پرداخت های الکترونیکی به چه معناست و انواع روش های پرداخت الکترونیکی
9 اردیبهشت 1401 1401-07-27 23:24پرداخت های الکترونیکی به چه معناست و انواع روش های پرداخت الکترونیکی
پرداخت های الکترونیکی به چه معناست و انواع روش های پرداخت الکترونیکی
پرداخت های الکترونیکی عصر دیجیتال باعث تحول در انجام فرایندهای گوناگون از جمله حوزه مالی شده است. امروز دیگر نیازی به رفتن در صف های طولانی بانک و جابه جا کردن حجم زیادی از پول های کاغذی نخواهد بود می توانید با استفاده ار پول الکترونیکی، کارت اعتباری، چک الکترونیکی و با همین گوشی که در دستتان دارید می توانید پرداخت های الکترونیکی را انجام دهید. انواع روش های پرداخت الکترونیکی وجود دارد که در ادامه این مقاله از تدریس24 به معرفی آن ها می پردازیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- پرداخت های الکترونیکی به چه معناست؟
- انواع روش های پرداخت الکترونیک
- امنیت روش های پرداخت الکترونیک
- بهترین روشهای پرداخت
پرداخت های الکترونیکی به چه معناست؟
پرداخت های الکترونیکی به صورت خلاصه، پرداخت کالا یا خدمات از طریق اینترنت را پرداخت الکترونیکی میگویند که شامل کلیه عملیات مالی با استفاده از دستگاه های الکترونیکی، مثل رایانه ها، تلفن های هوشمند یا تبلت ها میشوند. پرداخت الکترونیکی با روشهای گوناگونی مانند کارت اعتباری یا دبیتکارت یا از طریق انتقال بانکی صورت می گیرد. توجه داشته باشید که امروزه یکی از بهترین و رایج ترین روش های پرداخت آنلاین کارت های اعتباری هستند.

انواع روش های پرداخت الکترونیک
پرداخت الکترونیک قسمتی از بانکداری الکترونیک است. به همه ی روش ها و فرآیندهایی که با استفاده از آنها بتوانید در بستر اینترنت عملیات پرداخت را انجام دهید پرداخت الکترونیک گفته خواهد شد. برای پرداخت الکترونیک از روش های تعریف شده در بانکداری الکترونیک مانند تلفن همراه، رایانه و … همراه با کارت های بانکی یا سایر ابزارهای پرداخت استفاده میشود.
سیستم پرداخت الکترونیک روشی برای پرداخت الکترونیکی و انجام اینترنتی امور پرداختی با استفاده از ابزارهای پرداخت است و به آن سیستم پرداخت آنلاین هم گفته میشود.در سیستم های پرداخت الکترونیک وپرداخت آنلاین امنیت اطلاعات وجلوگیری از نفوذ سارقان به سیستم های پرداختی بسیار مهم وباعث اهمیت است. در همین راستا اصول و قوانین گوناگونی برای نقل و انتقال اینترنتی وجه در نظر گرفته شده است.
امنیت روش های پرداخت الکترونیک
اصل محرمانگی: اطلاعات پرداخت در فضای اینترنت رمزگذاری و به صورت کاملا ایمن منتقل شود و برای هیچکس به جز شخص انجام دهنده عملیات پرداخت و دریافت کننده آن قابل دسترسی نباشد.
اصل عدم انکار: عملیات پرداختی باید ثبت شود و قابل پاک سازی یا انکار توسط شخص انجام دهنده آن نباشد.
اصل صحت داده : اطلاعات پرداخت در حین انجام عملیات قابل ویرایش و تغییر نیستند.
اصل تصدیق اصالت: شخص انجام دهنده عملیات پرداخت و فرد گیرنده آن باید از هویت یکدیگر و صحت اطلاعات اطمینان داشته باشند.
برای بررسی انواع روش های بانکداری الکترونیک بلاگ “همه چیز درباره بانکداری الکترونیک” را مطالعه کنید.
پرداخت الکترونیکی چگونه کار میکند؟
پرداخت های الکترونیکی پرداخت آنلاین با سرعت بالا و خوبی انجام می شود، پس علاوه بر راحتی باعث صرفه جویی در وقت نیز می شود. این مقوله بسیار مهمی است، چرا که امروزه سرعت در تمام جنبههای زندگی ما نقش دارد. فرایند پشت دکمه پرداخت پیچیده میباشد، از این رو مطالبی پایهای را برای درک بهتر برایتان میگوییم.
۱. اقدام مشتری:
این فرآیند موقعی آغاز می شود که مشتری به سایت مراجعه کرده و کالاهای (محصولات یا خدمات) مورد نظر برای خرید را به سبد خرید اضافه کند. بعد آنها باید فرم پرداخت را با اطلاعات خاصی (از قبیل شماره کارت، تاریخ انقضا، کد CVV2، آدرس) پر کنند. بسته به روش پرداخت، مشتری به سرویس خارجی یا وب سایت بانکی هدایت شده و یا پرداخت را در وب سایت یا یک برنامه انجام می دهد.
۲. تایید پرداخت توسط اپراتور:
پرداخت های الکترونیکی درگاه پرداخت بررسی می کند که آیا اطلاعات پرداخت معتبر است یا خیر. اگر جواب مثبت بود، پروسه ادامه پدا کرده و درگاه پرداخت گزارش میدهد که تراکنش با موفقیت انجام شده. سپس مشتری پیام تایید پرداخت را دریافت میکند. این پیام معمولا سریع نشان داده میشود.
۳. پرداخت به حساب فروشنده:
ارائه دهنده پرداخت آنلاین وجهی را از بانک مشتری دریافت و آن را به حساب فروشنده انتقال می دهد.
بصورت کلی پرداخت های الکترونیک بعنوان جایگزینی سریع و امن برای روش های پرداخت سنتی مانند نقل و انتقال بانکی، چک و غیره محسوب میشوند. انجام این نوع پرداخت ها میتواند برای هم تجار و هم مشتریان سودمند باشد.
بعلاوه، پرداخت های الکترونیک در تراکنشات بین المللی بسیار موثر میباشند. آنها معمولا از روش های پرداخت دیگر به صرفه تر، آسانتر و و سریعتر میباشند. شما بعنوان تاجر دیگر نیاز نیست که نگران تبدیل ارز و یا حق کمیسیون بالا باشید.
سیستم پرداخت الکترونیکی روشی برای انجام معاملات یا پرداخت کالاها و خدمات از روش یک واسط الکترونیکی، بدون استفاده از چک یا پول نقد میباشد که به آن سیستم پرداخت الکترونیکی یا سیستم پرداخت آنلاین نیز گفته می شود.
پرداخت های الکترونیکی سیستم پرداخت الکترونیکی به دلیل گسترش روزافزون بانکداری و خریدهای اینترنتی، طی دهه های گذشته رشد فزاینده ای داشته است. با پیشرفت هرچه بیشتر دنیا در توسعه فناوری، می توانیم ظهور سیستم های پرداخت الکترونیک و دستگاههای پردازش پرداخت بیشتری را نظارهگر باشیم. با افزایش، بهبود و تأمین امنیت معاملات پرداخت آنلاین، درصد استفاده از چک و معاملات نقدی کاهش می یابد.
یکی از محبوب ترین روش های پرداخت آنلاین کارت اعتباری و دبیتکارت است. علاوه بر آنها، روش های پرداخت جایگزینی نیز مانند نقل و انتقال بانکی، کیف پول الکترونیکی، کارتهای هوشمند یا کیف پول بیت کوین (محبوب ترین ارز دیجیتالی) وجود دارند.
بهترین روشهای پرداخت
بهترین و کارآمدترین سیستم پرداخت، روشی است که ویژگیهای زیر را در خود داشته باشد:
– باید تحت رویه های قضایی مرتبط با اصـول حقـوقی تعریف شده در نظام بانکی کشور باشد.
– باید بتواند به صورت به هنگام تسویه نهایی را در همان روز مبادله شده انجام دهد.
– استحکام بسیار زیادی در زیرساخت های پیاده سازی شدهی خود داشته باشد تا در صورت قطعی نابههنگام برق، خرابی دستگاهها، اختلال در سرورها، و اختلالات غیرقابل پیشبینی روی شبکه یا ورودیها، تمام تراکنشهای مشتریان را حفظ کند و در مرحلهی پرداخت نهایی تکمیل کند.
– در حفظ و نگهداری از اطلاعات مالی و شخصی افراد، از پروتکلهای استاندارد امنیتی برخوردار باشد.
– در صورت افزایش بار ورودی منابع، میبایست مقیاسپذیری بسیار خوبی داشته باشد و از کارایی آن کاسته نشود.
– قابلیت رمزگذاری دیجیتال اطلاعات بانکی واریز کننده و دریافت کننده را داشته باشد.
– باعث افزایش سرعت مبادلات مالی در خرید و فروش میان فروشندگان و مشتریان آنها گردد.
– قابلیت دریافت گزارش دقیق از هر تراکنش برای هر مشتری باشد.
– امکان ارسال سریع و خودکار فاکتور و صورتحساب پرداخت، بلافاصله پس از انجام تراکنش داشته باشد.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل