پروتکل ARP چیست؟
3 تیر 1401 1401-03-05 14:10پروتکل ARP چیست؟
پروتکل ARP برنامهها برای تبادل پیام بین یکدیگر از آدرسهای IP استفاده میکنند، در حالی که ارتباط حقیقی بین رایانهها بهوسیلهی آدرسهای فیزیکی یعنی همان مشخصات یکتای سختافزاری دستگاهها صورت میگیرد. در علم شبکه و مدل استاندارد OSI، آدرس IP مربوط به لایهی سوم و آدرس سختافزاری، که تحت عنوان MAC Address شناخته میشود، مربوط به لایهی دوم است.
پروتکل ARP یا Address Resolution Protocol وظیفهی یافتن MAC Address مربوط به یک IP Address را برعهده دارد. فرض کنید آدرس IP سرور مقصدتان را میدانید و میخواهید به آن سرور یک پیام مشخص ارسال کنید. در این حالت شما صرفن آدرس IP مقصد را وارد میکنید و رایانهی شما بهشکل خودکار با استفاده از پروتکل ARP آدرس MAC سرور مقصد را پیدا کرده و با استفاده از آن پیام شما را ارسال میکند.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
کاربرد پروتکل ARP
کاربرد پروتکل ARPدر اینجا ممکن است از خود بپرسید وقتی IP مقصد را میدانیم، دیگر وجود MAC چه معنایی دارد؟ پاسخ آن است که آدرس IP دستگاهها بهشکل پویا تغییر میکند و یک دستگاه در طول عمر خود ممکن است IPهای متفاوتی به خود بگیرد، حال آنکه آدرس MAC آن دستگاه همواره ثابت است و تغییری نمیکند. از طرفی استفاده از IP به تسریع و تسهیل مسیریابی کمک میکند و اگر از آدرس MAC برای مسیریابی بستههای داده استفاده شود، پیدا کردن مقصد بسیار دشوار خواهد شد.
کاربرد پروتکل ARPهمچنین، ممکن است برای سرور مشکلی پیش بیاید که دیگر قابل استفاده نباشد. حال اگر کاربران آدرس سختافزاری خود سرور را برای ارتباط با آن استفاده کنند، پس از جایگزین شدن آن سرور تمامی کاربران باید آدرس سختافزاری سرور جدید را بدانند. اما اگر از IP استفاده شود، چون همان IP قبلی را میتوان به سرور جدید نیز نسبت داد، دیگر چنین مشکلی وجود نخواهد داشت.

پروتکل ARP چگونه کار میکند؟
زمانی که یک دستگاه میخواهد آدرس MAC مربوط به یک IP را شناسایی کند، یک پیام موسوم به ARP Request را با مشخصات زیر ارسال میکند:
آدرس IP مبدا را آدرس خودش قرار میدهد و آدرس IP مقصد را برابر همان آدرس هدف قرار میدهد.
بهعنوان آدرس MAC مبدا، آدرس خودش را قرار میدهد و برای آدرس مقصد، تمامی 48 بیت را یک قرار میدهد تا پیام برای همه دستگاههای موجود در شبکهی محلیاش بهشکل Broadcast ارسال شود.
وقتی این پیام به دستگاهی میرسد، آن دستگاه بررسی میکند که آیا آدرس IP مقصد پیام، همان آدرس خودش است. اگر پاسخ مثبت باشد، آدرس MAC خود را برای مبدا پیام در قالب یک ARP Response/Reply ارسال میکند و فرایند جستجو پایان مییابد. اگر چنین دستگاهی در شبکه محلی دستگاه مبدا نباشد، Gateway آن شبکه پیام ARP را برای سایر شبکهها ارسال میکند تا اینکه دستگاه مقصد پیدا شود و آدرسش را برای دستگاه مبدا ارسال کند.
پس از پیدا شدن آدرس MAC مربوط به یک IP، نتیجه در دستگاه مبدا Cache میشود تا برای ارسال پیامهای بعدی به این مقصد دیگر نیازی به ارسال پیام ARP نباشد. البته این اطلاعات تا ابد در دستگاه مبدا معتبر نیست و باقی نمیماند، بلکه پس از یک زمان تعریف شده با دریافت پیام Timeout دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
عملکرد پروتکل ARP به چه صورت میباشد؟
عملکرد پروتکل ARP به صورتی است که اگر شخصی بخواهد توسط سیستم کامپیوتر خود بخواهد اطلاعاتی را به شخص دیگری ارسال کند ولی او تنها آدرس IP شخص دوم را دارد و هیچ اطلاعاتی از آدرس مک آن ندارد در این گونه مواقع است که پروتکل ARP کمک میکند و باعث میشود که بین دو سیستم کامپیوتر به طور کامل ارتباط برقرار شود
این ارتباط به صورتی است که تعدادی MAC Address سیستم های یک شبکه را که ARP Table از آن تشکیل شده است آن را کامل می کنند.
شخصی به وسیلهی سیستم کامپیوتر خود یک بسته پروتکل ARP میسازد و درخواست پاسخ دهی را به تمامی کامپیوترهایی که برای مثال: دارای IP 192/168/142/144 میباشند، میکند.
لازم است بدانید به آدرسی که سیستم کامپیوتر آن شخص ساخته است Broadcast اسکته همراه با IP:192.168.142.144 همچنین آدرس شبکهی getway : 255/255/255 که آدرس مک آن 0bbb.2222.1111 و مک مقصد آن FFF…FF میباشد و در آخر پکت درخواستی ارسال میشود
لازم است بدانید که این پکت برای تمامی کامپیوترهایی که در آن شبکه قرار دارند ارسال میشود و توجه داشته باشید فقط از طریق کامپیوتر شخص نام برده شده آدرس به کامپیوترهای دیگر ارسال میشود و این آدرس توسط پروتکل ARP را Replay میشود.
مزایای ARP چیست؟
اگر شما به با لایه OSI آشنا باشید می دانید که برای پیدا کردن مک آدرس باید سراغ جداول ARP رفت. این جداول در بخش های مختلف این لایه ممکن است ذخیره شوند. یکی از مهمترین محل هایی که می توان به جداول ARP دست پیدا کردن سوئیچ های استفاده شده در شبکه می باشند. در این سوئیچ ها شما می توانید به جداول مربوط به ARP که ذخیره شده اند دست پیدا کنید. از مزایای ARP همانطور که گفته شد پیدا کردن مک آدرس سیستم ها است.
یکی دیگر از مزایای ARP این است که شما می توانید با استفاده از پروتکل ARP به مک آدرس سیستم ها دسترسی داشته و با استفاده از مک آدرس ن به IP آنها نیز دسترسی داشته باشید. با این کار شما می توانید به راحتی به آدرس IP سیستم ها و مک آدرس آنها دسترسی داشته باشید.
یکی دیگر از مزایای ARP پیدا کردن دستگاه ها در شبکه است. پس از قرار گیری دستگاه ها شما میتوانید با استفاده از پروتکل ها مک آدرس این دستگاه ها دسترسی داشته باشید. انکار در شناسایی دستگاه های جدید که به شبکه متصل شده اند بسیار مفید می باشد.
یکی دیگر از مزایای ARP استفاده از آن به عنوان یک پروتکل اعلامیه است و در این فرآیند برای بروز رسانی آدرس های مک آدرس دیگر میزبان ها استفاده می شوند. در واقع با استفاده از این پروتکل یک فراخوانی ارسال می شود و آدرس مک دستگاه ها در جدول ARP بروز رسانی می شود. با این کار دستگاه های جدید شناسایی می شوند.
یکی دیگر از مزایای ARP بروز رسانی سخت افزار های جدید در هر بار روشن شدن است. امروزه سخت افزار و سیستم ها در هنگام راه اندازی یا همان روشن شدن دستگاه ها، اطلاعات مربوط به پروتکل ARP خود را در شبکه بروز رسانی می کنند. با این کار این دستگاه ها می توانند به خوبی با دیگر دستگاه ها در ارتباط بوده و مشکلات اولیه برای آنها به وجود نیاید. همچنین در صورت تغییر بخش هایی از شبکه مانند تغییر یک کارت شبکه خیلی سریع متوجه شده و تغییرات لازم را در جداول انجام خواهند داد.
پست های مرتبط
پینگ چیست؟
Cloudflare چیست؟
تکنولوژی SD-WAN چیست؟
فایروال وب سایت یا WAF چیست؟
رایانش ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اعضا
-
Active 3 ساعت, 45 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 1 روز قبل
-
Active 3 هفته, 1 روز قبل
-
Active ماه 1, 4 هفته قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 2 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 2 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 2 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 2 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 2 هفته قبل