خدمات ابری چیست؟

خدمات ابری
مقالات نرم افزار های تحت وب

خدمات ابری چیست؟

خدمات ابری یکی از اصطلاحات رایج در دنیای IT خدمات ابری است. این خدمات به سرویس‌هایی اشاره می‌کند که بدون نیاز به زیرساخت داخلی یا سخت‌افزار، دسترسی آسان و مقرون‌به‌صرفه به برنامه‌ها و منابع دیگر را امکان‌پذیر می‌کند. جالب است بدانید که تقریباً تمامی کاربران اینترنت روزانه از این خدمات بدون اینکه بدانند، استفاده می‌کنند؛

چه وقتی در حال بررسی ایمیل‌هایشان هستند، چه وقتی فایلی را با همکار یا دوستشان به‌اشتراک می‌گذارند. تاریخ شروع استفاده از تکنولوژی ابری به سال ۱۹۹۰ باز می‌گردد؛ زمانی که AT&T برای اولین‌بار پلتفرمی آنلاین را برای ذخیره‌سازی فایل‌های مبتنی‌بر وب رسماً معرفی کرد و از آن موقع به‌بعد، هرروز بیشتر‌و‌بیشتر استفاده می‌شود. در این مقاله از تدریس24، می‌خواهیم اطلاعات بیشتری درباره خدمات ابری به شما ارائه کنیم.

تکنولوژی مبتنی‌بر ابر چیست؟

خدمات ابری برای اینکه به موضوع خدمات ابری بپردازیم، ابتدا باید به درک صحیحی از تکنولوژی مبتنی‌بر ابر برسیم. با مثالی ساده شروع می‌کنیم. برای ذخیره‌سازی اطلاعات موردنیاز خود، ممکن است از فضایی سخت‌افزاری مثل هارد دیسک یا فلش استفاده کنید؛

 اما اگر بخواهید هم‌زمان افراد دیگری به این اطلاعات نیز دسترسی داشته باشند، چه کار می‌کنید؟ ممکن است ایمیل‌کردن فایل‌ها اولین راهکاری باشد که به‌نظرتان برسد. همین‌جا صبر کنید! اگر فایل‌ها را با استفاده از ایمیل برای فرد دیگری ارسال کنید، آن‌ها در کجا ذخیره می‌شوند؟ پاسخ این است: فضای ابری.

حالا بیایید مثال یادشده را کمی کامل‌تر کنیم. فرض کنید شما مدیر شرکتی نرم‌افزاری هستید و تیم شما که از افراد مختلف در چند کشور گوناگون تشکیل شده است، باید هم‌زمان روی یک پروژه کار کنند. به‌عبارت‌دیگر، دقیقاً در همان لحظه که توسعه‌دهنده‌ای مشغول کار روی قسمتی از نرم‌افزار است، توسعه‌دهنده دیگری باید روی قسمت دیگری از آن کار کند. قاعدتاً این کار را با استفاده از ایمیل نمی‌توانید انجام دهید. در این مواقع چه راه‌حلی را پیشنهاد می‌دهید؟ پاسخ مجدداً همان است: استفاده از فضای ابری.

خدمات ابری ابتدایی‌ترین تعریف از خدمات ابری، طیف وسیعی از خدماتی است که کسب‌وکارهای مختلف به مشتریان خود ارائه می‌دهند و برای این منظور، از اینترنت استفاده می‌کنند. یکی از مزایای مهم استفاده از این سرویس‌ها، منعطف‌بودن آن‌هاست. به‌عنوان مثال، مشتریان می‌توانند دقیقاً از همان امکانات مدنظرشان استفاده کنند و در‌صورتی‌که به آن نیازی نداشته باشند، آن را خاموش کنند. این موضوع می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های مجموعه‌تان شود.

نکته دیگری که باعث محبوبیت استفاده از این سرویس‌ها می‌شود، این است که مشتریان به‌جای اینکه به تهیه سخت‌افزار و نرم‌افزار نیاز داشته باشند، تنها با خرید اشتراک ماهانه یا سالانه این سرویس‌ها، می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

برخی از انواع مختلف سرویس‌های ابری، عبارت‌اند از:

  1. 1. خدمات ابری پایه (IaaS)

IaaS مخفف Infrastructure as a Service و به‌معنای «زیرساخت به‌عنوان یک سرویس» است. خدمات ابریIaaS یکی از خدمات رایانش ابری به‌حساب می‌آید که درصورت تقاضا، منابع ضروری محاسباتی و ذخیره‌سازی و شبکه را با پرداخت هزینه دراختیار متقاضیان قرار می‌دهد. در‌صورتی‌که از IaaS برای زیرساخت سازمان خود استفاده کنید.

 هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگه‌داری دیتاسنترهای خود را می‌توانید کاهش دهید و در هزینه‌های سخت‌افزاری نیز صرفه‌جویی و منابع IT را بر‌اساس تقاضا متعادل کنید. علاوه‌براین، می‌توانید از قید‌و‌بند خرید سرورهای فیزیکی و مدیریت آن رها شوید و از هزینه‌های گزافی که باید برای این منظور بپردازید، اجتناب کنید.

افزون‌بر کاهش هزینه‌ها، امنیت درخورتوجه و آپ‌تایم یا در‌دسترس‌بودن همیشگی و انعطاف زیاد از دیگر مزیت‌هایی است که استفاده از این سرویس برای کسب‌و‌کارتان به‌همراه خواهد داشت. درمجموع‌‌، IaaS را می‌توان پایه‌ای‌ترین سرویس در رایانش ابری دانست. با‌توجه‌به اینکه ذخیره اطلاعات و تحلیل آن‌ها یکی از کارهای مهم‌ و موردنیاز هر کسب‌و‌کار است، خدمات ابری به‌جای سرورهای فیزیکی گران‌قیمت‌، می‌توانید از خدمات IaaS استفاده کنید.

شرکت‌های مهمی که این نوع از سرویس‌ها را به مشتریان خود ارائه می‌دهند، ازاین‌قرارند: وب‌سرویس آمازون (Amazon Web Services) و آی‌بی‌ام بلومیکس (IBM Bluemix) و مایکروسافت آژور (Microsoft Azure).

  1. 2. خدمات ابری زمینه‌ساز (PaaS)

یکی دیگر از سرویس‌های مهم مبتنی‌بر تکنولوژی ابری PaaS نام دارد. PaaS مخفف Platform as a Service است که با نام سرویس پلتفرم‌های ابری نیز شناخته می‌شود. این خدمات عمدتاً در اپلیکیشن‌ها استفاده می‌شود؛ به‌همین‌دلیل، توسعه‌دهندگان معمولاً مشتریان اصلی این سرویس هستند؛ زیرا به آنان امکان می‌دهد تا بدون نگرانی از سیستم‌عامل، به‌روز‌بودن ابزارها و… فقط به توسعه و کدنویسی فکر و در‌نهایت کدهای نوشته‌شده را در فضای ابری مطمئنی بارگذاری کنند.

از‌نظر تکنیکال، می‌توان PaaS را در مرتبه دوم خدمات ابری در نظر گرفت؛ یعنی جایی مابین IaaS و SaaS.خدمات ابری تصویر زیر می‌تواند در درک بیشتر این مفهوم به شما کمک کند:

به‌عنوان جمع‌بندی این قسمت، خدمات Platform as a Service یا به‌اختصار PaaS شامل خدماتی است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید از منابع سخت‌افزاری سیستم‌های ابری استفاده کنید و نرم‌افزارهای خود را توسعه دهید. یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات PaaS وب‌سایت Force.com است.

  1. 3. خدمات ابری نرم‌افزاری (SaaS)

ازجمله سرویس‌های ابری شناخته‌‌شده SaaS یا Software as a Service است. نمونه خیلی ساده‌‎ این خدمات زمانی است که از ایمیلتان استفاده می‌کنید.خدمات ابری در این مواقع، از سرویس ابری ارائه‌دهنده خدمات ارسال و دریافت ایمیل بهره می‌برید و ایمیلی را به فرد دیگری ارسال یا آن را دریافت می‌کنید.

مشتریان اصلی SaaS شرکت‌های نرم‌افزاری هستند. با کمک این خدمات، کاربران بدون نیاز به نصب نرم‌افزارهای شما روی سیستمشان، به‌واسطه خدمات ابری می‌توانند از آن استفاده کنند. علاوه‌بر سرویس ایمیل که یکی از سیستم‌های معروف‌ مبتنی‌بر فناوری SaaS است، بسیاری از سرویس‌های تحت‌وب دیگر زیر پوشش این فناوری قرار می‌گیرند.

برای مثال، Google Docs یکی از این سرویس‌های مشهور است که به شما امکان می‌دهد بدون نصب نرم‌افزار Microsoft Word روی سیستم خود، مطالبتان را بنویسید و در‌نهایت، آن‌ها را با پسوند Docx ذخیره کنید. ناگفته نماند Docx پسوند معتبر فایل‌های تهیه‌شده با Microsoft Word است.

  1. 4. خدمات ابری دسکتاپ (DaaS)

این سیستم نیز یکی از خدمات به‌روزی است که با استفاده از تکنولوژی ابری می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید. DaaS یا Desktop as a Service به شما امکان می‌دهد تا با استفاده از اینترنت به محیط کاملاً نرم‌افزاری مشابه با کامپیوتر خود دسترسی داشته باشید و از تمامی امکانات آن استفاده کنید. البته ویژگی سیستم یادشده این است که منابع CPU و RAM و گرافیک آن کاملاً نامحدود است.

بی‌شک تکنولوژی ابری امروزه بسیار بیشتر از گذشته استفاده می‌شود. شرکت‌های بزرگی مانند اتودسک (Autodesk) و ادوبی (Adobe) و اپل (Apple) سیستم‌های ابری مخصوص به خود را دارند و از آن در نرم‌افزارهای مختلف بهره می‌برند. آینده این تکنولوژی نیز بسیار روشن است. قابلیت‌های فراوان موجود در سرویس‌های ابری این امکان را به کاربران اینترنت خواهد داد تا بسیاری از کارهایی که تا امروز با سختی زیاد انجام می‌دادند، با استفاده از این تکنولوژی با سرعت و دقت بسیار انجام دهند.

 

داده‌ها در سرویس‌های ابری دقیقاً کجا هستند؟

 

بیایید درباره این سؤال ابتدایی صحبت کنیم که وقتی از خدمات سرویس‌های ابری استفاده می‌کنیم، داده‌ها دقیقاً در کجا هستند؟ واضح است که یکی از ویژگی‌ها و مسئولیت‌های مهم سرویس‌های ابری این است که به ذخیره فایل روی Device خود نیازی نداشته باشید. بااین‌حال، این فایل‌ها که نمی‌توانند در فضا معلق باشند! پاسخ این پرسش تقریباً ساده است. این داده‌ها روی فضاهای فیزیکال و هارد دیسک‌های بسیار پرظرفیتِ نصب‌شده روی سرورها ذخیره می‌شوند.

برای مثال، وقتی سرور ابری از پارس پک می‌خرید، در‌حقیقت به شما اجازه داده می‌شود تا به قسمتی از هارد دیسک یکی از سرور‌های پارس پک دسترسی پیدا کنید. حالا می‌توانید فایل‌های مدنظرتان را روی همین قسمت از هارد سرور بارگذاری کنید. فراموش نکنید که ممکن است این هارد دیسک با افراد دیگری نیز به‌اشتراک گذاشته شده باشد؛ اما هیچ یک از آنان به فضای در‌نظر‌گرفته‌شده برای افراد دیگر دسترسی ندارند.

 

تفاوت سرویس‌های ابری عمومی و سرویس‌های ابری اختصاصی

 

ازنظر تعداد کاربران، خدمات سرویس ابری به دو دسته سرویس‌های عمومی و اختصاصی تقسیم‌بندی می‌‎شوند. خدمات ابری عمومی به خدماتی گفته می‌شود که بین افراد مختلف و حتی در برخی مواقع بین عموم مردم به‌اشتراک گذاشته می‌شود. به‌عنوان مثال، وقتی از خدمات ابری SaaS مانند خدمات پست الکترونیکی استفاده می‌کنید.

 این خدمات فقط منحصر به شما نیست؛ بلکه میلیون‌ها نفر دیگر نیز در حال استفاده از این سرویس هستند. بااین‌حال، وقتی از سرویس‌های ابری اختصاصی سخن به‌میان می‌آید، موضوع متفاوت است. این سرویس‌ها روی زیرساخت‌هایی اجرا می‌شوند که در خودِ شرکت قرار دارند و امکان دسترسی به آن فقط برای کارمندان داخلی شرکت فراهم است.

 

مزایای استفاده از سرویس‌های ابری

 

استفاده از سرویس‌های ابری مزایای زیادی دارد. برخی از این مزایا بدین‌شرح‌اند:

۱. نیاز‌نداشتن به جذب نیروی بیشتر

سیستم‌های ابری به شما امکان می‌دهند که بدون نیاز به زیرساخت جدید، از امکانات موردنیاز خود استفاده کنید. به‌همین‌دلیل، دیگر به جذب نیروی فنی جدید برای نگه‌داری از سیستم‌های اضافی نیازی نخواهید داشت.

۲. صرفه‌جویی در هزینه‌ها

بسیاری از سیستم‌های ابری به‌صورت اشتراک ماهانه و سالانه به کاربران ارائه می‌‌شوند. علاوه‌بر‌اینکه در اشتراک‌ بلند‌مدت معمولاً مبلغی به‌عنوان تخفیف به شما بازگردانده می‌شود، با استفاده از این سرویس‌ها دیگر به سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیربنایی، تعمیر و نگه‌داری سخت‌‌افزار و… نیازی نخواهید داشت.

۳. افزایش انعطاف‌پذیری با استفاده از خدمات ابری

شما می‌توانید سرویس ابری را براساس نیازتان تهیه کنید. به‌عبارت‌دیگر، اگر به سرویسی خاص نیازی نداشته باشید، به‌راحتی می‌توانید استفاده از آن را متوقف کنید. بااین‌حال، اگر از سرویس ابری استفاده نکرده و به‌جای آن تصمیم گرفته باشید که زیرساخت‌های پرهزینه‌‌ای در شرکتتان راه‌اندازی کنید، حتی اگر زمانی به آن سرویس نیاز نداشته باشید، هزینه صرف‌شده برای تجهیزات به حسابتان برنخواهد گشت.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping