چگونه مشتری مدار باشیم؟
19 آبان 1401 1401-07-27 21:46چگونه مشتری مدار باشیم؟
مشتری مداری همیشه برای همه کسب و کارها مفید بوده و توصیه گردیده است. اما امروزه رقابتی شدن شدید بازارها، گسترش شبکههای اجتماعی و قدرت انتخاب گسترده مصرف کنندگان سبب گردیده تا مشتری مداری به مهمترین مزیت رقابتی برای شرکتها تبدیل گردد.
موضوعی که باعث موفق شدن یا ورشکسته شدن یک کسب و کار میشود، مشتریان آن کسب و کار میشود. اگر مشتری شما از خدمات یا محصولاتی که ارائه میدهید و همچنین از برخورد راضی باشد مسلما کسب و کار شما روز به روز رونق بیشتری پیدا میکند.
برعکس این موضوع هم وجود دارد که اگر مشتری از هرچیزی که ناراضی باشد، ضربه بسیار بدی و حتی جبران ناپذیری به کسب و کار شما میزند. پس یکی از چیزهایی که باید در اولویت شما باشد مشتری مداری است. مشتری خوشحال و راضی خودش برای شما یک تبلیغ به حساب میآید.
بر اساس تعریف، مشتری مداری عبارت است از نوعی فرهنگ سازمانی که رفتارهای لازم به منظور ارزش نهادن به مشتریها را، به بهترین شکل ممکن ایجاد میکند. همچنین بر اساس تعریفی دیگر مشتری مداری عبارت است از برداشت مشتریها از برآورده شدن خواستهها و انتظارات آنان.
در نتیجه اولین قدم در مشتری مداری این است که بدانیم «مشتری چه میخواهد؟» اگر بتوانیم پاسخ مناسب و کاملی برای این سوال بیابیم، آن گاه رضایت و وفاداری مشتریها را خواهیم داشت. اگر تاکنون نمیدانستید چگونه مشتری آنلاین جذب کنید ما به شما میگوییم ۵ روش وجود دارد که به کمک آن میتوانید مشتری آنلاین بیشتری جذب کنید.
در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
مشتری مداری چیست؟
به گفته “کیس متریک”، حفظ مشتری و کسب رضایت مشتری فعلی تقریبا 7 برابر کم هزینهتر از راه های جذب مشتری است. مشتری مداری نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه یک فعالیت تجاری بزرگ برای رضایت مشتری است به طوری که اگر فعالیتهای شما را دوست داشته باشند، سفیران برند شما میشوند و مشتریهای دیگری را به شما (رایگان) معرفی میکنند. در اینجا چند راه برای مشتری مداری و ارتباط با مشتری وجود دارد:

راههای بهبود ارتباط با مشتری :
-با مشتریان در تماس باشید و آنها را به تعامل با خود تشویق کنید:
مشتریان خود را از پیشرفت، برنامههای فروش ، به روز رسانی محصول و هر محتوای دیگری که فکر میکنید آنها را جالب و مرتبط خواهند یافت آگاه کنید. از فروشندههای خود بخواهید که فعالیتهای خود را با مشتری به اشتراک بگذارند یا رقابتهایی را برای تشویق به مشارکت برگزار کنند زیرا این کار به رضایت مشتری کمک میکند.
با پیشبینی چالشهایی که در آینده مشتریان ممکن است داشته باشند و با پیشنهاد راه حلهای جدید یک قدم نسبت به آنها جلوتر باشید این یکی از بهترین راه های جذب مشتری است. اگر مدتی است که از مشتری خاصی خبر ندارید، از اینکه به آنها فکر کنید نترسید و نگران وفاداری مشتری نباشید. حتی اگر تلاشهای شما منجر به فروش نشود، آنها نام تجاری شما را به مدت طولانی در ذهن خواهند داشت.
-شبکههای اجتماعی بیشتری را مربوط به کسب و کارتان ایجاد کنید:
شبکههای اجتماعی علاوه بر اینکه یکی از بهترین راههای تبلیغات برای جذب مشتری است در حفظ ارتباط با مشتری پس از فروش اولیه نیز بسیار مفید است. وب سایتهای ارتباط جمعی فرصتهای بیشتری را برای ارتباط با مشتری و ایجاد اعتماد با نشان دادن جنبه شخصی کسب و کار پیشنهاد میدهند. نظرات، علایق و انگیزهها را تحت نظر داشته باشید.
به وفادارترین مشتریهای خود پاداش بدهید. برای تغییر آگاهی منفی سایر فالوئرهایتان با ارائه خدمات بیشتر به مشتری تلاش کنید. مصرف کنندگان برای پرسیدن سوالات، ثبت شکایات و حل مسایل مربوط به محصول به رسانههای اجتماعی روی آوردهاند. از این مزیت برای نشان دادن اینکه برند شما به رضایت مشتری اهمیت میدهد استفاده کنید.
-به مشتریان خود توجه شخصی داشته باشید:
در فروش جایگاه بسیاری از مشتریان همانطور که بر اساس کیفیت خدمات شما، رفتار دوستانه، راحتی و آشنایی ارزش گذاری میشود همان طور هم بر اساس کیفیت محصولتان ارزش گذاری میگردد. به یاد داشته باشید که 70% از تجارب خرید بر اساس احساسی است که مشتری از نحوه رفتار و مشتری مداری شما برداشت میکند. کسب و کار خود را به طور دوستانهای انجام دهید و شریکتان را با مشتریان آشنا کنید و رضایت مشتری را بالا ببرید.
-مشکلات مشتریان را حل کنید:
زمانی که مشتریان مشکلی دارند، به مشتریان اطمینان دهید که آنها میتوانند با یک فرد حقیقی، دلسوز و ایدهآل به صورت شخصی یا تلفنی صحبت کنند. حتی در دنیای دیجیتال، مردم دوست دارند با دیگران ارتباط برقرار کنند. این تمایل به صحبت آنقدر قوی است که 75% از مشتریان معتقدند که دسترسی به نماینده شرکت روی تلفن یا گفتگوی آنلاین برای آنها زمان میبرد اما با این حال از تمایل کاسته نمیشود.
ارجاع مشتریان نا امید شده به یک صفحه پرسش و پاسخ و یا ارسال ایمیل، به احتمال زیاد وضعیت را بدتر خواهد کرد. به کارمندان خود توصیه کنید تا هنگام بروز مشکلات، مشکلات را حل کنند. کارمندانی که به خوبی آگاه شدهاند و بر این باورند که میتوانند تغییر ایجاد کنند، انگیزه بیشتری برای مراقبت و پذیرفتن مسئولیت دارند.
-مسئولیت را بپذیرید:
برند یا نام تجاری شما به اندازه شهرتی که در پشت آن است، خوب است. زمانی که مشکلات به وجود میآیند، به اشتباهات خود اعتراف کنید و در صورت نیاز معذرت خواهی کنید. صداقت شما نشانی از اعتبارتان است. همچنین به مشتریان اجازه میدهد تا ببینند که شما مایل به اصلاح فرآیندهای معیوب و جلوگیری از اشتباهات آینده هستید علاوه بر آن، صداقت یکی از بهترین راههای تبلیغات برای جذب مشتری میباشد.
-از زمان به طور بهینه استفاده کنید:
یک نظرسنجی از مصرف کنندگان نشان داد که 24 ساعت یا کمتر به طور گسترده به عنوان زمان پاسخ به یک ایمیل قابل پذیرش در نظر گرفته میشود. اطمینان حاصل کنید که اقدامات مربوط به مشتری مداری با تصویر برندی که شما میخواهید ارائه دهید، و همچنین انتظارات مشتریانتان سازگار باشد. برای مثال، اگر شما یک محصول یا سرویس را برای بهبود عملکرد سیستم در نظر میگیرید، در پاسخگویی به مشتری زمان را از دست ندهید.
-موقرانه تعظیم کنید:
به گفته “کیس متریک”، 71 درصد از مصرف کنندگان به دلیل خدمات ضعیف، مشتری رابطه خود را با آن کسب و کار به پایان رساندهاند. از دست دادن یک مشتری آسان نخواهد بود، اما اگر این کار اجتناب ناپذیر است، همیشه ارتباط کاریتان را با یک یادداشت خوب به پایان برسانید. به یاد داشته باشید، نحوه برخورد شما میتواند وفاداری مشتری و رضایت مشتری را مشخص و نیز تعیین نماید که آیا آنها شانس دیگری به شما خواهند داد یا ناپدید میشوند و شما را با یک نتیجه بد تنها خواهند گذاشت. هرگز ارزش مشتری مداری را برای تجارتتان دست کم نگیرید. رضایت مشتری ، برای ایجاد یک رابطه سازنده و بیشتر با مشتری حیاتی است.
پیشنهاد میکنیم بخوانید: یکی از موانع بزرگ در مقابل موفقیت هایی که در امر فروش حاصل میشود، فقدان صبر و حوصله در برخی از فروشندگان میباشد. در این مقاله به بررسی اهمیت صبر در فروش حرفه ای میپردازیم.
در محیط کسب و کار امروزی که مدام در حال تغییر است، ارائه خدمات صحیح به مشتریان یا مشتری مداری به صورت عالی و ایده آل برای موفقیت امری ضروری میباشد. در حقیقت، ارائه متمایز خدمات شما ممکن است کلید متمایز کردن کسب و کارتان از رقبا و بهترین راه برای مشتری مداری باشد. استراتژی های مشتری مداری زیر برای هر کسب و کار اعمال میشوند و میتواند به حفظ وفاداری مشتری، بزرگ یا کوچک کمک کند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل