مزایا و معایب وردپرس
19 آبان 1401 1401-07-27 21:46مزایا و معایب وردپرس
مزایا و معایب وردپرس اگر تاکنون به فکر داشتن یک سایت برای کسب و کار خود افتاده باشید حتما سوالات زیادی در ذهنتان بوجود آمده است. احتمالا یکی از مهمترین آنها این بوده است که از چه روشی برای طراحی سایت استفاده کنید. دو راه برای ساخت یک سایت وجود دارد: یکی کدنویسی اختصاصی و دیگری استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا.
معروفترین و پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوا CMS (Content Management System) وردپرس نام دارد. برای اینکه بهتر تصمیم بگیرید بهتر است درباره مزایای وردپرس و مزایا و معایب وردپرس در برابر کدنویسی آگاه باشید. سپس تصمیم بگیرید که کدام برای سایت شما مناسبتر است. در این مقاله از تدریس24 به مزایا و معایب استفاده از وردپرس خواهیم پرداخت.
وردپرس چیست؟
مزایا و معایب وردپرس سوال خیلی از مشتریان طراحی سایت این است: “وردپرس چیست؟”. وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که با زبان برنامهنویسی PHP کدنویسی شده است. اگر بخواهیم سادهتر بیان کنیم وردپرس یک محیط نرمافزای با المانهای آماده است که میتوانید از آن المانها برای ایجاد بخشهای مختلف سایت استفاده کنید. همچنین میتوانید در آن، نوشتهها و مطالب سایت خود را ویرایش و مدیریت کنید.

مزایای استفاده از وردپرس
مزایا و معایب وردپرس نمیتوان کتمان کرد که وردپرس در حال حاضر به یکی از قدرتمندترین ابزارها برای ساخت وبسایت تبدیل شده و بسیاری، از کوچکترین وبسایتها گرفته تا برخی از معروفترین و بزرگترین کمپانیهای دنیا، برای ساخت وبسایت خود از وردپرس استفاده کرده و میکنند. حتی بسیاری وبسایتهای خود را در پلتفرمهای دیگر میسازند و بعد از مدتی تصمیم میگیرند تا به وردپرس مهاجرت کنند.
در این بخش به مزایای وردپرس میپردازیم. مزایایی که در واقع باعث شده تا تمامی این موارد پیش بیاید.
۱. وردپرس رایگان است
نرم افزار وردپرس کاملاً رایگان است و تا همیشه رایگان خواهد ماند. شما به رایگان میتوانید فایل آن را هر زمانی که خواستید از wordpress.org دانلود کنید. ضمن این که مرتباً به روز رسانیهای جدید برای آن منتشر میشود و باگهای مختلف آن متشکل از امنیتی و غیره، مرتفع میگردد.
کار توسعه وردپرس توسط صدها و هزاران توسعه دهنده در سرتاسر دنیا انجام میشود و این ابزار، به عنوان یک نرم افزار متن باز یا اوپن سورس، تحت گواهی GPLv2 منتشر میشود. همین سیکل و چرخهای که برای انتشار وردپرس وجود دارد،مزایا و معایب وردپرس باعث شده تا کار توسعه و انتشار آن نسبت به محصولات مشابه بسیار سریعتر انجام شود.
مزایا و معایب وردپرس متن باز بودن وردپرس باعث میشود تا همه توسعه دهندگان از سرتاسر دنیا به کدهای آن دسترسی داشته باشند و بتوانند در روند بهبود و یا یافتن اشکالات مختلف، کمک کنند.
محبوبیت و فراگیری وردپرس باعث شده تا بسیاری از وب هاستینگها نیز خدمات نصب رایگان و یا «نصب با یک کلیک» برای وردپرس ارائه دهند. چرا که میدانند بیشتر مشتریانشان احتمالاً از وردپرس استفاده میکنند و از چنین خدماتی استقبال خواهند کرد.
ضمن این که باید تأکید کنیم که حتی اگر وب هاستینگ شما چنین خدماتی را ارائه ندهد، نصب وردپرس هیچ دردسری برای شما نخواهد شد. معروف است که نصب دستی وردپرس تنها پنج دقیقه از وقت شما را میگیرد و شما در این مدت کوتاه میتوانید سایت خود را بالا بیاورید. قبلاً در مقاله نصب وردپرس در این مورد صحبت کردهایم.
برای راه اندازی یک سایت با وردپرس، تنها به یک دامنه و یک هاست احتیاج دارید. فرایند نصب و راه اندازی وردپرس، زمان زیادی از شما نخواهد گرفت و ضمناً هزینهای نیز برای شما نخواهد داشت. لازم به یادآوری است که تهیه دامنه و هاست برای شما هزینه خواهد داشت.
۲. وردپرس یک برنامه مبتنی بر وب است
مزایا و معایب وردپرس زمانی که از مزایا و معایب وردپرس صحبت میکنیم، معمولاً وردپرس کمتر از این زاویه دیده میشود. وردپرس در واقع یک نرم افزار یا یک برنامه است. شما از طریق داشبورد یا پیشخوان وردپرس میتوانید وبسایت خود را مدیریت کنید. در واقع وردپرس ابزاری است که به شما اجازه مدیریت و انتشار محتوا را میدهد. به همین خاطر است که یک نوع سیستم مدیریت محتوا یا CMS به حساب میآید.
وردپرس این امکان را برای شما به وجود میآورد که از طریق فرانت اند سایت، قالب جدید نصب کنید،مزایا و معایب وردپرس پلاگین اضافه یا حذف کنید و یا فایلهای مربوط به هسته سایت را تغییر دهید.
مدیریت فایلها و هاست نیز احتیاج به هیچ گونه تخصص خاصی ندارد و شاید فقط اصطلاحات آن است که شما را سردرگم میکند.مزایا و معایب وردپرس مثلاً در دنیای وردپرس از نام FTP زیاد استفاده میشود. بیشتر وب هاستینگها دارای فایل منیجرهای خاص خود هستند که میتوانید از طریق آنها به مدیریت فایلهای هاست خود بپردازید. ضمن این که میتوانید از برنامههای مدیریت FTP مثل FileZilla نیز استفاده کنید.
۳. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کامل است
مزایا و معایب وردپرس در ابتدا وردپرس کار خودش را با ایجاد یک ابزار قوی برای وبلاگ نویسی آغاز کرد. شهرت اولیه وردپرس هم برای ایجاد وبلاگهای قدرتمند بود. اما رفتهرفته توسعه بیشتری پیدا کرد و امروزه با وردپرس میتوان هر نوع وبسایتی را طراحی کرد.مزایا و معایب وردپرس شما با استفاده از وردپرس میتوانید وبلاگ، سایت فروشگاهی، فروم، وبسایت شرکت و حتی ترکیبی از همهی اینها را بسازید.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت وردپرس همین است که میتوان با آن هر نوع وبسایتی را ساخت. اگر الان هم مثل ابتدا فقط میتوانستیم با وردپرس وبلاگ بسازیم،مزایا و معایب وردپرس قطعاً این درصد از وبسایتهای وردپرسی در وب موجود نبودند.
۴. وردپرس قالبهای فراوان و متنوعی دارد
وردپرس دارای یکی از بزرگترین مخزنهای قالبهای رایگان در بین سیستمهای مدیریت محتواست. همهی قالبهای رایگان وردپرس، از طریق قسمت قالب در داشبورد، قابلیت دسترسی دارد. رایگان بودن این قالبها هم به این معنی نیستند که امکانات کمی دارند.مزایا و معایب وردپرس اتفاقاً بسیاری از این قالبها کاملاً واکنشگرا هستند و دارای ویژگیهای لازم برای اداره یک وبسایت کامل هستند.
ضمن این که شما میتوانید قالبهای متنوعتر و با ویژگیهای بهتر را از توسعه دهندگان یا کمپانیهای طراح قالب خریداری کنید و بر روی وردپرس نصب کنید.
۵. وردپرس دارای پلاگینهای فراوان و متنوعی است
میتوان ادعا کرد که هر ویژگی خاصی که در ذهن داشته باشید و بخواهید آن را به وبسایت خود اضافه کنید، قطعاً یک پلاگین یا افزونه برای آن ساخته شده. شما از طریق منوی افزونهها در داشبورد وردپرس، به تعداد بسیار زیادی پلاگین مختلف دسترسی دارید و به هر کدام که نیاز داشته باشید،مزایا و معایب وردپرس میتوانید نصبش کنید و از ویژگیهای مختلفش استفاده کنید.
وردپرس دارای پلاگینهای فراوان و متنوعی است
پلاگینها در دستههای مختلفی ساخته و عرضه میشوند. در حال حاضر پلاگینهای فوق پیشرفتهای در زمینه سئو و طراحی ظاهری سایت وجود دارد.
۶- سرعت بالای طراحی سایت با وردپرس
مزایا و معایب وردپرس شما وقتی یک سایت را با کدنویسی طراحی می کنید معمولا چندین ماه برای راه اندازی آن زمان بگذارید. اما طراحی سایت با وردپرس در صورتی که به آن مسلط باشید بسیار سریع خواهد بود. خیلی از موارد طراحی سایت با وردپرس زیر یک ماه زمان می برد و گاهی برای پروژه های ساده کمتر از یک هفته و در حد چند روز.
معمولا سرعت طراحی سایت یک سایت وردپرسی چند برابر سایت های کدنویسی با همان کیفیت است.
فراموش نکنید طراحی یک سایت وردپرسی هم ممکن است ماه ها طول بکشد و حتی داخل سایت وردپرسی می شود برنامه نویسی هم انجام داد که مطمئنا در این موارد زمان طراحی سایت طولانی تر خواهد شد.
۷- راحتی کار با سایت وردپرسی
یکی از مشکلات خیلی از وبسایت های طراحی شده سختی مدیریت و کار کردن با آن هاست. گاهی برای یک تغییر ساده در یک سایت برنامه نویسی شده باید مدت زیادی زمان بگذارید. گاهی هم تغییرات به ظاهر ساده در یک سایت به شدت پیچیده است و فقط برنامه نویس آن سایت قادر به انجام آن خواهد بود.مزایا و معایب وردپرس گاهی باید روزها منتظر آن بمانید تا طراحی سایت شما تغییرات لازم را اعمال کند و در بعضی موارد ممکن است برای این کار هزینه بالایی پرداخت کنید.
در حالی که در یک سایت وردپرسی مدیریت آن به شدت ساده است و هر کاربر عادی با یک آموزش کوتاه می تواند با آن کار کند. حتی تغییرات اساسی و توسعه سایت وردپرسی در صورت آموزش چندان سخت نیست و معمولا در زمان کوتاه امکان انجام آن است.مزایا و معایب وردپرس برای مدیریت سایت وردپرسی لزومی ندارد که به طراح آن مراجعه کنید.
مزایا و معایب وردپرس شما به راحتی می توانید یک نوشته در سایت درج کنید و در آن عکس و ویدئو یا فایل برای دانلود قرار دهید. به راحتی می توانید منو های سایت خود را طراحی یا ویرایش کنید.همین طور کار های پیشرفته تر مانند طراحی یک برگه،مزایا و معایب وردپرس ساخت یک فرم، اضافی کردن یک درگاه پرداخت و … در یک سایت وردپرسی خیلی ساده تر از سایت های دیگر است.
معایب استفاده از وردپرس
همان طور که از ابتدا نیز اشاره کردیم، در این مقاله در مزایا و معایب وردپرس صحبت میکنیم. در این بخش نوبت به صحبت از معایب وردپرس رسیده است.
برای افرادی که میخواهند به وردپرس مهاجرت کنند یا این که تصمیم دارند تا وبسایت خود را از اساس با وردپرس بسازند، خواندن این بخش، کمک بزرگی خواهد بود. با دانستن معایب وردپرس میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و آن را با سیستمهای مدیریت محتوای دیگر مقایسه کنید.
۱. بهروزرسانیهای مداوم و تداخل آنها
مزایا و معایب وردپرس پیش از این نیز گفتیم که وردپرس یک نرم افزار اوپن سورس یا متن باز است و برای پوشش دادن آسیبپذیریها و بهبود امنیت، مدام به روز رسانیهای مختلفی برای آن منتشر میشود. از طرف دیگر،مزایا و معایب وردپرس قالبها و پلاگینها نیز مرتباً توسط توسعه دهندگان به روز رسانی میشوند و نسخههای جدیدی از آنها منتشر میشود.
نکته این است که در وردپرس، پلاگینها و قالبها باید با نسخه وردپرس سازگاری داشته باشند. برای همین کار به روز رسانی وردپرس و قالبها و پلاگینها ممکن است کمی برای مدیر سایت سخت شود.
فرض کنید که وبسایت شما دارای ۲۰ پلاگین و یک قالب است. در عین حال ممکن است که به روز رسانی جدیدی برای هسته وردپرس منتشر شود. حال ممکن است قالب شما با به روز رسانی جدید سازگار نباشد و مجبور باشید منتظر بمانید تا به روز رسانی جدیدی برای قالبتان منتشر شود که با نسخه جدید وردپرس سازگاری دارد.
همین مورد ممکن است برای تکتک پلاگینها نیز به وجود بیاید. مشخص است که ایجاد هماهنگی میان به روز رسانیهای مختلف،مزایا و معایب وردپرس کار بسیار وقتگیری برای مدیر سایت خواهد شد؛ در حالی که مدیر سایت وظایف بسیار بیشتر، مهمتر و وقتگیرتری دارد.
۲. مشکلات مربوط به پلاگینها
گفتیم که پلاگین یا افزونهها به شما کمک میکنند تا ویژگیهای دلخواه خود را به وبسایت اضافه کنید. با این حال هر کدام از افزونهها ممکن است مشکلاتی برای وبسایت شما به وجود بیاورند و باعث تداخل شوند. یکی از مشکلات، مشکل مربوط به بهروز رسانی است که در بخش قبلی به بررسی آن پرداختیم.
مشکل دیگر این است که حتی در صورتی که ادعا شود پلاگین مورد نظر با قالب و نسخه وردپرس همخوانی دارد، باز هم ممکن است قالب و سایت شما را دچار مشکل کند و شما مجبور شوید تا سایت خود را با استفاده از بکاپ به حالت قبلی برگردانید.
کمک گرفتن در مورد پلاگینهای مشهور و پر استفاده کار سختی است. فرومها و وبسایتهای زیادی وجود دارند که در این زمینه پشتیبانی لازم را انجام میدهند. اما در مورد پلاگینهای که کمطرفدارتر هستند و کمتر مورد توجهند، ممکن است پیدا کردن راهنمایی کم سخت و در برخی موارد دشوار باشد.
ضمن این که نصب تعداد بالای افزونهها، میتواند موجب کند شدن سایت شما و در نتیجه، ایجاد مشکلات برای رتبه سایت شما در موتورهای جست و جو و سئو شود.
حدود ۴۳ هزار پلاگین تاکنون برای وردپرس طراحی شده که تخمین زده میشود حداقل یکسومِ آنها، با آخرین نسخه وردپرس سازگار نیستند.
حتماً پیش از نصب یک پلاگین، به تاریخ آخرین به روز رسانی و همچنین آخرین نسخه وردپرس که با آن سازگاری دارد، توجه کنید. بعضی از پلاگینها سالهاست که به روز رسانی نشدهاند و به نظر میرسد که توسط توسعه دهندههایشان رها شدهاند. از چنین افزونههایی هرگز نباید استفاده کرد.
۳. هزینههای مربوط به اداره وبسایت وردپرسی
در نگاه اول، وردپرس یک ابزار کاملاً رایگان است که شما میتوانید به رایگان آن را دانلود کنید و سایت خود را بسازید. اما از طرفی، خرید هاست و دامنه رایگان نیستند و برای آنها باید پول بپردازید. اما خب هاست و رایگان برای راه اندازی هر نوع وبسایتی، پولی هستند و نمیتوان این را به حساب معایب وردپرس گذاشت.
در خود وردپرس اگر کمی بیشتر وارد جزئيات شوید،مزایا و معایب وردپرس میبینید که بسیاری از بهترین افزونهها و قالبها رایگان نیستند. به طور مثال، افزونه یوست سئو که یکی از بهترین و کارآمدترین افزونههای سئو برای وردپرس است، کاملاً رایگان نیست. بسیاری افزونههای مفید و کارامد دیگری نیز هستند که از اساس رایگان نیستند و برای هر گونه استفاده از آنها، باید خریداریشان کنید. همین موضوع در مورد قالبها نیز مطرح است.
شاید در برخی موارد، پلاگینها و قالبهای مشابه رایگان بتوانید پیدا کنید، اما این را میتوان به عنوان یک قانون کلی در نظر گرفت که در بیشتر موارد، بهترین و کارآمدترین قالبها و پلاگینها رایگان نیستند و نسخهی مشابه رایگانی نیز از آنها موجود نیست.
۴٫ امنیت وردپرس
بر اساس آماری که در وبسایت رسمی وردپرس وجود دارد، در حال حاضر و در هنگام نگارش این مقاله، تنها ۳۹ درصد از وبسایتهای وردپرسی از آخرین نسخه وردپرس استفاده میکنند و حدود ۶۱ درصد از سایتها از نسخههای قدیمی استفاده میکنند. معمولا نسخههای قدیمی وردپرس دارای مشکلات امنیتی زیادی هستند و وبسایتهایی که همچنان از آنها استفاده میکنند، هدف بسیار خوبی برای هکرها هستند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل