سئو تکنیکال چیست؟
23 شهریور 1401 1401-07-28 11:41سئو تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال به طور معمول در مبحث بهینهسازی وبسایت و سئو به روشهایی مانند توجه به تحقیق کلمات کلیدی، نوشتن توضیحات متا و بکلینک اشاره میشود. تمام این تکنیکها برای بهبود رتبه سایت مهم است، اما نباید فقط به آنها تکیه کرد. روشهای دیگری در سئو نیز وجود دارد که در بخشهای سئو داخلی و سئو خارجی دستهبندی نمیشوند. در این مقاله از تدریس24 بررسی میکنیم که سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست و چه تکنیکهایی دارد.
سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست ؟
«سئو تکنیکال یا سئو فنی» (Technical SEO) به عناصر پشت صحنهای مرتبط میشود که در افزایش بازدید طبیعی (ارگانیک) وبسایت شما نقش دارند. از این عناصر میتوان به معماری سایت، بهینهسازی برای موبایل و سرعت بارگذاری صفحه اشاره کرد. ممکن است به این جنبه از سئو توجه بسیار زیادی نشود، اما باید بدانید که سئو تکنیکال بسیار مهم است.
اولین گام برای بهبود سئو تکنیکال این است که بفهمید در چه وضعیتی قرار دارید. برای این کار باید عملکرد وبسایت را به خوبی بررسی کنید. دومین گام برای بهبود سئو فنی، برنامهریزی برای رفع مشکلاتی است که در این بررسی متوجه آنها شدهاید. در این مطلب، تکنیکهای سئو تکنیکال و جزئیات آنها را بررسی میکنیم.

سئو تکنیکال با سئو داخلی و خارجی چه تفاوتی دارد ؟
بسیاری از متخصصان بهینهسازی وبسایت، سئو را به سه گروه مختلف تقسیم میکنند. این دستهها شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال میشود. به طور کلی، سئو داخلی به محتوای صفحات، سئو خارجی به اعتبار و محبوبیت صحفات شما از نظر وبسایتهای دیگر و سئو تکنیکال یا فنی به عناصری مانند ساختار وبسایت و سرعت بارگذاری صفحات مرتبط میشود.
- سئو داخلی
«سئو داخلی یا سئو آن پیج» (On-page SEO) به محتوای صفحههای وب مرتبط است. این محتوا به موتورهای جستجو و خوانندگان میگوید که در صفحه شما درباره چه موضوعی نوشته شده است. از عناصر مورد توجه در سئو داخلی میتوان به «متن جایگزین تصاویر» (Image Alt Text)، میزان استفاده از کلمات کلیدی، «توضیحات متا» (Meta Description)، تگهای H1، انتخاب URL و لینکهای داخلی اشاره کرد. باید به تمام تکنیکهای سئو داخلی توجه زیادی داشته باشید، چراکه عناصر آن در شکل ظاهری وبسایت شما دیده میشوند.
- سئو خارجی
«سئو خارجی یا سئو آف پیج» (Off-page SEO) به موتورهای جستجو میگوید که وبسایت شما بر اساس رأی وبسایتهای دیگر (بکلینکها) چقدر محبوب، معتبر و مفید است. تعداد و کیفیت بکلینکها در «پیج اتوریتی یا اعتبار صفحه» (Page Authority | PA) تأثیرگذار است.
برای مثال، بین دو وبسایت با شرایط مشابه که یکی از آنها ۱۰۰ لینک مرتبط و دیگری ۵۰ لینک مرتبط (یا ۱۰۰ لینک غیرمرتبط) از وبسایتهای معتبر دارد، وبسایت اول رتبه بهتری خواهد داشت.
- سئو تکنیکال یا فنی
همانطور که گفتیم، سئو تکنیکال یا فنی به بهینهسازی جنبههای فنی وبسایت برای بهبود رتبه در موتورهای جستجو گفته میشود. بهبود سرعت وبسایت، ساده کردن ساختار وبسایت برای «خزش یا کراولینگ» (Crawling) و قابل درک کردن آن برای موتورهای جستجو از بخشهای اصلی و بسیار مهم سئو فنی است. میتوان گفت که سئو فنی بخشی از سئو داخلی است، چراکه برای بهبود عناصری درون وبسایت به منظور دریافت رتبههای بهتر در موتورهای جستجو به کار گرفته میشود.
اهمیت سئو تکنیکال چیست ؟
ممکن است وسوسه شوید که این بخش از سئو را به کلی نادیده بگیرید و از آن بگذرید، اما باید بدانید که سئو تکنیکال نقش بسیار مهمی در افزایش ترافیک وبسایت ایفا میکند. ممکن است زمانی محتوای شما کاملاً بینقص و مفید باشد، اما موتورهای جستجو نتوانند آن را درک کنند.
در نتیجه این محتوا به افراد بسیار کمی نمایش داده میشود. بدون در نظر گرفتن معیارهای سئو تکنیکال، موتورهای جستجو نمیتوانند محتوای شما را به خوبی درک کنند.
گوگل و موتورهای جستجوی دیگر میخواهند که بهترین نتایج موجود را برای «کوئریها» (Query) یا جستجوهای کاربران ارائه کنند. بنابراین، رباتهای این موتورهای جستجو تلاش میکنند که وبسایتها را بر اساس معیارهای خاصی رتبهبندی کنند.
همانطور که گفتیم، توجه به بهبود سئو تکنیکال میتواند به بهبود رتبه شما کمک کند و برعکس این موضوع نیز صادق است. اگر وبسایت شما مشکلات فنی جدی داشته باشد، ممکن است موتورهای جستجو به کلی وبسایت شما را بلاک و از فهرست نمایهگذاری یا ایندکس حذف کنند.
اما سئو فنی فقط به موتورهای جستجو کمک نمیکند. وبسایتها باید سریع و تمیز باشند و استفاده از آنها ساده باشد تا رضایت کاربران را جلب کنند. به همین دلیل، توجه به اصول اولیه سئو هم برای ساده کردن کار موتورهای جستجو و هم برای جلب رضایت کاربران ضروری است.
تریکهایی برای سئو تکنیکال در وردپرس
در این بخش از مقاله قصد داریم مهمترین نکات سئو تکنیکال را به شما توضیح دهیم که با رعایت کردن این موارد سایت شما از لحاظ سئو فنی درست عمل میکند.
- سرعت سایت
یکی از مهمترین معیارهای مهم در کسب امتیاز برتر توسط موتورهای جستوجو گوگل سرعت سایت است. تحقیقات نشان داده که کاربران امروزی بیش از 2 الی 3 ثانیه برای لود و بارگذاری صفحه سایت صبر نکرده و صفحه سایت را میبندند که این عامل باعث میشود شما کاربران بسیاری را از دست بدهید. بنابراین بالا بودن سرعت وبسایت ترافیک ورودی سایت شما را افزایش میدهد. در زیر به مواردی که رعایت آن باعث افزایش سرعت سایت میشود اشاره میکنیم:
- از عکسها و تصاویر کمحجم استفاده کنید. یکی از روشهای کم حجم کردن تصاویر بدون افت کیفیت استفاده از سایت Optimizilla است.
- اگر برای ساخت سایت خود از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده میکنید، بهتر است از قالبهای سبک و بهینه استفاده کنید.
- برای سایت خود از هاستینگهای معتبر که سرعت بالایی دارند و سریع هستند، استفاده کنید.
- بخشها و قسمتهای ثابت وبسایت را مانند لوگو سایت را کش کنید.
- با استفاده از پلاگینهای بهینهسازی کدهای html و css را مینیفای کنید.
- کاهش استفاده از اسکریپتها و افزونهها
- کاهش درخواستهای HTTP
- ایجاد یک ساختار بهینه برای رباتها
موتورهای جستوجو مانند گوگل برای دیدن صفحات وبسایت شما و ایندکس کردن این صفحات در گوگل از یکسری خزنده یا crawler استفاده میکنند. نحوهی کار این خزندهها با این شکل است که لینکهای صفحات را دنبال میکنند. بنابراین شما برای کمک به خزندههای گوگل باید یک ساختار استاندارد از لینکهای داخلی در سایت خود ایجاد کنید. به بیان سادهتر باید برای تمام صفحات وبسایتتان لینک داخلی ایجاد کنید. تا بدین ترتیب خزندههای گوگل تمامی صفحات سایت شمارا بررسی کنند.
- بهینهسازی فایلtxt
robots.txt یک فایل متنی است که برای راهنمایی نحوه خزیدن crawler یا خزنده و ایندکس صفحات وبسایت استفاده میشود. در واقع توسط این فایل شما قادر هستید که به موتورهای جستوجو دستور دهید که چه صفحاتی را بررسی و ایندکس کنند و چه صفحاتی را توسط رباتهای گوگل دنبال نکنند.
با استفاده از فایل robots.txt بهتر است از ایندکس شدن صفحاتی مانند صفحهای که محتوای تکراری دارد، صفحه ادمین سایت، صفحه پنل سایت، صفحه پروفایل کاربران سایت و صفحه چت و … جلوگیری کرد.بهعبارتدیگر میتوان گفت فایل robots.txt از موارد سئو تکنیکال برای بهینه کردن ایندکس صفحات سایت است.
- بهینهسازی صفحات 404 و لینکهای شکسته
همانطور که قبلا نیز گفتیم گوگل به رضایت کاربر خود بسیار اهمیت میدهد. بنابراین اگر کاربری در نتیجه سرچ یک عبارت یا کلمه کلیدی با صفحه خالی یا صفحه 404 مواجه شود باعث نارضایتی کاربر میشود. صفحات 404 نشاندهنده صفحاتی است که حذف شدهاند یا آدرس آنها تغییر کرده است.
این صفحات اگر توسط رباتهای گوگل دیده شوند باعث افت رتبه سایت شما میشود. بنابراین بهترین کار برای رفع این مشکل استفاده از ریدایرکت 301 است که شما با استفاده از آن میتوانید کاربران یا رباتهایی که وارد این صفحه شدهاند به صفحاتی مرتبط و دیگر انتقال دهید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل