فریلنسر کیست؟ فریلنسینگ چیست؟
7 خرداد 1401 1401-07-27 23:46فریلنسر کیست؟ فریلنسینگ چیست؟
فریلنسر کیست؟ فریلنسینگ چیست؟
فریلنسر (freelancer) کیست و فریلنسینگ (freelancing) چیست؟ چگونه می توانیم فریلنسر شویم؟با پیشرفت تکنولوژی و گسترش اینترنت، امکان خوبی برای فعالیت در حوزه کسب و کار اینترنتی فراهم شده است. راههای زیادی برای فعالیت در این زمینه وجود دارد.
برخی خودشان کسب و کار راه اندازی میکنند و برخی نیز، کارها و پروژههای افراد دیگر را انجام میدهند و از این راه درآمد کسب میکنند. در این بین، فریلنسینگ یکی از راههای مناسب برای فعالیت در زمینه کسب و کار اینترنتی است. اول باید ببینیم فریلنسر به چه کسی گفته میشود و فریلنسینگ یعنی چه؟
در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
فریلنسینگ چیست و چرا پرطرفدار شده است؟
فریلنسر شخصی است که بر حسب تخصص خود در زمانهای مشخصی روی یک سری قراردادهای مجزا کار میکند؛ این قراردادها میتوانند یکی پس از دیگری شروع شوند یا همزمان باشند. فریلنسینگ مزایا و معایبی دارد که نکات مثبت آن به نکات منفیاش میچربد! در این مقاله به صورت ویژه در مورد تمام این نکات صحبت خواهیم کرد.
اگر عکاس، مترجم، نویسنده، برنامه نویس و یا طراح سایت هستید و کارفرمای مشخصی ندارید و از یک پروژه به پروژه بعدی میروید، به شما تبریک میگوییم؛ شما یک فریلنسر هستید! فریلنسینگ میتواند یک شغل تمام وقت یا حتی پاره وقت باشد و به صورت کلی به کارهایی که میتوانید در خانه به صورت آنلاین انجام دهید گفته میشود.
فریلنسرها توسط شرکتها و کارفرماهای گوناگون به طور پاره وقت یا کوتاه مدت استخدام میشوند، اما مانند کارکنان تمام وقت حقوق و مزایا دریافت نمیکنند و به همان اندازه، تعهدی هم نسبت به شرکت خاصی ندارند. یعنی پس از اتمام پروژه و تسویه حساب با شرکت، کارشان تمام شده و دیگر تعهدی به کارفرمای خود ندارند.
با ظهور اقتصاد گیگ (اقتصادی که در آن تمامی سِمتها و پستها به صورت موقتی است)، مردم بیش از هر موقع دیگری در مورد کار آزاد یا همان فریلنسینگ صحبت میکنند و این همان علتی است که امروزه تعداد فریلنسرهای بیشتری نسبت به گذشته وجود دارند. در تحقیقی که در سال ۲۰۱۹ توسط موسسه Upwork and Freelancers Union انجام شد، مشخص شد که نزدیک ۵۷ میلیون آمریکایی در سال ۲۰۱۹ به صورت فریلنسینگ مشغول به کار بودند.

تاریخچه فعالیت فریلنسر ها
اصطلاح فریلنسر ، اولینبار در قرن هجدهم توسط «سر والتر اسکات» در رمان مشهور ایوانهو به کار برده شد و اشاره به سربازهایی داشت که در جنگهای قرون وسطایی به صورت مزدور و البته بدون التزام و تعهد به اربابی خاص، میجنگیدند یا اصطلاحاً نیزه میزدند. بعدها واژه فریلنسر شکلهای دیگری هم به خود گرفت و کمکم به اصطلاحی رایج تبدیل شد. امروز به معنای کسی است که با گرفتن مزد، به صورت پارهوقت یا ساعتی پروژهای را انجام میدهد.
البته این روزها فریلنسینگ دیگر در راستای نیزه زدن یا جنگیدن نیست! و فریلنسر کسی است که خدمات تخصصی را به مشتریان یا کارفرمایان، بدون داشتن قرارداد بلند مدت ارائه میکند. هزینه کمتر بر روی پروژه، انتخاب مجری پروژه بر اساس موفقیت در پروژههای قبلی، ارتباط نزدیکتر با مجری پروژه از مزایای انتخاب یک فریلنسر است.
مزایا
فریلنسرینگ را می توان جزو آزادترین فعالیت های شغلی دانست. زیرا محدودیت و شرایط متدوال شغل های دیگر برای فریلنسر وجود ندارد و یا بسیار کم است. در واقع مهمترین تعهد فریلنسر انجام درست کار است. اگر می خواهید بدانید مزایای شخص فریلنسر چیست دعوت می کنیم ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
- فعالیت در زمان دلخواه از شبانه روز
- فعالیت در مکان دلخواه و حتی خانه
- عدم مشمولیت دریافت مجوزهای قانونی
- عدم مشمولیت مالیاتی (در بسیاری از موارد)
- فعالیت بر روی پروژه های مختلف و متعدد
معایب
از بزرگترین معایب فریلنسرینگ می توان به عدم وجود تسهیلات و عدم برخورداری از امتیازات قانونی اشاره کرد. با توجه به اینکه آزادکاری وابسته به هیچ ارگانی نیست امتیازات قانونی نظیر حق بیمه، تسهیلات و نظیر آنها در بسیاری از موارد وجود ندارد. همچنین یکی دیگر از معایب این نوع فعالیت نبود یا محدود بودن زمینه فعالیت گروهی است.
مقایسه کار فریلنسینگ با کارمندی
یک کارمند امکان دارد تا پایان عمر یک کارفرما داشته باشد (البته اگر شرکتی در آن مشغول به کار است را عوض نکند)، اما یک فریلنسر میتواند کارفرماهای بیشماری داشته باشد یا در یک زمان، با چند کارفرما کار کند.
کارمندانی که برای بازه زمانی خاصی در یک شرکت استخدام میشود، موظف به رعایت قوانین و نکات مربوط به آن شرکت هستند. اما فریلنسرها تنها به ارائه پروژه در زمان مقرر پایبند هستند و نیازی به حضور در شرکت در زمان مشخص، پوشیدن یونیفرم و غیره ندارند.
مادامی که کارمند عضوی از خانواده شرکت است در قبال وظایفی که دارد مسئول است و از طرفی بابت رعایت همانها حقوق دریافت میکند. اما فریلنسرها برای اجرای یک پروژه موقت با کارفرمای خود قرارداد میبندند و پس از اتمام پروژه و تسویه حساب عملا با شرکت قطع رابطه خواهند کرد – گرچه امکان دارد بار دیگر در پروژهای متفاوت با یکدیگر همکاری مجدد داشته باشند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل