قالب فرزند در وردپرس چیست؟
23 آبان 1401 1401-07-27 21:43قالب فرزند در وردپرس چیست؟
قالب فرزند یکی از دلایل محبوبیت بسیار زیاد وردپرس، قابلیت بالای سفارشی سازی آن است. اما پروتکل هایی وجود دارد که قبل از انجام بعضی از سفارشی سازی های وردپرس نیاز است آنها را انجام دهید. در غیر این صورت سفارشی سازی های شما ممکن است طبق پیش بینی عمل نکند. اینجاست که قالب فرزند (Child theme) به کمک شما می آید.
قالب فرزند یک ویژگی وردپرس است که به شما امکان می دهد قالب های خود را با خیال راحت سفارشی سازی کنید.
فرض کنید قالبی خریداری کرده یا از مخزن وردپرس دانلود کرده اید که دقیقاً همان طوری که انتظار دارد عمل نمی کند. اولین کاری که ممکن است به ذهن شما برسد استفاده از افزونه های ویرایش قالب وردپرس یا تعویض قالب است.
اما اگر افزونه ای که قابلیت های مورد نیاز شما را داشته باشد پیدا نکردید یا نخواستید قالب خود را به هر دلیلی عوض کنید، می توانید قالب خود را به صورت دستی سفارشی سازی کنید و بهترین کار این است که با استفاده از قالب فرزند این کار را انجام دهید.
در این مقاله از تدریس24 ابتدا در مورد اینکه قالب فرزند چیست و چه زمانی باید از قالب فرزند برای سفارشی سازی و ویرایش قالب خود استفاده کنید، همچنین مزایا و معایب آن صحبت کرده سپس نحوه ساخت قالب فرزند (Child theme) در وردپرس را به صورت کامل آموزش می دهیم.
قالب فرزند (چایلد تم) وردپرس چیست؟
قالب فرزند یک قالب وردپرس است که عملکردش را از یک قالب دیگر وردپرس یعنی قالب والد به ارث می برد.قالب فرزند اغلب هنگامی مورد استفاده قرار می گیرد که می خواهید یک قالب وردپرس را بدون اینکه توانایی بروزرسانی آن قالب را از دست دهید، شخصی سازی کنید.
در گذشته، نمی توانستید وردپرس را به سادگی بدون از دست دادن تمام استایل دهی های سفارشی و تغییراتی که ایجاد کرده بودید، سفارشی سازی کنید. این موضوع وقتی بروزرسانی قالب مربوط به حل یک مشکل امنیتی بود اهمیت بیشتری پیدا می کرد. زیرا از یک طرف در صورت بروزرسانی همه استایل های سفارشی خود را از دست می دادید و از طرف دیگر اگر بروزرسانی نمی کردید این احتمال وجود داشت که سایت شما هک شود.
تیم هسته اصلی و جامعه وردپرس تصمیم گرفتند این مشکل را با معرفی مفهوم قالب والد و فرزند حل کنند. یک قالب فرزند در وردپرس تمام عملکردها، ویژگی ها و کد قالب والد خود را به ارث می برد بدون اینکه تغییری در خود قالب والد ایجاد کند. به این ترتیب کاربران می توانند بدون از دست دادن توانایی بروزرسانی قالب والد، استایل آن را تغییر داده و ویژگی هایی را اضافه یا ویرایش کنند.
توسعه دهندگان و طراحان از قالب فرزند برای سرعت بخشیدن به کار خود استفاده می کنند. استفاده از یک قالب والد خوب مدت زمان لازم برای ایجاد یک سایت وردپرس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
توجه داشته باشید که از نظر تئوری، هر قالب وردپرس می تواند دارای قالب فرزند باشد اما در عمل همه قالب های وردپرس والد خوبی نیستند. قالب والدی که عملکرد و ویژگی های محدودی داشته باشد در اکثر موارد گزینه خوبی برای والد بودن نیست.
کاربران عادی معمولاً از قالب فرزند به این دلیل استفاده می کنند که بتوانند قالب خود را بدون اینکه توانایی بروزرسانی قالب والد را از دست بدهند، سفارشی سازی نمایند.

مزایای استفاده از چایلد تم
شما بهراحتی میتوانید قالب فرزند خود را بسازید و از قابلیتهای آن کمال استفاده را ببرید. با این کار شما کلیت قالب موردنظرتان را سفارشیسازی میکنید و فقط نیاز به تغییرات جزئی جهت رفع مشکلات در آن است.با استفاده از قالب فرزند شما میتوانید با خیال راحت تغییرات لازم را ایجاد کنید بهگونهای که قالب اصلی و والد شما دچار تغییر نشود.
یکی دیگر از مزیتهای قالب فرزند میزان انعطافپذیری بالای این پوسته میباشد درواقع شما این امکان را دارید بدون داشتن مهارت خاصی درزمینه برنامهنویسی ویژگیهای دلخواه خود را توسعه دهید. این کار تا حد بسیار زیادی در زمان شما صرفهجویی میکند. بدین ترتیب به امور شما سرعت بخشیده میشود.
در نظر داشته باشید که ممکن است پس از نصب قالب، قالب موردنظر نتواند تمام احتیاجات سایت شما را برطرف کند در این صورت است که شما توسط چایلد تم میتوانید قابلیتهای اصلی پوسته سایت خود را حفظ و به ارتقا آن به شیوه و سبک موردنظر خود بپردازید. شما با استفاده از چایلد تم میتوانید پوسته خود را سفارشیسازی کنید و از ظاهر جدید پوسته خود مطابق با نیاز خود و کاربرانتان نهایت لذت را ببرید.
معایب استفاده از چایلد تم
یکی از ایرادهایی که وجود دارد این است که ممکن است توسعهدهندگان آپدیت جدیدی برای قالب والد شما ارائه نکنند. البته این نکته حائز اهمیت است که قالبهای وردپرسی منبع باز هستند و در صورت ارائه نشدن آپدیت از سوی کمپانی اصلی شما میتوانید باز هم از این قالب استفاده کنید؛
به این صورت که شما امکان جایگذاری کدهای دلخواه را در قالب خود دارید البته با توجه به مسائل گفتهشده پیشنهاد ما به شما این است که پوسته خود را به دلیل سازگاری بهتر و بیشتر با افزونههای جدید و همچنین مسائل امنیتی مرتباً بهروزرسانی کنید.
از دیگر معایب چایلد تم میتوان به زمانبر بودن یادگیری آن اشاره کرد. درواقع شما باید زمان زیادی را صرف یادگرفتن قالب والد کنید. البته این موضوع تنها برای ابتدای کار است و پس از یادگیری و شناختن نوع عملکرد آن دیگر نگرانی وجود ندارد و شما میتوانید در آینده به کارهایتان سرعت ببخشید و امورتان را سریعتر انجام دهید.
چرا طراحان از Child Theme استفاده می کنند؟
طراحان و توسعه دهندگان برای سرعت بخشیدن به تغییرات خود از قالب فرزند استفاده می کنند. هنگام استفاده از پوسته والد مناسب، می توانید مدت زمان سفارشی سازی یک سایت وردپرس را به شدت کاهش دهید. این در حالیست که تغییرات شما پس از بروزرسانی از دست نخواهد رفت.
تقریبا تمامی پوسته های معتبر گزینه های مختلفی از قابلیت و سفارشی سازی ها را ارائه می دهند، بنابراین لازم نیست همه موارد را کدنویسی کنید. کاربران غالباً قالب های فرزند را ایجاد می کنند تا یک تغییر را بدون از دست دادن روزرسانی پوسته والد ایجاد کنند.
از طرفی ایجاد یک پوسته فرزند بسیار ساده بوده در واقع ایجاد یک قالب کودک وردپرس می تواند به سادگی ایجاد یک فایل جدید style.css در یک پوشه جدید باشد. قالب فرزند می تواند دارای فایل هایی باشد که حتی در پوسته والد نیز موجود نیست.
آیا شما هم باید از Child Theme یا قالب فرزند استفاده کنید؟
تصمیم برای استفاده از قالب کودک اغلب به نیاز شما بستگی دارد. برای کاربران ، ما پوسته های فرزند را فقط درصورتی توصیه می کنیم که دائماً توابع جدیدی را به فایل functions.php پوسته خود اضافه می کنند و یا به طور مداوم فایل style.css پوسته خود را ویرایش می کنند. اما آیا استفاده از قالب فرزند بهتر است یا استفاده از تنظیمات CSS سفارشی؟
پاسخ به آن بستگی دارد که اگر فقط سبک های چند عنصر را اصلاح می کنید، استفاده از تنظیمات CSS سفارشی مناسب تر است. با این حال ، اگر تغییرات شما در حجم وسیعی صورت می گیرد قطعاً باید به استفاده از Child Theme یا پوسته فرزند فکر کنید.
به طور خلاصه، شما باید از قالب فرزند فقط در صورت نیاز استفاده کنید بدون اینکه خودتان کد زیادی برای آن بنویسید. در صورتی که شما نیاز دارید تا کدنویسی زیادی انجام دهید پس پوسته مادر “Parent Theme” یک پوسته مناسب برای شما نسیت و شما باید به فکر تعویض پوسته باشید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل