متاتگ رفرش چیست؟

متاتگ رفرش
برنامه نویسی وب مقالات

متاتگ رفرش چیست؟

متاتگ رفرش متاتگ‌ها از آن دسته ابزارهایی محسوب می‌شوند که می‌توانند به بهبود سئوی سایت کمک زیادی بکنند. آنها می‌توانند اطلاعات مهمی در مورد سایت به موتورهای جستجو بدهند تا روند خزش و ایندکس صفحات به خوبی انجام شود. البته کار کردن با متاتگ‌ها تنها به کپی‌ کردن آنها در میان کدهای html سایت خلاصه نمی‌شود، بلکه باید آنها را دقیق بشناسید و کاربرد هرکدام را بدانید، چراکه کمی بی‌دقتی در به کار بردن آنها می‌تواند روی سئوی سایت تأثیرات بدی بگذارد.

متا تگ Refresh از جمله این متاتگ‌ها است که برای استفاده از آن باید حساسیت و دقت لازم را به خرج دهید. در این مقاله از تدریس24 متا تگ رفرش و روش استفاده از آن را بررسی کرده‌ایم.

متا تگ رفرش (Meta Refresh) چیست؟

متاتگ رفرش در واقع یک ریدایرکت است که در سمت کاربر انجام می‌شود. برخلاف ریدایرکت 301 که خود سرور کاربر را به صفحه دیگری منتقل می‌کند، متا تگ رفرش کاری می‌کند که مرورگر کاربر برای دسترسی به صفحه جدید اقدام کند.

نحوه کار این متا تگ بدین صورت است که زمانی برای آن در نظر گرفته می‌شود و با باز کردن صفحه، پس از گذشت زمان موردنظر کاربر به صفحه جدید منتقل می‌شود. البته در مورد متا تگ Refresh می‌توان صفحه مقصد و مبدأ را یکی در نظر گرفت تا در فواصل زمانی منظم صفحه بروزرسانی شود.

احتمالاً در برخی صفحات مثل صفحه قیمت طلا و دلار که محتوای آنها به صورت لحظه‌ای بروزرسانی می‌شود، متوجه رفرش خودکار صفحه شده‌اید، یا هنگام خرید اینترنتی دیده‌اید که پس از پرداخت هزینه و نمایش صفحه اعلام پرداخت، به طور خودکار به صفحه دیگری منتقل می‌شوید.

 این صفحات از متاتگ رفرش استفاده کرده‌اند. البته به دلیل تأثیراتی که این متاتگ دارد، معمولاً توصیه می‌شود برای ریدایرکت‌های معمولی اصلاً از آن استفاده نکنید و ریدایرکت 301 را به کار ببرید.

تاثیر متاتگ رفرش بر سئو

متاتگ رفرش به طور کلی استفاده از متاتگ رفرش به خصوص برای ریدایرکت صفحات اصلاً توصیه نمی‌شود. جان مولر، مهندس ارشد گوگل به دو دلیل این کار را به شدت نهی کرده است: یکی تخریب تجربه کاربری و دیگری تأثیر بر ایندکس صفحات.

  • تخریب تجربه کاربری

تجربه کاربری سایت چیزی نیست که بتوانید ساده از کنار آن عبور کنید. می‌توان گفت در سال‌های اخیر تجربه کاربری اصلی‌ترین موضوعی است که گوگل برای رتبه دادن به سایت‌ها مدنظر قرار می‌دهد. تجربه کاربری علاوه بر تأثیر روی رتبه سایت شما بر جذب کاربران و تبدیل آنها به مشتری هم تأثیر زیادی دارد؛ بنابراین مهم‌ترین مسئله برای یک وب‌مستر باید بهبود تجربه کاربری سایت باشد.

اولین دلیلی که استفاده از متاتگ رفرش را برای ریدایرکت ممنوع می‌کند، ایجاد یک تجربه کاربری ناخوشایند برای کاربران سایت است؛ چراکه آنها باید بتوانند به دلخواه خود در صفحات سایت بچرخند و در آن گشت و گذار کنند.

در صورتی که بخواهید با متاتگ رفرش آنها را پس از مدتی حضور در یک صفحه به صفحه دیگری بفرستید، نه تنها حق انتخاب آنها را می‌گیرید بلکه کاربران را گیج می‌کنید؛ این کار در نهایت نتیجه‌ای جز ترک سایت شما توسط کاربران ندارد.

  • ایندکس صفحات

متاتگ رفرش ایندکس نشدن صفحات از اساسی‌ترین معضلاتی است که یک وبمستر می‌تواند با آن روبرو شود. در این صورت کل زحماتی که برای سئو داخلی یک صفحه کشیده شده بر باد می‌رود و اساس صفحه موردنظر امکان حضور در بین نتایج جستجوی گوگل را نخواهد داشت. معمولاً ربات‌های موتور جستجو در خزش‌های خود صفحات مختلف سایت‌ها را خزش کرده و آنها را بدون مشکل خاصی ایندکس می‌کنند.

مگر اینکه صفحه‌ای دچار یک خطای جدی باشد. مثلاً وقتی صفحه‌ای را با متاتگ رفرش به صفحه‌ای دیگر ریدایرکت کنید، صفحه مبدأ ایندکس نشده و به جای آن فقط صفحه مقصد ایندکس می‌شود. همین موضوع باعث شده استفاده از این متا تگ خیلی توصیه نشود، مگر در موارد خاص.

برای مثال برخی افراد صفحه محصول خود را با کمک متا تگ رفرش پس از مدتی به صفحه پرداخت ریدایرکت می‌کنند؛ مشخص است که با این کار صفحه پرداخت ایندکس شده اما صفحه محصول نه. در حالی که ایندکس شدن صفحه محصول و قرار گرفتن آن در نتایج جستجو حتماً نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت.

از سوی دیگر متاتگ رفرش شهرت چندان خوبی هم ندارد، زیرا در گذشته به صورت مداوم توسط سایت‌های اسپم مورد استفاده قرار می‌گرفتند. به همین دلیل باید در به‌کارگیری آنها دقت زیادی داشته باشید. در صورتی که یک سایت چندین بار از متا تگ Refresh استفاده کند، ممکن است توسط موتورهای جستجو ناامن یا اسپم تشخیص داده شده و به طور کلی از ایندکس خارج شود.

  • مشکلات مرورگر

علاوه بر این اگر در استفاده از این متا تگ مدت زمان آن را در حد 2-3 ثانیه تنظیم کنید، ممکن است مرورگرهای قدیمی به مشکل بربخورند. در این صورت احتمال دارد url صفحه مقصد اشتباه شود و کاربر به صفحه دیگری منتقل شود یا با خطای 404 مواجه شود؛ چنین شرایطی دلایل کافی را به کاربر می‌دهد تا سایت شما را ترک کند.

مشکلات و خطرات متاتگ رفرش

همیشه افرادی هستند که به فکر دور زدن موتورهای جستجو یا به نوعی ره صد ساله را یک شبه رفتن هستند. به همین دلیل از این متا تگ برای هدف های خاصی استفاده می کنند تا بتوانند موتورهای جستجو را فریب دهند. اما همانطور که می دانید گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری به راحتی از این موضوع باخبر شده و سایت هایی که قصد چنین کاری را داشته باشند جریمه می کنند. این افراد به عنوان اسپمر شناخته می شوند.متاتگ رفرش سعی کنید شما جز آن ها نباشید و به درستی از متا تگ رفرش استفاده کنید.

گاهی اوقات با تنظیم نادرست مقدار زمان لازم برای هر فرش می توانید به سایت خود ضربه بزنید و تجربه کاربری بسیار بدی را برای کاربران به جا بگذارید. تصور کنید کاربری به سایت شما مراجعه کرده شما صفحه را روی مقدار دو یا سه ثانیه تنظیم کرد ه اید که بعد از این مدت زمان صفحه مجدد بارگذاری شود. قطعاً کاربری که در حال خواندن مطلب شما است با مشکل مواجه می شود و پس از از چند بار رفرش از سایت شما خارج می شود که این کار باعث افزایش بانس ریت و کاهش زمان ماندگاری کاربر در سایت خواهد شد.

در مواردی که صفحه به سرعت و بدون اجازه کاربر مجدد بارگذاری می شود باعث می شود کاربر احساس امنیت نداشته باشد و سایت شما را ترک کند.

متاتگ رفرش برای صفحاتی از سایت که تصاویر زیادی دارند استفاده از متاتگ رفرش باعث بروز مشکل می شود چون مدت زمانی که تصاویر لود می شوند بالا است و کاربر فرصتی برای خواندن مطلب پیدا نمی کند.

گاهی اوقات با ریدایرکت کردن صفحه به یک صفحه جدید که با خطا مواجه است ممکن است توسط گوگل جریمه شویم و حتی کاربر ها هم چندان از سایت ما راضی نباشند.

برخی از مرورگر ها با این متا تگ سازگاری ندارند و اگر کاربر پس از مدتی به صفحه مورد نظر هدایت شود بازگشت به صفحه قبلی را از دست می دهد.

بیشتر کارشناسان سئو بر این باور هستند که استفاده کردن از این متا تگ هیچ تاثیر مثبتی روی سئو سایت ندارد و گاها باعث ایجاد مشکلاتی در سایت می شود که نتایج مخربی روی سئو سایت شما خواهد داشت.

نتیجه گیری

نتیجه گیری در این مقاله سعی شد شما را با مفهوم متا تگ رفرش آشنا کنیم. در مورد استفاده کردن از این متا تگ باید گفت تاثیر مثبتی بر روی سایت نمی تواند بگذارد. از طرفی مدتی هم می شود که استفاده از این تگ منسوخ شده است. بهتر است اگر می خواهید صفحه ای از سایتتان را ریدایرکت کنید از انواع دیگر ریدایرکت استفاتده کنید و از این روش استفاده نکنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping