دامنه پریمیوم چیست ؟
21 مرداد 1401 1401-07-28 11:55دامنه پریمیوم چیست ؟
دامنه پریمیوم امروزه تنوع بالایی در زمینه دامنهها وجود دارد و از اسامی و پسوندهای بسیار متنوعی برای ثبت دامنه استفاده میشود. اما همچنن بسیاری از دامنهها وجود دارند که از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند. به این نوع دامنه خاص دامنه پرمیوم می گویند. اما دامنه پرمیوم به چه معناست و چه ویژگیهایی دارد؟
در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
معرفی دامنه پرمیوم
دامنه پریمیوم این نوع از انواع دامنه به دامنههایی گفته میشود که به دلیل نام و پسوند خاص قبلا ثبت شده و نسبت به سایر دامنهها ارزش بیشتری دارند. به این دامنه ها، دامنه خاص یا ویزه نیز گفته می شود.
نکته قابل توجه در مورد آنها این است که این دامنهها به راحتی و مشابه دامنههای معمولی قابل ثبت و دسترسی نیستند، زیرا هزینههای نگهداری بالاتری داشته و میزان بهرهبرداری از آنها نیز بیشتر خواهد بود. این دامنهها میتوانند نشان دهنده نام شرکت، یک صنعت و … باشند.
در نتیجه دامنه پرمیوم به دامنههایی گفته میشود که به دلیل داشتن ویژگیهای خاص از ارزش بالاتری برخوردار هستند. افراد و رجیسترارها قبل از اعلام دامنه ابتدا تمامی آدرسهای آن را برای خود ثبت کرده و سپس آن را به عنوان دامنه پرمیوم معرفی میکنند. تمامی نامهای شناخته شده در دسته دامنههای با ارزش قرار گرفته و به قیمت بالاتری به فروش میرسند.
دامنه ویژه در دو دسته مختلف قرار میگیرند.
Aftermarket: دامنه پریمیوم این نوع دامنه به دامنههایی گفته میشود که توسط افراد یا شرکتها ثبت شده است. این دامنه دارای یک قیمت ثابت ثبت شده است که توسط همین سازمان در اختیار افراد قرار میگیرد. این دامنه به صورت ثبت شده و ثابت قرار دارد و تنها میتوانید برای انتقال مالکیت آن اقدام نمایید.
Registry premium: نوع دیگری از دامنه خاص است که قیمت آن بر اساس تعداد حروف و عمومیت آن تغییر میکند. تعداد حروف کمتر باعث افزایش بخش دامنه ویژه شده و قیمت آن نیز بالاتر میرود. این نوع دامنه نیز توسط شخصی به ثبت رسیده و امتیاز آن را به قیمت بالایی در اختیار افراد دیگر قرار میدهد. در واقع این دامنه با ارزش تنها برای همان فرد رزرو شده است.

انوع دامنه پرمیوم
دامنه پریمیوم دامنهها با توجه به نام و پسوند ارزشمند میشوند و هرچه ارزش آنها بالاتر باشد، رقابت شدیدتری برای ثبت و استفاده از آنها در جریان است. اما این دامنهها دارای چه انواعی بوده و در چه دستههایی قرار میگیرند.
نام محصول: اولین نوع دامنه پریمیوم همان دامنههایی هستند که نشان دهنده نام محصول، نشان دهنده یک کسبوکار، یک فعالیت صنعتی و … هستند. این دامنهها را category defining مینامند که از انواع آنها میتوان به نمونههایی از جمله Furniture.com، car.ir و … اشاره کرد.
اسامی مخفف: نوع دیگری از دامنههای خاص شامل اسامی مخفف هستند. این دامنهها از با ارزشترین و پرطرفدارترین دامنهها هستند. دامنههایی که از دو یا سه حرف تشکیل شدهاند و در کنار مخفف بودن نشان دهنده معنی و مفهوم بسیار بزرگی هستند. aa.com از نمونه این دامنههاست.
دامنههای com.: این دامنهها معمولا از ارزش بالاتری برخوردار بوده و استفاده از آنها بیشتر است. اما گاهی اوقات دامنههایی وجود دارند که همخوانی بسیار جذابی میان نام و پسوند وجود دارد، به همین دلیل در دسته دامنههای پریمیوم قرار گرفته و از ارزش بالایی برخوردار میشوند.
دامنه پریمیوم با جستجوی بالا: بسیاری از دامنهها به دلیل استفاده از کلمات کلیدی پرکاربرد، میزان جستجوی بسیار بالایی دارند. به همین دلیل در دسته دامنههای پرطرفدار قرار میگیرند.
مزایا و معایب خرید یک دامنه پریمیوم چیست ؟
دامنه پریمیوم قیمت بالایی دارند؛ بنابراین قبل از خرید، باید مزایا و معایب آن را بررسی کنید و ببینید که آیا چنین دامنهای ارزش خرید دارد یا خیر. ممکن است در مواردی یک دامنه پریمیوم قطعا ارزش هزینه بالای آن را داشته باشد، در حالی که در برخی موارد دیگر ممکن است یک هزینه غیرقابل توجیه و صرفا از دست دادن مقدار زیادی پول باشد.
مزایای خرید یک دامنه پرمیوم
با خرید دامنه پریمیوم شما میتوانید بهترین دامنه ممکن را دریافت کنید؛ چه اولین موردی که به ذهنتان خطور کرد، چه دامنهای که پس از بررسی دقیق آن را انتخاب کردید.
میتوان روی یک دامنه پریمیوم سرمایه گذاری کرد! چطور؟ اگر ارزش تخمینی یک نام ویژه بالا باشد، به احتمال زیاد برخی شرکتها دیر یا زود خواستار خرید آن خواهند بود.
بسیاری از سرمایه گذاران دامنه چنین دامنههایی را خریداری میکنند و آنها را برای سود می فروشند. البته باید توجه داشته باشید که در این بخش به دامنههایی اشاره میکنیم که قبلاً به عنوان دامنههای پریمیوم در نظر گرفته شده بودند، نه دامنههای تصادفی موجود.
امکان درآمدزایی از طریق دامنههای ویژه وجود دارد؛ با ترافیک بیشتری که دامنه میتواند برای شما به ارمغان بیاورد، درآمد کسبوکار شما نیز افزایش مییابد.
معایب خرید یک دامنه پریمیوم:
قیمت بالا: دامنه پریمیوم خیلی گران هستند؛ معمولاً نامهای دامنه موجود قیمت بالاتری دارند اما دامنههای پرمیوم رجیستری نیز میتوانند بسیار گران باشند.
اگر به یک نام جدید برای یک وبسایت شخصی یا یک پروژه کوچک نیاز دارید، هیچ فایدهای ندارد که بیشتر از کل پروژه برای آن هزینه کنید. در شرایطی که بیشتر بودجه شما صرف خرید دامنه میشود، بهتر است نامهای دیگر را در نظر بگیرید.
جایگزین بهتر: صرف اینکه یک نام دامنه عالی به نظر میرسد، هزینه بالایی برای خرید دامنه ثبت نکنید. میتوانید با تغییری کوچک جایگزینهای بهتری برای دامنه خود پیدا کنید و قیمت ارزانتر آن را خریداری کنید.
کپی رایت: حتما پیش از خرید تحقیق کنید که دامنه مدنظر شما قبلا به عنوان علامت تجاری کسبوکاری دیگر مورد استفاده قرار نگرفته است. در این صورت شما پول زیادی صرف خرید دامنهای میکنید که به راحتی ممکن است آن را از دست دهید.
چه ویژگیهایی یک دامنه را پرمیوم میکند؟
دامنه پریمیوم همانطور که میدانید همیشه میزان تقاضا باعث میشوند ارزش و قیمت یک محصول افزایش پیدا کند. دامنههای پرمیوم به دلیل ویژگیهای مهم دارای میزان تقاضای بالایی هستند. این ویژگیها تأثیر مثبتی بر وب سایت و فعالیت انجام شده خواهند داشت. به همین دلیل میزان تقاضای آنها بالا خواهد بود. دامنههای پرمیوم بسیار ساده بوده و به راحتی در ذهن مخاطب میمانند. علاوه بر آن بر میزان سئو سایت تأثیر مهمی دارند.
از دیگر ویژگیهای مهم پسوند دامنه است. دامنههای .com قابلیت پرمیوم شدن دارند، زیرا این پسوند جهانی معروفترین و شناخته شدهترین پسوند برای دامنههای مختلف است. البته تمام موارد .com پرمیوم نیستند و نام دامنه اهمیت بسیار زیادی دارد.
مختصر بودن دامنه نیز از دلایل پریمیوم بودن آن است. دامنههای کوتاه و مختصر به دلیل ماندن در ذهن مخاطب جایگاه ویژهای دارند. علاوه آن وجود کلمات کلیدی و حروف اختصاری نیز میتواند دلیلی بر پریمیوم بودن یک دامنه باشد.
علاوه بر موارد گفته شده برخی از دامنهها به دلیل محتوایی که ارائه میدهند پرمیوم شناخته میشوند. این دامنهها به دلیل تعداد کاربران بالا و اهمیت محتوای ارائه شده بسیار معروف و شناخته شده هستند و همین موضوع باعث افزایش قیمت آنها میشود.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل