فرانت اند چیست؟
14 شهریور 1401 1401-07-28 11:44فرانت اند چیست؟
فرانت اند آیا کنجکاو هستید که بدانید برنامه نویسی فرانت اند چیست؟ شاید شما هم از جمله افرادی باشید که بارها عبارات فرانت اند و بک اند را شنیدهاید ولی معنی و مفهوم آنها را نمیدانستید. اغلب برنامه نویسانی که در حوزهی وب کار میکنند، این سوال را از یکدیگر میپرسند: برنامه نویس بک اند هستی یا برنامه نویس فرانت اند؟
برای اینکه بدانید برنامه نویسی فرانت اند چیست و برنامه نویس Front End کیست، ابتدا باید بدانید که Front end چیست؟ ما در این مقاله، برنامه نویسی فرانت اند، موارد مورد نیاز برای یادگیری آن و تفاوتهای برنامه نویس فرانت اند با سایر حوزهها را توضیح میدهیم. پس در ادامهی این مقاله، با تدریس24 همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
Front end چیست؟
فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهدهی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران میگویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آنها نمایش میدهد تا بتوانند به راحتی از بخشهای مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرمهای ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار میگیرد.
فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه رابط کاربری تقسیم میشود. در بخش طراحی، طراحان با نرم افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و… ظاهر سایت را طراحی میکنند. اما بخش توسعهی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظاهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است.
بخش قابل مشاهده سایت برای کاربران در سمت فرانت را سمت کاربر یا Client Side مینامند. بنابراین کدهای نوشته شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا میشوند. یعنی کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارد و میتواند آنها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در ارتباط مستقیم است و بر روی تجربه کاربران هنگام استفاده از محصول تاثیر بسیاری میگذارد.

تفاوت Back End و Front End چیست ؟
در پاسخ به این سوال که تفاوت Back End و Front End چیست باید گفت که در Front End بخشی از برنامه نویسی یک نرم افزار (عموماً تحت شبکه یا وب) انجام میشود که تمرکز آن بر عناصر بصری است و آنچه کاربر با آن سر و کار دارد. از طرف دیگر، در Back End بر سمت سرور یک اپلیکیشن یا وب سایت تمرکز میشود و کاربر نمیتواند آن را ببیند.
Back End و Front End هر دو اجزایی ضروری برای یک اپلیکیشن یا وب سایت با عملکرد بالا به حساب میآیند. Front End به میزان زیادی با رابط کاربری در ارتباط است، در حالی که Back End به معنی سرور، کارکرد و پایگاه دادهای است که در پشت صحنه برای تحویل دادن اطلاعات به کاربر کار میکند.
کاربر درخواستی را از طریق رابط کاربری وارد میکند؛ سپس این درخواست تایید و به سرور ارجاع داده میشود؛ سرور هم دادههای لازم را از پایگاه داده بیرون میکشد و آنها را به کاربر باز میگرداند. همانطور که پیشتر هم بیان شد، مرز میان Back End و Front End چندان واضح نیست.
در حوزه توسعه نرم افزار، روز به روز به تعداد ابزارهایی افزوده میشود که با هدف کمک به فول استک یا همه جانبه شدن برنامه نویسان ارائه شدهاند. توسعه دهندگان Back End و Front End با وجود دغدغههای متفاوت در کنار یکدیگر کار میکنند تا سیستمهای مورد نیاز برای عملکرد درست و مطلوب یک اپلیکیشن یا وب سایت ایجاد شوند.
اکنون پس از پاسخ به سوال تفاوت Back End و Front End چیست ، میتوان به برخی از مباحث و موضوعات مهم پیرامون هر یک از دو حوزه Back End و Front End پرداخت. بنابراین، در بخش بعدی به شرح مهارت های برنامه نویس بک اند پرداخته شده است.
زبانهای برنامه نویسی فرانت (Front end) کدامند؟
اکثر توسعه دهندگان Front end بخش زیادی از زمان خود را صرف کار با زبانهای برنامه نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت میکنند و باید در هر کدام از این زبانها مهارت کافی داشته باشند تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.
توسعه دهندگان فرانتاند از HTML برای چیدمان ساختار و محتوای کلی وبسایت، از CSS برای قالببندی و از جاوا اسکریپت برای پیادهسازی ویژگیهای پیچیده استفاده میکنند. علاوه بر این، آنها ممکن است از AJAX (ترکیبی از جاوا اسکریپت و XML) برای به روز رسانی بخشهای خاصی از وبسایت استفاده کنند.
برنامه نویسان فرانتاند ممکن است از پایتون، روبی یا پی اچ پی نیز استفاده کنند تا بتوانند به راحتی میان دادهها با بکاند وبسایت ارتباط برقرار کنند.
- زبان CSS
CSS یک زبان برنامه نویسی وب است که به برنامه نویسان کمک میکند تا قالب بندی وبسایت و همچنین ظاهر آن را به شکلی کاربرپسند طراحی کنند.
از این زبان برنامه نویسی، همچنین برای توصیف سندهای نوشته شده در HTML یا XML استفاده میشود. CSS است که تعیین میکند در طراحی وبسایت چگونه عناصر باید در کنار یگدیگر قرار بگیرند و کاربر در کدام قالببندی میتواند تجربه بهتری داشته باشد.
با استفاده از CSS، میتوانید رنگ متن، سبک فونتها، فاصله بین پاراگرافها، نحوه اندازهگذاری و چیدمان ستونها، تصاویر پسزمینه، رنگ پس زمینه صفحات وبسایت، چیدمان صفحات، نمایش وبسایت برای دستگاههای مختلف و اندازه صفحات را انتخاب کنید.
یادگیری CSS دشوار نیست، اما از آنجایی که زبانی سرشار از جزئیات است، یادگیری آن میتواند کمی گیج کننده باشد. یادگیری اصول اولیه CSS به هیچ وجه زمانبر نیست. اما با این حال، اگر میخواهید به CSS مسلط شوید، باید برای آن زمان بگذارید.
- زبان HTML
HTML به عنوان هسته اصلی هر صفحه از وبسایت به شمار میآید. برای طراحان وبسایت دانستن زبان برنامه نویسی HTML یک ضرورت به شمار میآید. در واقع هر شخصی که میخواهد کدنویسی برای طراحی وبسایت را آغاز کند، باید از یادگیری HTML کار را شروع کند و خوشبختانه، یادگیری آن به شدت آسان است.
زبان HTML یک زبان برنامه نویسی نشانهگذاری است و زبانهای نشانهگذاری کاربردی شبیه به تگهای محتوای وبسایت را دارند. با این تفاوت که از HTML به عنوان زبانی برای نشانهگذاری عناصر مختلف یک وبسایت استفاده میشود. برای مثال، از HTML برای تعریف تگهای هدر، تگ پاراگراف، تگ تصویر و غیره استفاده میشود. هر صفحه از وبسایت مجموعهای از این تگهای HTML دارد که محتوای کلی صفحه را نشان میدهند.
با استفاده از HTML، میتوانید به صفحات عنوان اضافه کنید، پاراگرافها را قالببندی کنید، فاصله میان خطوط را تنظیم کنید، فهرست بسازید، قسمتهایی از متن را هایلات کنید، کاراکترهای خاص در صفحه به وجود آورید، تصاویر به صفحه اضافه کنید، جدول بسازید و خیلی چیزهای دیگر.
- جاوا اسکریپت
جاوا اسکریپت نسبت به HTML یا CSS زبان پیچیدهتری است. امروزه جاوا اسکریپت در تمام مرورگرها پشتیبانی میشود و تقریباً در هر سایتی برای قویتر شدن و بهبود عملکرد استفاده میشود.
جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر منطق است که میتواند برای اصلاح محتوای وبسایت و بهبود تجربه کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد. جاوا اسکریپت در مواردی مانند دکمه کال تو اکشن، گرافیک وبسایت و اضافه کردن انیمیشن به وبسایت استفاده دارد. همچنین برای ساخت اپلیکیشنهای تلفن همراه و ایجاد برنامههای سمت سرور نیز میتوان از جاوا اسکریپت استفاده کرد.
سختترین بخش برنامه نویسی یادگیری آن است و این در مورد جاوا اسکریپت نیز صدق میکند. اما هنگامی که اصول اولیه را یاد گرفتید، به راحتی میتوانید در این زبان حرفهای شوید و از آن در فرانت اند استفاده کنید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل