کاربردهای سرور مجازی
26 آبان 1401 1401-07-27 21:42کاربردهای سرور مجازی
سرور مجازی در این مقاله قصد داریم درباره کاربرد vps با شما عزیزان صحبت کنیم. اما پیش از این برای مخاطبانی که با مفهوم سوال سرور مجازی چیست آشنا نیستند مقدمه ای خواهیم گفت و با اصطلاح VDS آشنا خواهند شد.
همچنین در طی مقاله از تدریس24 مزیت های سرور مجازی نسبت به سرور های اشتراکی را بازگو خواهیم کرد و در انتها ۵ مورد از مهمترین کاربرد VPS را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید تا به تمام نقاط مخفی سرور مجازی یا وی پی اس دست پیدا کنید.
سرور مجازی یا VPS چیست؟
همانطور که در مقاله VPS چیست توضیح داده شد، هر سرور اختصاصی میتواند به کمک یک سری زیرساخت نرم افزاری و سخت افزاری، به چندین بخش مختلف تقسیم شود. هر بخش از این سرور بهتنهایی دارای منابع اختصاصی مثل رم، حافظه و… است و شما به عنوان صاحب یا اجارهکنندهاش، میتوانید آنها را مدیریت کنید. در واقع هر کدام از این قسمتها، یک VPS یا سرور مجازی است.
البته نباید سرور مجازی را با هاست اشتباه بگیرید، اصولا هاستهایی که روی یک سرور هستند منابع را به شکل اشتراکی استفاده میکنند. این یعنی افزایش ترافیک یک هاست میتواند باعث کاهش سرعت دیگر هاستها شود. اما هر سرور مجازی منابع جداگانه مختص خودش را استفاده کرده و عملا VPS های روی یک سرور، با هم تداخلی ندارند.

8 کاربرد VPS چیست؟
حالا که فهمیدیم سرور مجازی چیست، میتوانیم با خیال راحت به سراغ موارد استفادۀ سرور مجازی رفته و ببینیم که اصلا به چه دردی میخورد؟
۱) میزبانی سایت
اصولا اغلب مخاطبان برای میزبانی وب سایت از همان هاستهای اشتراکی استفاده میکنند. اما بعضی از وبمستران و ادمینها به مرور متوجه میشوند که هاست اشتراکی نمیتواند جواب نیازهایشان را بدهد و عملا آنها را محدود میکند. به همین دلیل به سراغ انتخابهای دیگری میروند. در این شرایط دو انتخاب در مقابل افراد وجود دارد:
با توجه به اینکه هزینههای اجاره سرور اختصاصی بسیار بالاست و البته بیشتر هم کسب و کارهای اینترنتی خیلی بزرگ به آن نیاز دارند، اغلب افراد در این زمان سرور مجازی را انتخاب میکنند.
سرورهای مجازی به دلیل ارائه منابع اختصاصی و قیمت مناسب، انتخاب خوبی برای سایتهای بزرگ و پربازدید هستند. با خرید VPS حرفه ای خیالتان از بابت سرعت و امنیت سایت هم راحت میشود.
۲) پشتیبانگیری از اطلاعات (دیتابیس سرور)
اگر قرار است صرفا از یک پایگاه داده فایل پشتیبان بسازید، بهتر است به سراغ خدمات رایانش ابری بروید که ارزانتر است. اما اگر اطلاعات زیادی دارید که باید بهطور مداوم از آنها پشتیبان گرفته و نگهداریشان کنید، خرید VPS کار عاقلانهتری است!
مخصوصا که سرور مجازی به شما اجازه اتصال از راه دور را میدهد و میتوانید به کمکش خیلی راحت اطلاعاتتان را مدیریت کنید.
۳) سرور بازی
این روزها آمار گرایش به بازیهای آنلاین بسیار افزایش پیدا کرده. مخصوصا که امروزه خیلی از گیمرها میتوانند صرفا با بازی کردن و پخش آنلاین ویدیو بازیشان (استریم) پول در بیاورند. جالب است بدانید که وب سایت معتبر Statista اعلام کرده حدود ۲۲ درصد از گیمرها، بین ۶۱ تا ۸۸ درصد از زمانشان را صرف بازی کردن میکنند!
اما اینها چه ربطی به سرور مجازی دارد؟ خب در واقع یکی از بهترین راهها برای میزبانی سرور خصوصی بازی، خرید سرور VPS و استفاده از آن است. vpsها امروزه میزبانی بازیهای معروفی مثل Minecraft، Runescape، and World of Warcraft را بر عهده داشته و عملا استفاده از آنها هم برای گیمرها مزیت دارد و هم دست سازندگان بازی را باز میگذارد.
وقتی از VPS برای بازی استفاده میکنید، انگار که دارید از یک کامپیوتر کاملاً مجهز و متصل به اینترنت پرسرعت استفاده میکنید. اینطوری هم پینگ کمتری تجربه میکنید، هم مشکلاتی مثل کافی نبودن منابع سختافزاری را نخواهید داشت.
4) جایگزین VPN
احتمالا بهخوبی با VPN آشنا هستید. VPN در زبان فارسی بیشتر با عبارت فیلترشکن شناخته میشود. البته vpn کاربردهای دیگری هم به جز عبور از تحریمهای اینترنتی دارد.
در هر حال، اگر میخواهید یک شبکه خصوصی مجازی یا همان VPN داشته باشید و از آن در شرکت، کسب و کار یا رایانهتان استفاده کنید، بهتر است به سراغ سرور مجازی بروید.
این سرورها میتوانند یک شبکه با سرعت اینترنت بالا در اختیار شما قرار بدهند. همینطور مزیت دیگر این است که VPS مانند فیلترشکنهای عادی دائما مکان و IP شما را تغییر نداده و اجازه نمیدهد سایتها به هویت شما شک کنند.
مورد دیگری که بسیار رواج پیدا کرده است، خرید VPS خارجی برای فریلنسری است. به این ترتیب فریلنسرها میتوانند هویت ایرانیشان را از کارفرماهای خارجی پنهان نگه دارند.
در اصل، وقتی اقدام به خرید VPS انگلستان میکنید، در واقع بهنوعی هویت جدیدی تهیه میکنید! هویت یک بریتانیایی برای مخفی کردن اصل ماجرا! تلخ است …
نکته: اگر نیاز درون سازمانی دارید، خرید VPS ایران هم کارتان را راه میاندازد.
۵) بورس و بازار رمز ارزها
ببینید، برای کسانی که معاملات بزرگی در بورس و فارکس انجام میدهند، ثانیه به ثانیه مهم است! ما به این عزیزان توصیه میکنیم که از VPS برای انجام معاملات استفاده کنند تابیت کوین بهخاطر کندی اینترنت یا قطعی ارتباط دچار ضررهای مالی هنگفت نشوند. مقاله «سرور مجازی بورس چیست» را بخوانید، تا با اهمیت آن بیشتر آشنا شوید.
افرادی هم که در بازار رمزارزها فعال هستند، بهتر است که برای کار کردن با بایننس، بهجای VPN از VPS استفاده کنند. حتماً میپرسید چرا؟
چون ایران از طرف بایننس تحریم است، خرید VPS برای بایننس هم تب داغی دارد. اگر این صرافی متوجه فعالیت شما از ایران شود، ممکن است که دسترسی حسابتان قطع شود. چون با VPS شما یک IP ثابت خارجی دارید، میتوانید بدون نگرانی با بایننس کار کنید. پیشنهاد میکنم مقاله «با VPS مثل یک اروپایی از صرافی بایننس استفاده کنید!» را بخوانید و با صفر تا صد کار آشنا شوید.
همچنین، برای خرید یک سرور مجازی مناسب، به صفحۀ خرید VPS برای بایننس بروید. قیمت VPS و سایر نکاتی که باید بدانید در این صفحه آورده شده است.
خلاصه که خرید VPS خارجی، خیالتان از جهت سوخت نشدن سرمایهتان راحت میکند.
۶) تست کدهای برنامه نویسی
فرض کنید شما یک شرکت برنامهنویسی هستید و در طول ماه پروژههای مختلفی را برای مشتریانتان میسازید. اصلا تصور کنید صاحب شرکتی هستید که برای راهاندازی یک سیستم داخلی، برنامهنویسانش در حال کد زدن و ساخت برنامه خصوصی هستند.
در این شرایط نیروهای شما نیاز دائم به تست کردن کدهای برنامهشان دارند تا مطمئن شوند کدام بخش از آن با مشکل روبرو بوده و کدام بخش نیازمند بهبود است. علاوه بر این، نیروها به یک میزبان اینترنتی اطلاعات نیاز دارند که بتوانند همه پروژه را روی آن بارگذاری کرده و از مکانهای مختلف مثل شرکت، منزل و… به آن دسترسی داشته باشند.
خب در واقع اینجاست که باز هم سرویس VPS مثل یک فرشته نجات وارد شده و نیازهای شما را پاسخ میدهد. سرور مجازی یکی از بهترین راهکارها برای تدوین و تست برنامههای کدنویسی شده است.
در این مورد هم خرید VPS ایران، به شرط داشتن کیفیت مناسب، کافی است.
۷) سرور ایمیل
در عین تعجب هنوز هم ایمیل مارکتینگ یکی از قدرتمندترین مسیرهای فروش اینترنتی است! تا جایی که در خیلی از شرکتهای بزرگ خارجی و ایرانی، به بازاریابی ایمیلی به عنوان دومین یا سومین مجرای مهم فروش نگاه میکنند.
خب در حالت عادی و با تعداد کاربران کم، استفاده از سرویسهای ارسال ایمیل انتخاب بهتری است. اما زمانی که تعداد کاربران افزایش پیدا کرده و همینطور نیاز به خصوصیسازی داشته باشید، باید به خرید VPS روی بیاورید و از ایمیلهایتان روی سرور مجازی میزبانی کنید.
۸) پیاده سازی برنامه و اپلیکیشن
اغلب متخصصان برنامه نویسی، هک و امنیت و… نیاز به یک سری برنامه برای انجام راحتتر فعالیتهایشان دارند. مثلا متخصصان امنیت برای تست کردن پروژههایشان به برنامههایی نیاز دارند که باید به شکل ۲۴ ساعته فعال باشند.
قطعا استفاده از این برنامهها روی رایانه و ۲۴ ساعته روشن نگاه داشتن آن، کار درستی نیست. در این شرایط است که باز هم میتوانید از سرور مجازی استفاده کنید. این سرورها به شما اجازه میدهند به شکل ۲۴ ساعته برنامهتان را فعال نگاه داشته و به راحتی آن را از راه دور مدیریت کنید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل