کلاکینگ (Cloaking) چیست؟
20 تیر 1401 1401-07-28 11:30کلاکینگ (Cloaking) چیست؟
کلاکینگ (Cloaking) یا پنهانکاری یک تکنیک سئو است که در آن محتوا یا اطلاعات ارائهشده به کاربر، با محتوایی که در اختیار رباتهای کراولر گوگل گذاشته میشود، فرق میکند تا محتواهای سایت بهتر ایندکس شوند.
به عبارت دیگر، در کلاکینگ وب سرور طوری برنامهریزی میشود که محتوای متفاوتی را به موتورهای جستجو نشان دهد و از این طریق، بر رتبهبندی سایت تأثیر بگذارد.ممکن است موتور جستجوی گوگل برای همیشه سایتها یا نویسندگان سایتهایی را که درگیر پنهانکاری هستند، از ایندکس شدن محروم کند.
بنابراین، بسیار مهم است که با این تکنیک آشنا شوید و بدانید چه زیرمجموعههایی دارد تا بتوانید از انجام آنها خودداری کنید.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
کلاکینگ چیست؟
اگر در زمینهی سئو کار میکنید، احتمالا نام تکنیکهای کلاه سیاه و اثرات زودبازده آنها شنیدهاید و یا اطلاعات دارید، اما همانطور که میدانید این تکنیکها اکثرا توسط گوگل شناسایی شدهاند و جلوی استفاده مجدد آنها توسط کاربران گرفته شده است. یکی از این تکنیکها که اصطلاحا دست آن برای گوگل رو شده است، کلاکینگ یا نمایش صفحات وب به شکلهای مختلف است.
در این شیوه وبمستران و سئوکاران به گونهای برنامه ریزی میکنند که خزندههای گوگل فریب بخورند و به لینکهایی مراجعه کنند که دامنه آنها در تحلیل خزندهها قابل مشاهده نیست. سایتهایی که از این شیوه برای بهبود رتبهی خود در موتورهای جستجو استفاده میکنند، معمولا محتواهایی زیادی دارند و تمایل دارند که با کلمات کلیدی متعددی رتبههای خوبی بدست آورند!
متاسفانه شاهد این موضوع هستیم که گوگل با عملکرد این سایتها برخورد میکند و آنها را با توجه به قوانین و ضوابطی که در نظر گرفته است، جریمه میکند! احتمالا تا اینجای کار خیلی با این مفهوم آشنا نشدید و یا آن را درک نکردید در ادامه به صورت جامع در این رابطه توضیح خواهیم داد.

روش های کلاکینگ cloaking
روش های بسیار زیادی برای cloacking وجود دارد که به صورت مفصل در دوره های آموزش سئو به آن پرداخته میشود. اما در اینجا به طور مختصر دو روش را بررسی می کنیم:
گوگلینگ Googling
گوگلینگ یکی از روش های مرسوم در کلاکینگ هست. در این روش سایت متقلب اطلاعات خود را از طریق گوگل جمع آوری میکند به این صورت که یک عبارت خاص را در گوگل جستجو کرده و نتایج آن را در سایت خود نمایش می دهد این موضوع باعث خواهد شد که محتوای صفحه فوق از نظر چگالی مناسب باشد و با ترکیب با سایر بخش های سایت، گوگل را فریب دهد و باعث شود که رتبه سایت در آن عبارت بهبود پیدا کند.
در واقع چنین سایتی محتوای با ارزشی ندارد و محتوای خود را از سایر سایت ها و گوگل جمع آوری میکند. گوگل پاندا شدیدا با این موضوع مقابله میکند اما کماکان سایت هایی هستند که از این روش اقدام به جذب بازدید کننده می کنند.
IP Delivery
سایت هایی که بر اساس مکان جغرافیایی کاربر اطلاعات متفاوتی را نمایش می دهند به نوعی در حال انجام کلوکینگ هستند که در برخی موارد جز موارد اسپم محسوب میشود. به عنوان مثال زبان سایت می تواند بر اساس IP کاربر تغییر پیدا کند.
این روش علاوه بر اینکه مشکلاتی را برای موتور جستجو بوجود می آورد نهایتا باعث خواهد شد که سایت فوق نتیجه مناسبی نگیرد. بخصوص اگر URL سایت ثابت باشد که در این صورت فاجعه ای از نظر ورودی موتور جستجو بوجود خواهد آمد.
با وجود اینکه الگوریتم های گوگل رو به روز در حال پیشرفت هستند اما کماکان راه هایی برای فریب گوگل و سایر موتورهای جستجو وجود دارد که کلاکینگ یا cloacking هم یکی از آنهاست.
کلاکینگ و مفهوم آن را اینگونه درک کنید
این تکنیک کلاه سیاه در واقع به این شکل عمل میکند که شما صفحهای که به مخاطبان نشان میدهید، متفاوت از آن صفحهای است که رباتها یا همان اصطلاحا خزندههای گوگل قابلیت مشاهده آن را دارند. معمولا کسانی که از این تکنیک استفاده میکنند، یک یا هردوی اهداف زیر را دنبال میکنند:
مخفی نگه داشتن ترفندهای بکار رفته در برنامه نویسی سایت و محتوای بکار رفته در صفحات از دید افراد غریبه خوب جلوه دادن سایت به موتورهای جستجو از جمله گوگل
این روزها که الگوریتمهای گوگل هر روز در حال پیشرفت بیشتری هستند، شاهد این هستیم که گوگل خیلی راحت تر از گذشته سایتهایی که از این تکنیک استفاده میکنند را شناسایی و جریمه میکند، اما خوب این جریمه چیست؟
جریمه استفاده از کلاکینگ
گوگل معمولا وقتی متوجه شود که شما از تکنیکهای کلاه سیاه مانند نمایش صفحات وب به شکلهای متفاوت استفاده کردهاید ممکن است که شما را از نتایج جستجو حذف کند، اما این تمام ماجرا نیست! شما باید تمامی فرآیندهای سئو و تولید محتوا را از اول بکار بگیرید تا شاید دوباره بتوانید رتبه اولیه خود را بدست آورید. در اینجاست که اهمیت نقش وجود یک مشاور سئو حرفهای در کنار کسب و کارتان احساس میشود.
چرا گوگل کلاکینگ را غیرقانونی میداند؟
پنهانکاری یک تخلف در نظر گرفته میشود زیرا نتایج متفاوتی را نسبت به آنچه که کاربران انتظار داشتند، در اختیار آنها قرار میدهد. اگر یک سایت هک شود، غیرمعمول نیست که هکر از کلاکینگ به عنوان ابزاری برای مخفی نگه داشتن هک استفاده کند.
کسب و کارها از سئو برای هدایت ترافیک به سایت خود جهت افزایش درآمد و ثبت نام کاربران در سایت استفاده میکنند. متأسفانه، همچنین میتوان از آن برای اهداف مخرب یا غیراخلاقی استفاده کرد. همانطور که شما سعی میکنید از سئو برای هدایت ترافیک به سایت خود استفاده کنید، هکرهای بدنیت نیز همین کار را میکنند.
بسیاری از وبسایتهای قدیمی و نه چندان محافظتشده در وب وجود دارند که میتوانند به راحتی توسط هکرهای بدنیت جمعآوری شوند. سپس آنها از این وبسایتها برای هدایت ترافیک به جایی که خودشان میخواهند، استفاده میکنند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 2 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل