کمپین تبلیغاتی چیست؟
14 خرداد 1401 1401-07-27 23:44کمپین تبلیغاتی چیست؟
کمپین تبلیغاتی اگر اهل مطالعه مقالات بازاریابی و مارکتینگ باشید، حتما با واژهای به نام کمپین تبلیغاتی برخورد کردهاید. در واقع کمپینهای تبلیغاتی، همان چیزی هستند که باعث شدهاند زندگی ما غرق در تبلیغات شود. اینکه صبح زود با صدای ترانه تبلیغاتی شرکت کاله از تلویزیون بیدار میشویم، در مسیر رسیدن به محل کار تبلیغات مجموعه زمزم را میشنویم و در زمان استراحتِ ظهر با پستهای اینستاگرامی و تبلیغاتی اکستنشن تهرانی روبرو میشویم، اینها همه و همه زیر سرِ یک یا چند کمپین تبلیغاتی است.
در این مقاله از تدریس24 میخواهم به زبان ساده شما را با واژه کمپین تبلیغاتی آشنا کنم، سپس یک مثال کامل از آن را در اختیارتان قرار دهم، نحوه اجرا و جزئیاتش را توضیح داده و در نهایت 4 تکنیک برای داشتن یک کمپین موفقتر با به شما معرفی کنم.
کمپین تبلیغاتی چیست؟
در یک تعریف کلی، کمپین تبلیغاتی مجموعه ای از تبلیغات مشابه برای یک تجارت است که پیام خاصی را برای مخاطبان داشته و آن ها را برای خرید خدمات قانع کند.با اینکه ممکن است هر تبلیغی که در کانال های مختلف عرضه میشود ،موضوع متفاوتی را بیان کند اما در نهایت هدف همگی آن ها یکسان است.
در واقع مرکزیت یک کمپین تبلیغاتی حول پیامی میچرخد که در طی فعالیت های تبلیغاتی خود منتشر میکند.به صورت کلی هدف اصلی یک کمپین در بیشتر مواقع افزایش آگاهی تجاری ، نرخ تبدیل و فروش بیشتر بوده و باید جزئی از استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما باشد.
چرا که این کمپین ها، فرصت های کلیدی را در اختیار شما میگذارند که در حالت عادی و با تبلیغات معمولی نمیتوان به آن ها دست یافت.از سمتی عموم این فعالیت ها با هدف استفاده طولانی مدت طراحی شده و موفقیت آن به عوامل مختلفی همچون شرایط بازار،رقابت ،استراتژی استفاده شده و… خواهد داشت.
همچنین یکی دیگر از مفاهیم این حوزه ارتباطات بازاریابی یکپارچه (imc) میباشد که در آن گروهی از افراد میتوانند ایده،باورها و اعتقادات خود را در یک پایگاه رسانه ای بزرگ جمع آوری کنند.سپس advertising campaign از این کانال های رسانه ای متنوع استفاده کرده و مخاطبین مشخصی را مورد هدف قرار خواهد داد.

چرا برگزاری کمپین تبلیغاتی اهمیت دارد؟
کمپینهای تبلیغاتی از این حیث اهمیت دارند که میتوانند به کسب و کار شما نسبت به شما در زمینه بازاریابی دیجیتال برتری دهد. البته هدف شکست دادن رقبا نیست؛ بلکه پیدا کردن افرادی است که میتوانند برای کسب و کار شما مفید باشند.
این به معنی شناسایی و جمعآوری کاربرانی است که میخواهند از محصولات یا خدمات شما استفاده کنند؛ اما شما را نمیشناسند و شما با جذب این افراد میتوانید آنها را به مشتریان طولانی مدت خود تبدیل کنید.
داشتن ترافیک زیاد از طریق سرچ یا نمایش تبلیغات در صورتی که مخاطبینی وارد وب سایت شما میشوند که علاقهای به محصولات یا خدمات شما ندارند یا نمیتوانند از محصولات یا خدمات شما استفاده کنند؛ مفید نخواهد بود.
جذب مخاطب درست برای موفقیت یک کسب و کار و کمپین تبلیغاتیاش اهمیت زیادی دارد؛ و کمپین تبلیغاتی ابزار جذب مخاطبین جدید است؛ اما باید مخاطبین مناسب را جذب کند.
ویژگیهای یک کمپین تبلیغاتی
چندین نتیجه وجود دارد که بعد از انجام هر کمپین تبلیغات باید حاصل شود. هنری فورد یک بار گفته بود: «شخصی که برای پس انداز کردن پول، تبلیغات را متوقف میکند، شخصی است که برای صرفهجویی در وقت خود، ساعت خود را متوقف میکند.» مهمتر از همه، شخصی که بدون یک استراتژی تبلیغاتی موثر تبلیغ میکند هم شخصی است که در انتظار شکست است.
استراتژیهای تبلیغاتی، طرحهایی هستند که به کسب و کارها کمک میکنند تا محصولات یا خدمات را به مصرفکنندگان بفروشند. محصولات جدیدی که تولید میشوند یا محصولات قدیمی که باید به بازار عرضه شوند باید با یک کمپین موثر همراه باشند.
در ادامه ۹ ویژگی یک کمپین تبلیغاتی موفق ذکر شده است:
- مخاطب مناسب را جذب میکند
- جلب توجه میکند
- ارتباط ارزشمند ایجاد میکند
- آموزش موثر را ایجاد میکند
- برند را معرفی میکند
- اعتماد ایجاد میکند
- یک اقدام به تماس ایجاد میکند
- کوتاه و جذاب است
- به راحتی قابل یادآوری است
همواره به خاطر داشته باشید که تبلیغات، مسالهای حیاتی برای بودن یک برند و موفقیت آن در جذب بازار بیشتر است. پس همواره سعی کنید با ایجاد استراتژی مناسب و تدوین کمپین موفق تبلیغاتی آنلاین برای کسبوکار خود، حضورتان را پررنگ نشان دهید.
نکاتی برای داشتن استراتژی کمپین تبلیغاتی موفق
یک کمپین سودآور باید با برنامهریزی دقیق انجام شود. در ادامه ۹ گام برای ایجاد استراتژی و اجرای یک کمپین موفق را برای شما معرفی میکنیم.
1- انتخاب کمپین بازاریابی متناسب کسبوکارتان
در حالت ایدهآل، قبل از برنامهریزی برای اجرای یک کمپین موفق، شما باید یک برنامه بازاریابی برای تجارت خود داشته باشید. این برنامه، طرح اهداف و استراتژیهای کلی بازاریابی را برای جذب بازار هدف شما نسبت به محصولات و خدماتتان مشخص میکند. از طرف دیگر، یک کمپین تبلیغاتی فقط یک قطعه کوچک از برنامه بازاریابی شما است، یک اقدام بازاریابی که برای دستیابی به یک هدف خاص طراحی میشود.
هنگامی که کمپین بازاریابی متناسب با برنامه بازاریابی کلی شما باشد، میتوانید مطمئن باشید که برنامه اجرای این کمپین کاملا با ارزیابی بازار هدف شما طراحی شده و میتواند بهترین نتیجه را داشته باشد.
2- هدف و پارامترهای کمپین خود را مشخص کنید
میخواهید کمپین شما به چه چیزی برسد؟ هدف کمپین باید تا حد امکان مشخص باشد. به عنوان مثال، هدف «فروش بیشتر» هدفی بسیار گسترده و وسیع است. شما یک متریک و هدف خاص لازم دارید، یعنی باید مقدار مشخصی از فروش برای یک محصول یا خدمات خاص را در مدت زمان مشخص تعیین کنید. حتما میپرسید چرا؟ چون با داشتن هدف و پارامتر میتوانید مطمئن باشید که کمپین تبلیغاتی شما متمرکز انجام شده و به راحتی هم میتوانید اثربخشی آن را در صورت انجام آن اندازهگیری کنید.
فرمول هدف تبلیغات بازاریابی مشترک این است که در زمان اجرای کمپین چه چیزی به دست میآورید به عنوان مثال، «فروش ماسکهای زیبایی صورت در مدت سه ماه ۵۰ درصد افزایش یابد.» یا، «فروش خدمات مسافرتی طی هشت هفته آینده ۱۵ درصد افزایش یابد.»
3- تعیین کنید که چگونه موفقیت را اندازه میگیرید
از چه معیارهایی استفاده میکنید؟ در صورتی که برای رسیدن به موفقیت در فعالیتهای تبلیغاتی خود معیارهای درستی انتخاب کرده باشید میتوانید موفقیت کمپین تبلیغاتی خود را با کمک آن متریکها اندازهگیری کنید و در واقع ببینید آیا ادامه دادن آن روش و هدف بازاریابی ارزش هزینه مجدد دارد یا نه.
نکته مهم این است که مطمئن شوید از ابزارهای مناسب برای ردیابی معیارهای خود استفاده کردهاید. اگر هدف بازاریابی شما افزایش آگاهی از نام تجاری یا ارتقا رتبه شما در موتور جستجوگر است، میتوانید از Google Analytics استفاده کنید.
4- بودجه کمپین تبلیغاتی خود را تنظیم کنید
میزان پولی که میخواهید برای کمپین خود خرج کنید بر استراتژی بازاریابی شما تاثیر زیادی خواهد داشت. به دنبال تبلیغات رایگان و استراتژیهای تبلیغاتی برای کارهای کوچک نباشید. این بدان معنا نیست که تمام استراتژیهای بازاریابی رایگان، بد است، اما باید به یاد داشته باشید که برای بازاریابی، همیشه هزینه باید بکنید، حتی اگر این هزینه فقط وقت و زمان شما باشد که برای کمپین رایگان صرف میشود. با توجه به این که رسیدن و دستیابی به مشتریان کار آسانی نیست بنابراین باید هنگام تنظیم بودجه خود واقعبین باشید.
5- کانالهای ارتباطی خود را انتخاب کنید
از چه کانالهای ارتباطی میخواهید استفاده کنید؟ پست الکترونیک؟ سایت خبری؟ تبلیغات همسان؟ ریتارکتینگ؟ تبلیغات بنری؟ برخی از کانالهای ارتباطی برای بازار هدف شما مناسبتر خواهند بود. برای مثال اگر بازار هدف شما به طور مرتب رادیو یا سایتهای خبری را چک نمیکند بهتر است رپورتاژ آگهی کار نکنید.
در نظر بگیرید که مخاطبان شما زمانشان را در کدام کانال تبلیغاتی سپری میکنند. بررسی کنید تا متوجه شوید مخاطبان شما احتمال اینکه اطلاعات شما و محصولات شما را ببینند یا بشنوند و به آن توجه کنند در کدام رسانه یا کدام محل بیشتر است. در گوگل، یک سایت خبری، در ایمیل، در اپلیکیشن موبایل، روی شبکههای اجتماعی تلفن هوشمندشان و سوار اتوبوس، مجله و یا در خیابان و محل ترددش.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل