صفحات یتیم یا (Orphan Pages) چیست؟
31 تیر 1401 1401-07-28 11:26صفحات یتیم یا (Orphan Pages) چیست؟
صفحات یتیم یا Orphan page یکی از فاکتورهایی هستند که باعث از بین رفتن زحمات شما برای سئوی سایتتان میشوند. یکی از کارهایی که در بهینهسازی وبسایت باید انجام دهید این است که عوامل سمی را پیدا کنید و آنها را با روشهای درست از بین ببرید. صفحات یتیم یکی از ناشناختهترین مشکلات سایتها هستند و بدون اینکه علامت خاصی داشته باشند، به سئوی سایت آسیب میرسانند.
در این مقاله از تدریس24 یاد میگیرید صفحات یتیم چه هستند، چه ضررهایی برای سئوی سایت و رتبه شما در نتایج جستجو دارند و چطور میتوان آنها را پیدا کرد.
صفحات یتیم یا Orphan Page چیست؟
صفحات یتیم که با نام اختصاری OP نیز شناخته میشوند، صفحاتی هستند که به هیچکدام از صفحات سایت لینک نشدهاند و از طریق هیچ صفحهای نمیتوان به آنها دسترسی پیدا کرد. این صفحات هم به هیچ صفحه دیگری دسترسی نمیدهند. آنها به تنهایی بخشی از سایت را به خود اختصاص دادهاند و معمولا هم دیده نمیشوند.
رباتهای خزنده گوگل با ساختار لینکسازی موجود در سایت شما پیش میروند و صفحات را بررسی میکنند؛ از آنجایی که هیچ صفحهای به صفحه یتیم سایت لینک نداده، خزندهها هم آنها را پیدا نمیکنند، به همین دلیل تنها در موارد نادر میبینیم که چنین صفحاتی در نتایج گوگل دیده شوند و رتبه بگیرند.
شما صفحات سایت را میسازید که در گوگل ایندکس شوند و رتبه به دست آورند، اما صفحات یتیم به این هدف نمیرسند و عملا پیجهای اضافهای هستند که در سایت ساخته شدهاند.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که صفحات یتیم یا Orphan page با صفحات بن بست (Dead-end Pages) متفاوت هستند. صفحات بن بست مواردی هستند که از سایر پیجهای سایت لینک گرفتهاند و میتوان از نتایج جستجو یا از داخل سایت به آنها دسترسی داشت.
اما خودشان به هیچ صفحهای لینک نمیدهند. در نتیجه زمانی که کاربر یا ربات خزنده به آنها میرسد، به بن بست رسیده است و باید از سایت خارج شود. ویژگی مشترک بین صفحات بن بست و یتیم این است که نرخ پرش سایت را افزایش میدهند.

چرا صفحات یتیم برای سئو مضر هستند؟
اگر به صورت حرفهای روی سئوی سایت خود کار میکنید، احتمال اینکه تعداد صفحات یتیم سایت زیاد باشند، بسیار پایین است. اما مشکل اینجاست که همین تعداد کم صفحات هم ممکن است بودجه خزش در سایت شما را هدر بدهند. تصور کنید ربات خزنده گوگل به هر دلیلی به این صفحه یتیم برسد و بخواهد سایت را بررسی کند. وقتی لینکی در آن وجود ندارد.
از سایت خارج میشود و کسی نمیداند دوباره کی نوبت به بررسی آن سایت خواهد رسید تا خزنده گوگل بازگردد. در مورد کاربران هم این مسئله صدق میکند. اگر کاربری بتواند به صفحات یتیم دسترسی پیدا کند، از آنجایی که به صفحه دیگری دسترسی ندارد، از سایت خارج میشود و نرخ پرش افزایش پیدا میکند. رتبه نگرفتن و افزایش نرخ پرش دو دلیل مهم برای آسیب رسیدن به سئوی سایت هستند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که علتهای ایجاد صفحات یتیم یا Orphan page میتوانند عامل مشکلات سئویی دیگری هم باشند؛ مثلا زمانی که CMS سایت شما URLهای ناشناخته تولید میکند، سایت از حالت بهینه خارج میشود.
دلایل به وجود آمدن Orphan Pages
علتهای مختلفی برای به وجود آمدن صفحات یتیم وجود دارد، بسیاری از آنها پیجهای قدیمی سایت هستند که شاید از وجودشان اطلاع نداشته باشید. در ادامه به مهمترین علتهایی که باعث به وجود آمدن Orphan page میشوند، اشاره کردهایم.
بعضی از صفحات از ابتدا یتیم نبودهاند و قبلا چند صفحه در سایت وجود داشتند که به آنها لینک میدادند. اما به مرور زمان صفحات دارای لینک حذف شدند و صفحه را یتیم کردهاند.
برخی از مشکلات موجود در ساختار سایت صفحات Orphan را ایجاد میکنند؛ خطاهای ترکیبی در نقشه سایت که URLهای اشتباه تولید میکند، URLهای اضافهای که هنگام تشکیل تگها ایجاد میشوند و محتواهایی که بدون لینکسازی بارگذاری میشوند، چند نمونه از این مشکلات هستند.
گاهی اوقات محصول یا خدماتی از فروشگاه حذف میشود، اما صفحه آن روی سایت باقی میماند و از آنجایی که دیگر آن محصول وجود ندارد، لینکسازی انجام نمیشود و محتواهایی که پیش از این با محصول در ارتباط بودهاند هم حذف میشوند. در نتیجه صفحه محصول به یک Orphan page تبدیل میشود.
گاهی اوقات هم CMS (سیستم مدیریت محتوا) URLهای ناشناختهای ایجاد میکند که به عنوان صفحات یتیم در سایت در نظر گرفته میشوند.
این موارد چند مورد از علتهای اصلی صفحات یتیم یا Orphan page بودند، اما این صفحات به هر دلیلی میتوانند ایجاد شوند. حتی ممکن است در وبلاگ شما مقالاتی وجود داشته باشد که هیچ صفحهای به آن لینک نمیدهد و در نتایج جستجو هم نمایش داده نشود؛ علت این موضوع هیچکدام از موارد بالا نیست و به خاطر بیدقتی، صفحه یتیم مانده است. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر صفحهای در سایت میتواند یتیم باشد.
حل مشکل صفحات یتیم ضروری است؟
پاسخ این سؤال خیر است. با توجه به صفحه و موضوع سایت شما، حل مشکل صفحات یتیم میتواند ضروری یا حتی بی اهمیت باشد. در کل این سایت شما و استراتژی محتوایی شماست که اهمیت حل این مشکل را مشخص میکند.
در برخی از موارد نیز بعضی از صفحات موجود در سایت شما برای زمان خاصی اهمیت دارد و پس از مدتی بی اهمیت خواهد شد. برای مثال برخی از محصولاتی که فقط مخصوص زمان خاصی عرضه میشود. در این موارد میتوانید این صفحات را یتیم نگه دارید و برای خود زحمت درست نکنید.
آیا حل مشکل صفحات یتیم کافی است؟
برخی از کارشناسان سئو و صاحبین یک وبسایت که از بازدید سایت و وضعیت سئوی سایت خود راضی نیستند، با این سؤال مواجه میشوند که آیا حل مشکل صفحات یتیم به تنهایی میتواند برای حل مشکل کل سئوی سایت کافی باشد؟
پاسخ این سؤال خیر است. سئو مجموعهای از تکنیکها میباشد. شما بعنوان یک کارشناس سئو یا صاحب وبسایت باید به موارد بسیار زیادی در زمینه سئو توجه کنید. باید در نظر داشته باشید تا تمام مشکلات سایت خود را بررسی کنید تا بتوانید از سئو نتیجه مناسبی بگیرید.
دلایل ایجاد orphan pages
آیا تا به حال به دلایل ایجاد صفحه یتیم توجه کرده اید؟
عموما دلایل بسیار زیادی برای ایجاد چنین صفحاتی وجود دارد که ما به تعدادی از آن ها می پردازیم:
۱. پاک شدن لینک های داخلی به صورت کامل یا به صورت قسمتی از صفحات، بدون اینکه آن صفحه را کاملا پاک کنند.
۲. استفاده از صفحات تست برای سیستم های فروشگاهی که می خواهند در آن تست A/B انجام دهند.
۳. وجود آدرس های باقی مانده از CRM قدیمی
۴. وجود صفحات فرود برای موضوعات فصلی، مد روز و… که به هیچ عنوان این صفحات پاک نشده اند.
۵. استفاده نادرست از CMS و ایجاد صفحات گوناگون
۶. ارسال نشدن طبقه بندی ها و نادیده گرفته شدن آن ها
۷. انتقال داده نشدن تمام صفحات به هنگام جا به جایی
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل