاد کرده است. گوگل آنالیتیکس یکی از این ابزار خوب و قدرتمند است که به شما کمک میکند از رفتار کاربران در اینترنت با خبر شوید و متناسب با آن خود را در حوزههای مختلف تقویت کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا این ابزار قدرتمند را با یکدیگر بررسی کنیم. در این مقاله از تدریس24 سعی کردهایم که کلیات ابزار گوگل آنالیتیکس را بررسی کنیم تا شما با قابلیت هایی که این ابزار رایگان در اختیارتان قرار می دهد بیش از پیش آشنا شوید و اگر کار با این ابزار را به خوبی نمیدانید، در اولین فرصت اقدام به یادگیری کنید.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)ابزاری برای تحلیل و آنالیز سایت است که گوگل به رایگان در اختیار وبسمتران قرار داده است. این ابزار تحلیلگر میتواند اطلاعات بسیار کاملی را دربارۀ ترافیک ورودی، رفتار کاربران در سایت، نرخ تبدیل و کلی اطلاعات و گزارشات سودمند را در اختیار مدیران وبسایت قرار دهد. اطلاعاتی که میتواند نقش بسیار مهمی را در بهینهسازی یک وبسایت و پیشرفت آن ایفا کند.
این ابزار به شما امکان میدهد که سایت، وبلاگ و شبکههای اجتماعی خود را زیر نظر بگیرید و اطلاعاتی مثل نحوه ورود کاربر، رفتار کاربر، نرخ تبدیل، زمان ماندن در صفحات، نوع دستگاه و تمام اتفاقاتی که در سایت یا وبلاگ شما رخ میدهد را رصد کنید.
اینها فقط بخش کوچکی از گزارشاتی است که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما میگذارد. این اطلاعات حیاتی میتواند وضعیت سایت شما را به خوبی نشان دهد اما آنچه سرویس آنالیز گوگل را به ابزاری کامل تبدیل میکند این است که با بقیه ابزارهای Google سازگار است. بنابراین میتوان آنالیتیک را با گوگل ادز، یوتیوب و تگ منیجر ترکیب کرد. در حقیقت، تمام ابزارهای Google که بازدیدها و ترافیک در آنها حساب میشود، میتوانند با Google Analytics مخلوط و تکمیل شوند.

امکانات گوگل آنالیتیکس
به طور کلی گوگل آنالیتیکس جریان ترافیکی که به سمت سایت شما میآید را آنالیز کرده و اطلاعات حاصل از این آنالیز را به صورت گروهبندی شده در اختیارتان قرار میدهد. این گروههای اطلاعاتی میتوان با سه سوال زیر دسته بندی کرد:
- کاربران از چه روشی و از چه طریقی به سایت ما رسیدهاند؟
- رفتار کاربرانی که وارد سایت ما شدهاند به چه صورت بوده است؟
- آیا کمپینهای ما نتیجهای داشته است؟
گوگل آنالیتیکس با اعلام منابعی که کاربران به واسطهی آنها وارد وبسایت شما شدهاند به این سوال پاسخ میدهد که کاربران از چه روشی به وبسایت شما رسیدهاند یا با اعلام مدت زمانی که هر کاربر در وبسایت شما باقی مانده و صفحات گوناگون از وبسایت شما را بازدید کرده است به این سوال شما پاسخ میدهد که رفتار کاربران به چه صورت بوده است. البته خوب است بدانید که اطلاعات استراتژیک و تکنیکی خوبی هم توسط گوگل آنالیتیکس به شما ارائه میشود، مانند:
- بخشهایی که کاربران بیشتر دوست داشتهاند.
- کلیدواژههایی که برای رسیدن به سایت شما توسط کاربران جستجو شده.
- اطلاعات تکنیکی در مورد کاربران؛ مانند نوع دستگاه و مرورگرهایی که برای بازدید از سایت شما استفاده کردهاند.
یکی از نکاتی که گوگل آنالیتیکس را به یک ابزار فوقالعاده تبدیل میکند، سازگاری آن با دیگر سرویسهای گوگل است. بنابراین شما به راحتی میتوانید آنالیتیکس را با ابزارهایی نظیر گوگل ادوردز(Google Adwords)، بلاگر(Blogger) یا یوتیوب ترکیب کنید. در حقیقت میتوانید آنالیتیکس را با هر ابزاری از گوگل که ترافیک و بازدیدها را کنترل میکند ترکیب کنید.
اطلاعات قابل جمع آوری از گوگل آنتالیتیکس
مهمترین اطلاعات جمع آوری شده با Google Analytics این است که کاربران از چه روش هایی وارد سایت شده اند؛ اگر از طریق سرچ گوگل و اصلاحطا سئوی ارگانیک وارد شده اند پس صرف هزینه برای سئو به نتیجه خوبی رسیده است، یا چنانچه کمپین تبلیغات در گوگل ادوردز راه اندازی شده و ورودی ها از طریق آن بوده است پس هزینه تبلیغات مفید بوده است. اگر هم از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام یا لینکدین به سایت مراجعه داشته اند، در نتیجه پستهای Social Network میان کاربران محبوب بوده است.
در آخر نرح تبدیل کاربران به مشتری نیز بسیار مهم است اینکه چقدر هزینه تبلیغات در بخشهای متفاوتی همچون گوگل ادوردز یا شبکههای اجتماعی به جذب مشتری و ایجاد فاکتور فروش منجر شده است. آیا در این مسیر سود مناسبی در کسبوکار آنلاین مشاهده شده است و نرخ تبدیل کاربران به مشتری به چه میزان بوده است؟
پارامتر های گوگل آنتالیتیکس
تمامی آمارهایی که شما از گوگل آنالیتیکس دریافت میکنید با توجه به رفتار کاربران است و برای این کار آنالیتیکس از پارامترهای مختلفی استفاده میکند. در ادامه به معرفی و توضیح پارامترهای مهم برای اندازهگیری شاخصهای مختلف سایت میپردازیم. توجه کنید تمام آماری که از گوگل آنالیتیکس دریافت میکنید برای سایت و مارکتینگ سایت کسب و کار شما مهم است و در همه جا کارایی خواهد داشت پس این پارامترها را جدی بگیرید.

حرف آخر
در این مطلب به بررسی نکات ابتدایی استفاده از گوگل آنالیز و بخشهای مختلف آن پرداختیم. در مطالب بعدی به شما یاد خواهیم داد که چطور اهدافی برای خود تعیین کنید و آنها را اندازه بگیرید، درآمد خود را توسط گوگل آنالیز حساب کنید و صفحات شخصیسازی شده برای خودتان ایجاد نمایید. امیدوارم که این مطلب بتواند کمکی هر چند کوچک در راستای استفاده بهینه از گوگل آنالیتیکس به شما بکند. خوشحال میشویم اگر سوالات و نظرات خود در زمینۀ تحلیل دیجیتال ، آموزش سئو و … را با ما در میان بگذارید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل