فناوری nfc چیست؟
9 اردیبهشت 1401 1401-01-31 14:24فناوری nfc چیست؟
فناوری nfc چیست؟فناوری NFC از فناوریه شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) تکامل یافته. کلمهی NFC مخفف ارتباط میدان نزدیکه و به تلفنها، تبلتها، لپتاپها و سایر دستگاهها اجازه میده تا دادهها رو به راحتی با سایر دستگاههای مجهز به NFC به اشتراک بذارن.
فناوری NFC بسیار شبیه به فناوری RFID است، اما NFC به ارتباط در حدود 4 اینچ تمام میشود به همین دلیله که اگر از Apple Pay یا Samsung Pay استفاده میکنین، باید گوشیتون رو خیلی نزدیک به دستگاهی که برای خواندن کد NFC طراحی شده بگیرین. فناوری NFC دارای ویژگیهای زیادی است که به آنها در ادامه این مقاله از تدریس24 میپردازیم.
آنچه در ادامه این مقاله میخوانید:
- NFC چیست و چگونه کار می کند؟
- ویژگیهای فناوری NFC
- کاربردهای nfc
- مقایسه با بلوتوث
NFC چیست و چگونه کار می کند؟
فناوری nfc چیست؟درست مانند بلوتوث و وای فای و البته همه اشکال سیگنال های بیسیم، NFC هم برپایه اصل ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی کار می کند. ارتباط نزدیک میدانی را می توان استاندارد دیگری برای انتقال بیسیم دیتا دانست؛ به این معنا که استانداردهایی وجود دارند که دستگاه های مختلف برای برقراری ارتباط با یکدیگر باید از آنها پیروی نمایند. تکنولوژی به کار رفته در NFC برپایه ایده های قدیمی تر RFID (احراز هویت فرکانس رادیویی) کار می کند که در واقع از القای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات کمکخواهد گرفت.
به این روش یک تفاوت آشکار میان NFC و وایفای یا بلوتوث مطرح می شود و آن اینکه می توان از فناوری مذکور برای به حرکت درآودن جریان های الکتریکی درون قطعات پسیو و همچنین انتقال صرف اطلاعات بهره گرفت.
این یعنی گجت های پسیو به منبع تغذیه اختصاصی برای خود نیاز ندارند و در مقابل می توانند هر زمان که یک قطعه پشتیبانی کننده از NFC اکتیو در مسیرشان قرار گرفت از میدان های الکترومغناطیسی تولید شده توسط آن استفاده نمایند. متاسفانه اما تکنولوژی NFC ضریب خودالقایی کافی برای تامین شارژ موبایل هایمان را ندارد اما برای این منظور فناوری شارژ QI ارائه شده که بر اساس همان اصل کار می کند.

ویژگیهای فناوری NFC
فناوری nfc چیست؟اکثر مخاطبین شعاع کوچک NFC رو یک ویژگی امنیتی بزرگ میدونن و این یکی از دلایلیه که NFC به عنوان جایگزینی ایمن برای کارتهای اعتباری مطرح شده. با این حال این فناوری رو میتونیم برای چیزی بیشتر از خرید قهوه تو استارباکس استفاده کنیم. NFC همچنین میتونه دادههایی مثل ویدیوها، اطلاعات تماس و عکسها رو بین دو دستگاه دارای NFC منتقل کنه. برای فعال شدن این فناوری به دو دستگاه نیاز داریم. دستگاه اول از نوع فعال(Active) و دستگاه دوم از نوع انفعالی(Passive) است. گوشی موبایل و تبلت میتونن هم فعال و هم انفعالی باشن.
کاربردهای nfc
1- فناوری nfc چیست؟ با الصاق یک چیپ ان اف سی درون یک تلفن همراه، میتوان کیف پولی مجازی ایجاد کرد. به صورتی که مخاطبین بتوانند مشخصات حساب بانکی خود را در آن ذخیره نمایند و در هنگام خرید تنها با نزدیک کردن گوشی هوشمند خود به دستگاه کارتخوان قادر به پرداخت باشند. این چیپ کوچک در داخل یک گوشی تلفن هوشمند و یا هر وسیله دیگری با ایجاد میدان الکترومغناطیسی قادر به برقراری ارتباط است.
2- با استفاده از nfc میتوان تلویزیونهایی که از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند را از طریق موبایل و تبلتهایی که امکان مورد بحث در آنها فعال است، کنترل کرد. همچنین میتوانید تصویر تلویزیون را بروی موبایل مشاهده نمایید.
3-فناوری nfc چیست؟ به صورت کلی با استفاده از فناوری مورد بحث میتوانید بسیاری از کارهای روزمره را راحتتر انجام دهید. مثلاً فقط با نزدیک کردن گوشی همراه خود به پرینتر میتوانید تصاویر را منتقل و چاپ کنید.
4- تبادل اطلاعات و فایلها میان دو دستگاه نیز با استفاده از این فناوری به راحتی و فقط با کنار هم قرار دادن آن دستگاهها انجام میشود.
5- شارژ باتری گجت هوشمند، انتقال صدا به اسپیکر و قفلگشایی درب مکانهای مختلف یا اتومبیل نیز از دیگر کاربردهای فناوری مورد بحث به شمار میرود.
مقایسه با بلوتوث
فناوری nfc چیست؟امکان دارد تصور کنید که به خاطر رواج و سابقه طولانی مدت بلوتوث دیگر نیازی به یک فناوری مشابه مانند NFC نیست. اما باید بگوییم که تفاوت های تکنولوژیکی متعددی میان آنها وجود دارد که در شرایطی خاص برتری هایی را به NFC می دهد.
فناوری nfc چیست؟ اصلی ترین ویژگی مثبت NFC نسبت به بلوتوث مصرف به نسبت پایین انرژی است که آن را به گزینه ای ایده آل برای دستگاه های پسیو نظیر تگ های تبلیغاتی که پیشتر اشاره کردیم تبدیل می نماید. همانطور که گفته شد این تگ ها نیاز به منبع انرژی قابل توجهی ندارند.اما این کم مصرف بودن مضراتی هم دارد؛ مهم تر از همه اینکه برد انتقال داده دستگاه های پشتیبان از NFC را به میزان قابل توجهی نسبت به انواع بلوتوثی پایین می آورد.
فناوری nfc چیست؟ به عنوان نمونه در مواردی که NFC بردی برابر با ۱۰ سانتی متر دارد، در ارتباطات بلوتوثی می توان دیتا را تا ده متر آنطرف تر یا حتی در فاصله بیشتر نسبت به منبع انتقال داد.از دیگر ایرادات وارده این است که NFC اندکی نسبت به بلوتوث کندتر عمل می کند و دیتا را با بیشینه سرعت تنها ۴۲۴ کیلوبیت بر ثانیه منتقل می کند که این رقم برای بلوتوث ۲.۱ برابر با ۲.۱ مگابیت بر ثانیه و برای بلوتوث کم مصرف برابر با یک مگابیت برثانیه است.
فناوری nfc چیست؟اما وقتی حرف از سرعت به میان می آید NFC یک مزیت مهم نسبت به بلوتوث دارد. از آنجایی که در این فناوری دستگاه ها به صورت القایی به هم متصل می شوند و نیازی به جفت شدن دستی آنها به یکدیگر نیست، برقراری ارتباط میان دستگاه های پشتبان کمتر از یک دهم ثانیه زمان می گیرد.البته بلوتوث به شیوه مدرنش در مدت زمان کوتاهی ارتباط میان دو دستگاه را ممکن می نماید با این همه NFC همچنان در برخی سناریوها از جمله پرداخت موبایلی سودمندتر است.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 3 ساعت, 40 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل