پرسونا چیست؟
19 خرداد 1401 1401-02-28 12:54پرسونا چیست؟
پرسونا شما که مدیر یک کسب و کار هستید نباید تصور کنید مشتری یا مخاطبانتان مانند شما فکر میکنند. این فکر که خریدار مانند شما فکر میکند و دغدغههایی مانند شما دارد برای کسب و کارتان بسیار مخرب است. ولی اگر بپذیرید مخاطبان شما طرز تفکر متفاوتی دارند باعث میشود تصویر شفافتری از مخاطبانتان داشته باشید و بهتر نیازها و خواستههایشان را بشناسید.
پرسونا در این جا پرسونا به شما برای شناخت مشتریانتان کمک خواهد کرد. پرسونای خریدار ، پرسونای مشتری یا پرسونای مخاطب اصطلاحی است که بسیار رواج پیدا کرده است. اما پرسونا دقیقا چیست؟ چه کمکی به پیشرفت کسب و کار میکند؟ چگونه میتوان پرسونای مشتری را تدوین کرد؟ جواب این سوالات را در ادامه این مقاله از تدریس24 خواهید خواند. پس با ما همراه باشید.
پرسونا چیست؟
پرسونا، تصویری از مشتری ایدئال شما بر اساس تحقیقات بازار و دادههای واقعی درمورد مشتریان فعلی شما است؛ این دادهها شامل الگوهای جمعیتشناختی و رفتاری مشتری، انگیزهها و اهداف او است. با استفاده از پرسونا، شما میتوانید مجموعهها یا گروههای مختلفی از مشتریان را درک کنید.
پرسونا شما با محل زندگی یک گروه خاص، گروه سنی آنها و شاید حتی برخی از رفتارهای معمول خرید آنها آشنا میشوید، و همه این اطلاعات میتوانند به شما کمک کنند تا درک بهتری از گروههای همگن مشتریان داشته باشید؛ بنابراین میتوانید بهتر به منافع و نیازهای آنها خدمترسانی کنید.

اهمیت هدف در تدوین پرسونا
پرسونا مهمترین چیزی که در تدوین پرسونای مخاطب باید به آن توجه کنید هدف است. توجه داشته باشید که با اهداف مختلف پرسونا نیز تغییر میکند. برای مثال شما یک کارگاه تولید کفش دارید. تصمیم گرفتهاید کفشی برای خانمهای جوان تولید کنید، در زمانی دیگر ممکن است شما بخواهید برای کودکان یا آقایان سالخورده کفش طراحی کنید. پس در هر هدف پرسونا تغییر میکند.
نکته مهم در تعیین هدف
پرسوناچیزی که ما بیان کردیم تعیین یک هدف به صورت کلی بود. برای تدوین پرسونا هدفهای شما باید شفافتر و جزئیتر باشند. برای مثال من میخواهم کفشی برای دختران جوان برای استفاده روزمره طراحی کنم. میخواهم طراحی این کفش طوری باشد که افرادی مثل خواهر جوانم به آن نیاز داشته باشند. میخواهم کفش را در اینترنت بفروشم . پرسونا بر اساس هدفی این چنینی تنظیم میشود.
درک مخاطب
پرسوناطراحی پرسونا باعث میشود که شما بتوانید به نیازها، اهداف و آرزوهای مخاطبان پی ببرید. در ادامه با شناخت دقیق مخاطبان میتوانید تمام قسمتهای بیزنستان را متناسب با آنّها طراحی کنید. محتوای مناسب و مرتبط برایشان تولید کنید، رابطهای کاربری را به بهترین شکل طراحی کنید و محصولاتی تولید کنید که دقیقا متناسب با نیاز آنها باشد.
افزایش فروش
پرسونا طراحی پرسونا باعث میشود که به نقشه سفر مشتری هم دیدگاه بهتری پیدا کنید و بفهمید مخاطبان چه زمانی عمل خرید را انجام داده و تبدیل به مشتری شما میشوند. مثلا شاید شما مشتری بالقوهای داشته باشید که قبل از خرید کردن، ساعتها در اینترنت به دنبال محصول مورد نظرش بگردد و نقاط قوت و ضعف برندهای مختلف را باهم مقایسه کند؛ پس باید برای این مشتری به اندازه کافی محتوای مناسب و کاربردی تولید کرده باشید.
پرسونای مشتریان خود را ایجاد کنید.
پرسوناحالا همه تحقیقات خود را جمعبندی کنید و دنبال ویژگیهای مشترک بگردید. وقتی این دادهها را دستهبندی میکنید، مبنایی را برای پرسونای مشتری خود شکل میدهید.
فرض کنیم یک گروه از مشتریان را که همگی پدر بوده، سی تا چهل سال دارند، در شهرهای بزرگ زندگی میکنند، عاشق گشت و گذار هستند و موتورسیکلت دارند شناسایی کردهاید. الان وقتش رسیده که از این ویژگیها استفاده کنید و آنها را به یک پرسونا تبدیل کنید، با آن پرسونا حرف بزنید و همزادپنداری کنید. به پرسونای خریدار خود نام، شغل، خانه و سایر خصوصیات را نسبت بدهید. پرسونا باید شبیه یک شخص واقعی باشد.
هدفتان را روی میزان اطلاعاتی بگذارید که توقع دارید در سایت دوستیابی ببینید (همانقدر کامل، دقیق و واقعی). یادتان نرود که نقاط درد و اهداف آنها را مد نظر قرار دهید.
برای مثال گروه پدران ِ موتورسیکلتدار ِ شهری ِ عاشق ِ گشت و گذار ِ شما را میتوان توسط پرسونایی نشان داد که اسمش را علی موتوری میگذارید. بر اساس تحقیقات، یک سری صفاتی به علی میدهید تا یک شخص واقعی شود:
او 40 سال دارد.
دو فرزند 4 و 1 ساله دارد.
در شیراز زندگی میکند.
در یک شرکت خصوصی کار میکند.
یک موتورسیکلت دارد.
پرسونادوست دارد آخر هفتهها به طبیعت خارج از شهر برود..
زمان محدودی برای تعطیلات و سفر دارد.
و …
پرسونایادتان باشد فهرست خصوصیات، مساوی با پرسونا نیست. پرسونا توصیفی واقعگرایانه از شخصی است که نماینده یکی از بخشهای جامعه مشتریان شماست.
پرسونا مطمئناً همه افراد این گروه مشتریان با خصوصیات پرسونای شما مطابقت دقیق ندارند. اما این پرسونا برای شما، نماینده این گروه از مشتریان است و اجازه میدهد به جای این که آنها را یک مجموعه داده در نظر بگیرید، به چشم انسان ببینید. صحبت کردن با علی خیلی راحتتر از صحبت کردن با «مردان» یا حتی «پدران 40 ساله صاحب موتورسیکلت» است.
پرسونا وقتی پرسونای مشتریان را مشخص میکنید مطمئن شوید که توصیف میکنید هر پرسونا، الان چه کسی است و میخواهد چه کسی باشد. این کار به شما اجازه میدهد فکر کنید که محصولات و خدمات شما چطور به مشتریان برای رسیدن به خواستههایشان کمک میکنند.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 3 ساعت, 54 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل