MVP یا حداقل محصول پذیرفتنی چیست؟
8 مرداد 1401 1401-07-28 11:24MVP یا حداقل محصول پذیرفتنی چیست؟
MVP تمام تولیدکنندهها یک دغدغه و ابهام مشترک دارند: آنها نمیدانند که محصولی که تولید میکنند، مورد قبول مخاطبان قرار میگیرد یا اینکه از سوی آنها رد میشود. متخصصان کسب و کار و کارآفرینی آمدند و یک راه حل برای این دغدغه و ابهام ارائه دادند. آنها به کسب و کارها گفتند که ابتدا یک محصول اولیه تولید کنید و ویژگیهای اصلی محصول نهایی را در این محصول اولیه جای دهید.
وقتی این محصول اولیه تولید شد، آن را به بازار عرضه کنید، نظرهای مشتریان را بشنوید و سپس محصول نهایی را بر اساس نظرهای مشتریان توسعه و بهبود دهید. به این محصول اولیه، حداقل محصول پذیرفتنی (MVP) گفته میشود.
در ادامه این مقاله قصد داریم در مورد خصوصیات و ویژگیهای حداقل محصول پذیرفتنی صحبت کنیم. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد این محصول کسب کنید و در آینده محصولات پرفروش و عالی به بازار عرضه کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
اگر کتاب زاگ اثر مارتی نیومایر را مطالعه کنید، به این نتیجه خواهید رسید که برای راه اندازی یک کسب و کار نو و متمایز باید ابتدا یک محصول اولیه و ابتدایی ایجاد و به مشتریان عرضه کنیم تا بتوانیم نظر آنها را در مورد این محصول بدانیم.
سپس باید بر اساس بازخورد و نظراتی که از مشتریان دریافت میکنیم، این محصول را توسعه دهیم و به محصول نهایی تبدیل کنیم. اگر بخواهیم خیلی ساده حداقل محصول پذیرفتنی (MVP) را تعریف کنیم، باید بگوییم محصولی است که حداقل خصوصیات و ویژگیهای لازم برای عرضه به بازار را دارد و هدف از عرضه آن بررسی بازخوردها و نظرهای مشتریان است.
در این مقاله از تدریس24 قصد داریم با یک مفهوم بسیار مهم و اساسی در حوزه کارآفرینی و کسب و کار آشنا شویم که هزینه حضور شما را در بازار کاهش میدهد و باعث میشود که بتوانید با قدرت هر چه تمامتر در بازار حضور پیدا کنید. در صورتی که شما هم تمایل دارید محصول خود را به بازار عرضه کنید ولی واقعاً نمیدانید که مشتری آن را دوست دارد یا علاقهای به آن نشان نمیدهد، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
منظور از حداقل محصول پذیرفتنی چیست؟
حداقل محصول پذیرفتنی (Minimum Viable Product)، محصولی است که حداقل شرایط و امکانات لازم برای عرضه به بازار و دریافت نظر مشتریان را دارد. کسی که کارآفرین است و محصولی جدید و نو به بازار عرضه کرده، به خوبی میداند که عرضه محصول جدید به بازار چقدر سخت، دشوار و استرسزا است. فکرش را بکنید که یک شخص کلی هزینه میکند، وقت میگذارد و روی محصولش کار میکند تا بتواند محصولی قابل قبول و عالی به بازار عرضه و نظر مشتریان را جلب کند.
این در حالی است که وقتی محصول به بازار عرضه شد، ممکن است مورد بیتوجهی مشتریان قرار گیرد و حتی این احتمال وجود دارد که بازخوردهای بد و ناامیدکنندهای نسبت به آن دریافت کند. از این رو مفهومی به نام حداقل محصول پذیرفتنی مطرح شد. هدف از عرضه این محصول صرفاً دریافت نظرها و بازخوردهای مشتریان است.
البته به یک نکته توجه داشته باشید: برخی حداقل محصول قابل قبول یا حداقل محصول پذیرفتنی را محصولی ناقص و نمونهای کاملنشده از محصول نهایی میدانند. این نظر اصلاً درست نیست. حداقل محصول پذیرفتنی، یک محصول کامل، قابل قبول و قابل فروش است که پس از دریافت نظرهای مشتریان میتوان ویژگیها و امکانات جدیدی را به آن اضافه کرد. اگر به تصویر زیر نگاه کنید متوجه تفاوت محصول نهایی با MVP خواهید شد.

ویژگی های یک حداقل محصول پذیرفتنی (MVP)
MVP یکی از تفکرات اشتباهی که در مورد MVP وجود دارد این است که این محصول باید کاربردی و قابل استفاده باشد؛ در واقع کاربر باید بتواند از آن استفاده کند تا سودمند بودن یا نبودن آن را تشخیص دهد. این در حالی است که متخصصان کارآفرینی و کسب و کار چنین باوری ندارند. آنها میگویند که حداقل محصول پذیرفتنی باید شش خصوصیت را داشته باشد تا مشتریان بتوانند از آن استفاده کنند. این شش خصوصیت عبارت است از:
کاربردی (Functional)
قابل اطمینان (Reliable)
قابل استفاده (Usable)
راحت در هنگام استفاده (Convenient)
دلپسند و خوشایند (Pleasurable)
ارزشمند (Meaningful)
MVP به تصویر زیر نگاه کنید. همانطور که مشاهده میکنید MVP هر کدام از شش ویژگی بالا را به صورت نسبی و تقریبی دارد. قرار نیست این خصوصیات را به کمال برسانیم ولی باید هر کدام از این شش ویژگی در حداقل محصول پذیرفتنی وجود داشته باشد تا مشتری بتواند به خوبی از آن استفاده کند و نظر خودش را بدهد.
مثالهایی از MVP
- تلفنهای همراه
MVP شاید به سختی، چون تقریبا عقلانی نیست. حداقل مواردی که میتوان آن را بررسی کرد، یک دستگاه ارتباطی صوتی، یک بدنه اصلی تلفن با یک گوشی جداگانه و یک میکروفون است.
MVP تلفن در قرن نوزدهم، جامعه را تحت تأثیر قرار داد زیرا نیاز فوری مردم را برای گفتگو با یکدیگر از راه دور برآورده کرد. تلفن مسیری طولانی را طی کرده تا به یک قسمت اساسی از زندگی ما تبدیل شود.
این دستگاه پر از ویژگیهای کاربردی است که به ما امکان این را میدهد که تماس بگیریم، پیام کوتاه ارسال کنیم، بخوانیم، بازی کنیم، به اینترنت دسترسی داشته باشیم و غیره.
- dropbox
گاهی اوقات شما میتوانید فرضیات اساسی را بدون ایجاد یک محصول، تست کنید. پیش از این که dropbox یک مجموعه بزرگ ۱۰ میلیارد دلاری شود، به عنوان یک مجموعه در زمینه فیلمهای سهبعدی فعالیت میکرد.
MVP پس از مدتی موسس آن متوجه شد که زمان و انرژی زیادی برای ایجاد یک نمونه اولیه کاربردی مورد نیاز است که همه روشهای ترکیب پیچیده ابزارهای موجود را میطلبد.
- ZapposLOgo
MVP در روزهایی که فروشگاههای آنلاین ایدهای بیش نبودند، نیک سویینمرن، ایدهای فراتر از همهی فروشگاههای سنتی را داشت. آن ایده این بود که مردم بدون این که وقت آنها تلف شود، از خرید کفش به صورت آنلاین رضایت پیدا کنند.
MVP برای آزمایش این ایده، نیک به فروشگاههای کفش سنتی رفت. از محصولات آنها عکس گرفت و آنها را به صورت آنلاین تبلیغ کرد. اگر کفش به فروش میرفت، به فروشگاه باز میگشت، کفشها را میخرید و آنها را به دست مشتری میرساند. چند سال بعد، صنعت چند میلیارد دلاری نیک یعنی برند Zappos، به قیمت ۱.۲ میلیارد دلار توسط آمازون خریداری شد.
این رویکرد گاهی به عنوان نیز شناخته میشود. اگر چه به نظر میرسد که محصول و خدمات شما رونق پیدا کرده است و کاملا رشد کرده، اما شخصی که هوشمندانهتر عمل میکند و سرمایه زیادی را نیز دارا میباشد، ظاهر شده و کسب و کار شما را میخرد تا آن را کاملا با میل خود گسترش دهد.
- AngelList
MVP به جای ساختن یک وب سایت پیچیده، و گشتن به دنبال فرصتی برای سرمایه گذارای، AngelList آن را ساده کرده است. شما با اتکا به شبکه فعلی این برند میتوانید چند فرصت سرمایهگذاری برای خود ترتیب دهید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل