پرمالینک [Permalink] چیست؟

پرمالینک
مقالات نرم افزار های تحت وب

پرمالینک [Permalink] چیست؟

پرمالینک تنظیمات permalink یکی از ویژگی‌ها و امکانات جالب‌توجه در بحث سفارشی‌سازی وب ‌سایت های مبتنی بر وردپرس می‌باشد. این ابزار مخاطبان را قادر می سازد که بتوانند برای ایجاد URL های سفارشی و دلخواه مطالب و صفحات سایت‌ها و وبلاگ‌های آنها کمک نمایند. در این مقاله به آموزش تنظیمات پیوند های یکتا و نحوه پیکربندی پیوند یکتا در وردپرس، خواهیم پرداخت.

قبل از پرداختن به مبحث تنظیمات پرمالینک وردرپس نیاز است تا با ساختار URL های وردپرس آشنا شوید. به همین منظور ابتدا به این مبحث خواهیم پرداخت و سپس به پیکربندی permalink یا پیوند های یکتا می پردازیم.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

permalink یا پیوند یکتا در وردپرس چیست؟

 

وردپرس به طور پیش‌فرض از قالب URL مطابق زیر، برای نمایش صفحات و پست‌های یک سایت استفاده می‌کند:

http://www.example.com/?p=63

این URL به علت داشتن پیوند دائمی با پست یا صفحه مربوط به آن، تحت عنوان یک permalink یا پیوند یکتا شناخته می‌شود و هرگز نباید تغییر کند. ساختار پیش‌فرض لینک در وردپرس، فقط از شماره شناسه یا ID یک پست برای تولید URL استفاده می‌کند. اگرچه از لحاظ عملکردی این نوع URL‌ها کاملا کارآمد هستند، اما خواندن آنها همواره ساده نیست و به خاطر سپردن و یادآوری آن‌ها نیز، دشوار است.

اما خوشبختانه وردپرس این امکان را برای کاربران در نظر گرفته که بتوانند شخصا به پیکربندی ساختار و تنظیمات permalink یا پیوندهای یکتا در وردپرس، برای سایت خود بپردازند. این قابلیت می‌تواند تاثیر قابل ‌ملاحظه‌ای در خوانا بودن URL‌های سایت و همچنین بر نتایج خوانایی، توسط موتورهای جستجو داشته باشد.

پرمالینک
نکات انتخاب ساختار پرمالینک

 

از ساختار پرمالینکی استفاده کنید که همگام با اهداف سایتتان باشد. اگر یک سایت خبری دارید، استفاده از تاریخ انتشار محتوا در یو آر ال صفحات گزینه خوبی می تواند باشد. با این حال اگر میخواهید مطلبی بنویسید که جامع بوده و در تمام زمان ها قابل استفاده باشد، استفاده از تاریخ انتشار آن، موجب کهنه به نظر رسیدن مطلب می شود و از جذابیت آن می کاهد. بنابراین استفاده از تاریخ انتشار در این گونه مطالب پیشنهاد نمی شود.

پیشنهاد اصلی ما استفاده از یک ساختار ساده و واضح در پرمالینک است. برای بسیاری از سایت ها نام دامنه به علاوه نام پست می تواند ساده ترین و بهترین ساختار ممکن باشد. برای اینکه در وردپرس این ساختار را داشته باشید کافیست در بخش Common Setting افزونه Yoast SEO، الگوی /%postname%/ را در قسمت Costume Structure وارد کنید. در بعضی موارد، قرار دادن دسته بندی ها در یو آر ال نیز می تواند گزینه خوبی برای یک پرمالینک باشد، اما در نظر داشته باشید که این کار موجب کمی بلندتر شدن یو آر ال می گردد.

 

ویژگی‌های پرمالینک

 

بهتر است ابتدا به مرور نکاتی درباره آدرس سایت‌ها بپردازیم. هر صفحه منتشر شده در فضای وب دارای یک نشانی منحصر بفرد است. ‌این نشانی را تحت عنوان URL می‌شناسیم. URL، ارائه کننده آدرس یک صفحه است و انتظار می‌رود تا پایان عمر انتشار آن صفحه وب، ثابت باقی بماند. از‌ این ‌رو گاهی اوقات به آن پرمالینک هم گفته می‌شود.

ساختار پرمالینک وبسایت در واقع بیانگر نحوه به کار بردن پرمالینک‌ها برای هر کدام از صفحات سایت مورد نظر است. در ادامه ‌این مطلب راجع به نحوه ارتباط بین پرمالینک و ساختار آن با اثرگذاری روی سئو بیشتر آشنا خواهید شد.

هر پرمالینک از دو بخش تشکیل شده است:

  • دامنه وبسایت
  • اسلاگ یا نامک صفحه

دامنه وبسایت می‌تواند شامل پروتکل‌هایی مثل http یا https و همچنین www هم باشد. منظور از نامک صفحه، عبارتی است که پس از علامت اسلش (/) در URL می‌آید. حداکثر طول پرمالینک می‌تواند 2083 کاراکتر باشد. منتهی معمولا از پرمالینک‌های بسیار کوتاه‌تری استفاده می‌شود.

 

بهترین ساختار پرمالینک چیست؟

 

پس بالاخره بهترین ساختار پرمالینک چیست؟ بهترین ساختار لینک ها در هر سایتی در سطح وب به این شکل است که آن را همنام کلمه کلیدی صفحه قرار بدهید. این یعنی اگر در حال نوشتن مقاله سئو منفی هستید، بهتر است پرمالینک آن برابر با عبارت “سئو منفی” یا همین کلمه کلیدی به انگلیسی (NEGATIVE SEO) باشد.بهترین ساختار پرمالینک چیست

همانطور که میبینید، در فرین آکادمی تمامی URL های ما از حروف انگلیسی معنادار ساخته شده اند. در واقع همه آنها دقیقا ترجمه انگلیسی کلمه کلیدی صفحه هستند.

اما اگر باز میپرسید که کلمه فارسی بهتر است یا انگلیسی؟ در جواب این سوال هنوز هیچ منبع معتبری جواب کاملی نداده و خب بین سئوکارها هم اختلاف نظر زیادی وجود دارد. اما به نظر شخصی من، پرمالینک های انگلیسی بهتر هستند. چرا؟ چون به اشتراک گذاری پرمالینک های انگلیسی در سطح وب، در شبکه های اجتماعی و… راحت تر است.

در واقع لینک هایی که به زبان فارسی نوشته شده باشند، در حین تبدیل شدن به بک لینک یا اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی، کمی دچار مشکل ظاهری شده و به شکل نامناسبی نمایش داده میشوند. با این حال اگر پرمالینک های شما به زبان فارسی نوشته شده اند نگران نباشید چون مشکل خاصی برایتان پیش نمی آید.

 

آیا همیشه پرمالینک های وردپرس باید روی نام نوشته باشد؟

 

یک نکته مهمی که در مورد نوع انتخاب پرمالینک ها وجود دارد، این است که ممکن است بعضی از سایت ها به نوع دیگری از آنها نیاز داشته باشند. مثلا برای سایت های عادی و وبلاگی مثل فرین آکادمی همین حالت نام نوشته بهترین انتخاب است. اما در مقابل، برای سایت هایی مثل سایت های خبری و مجله ای که در روز بیشتر از 10 مقاله منتشر میکنند، بهتر است ساختار پرمالینک ها به شکل تاریخی باشد. در این حالت نام نوشته بعد از تاریخ همان روی در URL قرار میگیرید. به این شکل دیگر سایت با مشکل URL تکراری روبرو نمیشود.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping