رایانش ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
6 تیر 1401 1401-07-28 11:35رایانش ابری چیست و چه کاربردهایی دارد؟
رایانش ابری همانطور که میدانید، تکنولوژی مبتنی بر ابر روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است و سرویسهای بیشتری به این تکنولوژی افزوده میشوند. یکی از این فناوریهای در حال پیشرفت، سرویس رایانش ابری است که در حال ورود به حوزههای مختلفی در زندگی افراد است.
پیش از ظهور فناوری ابری، کسبوکارها مجبور بودند سرورها و تجهیزات موردنیاز برای انجام کارهای خود را خریداری کنند و علاوه بر صرف هزینهی هنگفت برای این تجهیزات، اطلاعات و دادهها نیز در هارد دیسکهای متعدد ذخیره و نگهداری میشد. علاوه بر اینکه دسترسی و نگهداری از این تجهیزات و دادهها سخت و زمانبر بود، خطرهای زیادی مانند مخدوش شدن، گم شدن و ازدسترفتن آنها نیز وجود داشت.
همچنین بسیاری از شرکتهای کوچک با بودجه کم خود، قادر به تهیه این تجهیزات و سرورها نبودند و کمکم به استفاده مشترک از تجهیزات روی آوردند. به اشتراکگذاری تجهیزات به نوعی عملکردی مشابه با سرویس رایانش ابری را دارد.
با پیدایش سرویسهای ابری، بسیاری از این مشکلات برطرف شدهاست و همچنین امکانات و قابلیتهای متعددی که این تکنولوژی در اختیار مشتریان قرار میدهد، باعث شده است که افراد بیشتری از این سرویس استفاده کنند و این تعداد به سرعت در حال افزایش است.
در این مقاله از تدریس24 قصد داریم به بررسی رایانش ابری، انواع و مزایای استفاده از آن در کسبوکارها بپردازیم.
رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری یا Cloud computing یک اصطلاح کلی برای هر چیزی است که شامل ارائه خدمات میزبانی شده از طریق اینترنت باشد. رایانش ابری ارائه خدمات رایانهای از جمله سرورها، ذخیرهسازی، پایگاه داده، شبکه، نرم افزار، تجزیهوتحلیل و برقراری ارتباط از طریق اینترنت است تا نوآوری سریعتر و منابع انعطاف پذیری را به شما ارائه دهد.
در رایانش ابری شما معمولاً فقط برای خدمات ابری که استفاده میکنید، هزینه پرداخت میکنید که این امر به کاهش هزینههای عملیاتی کسبوکارتان کمک میکند. همچنین با استفاده از سیستم مبتنی بر ابر زیرساخت ها کارآمدتر استفاده میشوند و به دلیل مقیاسپذیری بیشتر، با توجه به تغییر نیازهای تجاری و سازمانی شما قابل تغییر هستند.
با استفاده از این فناوری از طریق هر دستگاهی و تنها با یک ارتباط اینترنتی امن میتوانید به اطلاعات ذخیره شده در cloud دسترسی پیدا کنید. در رایانش ابری، میزبانی دادهها توسط یک فضای خارجی انجام میشود و دیگر برای پردازش و مشاهده این دادهها به هارد فیزیکی قوی نیازی ندارید. سیستم ابری cloud این امکان را به شما میدهد تا با سرعت پردازش بالا به دادهها دسترسی داشتهباشید و در صورت اعمال هرگونه تغییری، در همان فضای ابری آن را ذخیره کنید و به اشتراک بگذارید.
سرویس رایانش ابری برای تهیه نسخه پشتیبان از دادهها، ارائه نرم افزار، تامین ظرفیت پردازش اضافی با روشی مطمئن و مقیاس پذیر استفاده می شود. این سرویس برای پردازش عملکردهایی مانند حسابداری، کنترل موجودی، منابع انسانی و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) کاربرد دارد.

مزایای استفاده از رایانش ابری
رایانش ابری یک روش مناسب برای ارائه منابع محاسباتی می باشد، با رایانش ابری محیط های نرم افزاری و خدماتی بر اساس روابط اشتراکی می باشند، کاربران به جای اینکه یک مجوز را خریداری کنند، ماهانه هزینه ای را می پردازند، نرم افزارها و پلتفرم ها توسط ارائه دهندگان مدیریت می شوند و به صورت مداوم به روز رسانی می شوند تا عملکرد و امنیت آنها بیشینه شود.
قدرت محاسباتی به جای اینکه در نقطه ای متمرکز باشد از راه دور قابل کنترل است، بنابراین کاربران می توانند به جای از راه دور به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. چند نفر می توانند به صورت همزمان به یک نرم افزار و یا فایل به صورت مشترک دسترسی داشته باشند و به صورت real time از نقاط مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
زندگی قبل از رایانش ابری
رایانش ابری کارمندان جوان ممکن است بسیار سخت این موضوع را تصور کنند که زمانی وجود داشته است که کارمندان تنها می توانستند به فایل های کاری، پیام ها و سیستم ها از طریق یک ترمینال در شرکت که از طریق کابل های فیزیکی به سایر کامپیوترها وصل می شد، دسترسی داشتند. این نرم افزار باید به صورت دستی بر روی هر کامپیوتر نصب می شد.
داده های شرکت در یک فضای بزرگ که می توانست یک اتاق و یا یک کمد باشد نگهداری می شدند و برای جلوگیری از گرمای بیش از حد تهویه مناسبی نیز باید درون اتاق قرار می گرفت. از بین رفتن یک دستگاه و یا خرابی در یک بخش می توانست فاجعه ای بزرگ را به بار آورد.محاسبات ابری بسیاری از ویژگی های بد کار کردن در گذشته را حذف کرده است و یا آنها را ساده تر کرده است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
آشنایی با انواع روش های بکارگیری رایانش ابری
Cloud Computing به سه روش زیر قابل ارائه است:
Public Clouds یا ابر عمومی
ابر عمومی به واسطه مالکیت کلیه زیرساخت سخت افزاری که در اختیار یک شرکت است، توسط شرکت ارائه دهنده در اختیار عموم افراد قرار داده می شود. کاربران می توانند به صورت اشتراکی از این منابع استفاده کنند.
Private Clouds یا ابر خصوصی
ابر خصوصی در یک سازمان یا شرکت تجاری خصوصی مستقر است، که تنها برای افراد آن سازمان یا شرکت تجاری قابل استفاده می باشد. این مدل شبیه به داشتن یک دیتاسنتر خصوصی است که تنها افراد مجاز می توانند به آن دسترسی داشته باشند.
Hybrid Clouds یا ابر ترکیبی
رایانش ابری همانطور که از اسم آن مشخص است، ترکیبی از چند ابر متصل بهم می باشد. در این روش چند ابر خصوصی و عمومی می توانند به صورت متصل به هم کار کنند. برای مثال استفاده از ابر خصوصی برای میزبانی وب سایت و ابر عمومی برای میزبانی فایل های حجیم که نیاز به ترافیک بالایی دارند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 2 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل