متاورس چیست؟
8 اردیبهشت 1401 1401-07-27 23:25متاورس چیست؟
متاورس چیست؟مارک زاکربرگ نام کمپانی فیسبوک را به «متا» تغییر داد تا عالی تر بتواند رویای متاورس را دنبال کند. عبارت متاورس، جدید و تازه نیست اما الان اهالی سیلیکون ولی با جدیت بیشتری به سراغ آن رفتهاند و تلاش دارند آن را با اینترنت فعلی که کمی هم حوصله سربر شده، جایگزین کنند. چاشنی آن هم میشود واقعیت افزوده، مجازی و گسترده. در این مقاله از تدریس24 به توصیف Metaverse میپردازیم و هر آن چه که لازم است بدانید را به زبان ساده بیان کردیم. با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه این مقاله میخوانید:
- متاورس چیست؟
- واژه متاورس از کجا آمده است؟
- کاربرد های متاورس Metaverse
متاورس چیست؟
متاورس چیست بهتر است برای تعریف متاورس از نقل قول آقای «متیو بال» (Matthew Ball) استفاده کنیم. فردی که اشراف کاملی بر این فضا داشته و از مدیران سایت «متاورس پرایمر» (Metaverse Primer) به شمار میرود. او متاورس را این چنین تعریف میکند:
«متاورس شبکهای گسترده از جهانها و شبیه سازیهای سه بعدی پایدار است که به طور آنی و لحظه به لحظه پردازش میشوند که در آن هویت افراد، اشیای فیزیکی، تاریخ بشر و حتی سیستمهای پرداختی پیوستگی خودشان را حفظ میکنن. این مجموعه میتواتند همزمان تعداد زیادی از اشخاص را به صورت مجازی در خود جای دهد بدون آن که لازم باشد این اشخاص در یک مکان فیزیکی حضور داشته باشند.»
مارک زاکربرگ که با تغییر نام فیسبوک به متا تلاش کرده رنگ و بویی جدیتر به این دنیا بدهد، تعبیری سادهتر از متاورس را ارائه میکند:
«متاورس مجموعهای از فضاهای مجازی محسوب میشود که میتوان در آنها اشخاصی را که در یک فضای فیزیکی در کنار یکدیگر نیستند، گرد هم جمع و بین آنها رابطه برقرار کرد.»
البته دسته بندیهای دیگری هم در رابطه با متاورس هست که «راف کاستر» (Raph Koster)، آنها را ارائه میکند و در آن دنیاهای آنلاین، فرضیه چندجهانی و متاورسها را از یکدیگر جدا کرده است. از دیدگاه کاستر دنیاهای آنلاین فضاهای دیجیتالی هستند (از فضاهای سرگرم کننده سهبعدی بسیار جذاب گرفته تا فضاهایی که بر پایه متن ایجاد شدهاند).
فرضیه چندجهانی در حقیقت به چند دنیای متفاوت از یکدیگر اشاره میکنند که با یک شبکه به یکدیگر متصل شدند و ساختار و قوانین آنها یکسان نیست. در نهایت از نظر کاستر Metaverse در حقیقت چند جهان ترکیب شده با یکدیگر است که بیشتر با دنیای واقعی تعامل دارند و در آنها عناصر مجازی و حقیقی مثل واقعیت مجازی، اتاقهای پرو مجازی برای مغازههای واقعی و حتی اپلیکیشنهایی مانند گوگل مپس با یکدیگر ترکیب شدهاند.

واژه متاورس از کجا آمده است؟
متاورس چیست واژه متاورس برای اولین بار در رمان علمی تخیلی «سقوط برف» (Snow crash) اثر «نیل استیونسن» (Neal Stephenson) که در سال ۱۹۹۲ نوشته شده، ابداع و بیان شده است. در این رمان انسانها بهعنوان آواتارهای قابلبرنامهریزی با یکدیگر و همچنین با عاملهای نرمافزاری در یک محیط مجازی سهبعدی که در حقیقت استعارهای از دنیای حقیقی است، تعامل برقرار میکنند. در حقیقت استیونسن از این واژه برای توصیف نسل جدیدی از اینترنت بر پایه واقعیت مجازی استفاده کرده است.
متاورس ساخته شده توسط استیونسن به عنوان یک محیط شهری با جادهای به عرض ۱۰۰ متر برای کاربران توصیف شده است. این ملک مجازی به گروهی تخیلی تعلق دارد و امکان خریداری آن توسط سایر افراد و همچنین ساختوساز در آن امکانپذیر است.
در زمینه ای که در این رمان ترسیم شده است، کاربران میتوانند با استفاده از وسیلهای شبیه به عینک ایمنی مجهز به یک نمایشگر واقعیت مجازی باکیفیت وارد دنیای متاورس شوند و آن را از دیدگاه اولشخص تجربه کنند. استیونسن در رمان خود ما را با موجوداتی شبیه به موجودات افسانهای آشنا میکند که همیشه با متاورس در ارتباط هستند.
در متاورس رمان سقوط برف افراد میتوانند در غالب آواتارها به هر شکلی که علاقه دارند ظاهر شوند؛ بنابراین شاید منشأ ایده استفاده از آواتارها در متاورس همین رمان باشد. تنها محدودیت ایجاد شده برای آواتارهای ساکن دنیای مجازی رمان، ارتفاعی است که میتوانند در آن رفتوآمد کنند.
ساکنان این دنیای مجازی میتوانند درست مانند انسانهای دنیای واقعی حرکت کنند یا از وسایل نقلیه استفاده کنند. جالب است بدانید که استیونسن در دنیای مجازی خود منوریلی با ایستگاههای مختلف را نیز قرار داده است.
در مورد ریشه کلمه «متاورس» (Metaverse) هم باید بگوییم این کلمه در حقیقت ترکیبی از کلمه یونانی Meta و کلمه انگلیسی Universe است. کلمه یونانی Meta در واقع پیشوندی به معنی «پس از…» یا بیشتر و کلمه انگلیسی Universe هم به معنی جهان هستی است؛ پس اگر بخواهیم کلمه یونانی انگلیسی متاورس را بهصورت تحتالفظی به فارسی ترجمه کنیم، باید آن را «فراتر از جهان هستی» ترجمه کنیم.
کاربرد های متاورس Metaverse
متاورس چیست باتوجه به اینکه دنیای متاورس، به عنوان یکی از نسل های اینترنت، در حال پیشرفت است، نتیجه ای که این فضا می تواند در جهان دیجیتال داشته باشد، بسیار گسترده است؛ پس، برای بسیاری از اشخاصی که در صنعت فناوری جهان، قصد دارند به فعالیت بپردازند، امکان دارد این سوال مطرح باشد که متاورس چه کاربردی دارد. در ادامه، در رابطه با بارز ترین کاربرد های متاورس، توضیحات لازم ارائه شده است.
سیستم های هویت دیجیتالی
متاورس Metaverse یا همان فرا جهان، توانسته است به عنوان یک سیستم جامع، جهت ذخیره سازی و مدیریت هویت های دیجیتالی، شناخته شود. سیستم های هویت دیجیتالی، می توانند اشکال گوناگونی، داشته باشند. از جمله این سیستم ها، آواتار ها در بازی های مجازی و آنلاین، کارت های ویزیت موجود در دنیای فیزیکی و رمز های عبور در پلتفرم های مجازی را می توان مثال زد.
سرمایه گذاری با دارایی های دیجیتال
در دنیای متاورس Metaverse نیز می توان از طریق پلتفرم های مختلف، جهت مبادلات دارایی های دیجیتالی، فعالیت کرد. در این حالت که متاورس چه کاربردی دارد برای سرمایه گذاری ارز های دیجیتالی، می توان گفت معاملات دارایی های دیجیتال را به راحتی می توان انجام داد و ارز های جدید نیز ایجاد نمود.
سیستم قرارداد ارزی
در واقع، در رابطه با اینکه متاورس چه کاربردی دارد در سیستم قرارداد های ارزی، در این سیستم به مخاطبین فعال در حوزه ارز های دیجیتالی، اجازه داده می شود که مبادلات خود را بر روی بلاکچین های مربوطه انجام دهند. این سیستم، قابلیتی بسیار فراتر از سیستم متاورس دارد.
سازمان ( DAO )
سازمان غیر متمرکز خود مختار، یکی از موجودیت های بلاکچین است و برای مدیریت سرمایه و همچنین، توزیع وجوه از قرارداد های هوشمند، استفاده می کند. در سیستم متاورس نیز مخاطبین می توانند سازمان های غیر متمرکز مورد نظر خود را با توجه به الگو های از پیش تعیین شده، ایجاد نمایند.
توزیع بورس از طریق متاورس
جهت مبادلات ارز های دیجیتال، می توان بدون نیاز به واسطه ها، اقدام کرد. همچنین، در متاورس، انجام تراکنش های مالی به صورت ایمن، صورت می گیرد و دسترسی به سیستم های ذخیره و انتقال ارزش نیز آسان تر می باشد.
امکان انتقال موجودات دنیای واقعی به متاورس
متاورس چیست مخاطبین این سیستم مجازی، می توانند موجوداتی که در دنیای واقعی خود دارند را اسکن کنند و سپس، با ایجاد توکن سه بعدی از آن، در فضای مجازی متاورس Metaverse نیز موجودات واقعی خود را به همراه داشته باشند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل