هوش عملیاتی (Operational Intelligence) چیست؟

هوش-عملیاتی-چیست
تجربه کاربری و رابط کاربری مقالات

هوش عملیاتی (Operational Intelligence) چیست؟

 

هوش عملیاتی (Operational Intelligence) رویکردی برای تجزیه و تحلیل داده است که باعث می‌شود تصمیمات و اقدامات در عملیات کسب و کار براساس داده‌های زمان حال تولید یا جمع‌آوری‌شده توسط شرکت‌ها باشد. به طور معمول، فرآیند تجزیه و تحلیل داده به صورت خودکار انجام شده و اطلاعات حاصل در سیستم‌های عملیاتی برای استفاده فوری توسط مدیران کسب و کارها و کارمندان ادغام می‌شود.

هدف برنامه‌های هوش عملیاتی در درجه اول کارمندان خط مقدم هستند که در صورت دسترسی به اطلاعات به موقع کسب و کار (هوش تجاری) و داده‌های تجزیه و تحلیل شده، می‌توانند با آگاهی بهتر تصمیمات شغلی بگیرند یا در مورد مسائل سریع‌تر اقدام کنند. به عنوان مثال می‌توان به نمایندگی‌های مرکز تماس، نمایندگان فروش، تیم‌های بازاریابی آنلاین، برنامه‌ریزان تدارکات، مدیران تولید و متخصصان پزشکی اشاره کرد. علاوه بر این، از هوش عملیاتی می‌توان برای ایجاد پاسخ خودکار به رویدادها یا شرایط مشخص استفاده نمود.

آنچه اکنون به عنوان هوش عملیاتی شناخته می‌شود از هوش تجاری عملیاتی تکامل یافته و بیشتر به استفاده از پرس و جو و گزارش‌گیری هوش تجاری سنتی متمرکز است. هوش عملیاتی این مفهوم را به سطح تحلیلی بالاتری می‌رساند، اما هوش تجاری عملیاتی بعضی اوقات با هوش عملیاتی جایگزین می‌شود.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

هوش عملیاتی چیست؟

 

هوش عملیاتی روشی است که به شما اطلاعات بروز در مورد آنچه که در کسب و کارتان اتفاق می‌افتد می‌دهد. این امر می‌تواند به شما کمک کند سریع تصمیم بگیرید که در نهایت عملکرد شما را بهبود می‌بخشد.

بیایید نگاهی به اوضاع پیش از به وجود آمدن هوش عملیاتی بیندازیم. در آن زمان، اگر شما نیاز به تصمیم‌گیری داشتید، باید در یک بازه زمانی کسب و کارتان را نظارت می‌کردید.

پس از آن، می‌توانستید نمودارهایی بسازید که به شما امکان می‌داد کارها را راحت‌تر تجسم کنید. فقط در این صورت است که می‌توانستید تصمیم بگیرید که چگونه کار خود را بهبود ببخشید. یک مشکل در این روش این بود که شما مجبور می‌شدید هفته‌ها یا ماه‌ها برای جمع‌آوری اطلاعات کافی صبر کنید.

مشکل دیگر این بود که هر تصمیم براساس داده‌های به دست آمده برای یک دوره زمانی در گذشته گرفته می‌شد. به همین دلیل، گاهی اوقات ممکن بود تصمیمات شما نتیجه‌ای را که انتظار داشتید به دنبال نداشته باشد. این رویکرد معمولاً به عنوان هوش تجاری (Business Intelligence) شناخته می‌شود.

هوش تجاری و هوش عملیاتی به شما کمک می‌کنند تا تصمیمات بهتری بگیرید. همچنین می‌توان گفت هوش عملیاتی جانشین هوش تجاری است. اما تفاوت اصلی در این است که وقتی از هوش عملیاتی استفاده می‌کنید، به داده‌های زمان حال نگاه می‌اندازید و بر اساس آن‌ها تصمیم می‌گیرید.

هوش عملیاتی فعالیت‌محور است، به این معنی که تصمیمات براساس آنچه کاربر در برنامه انجام می‌دهد، اتخاذ می‌شوند. هنگامی که از هوش تجاری استفاده می‌کنید، اطلاعات مربوط به گذشته اخیر را مشاهده می‌کنید. هوش تجاری داده‌محور است و به پایگاه داده‌ای که داده‌ها و معیارهای مختلف کسب و کار در آن ذخیره می‌شوند بستگی دارد.

نتیجه اصلی هوش عملیاتی این است که وقتی به داده‌های زمان حال نگاه می‌کنید، می‌توانید زمانی که تصمیم‌گیری از ضرورت ویژه‌ای برخوردار است، تصمیمات صحیح را اتخاذ کنید.

اکسپلویت
مزایای هوش عملیاتی

 

دلایل زیادی برای سرمایه‌گذاری در هوش عملیاتی وجود دارد. برخی از مهم‌ترین مزایای که این نوع هوش در اختیار شما قرار می‌دهد، عبارت است از:

پیاده‌سازی آن آسان است. راه‌حل‌های هوش عملیاتی (Operational Intelligence) برای ادغام با فرآیندهای تثبیت ‌شده بسیار آسان‌تر از دیگر موارد مشابه است و همچنین با تجربه کاربری راحت تر (User Friendly)، هدایت آن‌ها آسان‌تر نیز است.

عملکرد سیستم بهبود می‌یابد و ریسک نیز کاهش می‌یابد. احتمالاً بزرگترین مزیت این نوع هوش این است که چگونگی امکان مشاهده در زمان واقعی را در تجارت و مدیریت را فراهم می‌کند.

امکان تصمیم‌گیری سریع در هنگام مواجهه با مشکلات تجاری مختلف از دیگر مزیت‌های مهم آن است.

می‌تواند هزینه‌ها را کاهش دهید. وقتی در این نوع هوش سرمایه‌گذاری می‌کنید، نیاز به ابزارهای هوش تجاری منسوخ شده و اغلب ناکارآمد که مدت‌هاست که از بین رفته است، نیازی نخواهید داشت.

دیگر کاربران مجبور نخواهند بود بودجه خود را برای سیستم‌های پردازش گران‌قیمت هدر‌دهند.

تعداد زیادی از فناوری‌های منبع باز وجود دارد که می‌تواند حجم عظیمی از داده‌ها را با سرعت بالا به صورت رایگان یا کاملاً ارزان پردازش کند.

مزیت رقابتی خواهید داشت. با داشتن چنین دسترسی سریع و هشدارهایی در مورد مسائل یا مغایرت‌های موجود در داده‌های کسب‌وکارتان، می‌توانید به روش‌هایی که سایر کسب‌وکارها از آن آگاه نیستند، آگاه باشید و به آن‌ها تسلط داشته باشید.

در حالی که مزایای هوش عملیاتی، زیاد و قابل تأمل است، اما معایب خود را نیز  به همراه دارد.

 

معایب هوش عملیاتی

 

شایان ذکر است که محصولات مختلف اطلاعات عملیاتی، می‌توانند مشکلات و معایب مختلفی را ایجاد کنند. لازم به ذکر است که این نوع هوش به عنوان مفهوم کلی هر یک از این مشکلات را ندارد:

استراتژی ارائه نمی‌دهد. شما ممکن است تمام اطلاعاتی را که با هوش عملیاتی تنظیم شده است را داشته باشید، اما فناوری پیشرفته‌ای برای کمک به تصمیم‌گیری یا پیشنهادها ندارد.

یکپارچگی داده‌ها همیشه در حالت صحیح خود تنظیم نمی‌شود. امروزه فناوری بیش از هر زمان دیگری پیشرفته است، اما همچنان این احتمال وجود دارد که در نرم‌افزار هوش عملیاتی شما ناهماهنگی وجود داشته باشد.

احتمال اشتباه در یادگیری وجود دارد. در حالی که استفاده از راه‌حل‌های این نوع هوش فوق‌العاده آسان است، برای افراد تازه کار، احتمال اشتباه در یادگیری برای درک داده‌های ارائه شده وجود خواهد داشت.

 

ویژگی های کلیدی هوش عملیاتی چیست؟

 

ویژگی های اصلی راه حل های اطلاعات عملیاتی شامل نظارت بر زمان واقعی است. داشبورد و تجسم سیستم های هشدار در زمان واقعی تجزیه و تحلیل خاص صنعت؛ تولید گزارش بر اساس تقاضا؛ قابلیت های کلان داده و یادگیری ماشین؛ عملیات اصلاح خودکار؛ و مقیاس پذیری بی نهایت.

نظارت در لحظه: این هسته اصلی چیزی است که OI را تعریف می کند. هر راه حل OI منابع داده خود را در زمان واقعی کنترل می کند. این که آیا این داده ها از تولید سنسورهای ماشین، یک انبار خرده فروشی یا هشدارهای تولید شده هنگام شروع خرابی یک برنامه کاربردی برای مشتریان تهیه می شوند، ویژگی اصلی OI این است که تجزیه و تحلیل و هشدارها به صورت اتفاق افتاده، اغلب در عرض چند ثانیه از رویداد ارائه می شوند.

داشبورد و نمای کلی: یکی دیگر از ویژگیهای اساسی OI توانایی هضم اطلاعات پیچیده و ارائه آن در قالبی است که به راحتی قابل درک است. داشبوردها مکانیسم رایج برای این کار هستند، و اطلاعات را به صورت گرافیکی ارائه می دهند که کوهی از داده را می گیرد و از آن معنا می یابد. در یک سیستم OI توانمند، داشبوردها نیز برای کاربر قابل تنظیم هستند. یک حسابرس مالی و یک توسعه دهنده محصول ممکن است هر دو به اطلاعات OI اعتماد کنند، اما تصمیمات بسیار متفاوتی از آنها خواهند گرفت. قابلیت شخصی سازی نوع داشبورد و نمای کلی داده ها و اینکه آنها به چه داده هایی اعتماد می کنند، از ویژگی های اساسی است.

سیستم های هشدار در زمان واقعی: هوش عملیاتی نیز برای هشدار به کاربر در هنگام وقوع حوادث اصلی طراحی شده است. کاربر می تواند شرایط و آستانه های خاصی را که یک اعلان برای آنها ایجاد می شود تنظیم کند. این هشدار سپس روی داشبورد پر شده و یا از طریق ایمیل یا اعلان دستگاه تلفن همراه به کاربر منتقل می شود و امکان پاسخگویی فعال را فراهم می کند.

تجزیه و تحلیل خاص صنعت: راه حل های OI برای طیف وسیعی از صنایع از تولید تا خرده فروشی تا خدمات مالی مناسب هستند، اما نیازهای این کاربران متغیر خواهد بود. یک شرکت ارتباط از راه دور چالش های متفاوتی از زنجیره خرده فروشی ملی یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی خواهد داشت. داشبوردها را می توان براساس صنعت شرکت پیکربندی کرد و مهمترین و مهمترین اطلاعات را برای کاربر نهایی مشاهده کرد.

تولید گزارش بر اساس تقاضا: یک داشبورد زنده برای پاسخگویی به موقعیت های لحظه ای مفید است، همانطور که گزارش هایی برای ارائه اطلاعات به دیگران و ایجاد تصویر وسیع تری از محیط فعلی. بهترین راه حل های OI گزارش هایی را ارائه می دهند که برای کاربران روزمره و نه فقط متخصصان خبره در دسترس هستند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping