کنیبالیزیشن چیست و چگونه میتوان آن را رفع کرد؟
30 تیر 1401 1401-07-28 11:26کنیبالیزیشن چیست و چگونه میتوان آن را رفع کرد؟
کنیبالیزیشن چیست و چگونه میتوان آن را رفع کرد؟
کنیبالیزیشن ناکارآمدی کلمه کلیدی یا کیورد کنیبالیزیشن چیست؟ به طور کلی این موقعیت زمانی پیش می آید که ما چند صفحه با موضوع و کلمه کلیدی یکسان داریم. اما از آنجایی که بحث کنیبالیزیشن کمی پیچیده است، باید آن از جوانب مختلف بررسی کنیم. ما هم اینجاییم تا به شما بگوییم که کنیبالیزیشن چیست، چه زمانی برای سئو سایت مخرب است و چطور می توان آن را برطرف کرد؟ پس تا انتهای این مقاله از تدریس24 کنار ما باشید.
کیورد کنیبالیزیشن چیست؟
در بسیاری از سایت ها چندین صفحه وجود دارد که برای یک کلمه مشابه سئو شده اند. حالا این سئو کردن می تواند عمدی باشد یا تصادفی! یعنی شاید خودمان با آگاهی قبلی یک کلمه کلیدی را در دو صفحه استفاده کرده باشیم؛ اما شاید هم دو صفحه از سایت ما با کلمه ای مثل”طراحی سایت” سئو شده و ما اطلاع نداریم.
به این معنی که یکی از این صفحات را نتوانسته ایم با کلمه کلیدی دیگری سئو کنیم و به دلیل تکرار بیش از حد یک کلمه (مثل طراحی سایت) در آن، این صفحه هم برای “طراحی سایت” سئو شده و ما در جریان نیستیم.
خب واقعیت این است که تکرار یک کلمه کلیدی در دو یا چند صفحه به هر حال اتفاق جالبی نیست؛ چه عمدی باشد و چه غیر عمد. به همین خاطر هم وقتی این اتفاق می افتد، می گوییم که بحث کیورد کنیبالیزیشن (keyword cannibalization) یا ناکارآمدی کلمه کلیدی رخ داده است. یعنی با این کار، عملکرد طبیعی سایت مختل شده و آن کلمه کلیدی عملاً کارایی خود را از دست داده است!

دلیل بد بودن کیورد کنیبالیزیشن چیست؟
نارکارآمدی کلمه کلیدی، قطعاً عامل مخربی برای سئو سایت است و باید برای رفع آن به فکر راه چاره باشیم. اما کیورد کنیبالیزیشن زمانی بدترین تأثیر را روی سئو دارد که ما دو صفحه داشته باشیم، که هر دوی آنها دقیقاً (و فقط) برای یک کلمه کلیدی مشابه سئو شده باشند. در این صورت مشکل اصلی از جایی شروع می شود که یکی از این صفحات رتبه بالایی در گوگل گرفته؛ اما صفحه دیگر نمی تواند ترافیک زیادی جذب کند.
در چنین شرایطی احتمالاً تمام تلاش خود را می کنیم که صفحه دوم هم به رتبه بالایی برسد؛ اما این اتفاق نمی افتد چون ترافیک این صفحه دارد توسط صفحه دیگرمان که رتبه بالایی دارد خورده می شود! به همین دلیل است که به ناکارآمدی کلمه کلیدی، “کلمه کلیدی آدم خوار یا آدم خواری کلمه کلیدی” هم می گویند. یعنی خود صفحات داخلی سایت، به دلیل شباهت کلمه کلیدی، به جان یکدیگر می افتند.
کنیبالیزیشن چه تاثیری در سئو سایت دارد؟
این مشکل، تاثیرات منفی زیادی برای سایت شما دارد و باعث میشود یا در نتیج گوگل رنک نگیرید یا افت کنید. در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
- رقابت با خود
اگر کلمات کلیدی به هر دلیلی در وبسایت شما تکرار شوند، از نظر رباتهای گوگل وقوع این اتفاق به این معنا است که شما در حال رقابت با خودتان هستید.
- کاهش رتبه صفحات
تصور کنید که شما دو پست با موضوعات مشابه دارید. در این حالت، گوگل قادر به تشخیص اینکه کدام یک از مقالات باید رتبه بالاتری را کسب کند، نیست. علاوه بر این، فاکتورهای مهمی مانند بک لینک و CTR به جای یک پست، در چندین پست با افت شدید روبرو میشوند و به احتمال زیاد همه آنها رتبه پایینی کسب خواهند کرد.
- کاهش قدرت صفحه و کیفیت محتوا درون صفحه
به طور کلی در فضای وب، صفحات شما با یکدیگر و با میلیونها صفحه از سایر وبسایتها در رقابت هستند. با ایجاد مشکل کنیبالیزیشن، به جای آن که یک صفحه معتبر و مرتبط داشته باشید، کلیکها و ترافیک شما به چندین صفحه با ارتباطات متوسط تقسیم میشوند.
ایجاد چنین مشکلی نشان میدهد که محتوای شما کمعمق است و احتمالا مقدار بسیار کمی با کلیدواژه ربط دارد. هدف قرار دادن کلیدواژههای مشابه در چندین صفحه، خطر ایجاد محتوای تکراری و محتوای بیارزش را به دنبال دارد؛ بنابراین شانس مراجعه و بکلینک شما نیز بسیار پایین میآید.
- کاهش ارزش صفحه مربوطه
الگوریتم گوگل به خوبی این مسئله را درک میکند که موضوع یک صفحه از وب چه چیزی است. با این حال خیلی هم قدرت تشخیص بالایی در مورد یکسری مسائل دیگر ندارد! با وجود چندین صفحه در یک سایت که شرایط یکسانی را مورد هدف خود قرار دادهاند، این امکان وجود دارد که گوگل تصمیم بگیرد صفحه ضعیفتر را به عنوان مورد مهمتر در نظر بگیرد و سایر صفحات را بیارزش قلمداد کند.
- بکلینکهای رقیق شده و Anchor Text
یکی از استراتژیهای مناسب جهت ایجاد پیوند، جلب ترافیک و بکلینک به صفحات مرتبط میباشد. کنیبالیزیشن کلمه کلیدی، پیوندهای بالقوه را که باید به یک صفحه خاص اطلاعاتی هدایت شوند، بین چندین صفحه ایجاد میکند. بدین ترتیب بازدیدکنندگان به جای ورود به یک صفحه معتبر، به صفحات گوناگونی هدایت میشوند.
- نرخ تبدیل کاهش مییابد
تبدیلها نشانه موفقیت در بخشهای سئو سایت، مانند ثبتنام در خبرنامه یا خرید محصول و یا تبلیغات در گوگل میباشند. بهینهسازی نرخ تبدیل، به طور معمول هدف نهایی بیشتر کمپینهای سئو است. در کنیبالیزیشن بعید است که تمام صفحات نرخ تبدیل یکسانی داشته باشند.
درواقع همواره اینگونه است که نرخ تبدیل برخی صفحات، بیشتر از سایرین میشود. در این بین، صفحاتی که با مشکل همنوعخواری روبرو شدهاند، سرنخها و تبدیلهای احتمالی را بین چندین صفحه تقسیم میکنند و هیچکدام از آنها به نرخ قابل قبولی نمیرسند.
- هدر رفتن بودجه خزش
به دلیل وجود صفحات تکراری و بیارزش در نتایج زمان کنیبالیزیشن، بودجه خزش سایت برای صفحات با ارزش پایینتر هدر میرود. این اتفاق میتواند منجر به دیر ایندکس شدن URL های مهم سایت شود.
- کاهش نرخ کلیک
کاربران گوگل پس از مشاهده دو نتیجه یکسان در نتایج که باعث گیج و سردرگم شدنشان میشود، تصمیم میگیرند وارد سایتی که چنین مشکلی دارد، نشوند. همین موضوع باعث میشود تا نرخ کلیک کلی سایت با افت شدید روبرو شود.
چرا کیورد کنیبالیزیشن مشکل بزرگی است؟
خوب قبل از اینکه دست به کاری بزنید باید با نحوه کار گوگل آشنا باشید. گوگل در ابتدا به کمک خزندههای خود وارد سایت شما میشود و بخشهای مختلف آن را میخزد. سپس صفحات مرتبط را در دیتابیس ایندکس خود ذخیره میکند. زمانی که برای یک کلمه کلیدی واحد (مثل خرید کیف پول چرم) چندین صفحه مختلف منتشر میکنید گوگل نمیتواند بفهمد کدام یک از صفحاتتان به کوئری جستجو شده مرتبطتر است.
در این شرایط وقتی خزنده گوگل وارد سایتتان میشود صفحات مختلفی پیش رویش قرار میگیرد که همه آنها برای کلمه کلیدی یکسانی سئو شدهاند. خوب حالا گوگل چه کاری باید انجام دهد؟ این موتور جستجو باید از بین صفحاتی که در اختیارش گذاشتهاید مرتبطترین را انتخاب کند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 2 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل