ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
16 خرداد 1401 1401-02-26 20:11ریبرندینگ یا بازسازی برند چیست؟
ریبرندینگ فکر کنید صاحب یک خانه کلنگی هستید که روزی جزو بهترین خانههای شهر بود؛ اما خب زمان زیادی از ساخت آن گذشته و اینقدر قدیمی شده که حتماً باید آن را بازسازی کنید، وگرنه روی سرتان خراب میشود! اصلاً فکر کنید محکم باشد و هنوز بشود در آن زندگی کرد؛ با برجهای زیبای اطراف چه میکنید؟ دور و برتان همه ساختمانهای آنچنانی و زیبا ساخته شده که دیگر این خانه توی ذوق میزند و اصلاً خریدار ندارد!
حالا شما دو راه دارید:
یا خانه را بکوبید و از اول، مدرنتر و با طراحیهای بهروز بسازید! یا اگر خانه قدیمی دوست داری، حداقل دستی به سر و رویش بکشید تا ظاهرش چشمگیر و زیبا باشد.این دقیقاً شرایطی است که گاهی یک برند با آن مواجه میشود و بهخاطر تغییر شرایط، یا ماندن در بازار رقابت باید دست به تغییر بزند!
در این مقاله از تدریس24 درباره ریبرندینگ (Rebranding) میخوانیم. یعنی قرار است بفهمیم که ریبرندینگ چیست؟ چرا شرکتها ریبرندینگ میکنند؟ و ریبرندینگ چگونه انجام میشود؟ در پایان هم، باهم نگاهی به چند نمونه از ریبرندینگهای موفق و ناموفق دنیا میاندازیم!
منظور از ریبرندینگ چیست؟
منظور از ریبرندینگ ، روند تغییر تصویر یک شرکت یا محصول است. هدف این است که تصویر جدیدتر و جذابتری برای مصرفکنندگان بسازیم. این کار نوعی استراتژی بازاریابی به حساب می آید که شامل بازسازی لوگو، نام، نمادها یا ترکیبی از همهی آنهاست. TechTarget این تعریف را ارائه میدهد:
ریبرندینگ ، یعنی ایجاد نگاه و احساسی جدید برای یک محصول یا شرکت تأسیس شده. عموماً هدف از ریبرند کردن این است که روی درک مشتری از محصول، خدمات یا به صورت کلی یک شرکت تأثیر مثبتتری بگذاریم.
شرکتی که ریبرند انجام میدهد، معمولاً به دنبال دو چیز است:
هویتی جدید ایجاد کند تا بتواند مجدداً میان رقبا در بازار قرار بگیرد؛
ارتباطی دوباره برمبنای تغییرات روز دنیا و نیازهای جدید با مشتریان برقرار کند.
بازسازی کردن برند میتواند اتفاق خوبی باشد که فروش یک شرکت را افزایش میدهد. همچنین میتواند چرخهی محصول را در بازار گسترش دهد؛ بااینحال، اگر این کار بهدرستی انجام نشود، امکان دارد نتایجش فاجعهبار باشد. یک فرآیند بازسازی برند اشتباه ممکن است مشتریان وفادار شرکت را فراری دهد و حتی میتواند کل معنای برند را نیز از بین ببرد؛ بنابراین، پیش از هر چیز باید مطمئن شوید که تغییر برند میتواند مشکلات شرکت شما را حل کند. سپس روی اجرای درست این فرآیند تمرکز کنید. گاهی امکان دارد برای تغییر نگرش منفی مطبوعات، معرفی محصول جدید، تأثیرگذاری روی بازار هدف یا مسائل اعتباری یک شرکت، مجبور باشید ریبرند کنید؛ ولی برخی مواقع این کار لزومی ندارد و میتواند تبعات منفی نیز به بار آورد.

چرا ریبرندینگ اهمیت دارد؟
هر شرکتی امکان دارد روزی ناچار به ریبرند کردن شود. جالب است بدانید شرکتی مثل پپسی تابهحال یازده بار این کار را انجام داده است. ریبرند کردن میتواند یک استراتژی خوب برای شرکت شما باشد. پنج دلیل برای این کار وجود دارد:
تغییر رهبری شرکت: برندها معمولاً با رهبر شرکت در ارتباط هستند؛ خصوصاً شرکتهای خصوصی که نام تجاریشان را بنیانگذار مشخص میکند. زمانی که رهبر یا رئیس شرکت تغییر کند یا به یک صاحب خارجی واگذار شود، یک برند جدید، راهی برای بازتاب این انتقال است. معمولاً تغییر رهبری، تأثیر زیادی بر بخشهای مختلف سازمان میگذارد. اینجاست که ریبرند کردن نام تجاری، تا حدودی میتواند این تغییرات را انعکاس دهد.
ادغام دو شرکت: موقعی که یک شرکت با شرکت دیگری ادغام میشود، لازم است پیام و لوگوی شرکت نیز تغییر کند و عناصر کلیدی برند جدید بر آن افزوده شود. این ریبرند کردن میتواند تغییر نام کلی باشد یا صرفاً تغییراتی جزئی در همان نام قبلی.
تازه شدن برند: گاهی برندها پس از مدتی به تازه شدن نیاز دارند تا طراحی و پیامشان مطابق با طرحهای روز دنیا تغییر کند و هدفهای جدید خود را در بازار نشان دهند. بیتوجهی در این زمینه میتواند باعث شود که رقبا سهم بازار شرکت را بهمرور از آن خود کنند.
تکامل بینش مشتریان: رفتار و دیدگاههای مصرفکنندگان بهمرورزمان تکامل مییابد و شما باید همگام با این تغییرات، برندتان را تغییر دهید. تغییرات تکنولوژی، مفاهیم تازه و راحتی بیشتر را میتوان از علت های ریبرندینگ کردن دانست.
تغییر نام تجاری: گاهی برندها برای ارائهی چیزی متفاوت یا نسخهی بهینهی خود، به تغییر نام تجاری نیاز دارند. این کار میتواند به یافتن مخاطبان جدید کمک کند. باید گفت ریبرند کردن یکی از بهترین روشها برای تغییر نام تجاری است.
چه زمانی ریبرندینگ ضروری است؟
اکنون امکان دارد این سوال برای شما پیش بیاید که چه برندها و شرکتهایی نیاز به باز سازی برند پیدا میکنند؟ چه مواردی زنگ خطر و هشدار برای برند شما خواهد بود که باید به دنبال ایجاد تغییر در برند و فعالیت حرفهای خود باشید؟
در حالت کلی باید به شما بگوئیم که بازسازی برند دو علت اصلی و جامع درونی و بیرونی دارد.
1-برندسازی اولیه ضعیف و یا تغییرات درونی سازمان
امکان دارد صاحبان برند در ابتدای راه اندازی کسب و کارشان و غرق شدن در دنیایی از مسائل و مشکلات، چندان به برند سازی توجه نکنند. همچنین ممکن است برند سازی آنها مناسب با یک کسب و کار کوچک باشد و با بزرگتر شدن کسب و کار برند آنها نیاز به تغییرات داشته باشد.
2-تغییر شرایط بیرونی و رقابت
تصور کنید که ویژگی که شما ده سال پیش برای برندسازی از آن استفاده کردهاید، دیگر یک مزیت مهم برای محصول و یا خدمات شما به شمار نمیرود. رقبا هر روز در حال پیشرفت و تاثیرگذاری روی مخاطبان هستند و شما نمیدانید که چرا کسب و کارتان نه تنها رو به پیشرفت نیست، بلکه روز به روز شرایط شما بدتر میشود! این جا است که شما هم باید برای تاثیرگذاری بر مخاطبان و جا نماندن از بازار رقابت به دنبال بازسازی برند خود باشید!
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 4 ساعت, 13 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل