کنیبالیزیشن چیست ؟

کنیبالیزیشن
مقالات وردپرس

کنیبالیزیشن چیست ؟

کنیبالیزیشن آیا چیزی در مورد کانیبالیزیش شنیده‌اید؟ کانیبالیزیشن در سئو درست همان هم‌نوع‌خواری است. هم‌نوع‌خواری در سئو نیز اصلاً خوشایندی نیست و عواقب ناگواری را در پی دارد. خوشبختانه، این نوع هم‌نوع‌خواری قابل رفع است.

 برای رفع کانیبالیزیشن، لازم نیست صفر تا صد سئو را بشناسید، بلکه کافی است چند راهکار ساده را بدانید! اما هم‌نوع‌خواری در موتورهای جستجو چگونه رخ می‌دهد؟ چگونه می‌توانیم متوجه کانیبالیزیشن در سئو شویم؟ چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟

در این مقاله از تدریس24، هر هرآنچه باید در مورد هم‌نوع‌خواری در سئو و راه‌های تشخیص و رفع آن بدانید برای‌تان خواهیم گفت.

کنیبالیزیشن یا Cannibalization چیست؟

 

و اما کانیبالیزیشن یا Cannibalization چیست؟ اگر در وبسایت‌تان بیش از یک محتوا پیرامون یک مفهوم یا کلمه کلیدی به‌خصوص وجود داشته باشد، همنوع خواری در سئو رخ می‌دهد. عموماً، موتورهای جستجو از هر دامنه یا دومِین (Domain) یک یا دو (نهایتاً، اگر سایت اعتبار بالایی داشته باشد)، سه URL را در صفحه نتایج نشان می‌دهند.

وقتی در وبسایت و دومین‌تان، چندین محتوا درباره یک موضوع خاص یا دو موضع بسیار متشابه ارائه می‌کنید، همه آنها برای کسب جایگاه بالاتر، به جای URL های دامنه‌های دیگر، با یکدیگر رقابت می‌کنند و اصطلاحاً، همخواری می‌کنند.

کنیبالیزیشن
چرا کنیبالیزیشن به سئو سایت صدمه می‌زند؟

کنیبالیزیشن همان‌گونه که گفتیم، وقتی صفحات متفاوت وبسایت‌تان «همخواری» می‌کنند، یعنی برای جایگاه بهتر در صفحه نتایج، به جای این‌که با دیگران رقابت کنید، با خودتان رقابت می‌کنید! حالا ممکن است دو محتوایی که هم‌خواری می‌کنند کاملاً یکسان باشند یا درباره موضوعات بسیار مشابهی صحبت کنند.

در چنین شرایطی، موتور جستجو برای یافتن بهترین و مرتبطترین محتوا به مشکل برمی‌خورد و سردرگم می‌شود. در نتیجه، هر دو محتوا را نمایش می‌دهد و بالطبع، به جایگاه هر دو صدمه می‌زند.

کانیبالیزیشن برای مثال، تصور کنید محتوایی درزمینه «موفقیت زنان جهان سومی» و محتوای مجزایی در زمینه «عوامل موفقیت زنان» دارید. این دو محتوا به موضوعات مشابه اما مجزایی می‌پردازند؛ اما وقتی شخصی در مورد «موفقیت زنان» جستجو می‌کند، موتور جستجو برای یافتن بهترین محتوا به مشکل برمی‌خورد و یافتن محتوای بهتر را به جستجوگر می‌سپارد. در نتیجه، موتور جستجو هر دو محتوا را نمایش می‌دهد؛ اگر چندین محتوا برای انتخاب کردن وجود نداشت و فقط یک محتوا نمایش داده می‌شد، در جایگاه بهتری قرار می‌گرفت.

چگونه تشخیص دهیم که کنیبالیزیشن رخ داده است؟

فهمیدن اینکه میان صفحات متفاوت سایت‌تان همنوع خواری اتفاق می‌افتد یا خیر، کار آسانی است. برای این منظور، هر کلمه کلیدی‌ای را که فکر می‌کنید ممکن است درباره‌اش چندین محتوا داشته باشید، با نام سایت خودتان، به‌صورت «کلمه کلیدیsite: example.com » جستجو کنید.

برای مثال، اگر سایتی با نام movafaqiat.com دارید و نگرانید که چندین محتوا با کلمه کلیدی «موفقیت زنان» داشته باشید، می‌توانید با جستجوی «موفقیت زنان site: movafaqiat.com » نتایجی را که برای این کلمه کلیدی از وب‌سایت شما نمایش داده می‌شود را مشاهده کنید.

اما راه دیگر برای تشخیص کانیبالیزیشن! می‌توانید کلمه کلیدی مورد نظرتان را در موتور جستجو، جستجو کنید. اگر بیش از یک URL   از دامنه خود مشاهده کردید، مشکل کنیبالیزیشن گریبان‌گیر شما است. البته اگر نتایج‌تان را در جایگاه اول و دوم دیدید، جای هیچ نگرانی‌ نیست. اما وقتی محتواهای‌تان را در جایگاه‌های هفتم و هشتم دیدید، بهتر است آستین بالا بزنید و برای رفع کنیبالیزیشن سایت‌تان اقدام کنید!

چرا کنیبالیزیشن به سئو سایت آسیب می‌زند؟

تا اینجا مهم‌ترین نکته‌ای که برای درک مفهوم همنوع خواری در سئو یاد گرفتیم این است که؛ وجود دو یا چند صفحه با کلمه کلیدی مشابه، تا زمانی که هدف این صفحات یکسان نباشد، به معنای Cannibalization نیست. در این بخش قصد داریم متداول‌ترین مشکلاتی که کنیبالیزیشن در سایت ما ایجاد می‌کند را بررسی کنیم.

1- تغییر صفحه پیشنهادی در نتایج جستجو

کنیبالیزیشن گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که در نتایج سرچ یک کلمه کلیدی جایگاه داریم؛ اما در طول زمان صفحات مختلفی از سایت ما در صفحه جستجوی گوگل برای آن کلمه کلیدی نمایش داده می‌شوند. در این موارد با مشکل تغییر URL ها در نتایج جستجو رو به رو می‌شویم. مشاهده چنین اتفاقاتی معمولاً به این معنی است که گوگل نمی‌تواند بفهمد که کدام صفحه ما باید برای این کلمه کلیدی جایگاه بگیرد.

برای مثال یک صفحه از سایت ما که نرخ کلیک بالایی دارد، توسط صفحه دیگر که نرخ کلیک کمتری دارد، کنیبال می‌شود. در نتیجه گوگل مرتباً این دو صفحه را به جای هم در نتایج جستجو نمایش می‌دهد. به این ترتیب صفحه‌ای که هدف اصلی ما برای این عبارت است شانس جذب کاربران بیشتر را از دست خواهد داد.

2- نوسان رتبه و جایگاه صفحات در نتایج جستجو

کانیبالیزیشن تغییر صفحه هدف معمولا با تغییر جایگاه هم همراه است. در چنین شرایطی، زمانی‌که اطلاعات جمع‌آوری شده را بررسی می‌کنیم متوجه تغییرات ناگهانی در رتبه سایت در یک عبارت خواهیم شد. به‌عنوان مثال یکی از این صفحات در رتبه 4 و دیگری در رتبه 8 نمایش داده شده و جایگاه ما در عبارت هدف به صورت مداوم تغییر می‌کند.

3- هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی سخت می‌شود

دو صفحه که هردو پاسخ مناسبی برای کاربر بوده و در نتایج جستجو جایگاه دارند، انتخاب میان آن‌ها واقعا سخت است. حتی هنگام لینک‌سازی داخلی و خارجی نیز نمی‌توانیم تصمیم بگیریم که کدام‌یک پیشنهاد بهتری برای کاربر بوده و باید جایگاه بالاتری داشته باشند.

در این موارد، اعتبار صفحات ما به جای تمرکز روی یک صفحه بین دو یا چند صفحه تقسیم می‌شود و هیچ یک از صفحات به اندازه‌ای قوی نیستند که جایگاه بالاتری کسب کنند.

4- جایگاه گرفتن یک صفحه اشتباه

یکی دیگر از مواردی که ممکن است با آن رو به رو شویم، مشکل جایگاه گرفتن یک صفحه اشتباه به جای صفحه مد نظر ما است.

کانیبالیزیشن این مشکل معمولاً زمانی رخ می‌دهد که صفحه یک محصول به جای صفحه دسته‌بندی (یا برعکس) در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. برای مثال زمانی که کاربر عبارت “هندزفری بی سیم سامسونگ” را جستجو می‌کند انتظار دارد یک صفحه دسته‌بندی که گزینه‌های متفاوتی در آن نمایش داده شده را ببیند. اگر صفحه مربوط به یک محصول خاص نمایش داده شود، به دلیل محدود بودن انتخاب شانس تبدیل کاربر به خریدار کاهش پیدا می‌کند.

کنیبالیزیشن چه تاثیری در سئو سایت دارد؟

کنیبالیزیشن این مشکل، تاثیرات منفی زیادی برای سایت شما دارد و باعث می‌شود یا در نتیج گوگل رنک نگیرید یا افت کنید. در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • رقابت با خود

اگر کلمات کلیدی به هر دلیلی در وبسایت شما تکرار شوند، از نظر ربات‌های گوگل وقوع این اتفاق به این معنا است که شما در حال رقابت با خودتان هستید.

  • کاهش رتبه صفحات

تصور کنید که شما دو پست با موضوعات مشابه دارید. در این حالت، گوگل قادر به تشخیص اینکه کدام یک از مقالات باید رتبه بالاتری را کسب کند، نیست. علاوه بر این، فاکتورهای مهمی مانند بک‎ لینک و CTR به جای یک پست، در چندین پست با افت شدید روبرو می‎‌شوند و به احتمال زیاد همه آن‎ها رتبه پایینی کسب خواهند کرد.

کاهش قدرت صفحه و کیفیت محتوا درون صفحه

به طور کلی در فضای وب، صفحات شما با یکدیگر و با میلیون‌ها صفحه از سایر وبسایت‌ها در رقابت هستند. با ایجاد مشکل کنیبالیزیشن، به جای آن که یک صفحه معتبر و مرتبط داشته باشید، کلیک‌ها و ترافیک شما به چندین صفحه با ارتباطات متوسط تقسیم می‎شوند.

 ایجاد چنین مشکلی نشان می‎دهد که محتوای شما کم‎عمق است و احتمالا مقدار بسیار کمی با کلیدواژه ربط دارد. هدف قرار دادن کلیدواژه‎های مشابه در چندین صفحه، خطر ایجاد محتوای تکراری و محتوای بی‎ارزش را به دنبال دارد؛ بنابراین شانس مراجعه و بک‎لینک شما نیز بسیار پایین می‎آید.

  • کاهش ارزش صفحه مربوطه

الگوریتم گوگل به خوبی این مسئله را درک می‌کند که موضوع یک صفحه از وب چه چیزی است. با این حال خیلی هم قدرت تشخیص بالایی در مورد یک‌سری مسائل دیگر ندارد! با وجود چندین صفحه در یک سایت که شرایط یکسانی را مورد هدف خود قرار داده‌اند، این امکان وجود دارد که گوگل تصمیم بگیرد صفحه ضعیف‌تر را به عنوان مورد مهم‎تر در نظر بگیرد و سایر صفحات را بی‌ارزش قلمداد کند.

  • بک ‎لینک‌های رقیق شده و Anchor Text

یکی از استراتژی‌های مناسب جهت ایجاد پیوند، جلب ترافیک و بک‌لینک به صفحات مرتبط می‌باشد. کنیبالیزیشن کلمه کلیدی، پیوندهای بالقوه را که باید به یک صفحه خاص اطلاعاتی هدایت شوند، بین چندین صفحه ایجاد می‌کند. بدین ترتیب بازدیدکنندگان به جای ورود به یک صفحه معتبر، به صفحات گوناگونی هدایت می‌شوند.

  • نرخ تبدیل کاهش می‌یابد

تبدیل‌ها نشانه موفقیت در بخش‌های سئو سایت، مانند ثبت‌نام در خبرنامه یا خرید محصول و یا تبلیغات در گوگل می‎‌باشند. بهینه‌سازی نرخ تبدیل، به طور معمول هدف نهایی بیشتر کمپین‌های سئو است. در کنیبالیزیشن بعید است که تمام صفحات نرخ تبدیل یکسانی داشته باشند.

درواقع همواره این‌گونه است که نرخ تبدیل برخی صفحات، بیشتر از سایرین می‎شود. در این بین، صفحاتی که با مشکل هم‎نوع‌خواری روبرو شده‌اند، سرنخ‌ها و تبدیل‌های احتمالی را بین چندین صفحه تقسیم می‌کنند و هیچ‎کدام از آن‏ها به نرخ قابل قبولی نمی‎رسند.

هدر رفتن بودجه خزش

به دلیل وجود صفحات تکراری و بی‎ارزش در نتایج زمان کنیبالیزیشن، بودجه خزش سایت برای صفحات با ارزش پایین‌تر هدر می‎رود. این اتفاق می‏‌تواند منجر به دیر ایندکس شدن URL های مهم سایت شود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping