پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
17 خرداد 1401 1401-02-27 19:32پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
پرفورمنس مارکتینگ همه میدانیم، بازاریابی دانشی تخصصی و گسترده است که مدلها و زیرمجموعههای زیادی دارد. مدیران و بازاریابان یک کسب و کار، از اقدامات بازاریابی خود به دنبال کسب نتیجه مطلوب و مناسب هستند و برای رسیدن به آن سرمایه گذاری میکنند. از میان تمام انواع بازاریابی، Performance marketing یا بازاریابی عملگرا، صد درصد به تحقق نتایج وابسته است.
اما پرفورمنس مارکتینگ چیست و چه کسب و کارهایی از این روش استفاده میکنند؟ درادامه این مقاله از تدریس24 با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را پیدا کنیم.
پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
به زبان ساده، بازاریابی عملگرا یا بازاریابی عملکردی ترکیبی از هر دو بازاریابی برند و تبلیغات پولی است اما در این روش تنها زمانی هزینه پرداخت میشود که اهداف تجاری شرکتها برآورده شده و اقدامات خاصی مانند کلیک، فروش یا جذب سرنخ انجام شود. بازاریابی عملکردی نوعی از بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ است و همانطور که از نام آن پیداست، این نوع بازاریابی مبتنی بر عملکرد است. به عبارت دیگر، شما ابتدا اهداف خود از اجرای کمپین بازاریابی را تعیین میکنید، سپس زمانی دستمزد دیجیتال مارکترها را پرداخت میکنید که به اهداف خود رسیدهباشید.
اما چه چیزی بازاریابی عملکردی را متفاوت میکند؟ این استراتژی بازاریابی به تبلیغکننده قدرت میدهد، زیرا آنها فقط پس از دستیابی به هدف موردنظر هزینه را پرداخت میکنند. به همین دلیل می توانند مطمئن باشند که بودجه بازاریابیشان فقط برای کمپینهای موفق هزینه میشود.
مهمتر از همه این است که نرخ موفقیت کمپینهای بازاریابی عملگرا معمولاً بالاتر از سایرین است، زیرا همه آنها کمپینهایی بسیار هدفمند هستند، بازاریابها تصمیمهایی مبتنی بر دادهها میگیرند و کمپینهایشان را بر اساس نتایج بهینه میکنند. این به عنوان یک معامله برد-برد، هم برای صاحبان برندها و هم برای شرکتهای بازاریابی دیجیتال عمل میکند. بازاریابی عملکرد که به دلیل نیاز به کاهش هزینه و افزایش بازگشت سرمایه به وجود آمدهاست، شرکتها را قادر میسازد تا همه چیز از افزایش آگاهی برند گرفته تا نرخ تبدیل را اندازهگیری کنند.

اصطلاحات پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
در بازاریابی عملگرا، واژهها و اصطلاحاتی وجود دارد که در صورت آشنایی با آنها، راحتتر و سریعتر میتوانید به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنید. در این بخش تعدادی از این اصطلاحات را بیان میکنیم.
تعداد کلیک (Clicks):
برخی مواقع نمایش تبلیغات به تنهایی کافی نیست و نرخ کلیک و تعداد کلیکهای انجام شده نیز برای شما اهمیت زیادی دارند. در این صورت میزان هزینه را به ازای تعداد مشخصی از کلیکهای انجام شده، پرداخت میکنید.
سرنخ (Lead):
باید سعی کنید افراد هدایت شده به سمت وب سایت خود را به سرنخ و سپس این سرنخها را به خریدار تبدیل کنید. هرچه تعداد سرنخها بیشتر باشد، شانس افزایش نرخ تبدیل بیشتر است.
ایمپرشن (Impression):
به تعداد نمایش تبلیغات شما گفته میشود. در صورتی که تعداد مشخصی از تبلیغات مد نظر شما باشد و این تعداد محقق شود، مخاطبان هدف، تبلیغات شما را دیدهاند. حالا شما باید هزینه را پرداخت کنید. در این حالت فقط آگاهی از برند برای شما مهم است.
فروش (Sale):
در این حالت، محاسبه هزینه در ازای میزان فروش مشخص اتفاق میافتد. در واقع «فروش»، اصلیترین مدلی است که مدیران و بازاریابها به دنبال آن هستند.
مشارکت (Engagement):
هر چه میزان تعامل کاربران با تبلیغات شما بیشتر باشد، برنامههای بازاریابی شما موثرتر خواهد بود. بنابراین تلاش کنید میزان مشارکت و تعامل مخاطبان را افزایش دهید. به این نکته هم توجه داشته باشید که میزان تعامل و مشارکت در هر قسمت، به صورت متفاوتی محاسبه میشود.
مزیت پرفورمنس مارکتینگ چیست؟
۱. جمعآوری و تحلیل آسان دادهها
پرفورمنس مارکتینگ کاملا بر پایه تحلیل دادهها استوار است. فناوریهای جدید این امکان را به تحلیلگران دادهاند که بهراحتی دادهها را جمعآوری و تحلیل کنند. هر بار مخاطب تبلیغ شما را میبیند، روی آن کلیک میکند یا عملی انجام میدهد، دادههای فعالیتش جمعآوری و پردازش میشوند.
۲. تعیین استراتژی مارکتینگ بر اساس شاخص بازگشت بهازای سرمایه (ROI)
پرفورمنس مارکتینگ کاملا بر شاخص بازگشت بهازای سرمایه تمرکز میکند. در نتیجه مانند سایر روشهای مارکتینگ قدیمی پرریسک نیست. با پرفورمنس مارکتینگ نتایج را لحظهای دریافت میکنید و این به شما کمک میکند استراتژیهای مارکتینگ خود را بر اساس دادههای واقعی و نسبتا دقیق تعیین کنید.
۳. تنوع درآمد و هزینهها
پرفورمنس مارکتینگ شیوه انعطافپذیری است. مثلا اگر یک شیوه جواب نداد، بهسرعت سراغ روش دیگری میروید تا نتایج بهتری بگیرید. در پرفورمنس مارکتینگ نیازی به هزینهکردن بودجهتان برای روشهای ناکارآمد ندارید.
۴. جذب مشتریانی که بهراحتی در دسترس نیستند
پرفورمنس مارکتینگ موفق میتواند مشتریان جدیدی را جذب کند، کاری که با روشهای قدیمی تبلیغ بهراحتی امکان پذیر نیست. پرفورمنس مارکتینگ از روشها و کانالهای گوناگون برای نشر تبلیغات بهره میبرد، پس تبلیغ را به کسانی میرساند که رسیدن به آنها بهروشهای معمول ممکن نیست.
۵. پرداخت صرفا بر اساس نتیجه
پرفورمنس مارکتینگ صرفا زمانی برای شما هزینه دارد که اهداف تبلیغ برآورده شده باشند و نیازی نیست مثل شیوههای دیگر هزینهای ثابت بپردازید و از نتیجه هم اطمینان نداشته باشید.
مثلا اگر میخواهید ترافیک وبسایت یا میزان دانلود برنامه شما بهکمک تبلیغات مبتنی بر پرفورمنس مارکتینگ بیشتر شود، پس از توافق بر سر میزان این افزایش، میتوانید هرگاه نتیجه محقق شد هزینه را پرداخت کنید.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 4 ساعت, 50 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل