معیار کار و شغل خوب را بشناسید

معیار کار و شغل خوب
بازاریابی مقالات

معیار کار و شغل خوب را بشناسید

معیار کار و شغل خوب همه ما بارها و بارها با دوستان، نزدیکان و همکاران در مورد شغل ایده‎آل خود صحبت کرده و گاهی هم از نداشتن یک شغل مناسب، شاکی هستیم. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که اصلا معیار کار خوب چیست و پیش از انتخاب شغل باید چه ویژگی‌‌هایی را در نظر بگیرید؟

جالب است بدانید که در ذهن اکثر ما، مهم‏ترین ویژگی و معیار کار خوب، درآمد بالا است! بله، ما درآمد بالا را مساوی با رضایت شغلی می‎دانیم و این یک اشتباه عظیم و حتی کشنده است. چرا که رضایت شغلی فاکتورهای متعددی دارد که در نظر نگرفتن هر کدام از آن‏ها، اثرات زیانباری بر جسم و روان باقی می‎گذارد.

ما در این مطلب از تدریس24، قصد داریم درمورد ویژگی‌‌ها و معیارهای یک کار مناسب بیشتر صحبت کنیم. پیش از شروع مطلب، توصیه می‏کنیم اگر تا به امروز وارد بازار کار نشده‌اید و یا دائما در حال تغییر شغل هستید، راجع به شناخت ویژگی‌های شخصیتی، استعدادها و علائق‏تان، مطالعه کنید.

به عنوان مثال، اگر چالش‌ها را با آغوشی باز می‎پذیرید، عملکرد خوبی در یک محیط دارای چارچوب‌های از پیش تعیین شده نخواهید داشت. بنابراین، قبل از تصمیم گیری و انتخاب شغل، بایستی به سطح قابل قبولی از خودشناسی دست پیدا کنید.

اگر می‌خواهید شغلی مناسب با ویژگی‌های شخصیتی و توانمندی‌هایتان انتخاب کنید، تا انتهای این مطلب از تدریس24 همراه ما باشید.

مهم‎ترین معیار کار و شغل خوب چیست؟

معیار کار و شغل خوب ممکن است تصور کنید که اگر مهم‎ترین معیار کار و شغل خوب را بدانید؛ در رسیدن به شغل ایده‌آل خود موفق می‎شوید. به عنوان مثال، فردی به شما می‏گوید که مهم‎ترین معیار یک کار خوب، برخورداری از امنیت و ثبات شغلی است و شما هم در یک شغل با همین ویژگی‏ مشغول به کار می‎شوید.

چند هفته‌ای نمی‎گذرد که دیگر مانند سابق اشتیاقی برای کار کردن ندارید و حتی از شنبه‎‌ها و شروع مجدد هفته هم بیزارید. آیا باز هم می‏توانیم بگوییم که این شغل، برایتان مناسب است؟ در واقع کاری که تمام ویژگی‌های مثبت مانند درآمد خوب، حق بیمه، ساعت استراحت و… را دارد اما در باطن باعث شکنجه شما می‏شود؛ کار خوبی برای شما نیست.

معیار کار و شغل خوب از این رو، هیچ گاه نمی‏توانیم به طور قطعی راجع به مهم‎ترین معیار کار و شغل خوب درمورد دیگران نظر بدهیم. چرا که این موضوع، یک امر نسبی است و با توجه به روحیات، اهداف، آرزوها و توانایی‌های هر فرد متفاوت است. بنابراین، با توجه به عوامل گفته، چندین معیار کار و شغل خوب مختلف برای انتخاب شغل وجود دارد که باید پیش از انجام کار، تمام این معیارها را در نظر بگیرید.

معیار کار و شغل خوب
معیار کار و شغل خوب

معیار کار و شغل خوب در بخش قبلی به طور کامل گفتیم که چرا انتخاب یک شغل خوب بسیار اهمیت دارد؟ نکته ای که در این پاراگراف از مقاله می خواهیم بررسی کنیم، این است که دقیقاً یک شغل خوب چه معیارهایی دارد؟ چه نکاتی باید کنار یکدیگر قرار بگیرند که یک شغل ایده آل را برای فرد به وجود بیاورند؟ در کل کدام موارد هستند که باعث می شوند به یک شغل بگوییم “شغل خوب”؟

این موارد به نوعی اصول انتخاب شغل هستند که ما قصد داریم در این بخش آن ها را بررسی کنیم و بگوییم که برای پیدا کردن بهترین و مناسب ترین شغل برای خودتان، باید به چه نکاتی دقت و توجه کنید و معیار انتخاب شغل صحیح چیست؟ این ویژگیهای شغل عبارتند از:

  1. 1. ارزش های فردی، اولین معیار کار خوب

اولین موردی که قصد دارم با یکدیگر بررسی کنیم، ارزش های فردی افراد است. بگذارید ابتدا ارزش های فردی را به خوبی تعریف کنیم؛ در اصطلاح ساده و عامیانه، ارزش های زندگی هر فرد یعنی:

مهم ترین مسائل زندگی هر فرد و خط قرمزهای او که هم خودش و هم دیگران باید به آن ها توجه کنند.

حال تصور کنید با وجود این تعریف، شغل یک نفر در راستای ارزش های او نباشد…چه بلایی بر سرش خواهد آمد؟ بگذارید با یک مثال آن را بیان کنم.

معیار کار و شغل خوب تصور کنید که دین و مذهب، یکی از مهم ترین ارزش های زندگی یک فرد به شمار بیاید. اگر این فرد شغلی را انتخاب کند که در راستای این ارزش نباشد (مثلاً موسیقی)، بعد از مدتی حتماً یا ارزش او تغییر می کند، یا شغلش! که چون معمولاً جایگاه ارزش بالاتر است و مسیر عصبی قدرتمندتری دارد، این شغل افراد است که دستخوش تغییرات می شود. حتی اگر این اتفاق هم نیفتد، حتماً میزان رضایت از زندگی، پیشرفت، افزایش درآمد و… که در ابتدای مقاله هم عرض کردم، به شدت کاهش پیدا می کند و این دقیقا، همان اتفاقی است که نباید بیفتد!

معیار کار و شغل خوب پس بسیار مهم است که شغل یک فرد، در راستای ارزش های فردی او باشد. اگر به خوبی با مفهوم ارزش های فردی آشنا نشدید و یا می خواهید به طور کامل، آن ها را در وجود خودتان پیدا کنید، پیشنهاد می کنم حتماً مقاله چگونه ارزش های خود را پیدا کنیم را هم مطالعه کنید تا به بهترین شکل ممکن، این مسئله را آموزش ببینید.

  1. 2. علایق واقعی

معیار کار و شغل خوب مورد دوم از اولویت های انتخاب شغل ، دانستن و توجه داشتن به علایق واقعی افراد است. توشیحات این بخش هم به نوعی مشابه همان توضیحات بخش قبلی، یعنی ارزش هاست. یعنی اگر فرد در شغل مورد علاقه خود کار نکند و لذتی از آن نبرد، حتماً بعد از مدتی دلزده و بی حوصله خواهد شد و روزمرگی به سراغ اون رفته و کم کم رضایت از زندگی را به طور کامل از او خواهد گرفت.

پس بسیار مهم است که افراد در شغلی فعالیت کنند که به آن علاقه داشته باشند و از انجام دادنش لذت ببرند. برای پیدا کردن علایق هم نکات بسیار زیادی وجود دارند که اگر قرار باشد در این بخش درباره آن ها صحبت کنیم، می توانیم حتی به اندازه یک کتاب مطلب بنویسیم! به همین دلیل، ما این نکات را در مقاله ای دیگر به نام از کجا بفهمیم به چه شغلی علاقه داریم نوشته ایم که مطالعه آن برای شنا خالی از لطف نخواهد بود و کمک بسیار بسیار زیادی برایتان خواهد کرد؛ پیشنهاد می کنم حتماً آن را هم مطالعه کنید.

  1. 3. مزاج و طبع بدن

معیار کار و شغل خوب مورد سوم، مزاج و طبع بدن افراد است؛ تصور کنید یک فرد گرم مزاج چه ویژگی هایی دارد؟

پرجنب و جوش، پرتلاش، پرحرف، نمی تواند دائماً یک جا بنشیند و تمرکز کند، زود عصبانی می شود و…

در انتخاب شغل باید به این ویژگی ها هم بسیار توجه شود. احتمالاً می پرسید که چرا؟ دلیلش واضح است؛

یک فرد با این خصوصیات، قطعاً باید شغلی پر از هیاهو مثل بازاریابی، ورزش، خبرنگاری و… داشته باشد تا انرژی بدن خود را تخلیه کند؛ اما اگر او را در محیطی بسته قرار دهید و امکانات و فضای مناسب برای او وجود نداشته باشد (مثل شغل های پشت میز نشینی و اداری!)

معیار کار و شغل خوب حتماً بعد از مدت بسیار کوتاهی در اصطلاح جوش خواهد آورد و به شدت از شغل خود ناراضی خواهد بود. پس به عنوان نکته سوم، این را در نظر داشته باشید که مراج و طبع بدن شما بسیار در انتخاب شغل شما موثر است و باید آن را مورد بررسی و نظارت قرار دهید تا بهترین اتفاقات را برای خود رقم بزنید.

  1. 4. تیپ های شخصیتی و هوش های فرد

بخش بعدی معیار انتخاب شغل، مربوط به تیپ های شخصیتی 6 گانه هالند و هوش های 10 گانه گاردنر افراد می شود.

معیار کار و شغل خوب در استعداد یابی هالند، از انواع مختلفی از تیپ ها و شخصیت ها برای تشخیص ویژگی های افراد با حرفه و شغل متناسب آن ها استفاده می‌شود. این تیپ ها عبارتند از:

واقع گرا

جستجوگر

هنری

اجتماعی

جسور و سازنده

قاعده مند

همچنین بخش دوم این موضوع، مربوط به هوش های 10 گانه گاردنر است که آن ها را نیز اکنون نام می بریم:

هوش زبانی و کلامی

هوش دیداری و فضایی

هوش منطقی و ریاضی

هوش جسمی و حرکتی

هوش اجتماعی یا برون فردی

هوش درون فردی

هوش هستی گرا یا وجودگرا

هوش طبیعت گرا

هوش هستی گرا

هوش اخلاقی

معیار کار و شغل خوب برای این بخش نیز توضیح خاصی وجود ندارد؛ وقتی یک فرد هوش کلامی بالایی داشته باشد، طبیعی است که او در شغل هایی موفق باشد که بیشتر نیاز به صحبت کردن دارد موفق تر باشد و بتواند اتفاقات بهتری را رقم بزند. پس هر فردی باید هوش های دهگانه خود را نیز به خوبی بشناسد و آن ها را مدیریت کند تا شغل خوبی برای خود پیدا و مهیا کند.

  1. 5. و در کل، استعداد ذاتی…

معیار کار و شغل خوب زمانی که تمام نکاتی که درباره معیار انتخاب شغل تا کنون بیان کردم در کنار یکدیگر قرار می گیرند، می توانند استعداد ذاتی و درونی افراد را مشخص کنند و بهترین اتفاقات را برای فرد رقم بزنند. پس آخرین معیار انتخاب شغل ، استعداد ذاتی افراد است که با استفاده از نکاتی که بیان شد.

 تا حدودی کشف شده و مسیر درست زندگی افراد را مشخص می کند. در انتهای این مقاله نکته فوق العاده مهمی درباره این موضوع بیان کرده ایم که به شدت توصیه می کنم حتماً تا پایان همراه ما باشید که آن نکته مهم و در جه یک را هم از دست ندهید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping