مرکز عملیات شبکه (NOC) چیست؟
2 تیر 1401 1401-07-28 11:36مرکز عملیات شبکه (NOC) چیست؟
مرکز عملیات شبکه (NOC) مکانی متمرکز است که تیم های IT می توانند به طور مداوم عملکرد و سلامت شبکه را کنترل کنند. NOC به عنوان اولین خط دفاعی در برابر خرابی ها و مشکلات شبکه عمل می کند.
از طریق NOC (تلفظ صحیح آن “ناک knock” است)، سازمان ها دید كاملی از شبکه خود بدست می آورند، بنابراین می توانند ناهنجاری ها را تشخیص دهند و یا برای جلوگیری از مشكلات گام بردارند و یا با ظهور مشکلات سریع آنها را حل كنند. NOC بر زیرساخت ها و تجهیزات (از کابل کشی تا سرورها) ، سیستم های بی سیم، پایگاه داده، فایروال ها ، دستگاه های مختلف شبکه مرتبط (از جمله دستگاه های اینترنت اشیا و تلفن های هوشمند)، ارتباطات از راه دور ، داشبورد و گزارش تهیه کده و از صحت کارکرد صحیح آنها مطمئن می شود.
خدمات مدیریت آن همچنین شامل نظارت بر تماس های پشتیبانی مشتری و سیستم های Help-Desk و ادغام با ابزارهای شبکه مشتریان است، بنابراین NOC نقش بسیار مهمی در اطمینان از تجربه مثبت مشتری دارد.
مرکز عملیات شبکهNOC ها می توانند به صورت داخلی ساخته شود و در محل سازان باشد و یا عملکرد آنرا را می توان به یک شرکت خارجی که متخصص در نظارت و مدیریت شبکه و زیرساخت است، واگذار کرد. صرف نظر از طراحی، کارکنان NOC مسئول تشخیص مشکلات و تصمیم گیری سریع در مورد چگونگی حل آنها هستند.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
عملیات شبکه (NOC) چیست؟
مرکز عملیات شبکه به بیان ساده، هدف هر NOC حفظ عملکرد و در دسترس بودن شبکه به صورت بهینه و اطمینان از به روز بودن مداوم است. NOC تعدادی فعالیت مهم را مدیریت می کند، از جمله:
نظارت بر شبکه برای مشکلاتی که نیاز به توجه ویژه دارند، از جمله مشکلات ناشی از منابع خارجی.
مدیریت سرور ها، شبکه و دستگاه ها، از جمله نصب نرم افزار، به روزرسانی ها، عیب یابی و توزیع در همه دستگاه ها.
پاسخ حادثه (Incident Response)، از جمله مدیریت خرابی های برق و مسائل مربوط به خطوط ارتباطی.
امنیت، از جمله نظارت، تجزیه و تحلیل تهدید و استقرار ابزار، همراه با عملیات امنیتی.
پشتیبان گیری و ذخیره سازی و همچنین بازیابی فاجعه (Disaster Recovery).
مدیریت سیستم های ایمیل و همچنین سیستم های صوتی و تصویری شبکه
مدیریت پچ ها (Patch Management).
مدیریت سیستم فایروال و جلوگیری از نفوذ و پشتیبانی از آنتی ویروس.
اجرای سیاست ها
بهبود خدمات از طریق جمع آوری بازخورد و توصیه های کاربر.
مدیریت فروشنده ها، فریلنسرها و پیمانکار ها
مقابله با مدیریت شبکه و نظارت بر عملکرد دشوارتر و پیچیده است. سازمان های امروزی با شبکه های پیچیده و گسترده ای سروکار دارند آنها دفاتری دارند که در سراسر جهان کار می کنند، کارمندانی که از خانه کار می کنند و تعداد بسیار زیادی از دستگاه ها برای مدیریت و نظارت.
حجم کاربران، ترافیک وب سایت ها و بدافزارها می تواند عملکرد شبکه را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین احتمال بروز مشکلات تقریباً از هرجایی ممکن است باشد. حتی مسائل به ظاهر کوچک نیز می تواند منجر به خرابی شود که در نهایت در تولید و توانایی شما در تأمین نیازهای مشتریان آسیب وارد کند.
مرکز عملیات شبکه چند سال پیش، گارتنر گزارشی منتشر كرد كه می گوید یك دقیقه خرابی می تواند برای شركت ۵۶۰۰ دلار هزینه داشته باشد. قطع شبکه به درآمد آسیب می رساند، بهره وری را از بین می برد و اعتبار تیم فناوری اطلاعات و سازمان بزرگتر را لکه دار می کند. با توجه به این نکته، NOC ها به طور خاص برای جلوگیری از خرابی طراحی شده اند، به طوری که مشتریان و کاربران نهایی داخلی حتی در صورت وقوع حوادث یا خاموشی اجتناب ناپذیر، این مشکلات را درک نمی کنند و انتظار سرویس بدون

مرکز عملیات شبکه (NOC) چگونه کار میکند؟
مراکز عملیات شبکه معمولا به صورت طبقهای عمل میکنند. این ساختار لایهای اجازه میدهد تا وظایف به سرعت به فرد مناسب هدایت شوند. وظایف از طریق راه حل نظارت و مدیریت از راه دور (RMM) مشخص میشوند. با نظارت بر نرمافزارهای مختلف امنیت سایبری، کارکنان NOC میتوانند وظایفی مانند اعطای امتیاز به مدیران و شناسایی تهدیدها را انجام دهند. پس از مشخص شدن وظایف، یک تیکت ایجاد میشود و به کارمند مناسب ارجاع داده میشود.مشکل را دارند.
از آنجا که NOC معمولا به صورت طبقهای عمل میکند، ممکن است به این معنی باشد که برای مثال، کارمند ردیف اول ممکن است مسئول وظایف سطح پایین مانند بازنشانی گذرواژه باشد. در حالی که کارمند ردیف سوم ممکن است فقط برای مسائل مهمتر مثل حملات باج افزار فعالیت کند. به دلیل استفاده از سیستمهای لایهای، سطح فعالیت مورد انتظار از یک کارمند NOC، با حرکت در سطوح بالاتر، بیشتر میشود. این سیستم اطمینان میدهد که از کارمند ماهر برای مسائلی که بیشترین نیاز را دارند استفاده شود.
تفاوت بین help desk و مرکز عملیات شبکه چیست؟
help deskها و مراکز عملیات شبکه میتوانند آنقدر شبیه به هم باشند که حتی تشخیص آنها از یکدیگر دشوار شود. در حالی که هر دوی آنها پیشنهادات امنیتی برای شبکه دارند، تفاوت در وسعت خدمات ارائه شده و نحوه انجام آن است.
help desk دقیقا همان چیزی است که به نظر میرسد؛ یک مرکز پشتیبانی مشتری که مشتریان میتوانند در صورت عدم کارکرد صحیح رایانهها با آنها تماس گرفته، ایمیل بقرستند یا چت کنند. help deskها پشتیبانی اولیه شامل رفع مشکلات ساده ارائه میدهند. علاوه بر این، برخی از help deskها فقط برای درخواستهای سطح پایین فعالیت میکنند، به این معنی که ممکن است مسائل پیچیدهتر به یک شرکت شخص ثالث واگذار شوند.
مراكز عمليات شبكه از نظر رفع مشكلات امنيت شبكه، مشابه help deskها هستند، اما در NOC معمولا ارتباط مستقیم با کاربر وجود ندارد. برخلاف help desk، جایی که مشتریان میتوانند برای گزارش مشکلات و ثبت تیکت تماس بگیرند، NOC خودش مسائل را شناسایی کرده و تیکتها را ایجاد میکند. این امر سودمند است زیرا متخصصان مشکلات را سریعتر از کاربران نهایی شناسایی و حل میکنند.
علاوه بر این، بر خلاف help desk، NOC مانیتور شبکه را هم به عهده میگیرد و اقدامات پیشگیرانهای را برای رسیدگی به مشکلات انجام میدهد. با این شرایط کاربران نهایی مجبور نیستند بر شبکه و دستگاههای خود نظارت داشته باشند. ضمنا help deskها ممکن است فقط بر مسائل ساده شبکه نظارت کنند، در حالی که NOC همه مسائل رایانهای و شبکه، از جمله حملات سایبری و قطع شبکه را پوشش میدهد.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل