سئو تکنیکال یا (Technical SEO) چیست؟
30 تیر 1401 1401-07-28 11:26سئو تکنیکال یا (Technical SEO) چیست؟
سئو تکنیکال در جلسات پیش بلوک سئو آموختید سئو چیست و الگوریتمهای گوگل که بر روی سئوی سایت اثر دارند بررسی شدند. همان طور که پیش از این گفته شد، یکی از بخشهای مهم که باید در سئوی سایت به آن توجه کرد سئو تکنیکال یا سئو فنی است.
سئو تکنیکال به موارد فنی سایت شما اشاره دارد که بر روی ورودی گرفتن از جستجوی ارگانیک اثر دارند؛ مانند معماری سایت، بهینه بودن نسخه موبایل و سرعت سایت. این جنبه سئو ممکن است چندان به چشم نیایند، اما نتایج آن بسیار باورنکردنی است.
اولین قدم در بهبود سئو تکنیکال این است که بدانید وضعیت فعلی سایت چگونه است. مرحله دوم برنامهریزی برای پیادهسازی اصول سئو تکنیکال است که آن را قدم به قدم بررسی میکنیم.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال مربوط به هر اقدامی است که کراول کردن (crawl) و ایندکس کردن (index) سایت را برای موتورهای جستجو آسانتر میکند. در مرحله کراول کردن هر موتور جستجو از رباتهای خود استفاده میکند تا صفحات جدید و تغییرات جدید را شناسایی کنند. رباتهای گوگل در ابتدا با چند صفحه از سایت فرایند کراول کردن را شروع میکنند.
به اصطلاح رباتهای خزنده این کار را انجام میدهند و سپس از طریق لینکها، URL جدید را شناسایی میکنند. اطلاعات شناسایی شده توسط رباتها ذخیره میشوند و مانند کتاب در کتابخانه به صورت طبقهبندی شده نشانهگذاری یا ایندکس میشوند. سئوی تکنیکال، استراتژی محتوا و استراتژی لینکسازی همه در کنار یکدیگر به رتبه گرفتن سایت شما کمک میکنند.

چرا سئو تکنیکال اهمیت دارد؟
گوگل و دیگر موتورهای جستجو میخواهند بهترین محتوا را در اختیار کاربران قرار دهند و برای این کار، فاکتورهای مختلفی را برای تعیین رتبه سایتها در نظر میگیرند. برخی فاکتورها به تجربه کاربری مثل سرعت سایت بستگی دارند، در حالی که موتورهای جستجو برای رتبهبندی سایتها، به فاکتورهای دیگری مانند دادههای ساختار یافته، وجود سایت مپ و … نیز توجه دارند. با این تفاسیر، اگر شما به سئو تکنیکال توجه داشته و وبسایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه کرده باشید، موتورهای جستجو آسانتر میتوانند صفحههای شما را کراول کنند و در نتیجه، رتبه بهتری را به سایت شما خواهند داد.
در برخی موارد، عدم توجه به سئو تکنیکال میتواند برای شما هزینه هم داشته باشد؛ مثلا افرادی که به فایل robots.txt اهمیت نمیدهند، ممکن است ناخواسته یا با نصب یک افزونه، کدی را به آن اضافه کنند که مانع کراول شدن سایت توسط رباتها شود. سئو فنی علاوه بر کمک به ایجاد ساختار مناسب برای سایت، در نهایت به بهبود تجربه کاربری نیز کمک زیادی خواهد کرد.
6 راهی که برای بهبود سئو تکنیکال باید انجام دهیم
همانند دیگر رویکردهای مرتبط با سئو، راههای مختلفی برای بهبود سئوی فنی سایت وجود دارد که در ادامه به6 مورد مهم اشاره خواهیم داشت. رعایت مواردی که در ادامه بیان میکنیم، به شما کمک میکنند که وبسایت خود را در صفحه نتایج جستجو، بالاتر از رقبا قرار دهید.
1. افزایش سرعت سایت
نه فقط کاربران، بلکه موتورهای جستجو هم سایتی را دوست ندارند که کند است و صفحههای مختلف را خیلی دیر باز میکند. به همین جهت، نخستین گام در سئو تکنیکال که شاید بیشترین تاثیر را هم روی اعتبار و رتبه سایت شما داشته باشد، افزایش سرعت سایت است.
برای تست سرعت سایت، ابزارهای مختلفی مانند جی تی متریکس و PageSpeed Insights گوگل به صورت رایگان در دسترس کاربران هستند که اطلاعات خوبی را در مورد سرعت بارگذاری صفحات و رفع اشکالات آنها در اختیارتان قرار میدهند.
البته، برای رفع بسیاری از خطاهایی که در این سایتها میبینید، به یک تیم توسعهدهنده یا افراد برنامهنویس نیاز خواهید داشت. با این حال، به عنوان یک متخصص SEO و برای بهبود سئو تکنیکال سایت، خودتان میتوانید از پس انجام برخی از کارها مثل فشردهسازی تصاویر، نصب افزونههای بهینهساز سرعت سایت یا خرید هاستهای سریعتر بربیایید.
2. بهینه سازی ساختار سایت برای ربات های گوگل
به عنوان گام دوم در سئو تکنیکال که لازم است توجهی ویژه به بهینه سازی ساختار سایت برای ربات های گوگل داشته باشید، درواقع باید مطمئن شوید که موتورهای جستجو و رباتهای آنها قادر به کراول و مشاهده لینکها و صفحههای شما هستند. در حقیقت، رباتها با دنبال کردن لینکها، محتوای سایت را مشاهده میکنند.
وجود یک ساختار درست برای لینک سازی داخلی، بهترین روش برای نشان دادن محتوای مهمتر به موتورهای جستجو است. خوشبختانه رویکردهای مختلفی برای راهنمایی و هدایت رباتها وجود دارد و مدیران سایتها میتوانند تعیین کنند که موتورهای جستجو، چه صفحاتی را ایندکس یا چه صفحاتی را کراول نکنند.
حتی این امکان هست که به موتور جستجو اجازه کراول کردن یک صفحه را داده، اما به آن بگویید که نباید آن صفحه را در نتایج جستجو نمایش دهد.
3. استفاده از فایلtxt
فایل robots.txt که در ریشه سایت ذخیره میشود، یک ابزار بسیار مفید برای بهود سئو تکنیکال است که البته هنگام ویرایش آن، حسابی باید مراقب باشید چرا که حذف یا اضافه کردن یک دستور اشتباه به این فایل روی دیده شدن سایت شما اثرگذار خواهد بود.
متاسفانه، بسیاری از کاربران به اشتباه برخی از فایلهای CSS و JS را از طریق این فایل بلاک میکنند و همین موضوع نیز باعث میشود تا موتورهای جستجو، سایت را به گونهای که باید، نبینند. از این فایل بیشتر در مواقعی استفاده میشود که نمیخواهید موتورهای جستجو، یک یا چند بخش خاص از سایت شما را در خود ایندکس کنند.
به صورت پیشفرض، شما میتوانید این فایل را با ورد کردن عبارت «robots.txt/» به انتهای آدرس سایت خود مشاهده کنید. توجه داشته باشید که وقتی گوگل، صفحهای از سایت شما را که نمیخواهید در موتورهای جستجو دیده شوند ایندکس میکند.
لازم است ابتدا تگ «noindex» را به آن صفحه اضافه کرده و سپس صفحه مورد نظر را از طریق فایل robots.txt بلاک کنید تا از کراول شدن دوباره آن صفحه جلوگیری شود. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید و در همین حال میخواهید سئو تکنیکال سایت را نیز بهبود بخشید، بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
4. رفع مشکل صفحات 404 و لینک های شکسته
لینک دادن به صفحههایی با خطای 404 یا صفحات مرده، نهتنها هیچ فایدهای برای سایت شما ندارد، بلکه به سئو تکنیکال و به تبع آن، رتبه سایت نیز ضربه میزند. اگر در سایت شما، لینک خروجی به صفحهای وجود داشته باشد که آن صفحه حذف شده یا آن را تغییر دادهاید.
موتورهای جستجو در کراول کردن آن دچار مشکل شده و باعث میشود خطاهای مختلفی را در پنل سرچ کنسول مشاهده کنید. برای رفع این مشکل بهتر است همیشه لینکهای خود را به کمک ابزارهای SEO، رصد کرده و در صورتی که صفحهای حذف یا تغییر کرده است، به دنبال صفحهای جایگزین برای آن باشید.
5. جلوگیری از ایجاد Duplicate Content در سایت
اگر شما محتوایی یکسان روی صفحات مختلف یک ساعت یا حتی سایتهای دیگر داشته باشید، موتورهای جستجو در رتبهبندی آنها گیج میشوند؛ اگر محتوای این صفحهها یکسان است، کدامیک باید رتبه بالاتری داشته باشد؟ اگر گوگل پاسخ روشنی برای این سوال نداشته باشد، ممکن است رتبهای پایین را برای همه آنها در نظر بگیرد.
متاسفانه، به خاطر موارد فنی و عدم توجه به سئو تکنیکال ممکن است بدون اینکه حتی خودتان بدانید، محتوای تکراری یا Duplicate Content روی سایت خود داشته باشید و صفحات مختلف، محتوایی یکسان را نشان دهند. شاید این موضوع برای یک کاربر مهم نباشد، اما برای موتورهای جستجو مهم است.
خوشبختانه، یک راهکار فنی برای حل این مشکل وجود دارد و با استفاده از تگ کنونیکال (Canonical Tag) میتوانید به موتورهای جستجو نشان دهید که کدام صفحه، اهمیت بیشتری دارد یا باید رتبه بهتری بگیرد. از این تگها بیشتر برای سایتهای فروشگاهی که چندین محصول با اختلاف بسیار اندک دارند، استفاده میشود. افزونه Yoast SEO یکی از بهترین ابزارها برای انجام این کار است.
6. افزایش امنیت سایت
سئو تکنیکال بدون توجه به ایمنی سایت، تقریبا بیمعنی است و پیش از هر چیز باید به دنبال راهی برای بالا بردن امنیت سایت بود. شیوههای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد؛ مثل حذف افزونههای غیر فعال یا اضافه و همچنین بهروز نگه داشتن هسته سایت، اما هیچکدام به اندازه نصب گواهینامه SSL مهم نیستند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل