تکنیک FOMO چیست ؟
31 شهریور 1401 1401-07-28 11:38تکنیک FOMO چیست ؟
FOMO آیا تا به حال شده است که به خاطر ترس از دست دادن چیزی، مضطرب و نگران شوید؟! FOMO یا همان ترس از دست دادن میتواند درمورد هر چیزی صدق کند. امروزه متخصصان بازاریابی از این حسی که در بیشتر انسانها وجود دارد، به نفع کسب و کارها استفاده میکنند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل درمورد استفاده از تکنیک FOMO در بازاریابی دیجیتال صحبت کنیم. با تدریس24همراه باشید.
بازاریابی FOMO چیست؟
FOMO مخفف عبارت fear if missing out به معنای ترس از دست دادن است. صاحبان کسب و کارهای مختلف از این تکنیک برای جذب مشتری، استفاده میکنند. اما چرا به آن fear if missing out میگویند؟ از آنجایی که گاهی در اثر بی اطلاعی و یا از دست دادن اتفاق و رویدادی جالب، ترس و دلهره در افراد، ایجاد میشود به این تکنیک، FOMO و یا ترس از دست دادن میگویند.
در واقع کمپانیهای مختلف با استفاده از این تکنیک، حس ترس و دلهره ای در مخاطبان خود ایجاد میکنند؛ به این معنا که در صورت از دست دادن فرصت پیش آمده، برای همیشه آن را از دست خواهند داد. بدیهی است هنگامی که چنین حسی در مخاطب ایجاد شود، خیلی سخت میتواند فرصت پیش آمده را نادیده بگیرد و به عبارتی دیگر در اکثر اوقات، تلاش دارد به هر نحوی که شده از فرصت پیش آمده، استفاده کند و به این طریق، میزان فروش و درآمد، افزایش مییابد.
شبکه اجتماعی اینستاگرام به منظور ترغیب کاربران خود از این شیوه بازاریابی در استوریها استفاده کردهاست؛ به این صورت که یک بازه زمانی ۲۴ ساعته برای هر استوری در نظر گرفتهاست که اگر از این زمان بگذرد و شما استوری افرادی را که دنبال میکنید، نبینید دیگر نمیتوانید آنها را مشاهده کنید، زیرا پس از گذشت ۲۴ ساعت از هر استوری، تمامی استوریهای اینستاگرام، پاک خواهند شد.

تاریخچه تکنیک FOMO
FOMO احساس ترس از دادن همواره و از ابتدای تاریخ بشریت در وجود انسانها نهادینه شده است. بنابراین این حس، چیز جدیدی نیست که به تازگی ایجاد شده باشد! اما مطالعه موضوع فومو طی چند دهه اخیر، به صورت علمی انجام شده است. پروژه مطالعاتی این موضوع برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ توسط یک استراتژیست بازاریابی به نام دکتر دان هرمان کلید خورد. استفاده از این تکنیک فروش، زمانی به صورت گسترده و آشکار رایج شد که رسانههای اجتماعی به روی کار آمدند.
نشانههای FOMO چیست؟
FOMO در قسمت قبل هم اشاره کردیم که ممکن است اصلاً ندانید درگیر فومو شدهاید و تصمیمات خود را بر اساس آن پایهریزی کنید. به همین علت در این قسمت مقاله قصد داریم برخی از نشانههای این سندرم را بررسی کنیم. اگر پس از مطالعه این نشانهها متوجه شدید که برخی یا همه آنها را در خود احساس میکنید، بهاحتمال قوی دچار فومو هستید و باید فکری برای رفع این مشکل بکنید.
- همیشه بلهگفتن
این طور نیست که بلهگفتن همیشه خوب باشد. گاهی میتواند نشانهای از اثرات ترس ازدستدادن باشد. بنابراین اگر بتوانید شرایط را بسنجید و با آگاهی از وضع بازار ارز، به معاملهای «نه» بگویید، یعنی موفق شدهاید به این ترس غلبه کنید. در این حالت شما میدانید که باز هم چنین فرصتی پیش خواهد آمد و از کسی عقب نماندهاید.
- احساس ازدستدادن و فومو
FOMO احساس ازدستدادن یا طردشدن میتواند باعث ناامیدی شما شود. بهطور مثال اگر دوستانتان درباره اخباری صحبت کنند که شما هیچ اطلاعی از آنها ندارید یا پستی را در اینستاگرام به اشتراک بگذارند که نشان از تغییری در زندگیشان باشد، دچار احساس فومو میشوید. این به این دلیل است که فکر میکنید چیزهای زیادی را از دست دادهاید.
همین احساسات ناشی از فومو ممکن است هنگام انجام معاملات هم در شما ایجاد شوند. در چنین شرایطی، هم میخواهید از دیگران عقب نمانید و هم ترس ازدستدادن سرمایه خود را دارید. این شرایط زندگی را برای شما بهشدت سخت میکند؛ به گونهای که میتواند باعث بروز مشکلات جسمی و روانی شود و آرامش را از شما سلب کند.
- رضایت کم از زندگی
FOMO این احساس بیشتر بهدلیل گسترش استفاده از شبکههای اجتماعی شایع شده است و ارتباط مستقیمی با ترس از طردشدن و ازدستدادن دارد. طبق تحقیقات پزشکی، احتمال بروز نارضایتی از زندگی میتواند بهدلیل مشاهدهکردن زندگی افراد موفق و مقایسهکردن زندگی خودتان با آنها اتفاق بیفتد.
البته اینکه شما در پی داشتن زندگی بهتر تلاش کنید بسیار هم عالی است؛ اما گاهی این مقایسهها ممکن است اضطراب عقبماندن از دیگران را در شما تشدید کنند و بهجای یک عامل پیشبرنده، بهعنوان یک عامل بازدارنده عمل کنند.
- فعالیت زیاد در شبکههای اجتماعی
FOMOاحتمالاً برای شما هم پیش آمده که هنگام گشتوگذار در شبکههای اجتماعی، به خودتان آمدهاید و متوجه شدهاید که زمان زیادی را صرف مشاهده عکسها و ویدیوهای سرگرمکننده کردهاید. در این حالت، وقتی به پایان روز میرسید متوجه میشوید که هیچ کار مفیدی انجام ندادهاید و احساس بدی نسبت به خودتان پیدا میکنید.
صرف بیش از حد وقت در شبکههای اجتماعی خود یکی از عواملی است که بهطور ناخودآگاه باعث مقایسه سبک زندگی خودمان با دیگران میشود، احساس شکست یا ناکافیبودن را در ما تقویت میکند، اضطراب را در ما افزایش میدهد و کمک خاصی به بهبود کیفیت زندگی ما نمیکند. پیشنهاد میکنیم برای دوری از چنین مقایسههایی و احساس فومو که از تبعات آن است، زمانی را که به شبکههای اجتماعی اختصاص میدهید محدود کنید.
- سبک زندگی سریع
FOMO در این سبک زندگی که میتواند یکی از علائم احتمالی این سندرم باشد، شما تمایل دارید مدام از یک سرگرمی به یک سرگرمی دیگر حرکت کنید. اگر این کار را در طولانیمدت انجام دهید، پس از چند وقت متوجه میشوید که مهارت خاصی ندارید و فقط برای انجام کار بعدی عجله دارید.
این مشکل میتواند در انجام هر معاملهای از جمله معاملات ارزهای دیجیتال، خود را بهخوبی نشان دهد. یکی از ویژگیهای سرمایهگذاران موفق، «توانایی صبرکردن» است. اگر واقعاً تمایل دارید به یک سرمایهگذار موفق تبدیل شوید، باید صبرکردن را تمرین کنید؛ بهطوری که نه با کوچکترین موفقیتی وسوسه شوید و نه با کوچکترین شکستی ناامید.
همان طور که میدانید و بارها اشاره کردیم، نوسان قیمت یکی از ویژگیهای جداییناپذیر ارزهای دیجیتال است. سرمایهگذارانی که بلافاصله پس از کاهش قیمت دچار اضطراب میشوند و دارایی خود را میفروشند.
FOMO فرصت کسب سودهای بیشتر در آینده را از خود دریغ میکنند و سرمایهگذارانی که پس از مشاهده روندهای صعودی، دچار فومو میشوند و شروع به خرید میکنند، ممکن است شاهد کاهش ارزش سرمایه خود در آینده باشند. در این بین، سرمایهگذارانی موفق هستند که با منطق خود بازار را تحلیل میکنند و سپس با صبرکردن، به تحلیل خود پایبند میمانند.
- سندرم درخشیدن
اینکه همیشه بخواهید با توجه به ترندهای روز پیش بروید میتواند یکی از نشانههای فومو باشد. این موضوع باعث میشود تمرکز کافی بر کاری که انجام میدهید نداشته باشید و عامل مهم در تصمیمگیریهایتان بهجای عقل و منطق، رأی و نظر جامعه باشد.
در این صورت طبیعی است که با ترندشدن یک ارز یا دارایی، اقدام به خرید آن کنید و در غیر این صورت، احساس عقبماندن از ترند روز را داشته باشید. تا زمانی که نتوانید این احساس را در خود سرکوب کنید و آن را با آگاهی و دانش کافی جایگزین کنید، احتمالاً به سرمایهگذار و معاملهگر خوبی تبدیل نخواهید شد.
FOMO یکی از نمودهای بارز سندرم درخشیدن که از نشانههای قطعی فومو است، اهمیتدادن بیش از حد به نظر دیگران است. افرادی که مدام نگران این هستند که دیگران درباره ویژگیهای شخصی آنها چه فکری میکنند، بهاحتمال خیلی قوی از فومو رنج میبرند.
- تمایل به داشتن روابط اجتماعی زیاد
جالب است بدانید که میل به داشتن دوستان زیاد، خود میتواند نشانههایی از ترس از طردشدن باشد. اگر شما جزو این دسته از افراد هستید که دائماً تمایل دارند با کسی تماس تلفنی برقرار کنند یا همیشه دوست دارند کسی همراه آنها باشد، احتمالاً از تنهایی و طردشدن میترسید و به اضطراب و فومو مبتلا هستید.
در حالت تشدیدشده، میل به داشتن دوستان زیاد ممکن است ناشی از اختلالی به نام شخصیت وابسته باشد. شخصیتهای وابسته معمولاً بهتنهایی توانایی تصمیمگیری ندارند و برای این کار بهشدت به نظر دیگران وابسته هستند. همین مسئله باعث میشود که درباره تصمیمات سرمایهگذاری خود هم به دیگران تکیه کنند و مطابق با نظر آنها پیش بروند.
- سبک زندگی ناسالم
با مطالعه قسمتهای قبلی حتماً متوجه شدهاید که فومو احساس عجیب و دور از ذهنی نیست. هرکدام از ما در زندگی ممکن است به آن مبتلا باشیم یا دستکم چند نشانه از آن را داشته باشیم. اصولاً هر رفتار یا عادت اشتباهی که ما را از سبک زندگی سالم دور کند، میتواند به ترس، اضطراب، ازدستدادن قدرت تحلیل و تصمیمگیری صحیح و در نتیجه پیروی بی چونوچرا از ترندهای روز منجر شود.
کمبود خواب، خستگی، بیاحتیاطی در رانندگی، استرس و همه ناراحتیهای اینچنینی میتوانند نشانههایی از فومو باشند که نهتنها سرمایهگذاریها و معاملات ما، بلکه کل زندگی ما را تحتتأثیر قرار میدهند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل