همه چیز در مورد چرخه عمر محتوا
28 مهر 1401 1401-07-27 21:57همه چیز در مورد چرخه عمر محتوا
چرخه عمر محتوامحصولی ارزشمند در دنیای امروز است که به مخاطب عرضه میشود. محتوا میتواند همچون دیگر محصولات فیزیکی از کیفیت، طول عمر مفید و ارزشمندی برخوردار باشد. در این مقاله به بررسی ارزش یک محتوا و چرخه عمر آن میپردازیم تا به این طریق طول عمر مفید یک محتوای یونیک را افزایش دهیم.
همانطور که گفتیم یک محتوا، در واقع محصولی معنوی و سرمایه دیجیتالی یک وبسایت است و همانند دیگر محصولات دارای چرخه عمر میباشد. در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید تا شمارا بیشت در این زمینه راهنمایی کنیم.
تعریف چرخه عمر محتوا
چرخه عمر محتوا در واقع فرآیندی است که تمام تغییرات محتوا از زمان تولید تا حدف آن را در برمیگیرد. مراحل این چرخه عبارتند از: پیش تولید محتوا، تولید محتوا، انتشار یا عرضه آن، ارتقا و ترویج، بهروزرسانی و در نهایت حذف محتوا
برای محتوا دقیقا میتوان این مراحل را در نظر گرفت و طول عمر مفید و کارآمد آن را بهبود بخشید. لازم به توضیح است که این چرخه در واقع یک چرخه حیات است و پایان عمر هر محتوا، آغاز حیات یک محتوای دیگر است.
محتوا به عنوان یک سرمایه معنوی و دیجیتال، با هدف ارائه اطلاعات به کاربران تولید میشود. این اطلاعات ویژگیهای متعددی دارند که یکی از مهمترینهای آن عمر مفیدش است. در واقع برای هر اطلاعاتی زمان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا ممکن است پس از مدتی این اطلاعات دیگر کارایی قبل را نداشته و یا حتی نقض شده باشد. بنابراین هنگام تولید محتوا باید زمان آن را در نظر داشته باشیم.
فرض کنید یک اتفاق مهم در زمان حال رخ داده است. در این شرایط، تولید محتوا برای این ماجرا ایده جالبی است اما سه ماه دیگر زمانی که این موضوع اهمیت خود را از دست داده باشد، دیگر مقاله نوشتن برای آن کار هوشمندانهای نیست. به همین دلیل میگوییم، بهتر است یک محتوای مفید مناسب در زمان مناسب خودش تولید و منتشر گردد.
محتوا همچون انسان که عمری دارد، با گذشت زمان اهمیت خود را از دست داده و عمر مفیدش میگذرد. در ادامه این مقاله به بررسی مراحل چرخه عمر محتوا میپردازیم.

مراحل چرخه عمر محتوا
رای چرخه عمر محتوا شش مرحله دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
- پیش تولید محتوا
- تولید محتوا
- انتشار یا عرضه محتوا
- ارتقا و ترویج محتوا
- بهروزرسانی محتوا
- حذف محتوا
۱- مرحله پیش تولید محتوا (Conception Stage)
در این مرحله چرخه عمر محتوا به جستجو در مورد محتوایی که مد نظر است پرداخته میشود. در واقع در این مرحله کشف و تحقیق درباره محتوایی است که قصد نوشتن آن را داریم.
در مرحله پیش تولید محتوا باید بدانیم مخاطبان ما چه کسانی هستند و نیاز آنها چیست؟ نیازسنجی در مخاطب بسیار مهم است چون در این صورت در محتوای خود بر نیاز آنها تاکید میکنیم و با این کار محتوای ما خوانندگان بسیاری خواهد داشت.
در این مرحله از چرخه عمر محتوا میتوانید برای بهتر پیش بردن کار این اقدامات را انجام دهید.
۱. در مورد موضوع مورد نظر تحقیقات گسترده انجام دهید.
۲. با کمک تحقیقات و اکتشافات انجام شده ایدهپردازی کنید.
۳. اهداف و استراتژیهای خود را از تولید این محتوا مشخص کنید و توسعه دهید.
۴. محتوایی ایجاد کنید که به سؤالات مخاطبان پاسخ دهد و نظر آنها را جلب کند.
۲- مرحله تولید محتوا (Creation Stage)
دومین و اصلیترین مرحله از چرخه عمر محتوا مرحله تولید آن است. در این مرحله بعد از انجام تمام کارهای مقدماتی به نوشتن محتوا بپردازید. در این مرحله وقت آن رسیده که نیاز و اولویتهای کاربران را به محتوایی با کیفیت تبدیل کنید.
مرحله تولید محتوای با کیفیت به شما کمک می کند تا وبسایت خود را با انواع محتوای با کیفیت و جذاب و سبکی که کاربرانتان میشناسند و میپسندند و به آن اعتماد دارند مزین کنید.
۳- مرحله انتشار یا عرضه محتوا (Publishing)
در این مرحله پس از تولید محتوا باید یک مرور کلی بر محتوای نوشته شده داشته باشیم و آن را منتشر کنیم.
این مرحله از چرخه عمر محتوا که به آن گردش کار تولید محتوا نیز گفته میشود، زمانی است که تمام تلاشهای شما شکوفا و تعامل با مخاطب آغاز میشود.
این نکته را فراموش نکنید که پس از انتشار محتوا کار شما به پایان نرسیده و این تازه اول راه برای اقدامات تاثیرگذار بعدی است. پس آن را رها نکنید و بازخوردها را بررسی کنید. مطابق با این بررسیها محتوای خود را در مراحل بعد به روزرسانی کنید.
۴- مرحله ارتقاء و ترویج محتوا (promotion)
محتوای تولید شده ممکن است بعد از گذشت مدتی در وبسایت شما همچنان زنده باشد، اما خوانندگان از وجود آن محتوا در وبسایت شما مطلع نباشند.
اینجاست که تاکتیکهای تبلیغاتی به کار میآید. این مرحله از چرخه عمر محتوا با اقدامات مختلفی انجام میشود تا محتوای قدیمی دوباره بازدید بگیرد و یا محتوایی تازه تولید شده به درستی به مخاطبان معرفی شود.
در زیر به برخی از این اقدامات اشاره شده است.
ترویج محتوا به وسیله انتشار در شبکه های اجتماعی و لینکدهی به آن محتوا
ترویج محتوا به وسیله ایمیل مارکتینگ و ارسال خبرنامهها
ترویج محتوا به وسیله رپورتاژ آگهی با توجه به هر موضوعی
۵- مرحله بهروزرسانی محتوا (Content Maintenance)
مرحله بهروزرسانی محتوا – مرحله بهروزرسانی محتوا
برای اطلاع از وضعیت محتوایی که تولید کردهاید از ابزارهایی مانند Google Analytics استفاده کنید. با استفاده از این ابزارها خواهید دید محتوای شما چقدر خوب عمل کرده است. اینجاست که بازخوردهای کاربران به اتفاقات خوبی برای شما و وبسایتتان منجر میشود.
در این ابزارها معیارهایی مانند بازدید از صفحه، مدت زمان حضور کاربر در صفحه، تعداد صفحات بازدید شده، آمار ارجاعات از صفحات دیگر و شبکههای اجتماعی و نرخ تبدیل قابل مشاهده است. بنابراین اطلاعات خوبی میتوانید از این ابزار به دست آورید.
این نکته مهم را فراموش نکنید که یک محتوای با کیفیت باید همواره بهروز و زنده باشد. برای این کار باید مدام محتوای خود را بهروزرسانی کنید و مطابق با گذشت زمان در آن تغییراتی به وجود آورید.
در بعضی موارد، بهروزرسانی محتوا مرحله پایانی چرخه عمر محتوا است و هیچ گاه مرحله حذف کردن صورت نمیگیرد. این مساله به موضوع محتوای تولید شده بستگی دارد. یک سری از محتواها قابلیت این را دارند که سالهای سال در صفحات اول نتایج جستجو بمانند.
برای مثال محتوایی با عنوان “۱۰ فروشگاه برتر اینترنتی” از محتواهایی است که چند سال است با قدرت به حیات خود ادامه داده است. البته با انجام تغییرات روز به روز و دقیق این کار امکانپذیر شده است.
۶- مرحله حذف محتوا (Content Retirement)
این مرحله پایانی چرخه عمر محتوا برای همه محتواها اتفاق نمیافتد. در مورد محتواهایی که ماهیت خبری دارند یا مربوط به زمان خاصی هستند این مرحله انجام میشود. برای مثال یک خبر با عنوان “شرایط اخذ یارانه در سال ۹۷” را در نظر بگیرید.
این خبر در زمان خودش از اخبار مهم بوده است اما در حال حاضر درسال ۹۹ کارایی خود را از دست داده است. یا مطلبی با عنوان “قیمت تور کیش در نوروز ۹۱” دقیقا همین شرایط را دارد و کاری که برای آن میتوان کرد حذف آن از وبسایت است.
پس تحت شرایطی خاص میتوانیم به حذف محتوا و ارشیو آن اقدام کنیم.
در آخر با توجه به موارد گفته شده این نکته را فراموش نکنید که محتوایی تولید کنید که همواره بهروز باشد تا بتواند در هر زمانی مخاطبان خود را جذب کند و برای سایت شما بازدید بگیرد.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل