توپولوژی مش چیست؟

توپولوژی مش
شبکه مقالات

توپولوژی مش چیست؟

توپولوژی مش مدیر شبکه های سازمان ها و شرکت ها برای شبکه بندی سیستم های کامپیوتری آن ها نیاز به انتخاب نوعی توپولوژی شبکه جهت ارتباط بین سیستم ها و رایانه ها دارند تا به این وسیله بتوانند به صورت اشتراکی از منابع استفاده کنند.

به همین منظور توپولوژی های متعددی وجود دارند که مدیران شبکه می توانند بر حسب صلاح دیدشان و برخی فاکتور های دیگر مانند هزینه راه اندازی مناسب و امنیت شبکه قابل قبول از یک نوع توپولوژی شبکه استفاده کنند. در ادامه این مقاله از تدریس24 با ما همراه باشید تا با مفهوم توپولوژی مش آشنا شوید.

تعریف کلی توپولوژی

 

توپولوژی که نحوه چینش سیستم ها را در یک شبکه تعریف می کند یکی از مهم ترین مفاهیمی است که هنگام تشکیل یک شبکه باید به آن توجه شود. هر توپولوژی از تعدادی گره و پیوند ایمیل شده است، گره ها معمولا به کامیپوتر ها و دیگر سیستم های که قرار است در یک شبکه به هم متصل  شوند گفته می شود و پیوند یا لینک رابط های گره ها هستند.

توپولوژی مش به طور کلی توپولوژی های شبکه انواع مختلفی دارند و در هریک از آن ها اهداف خاصی دنبال می شود. از انواع توپولوژی شبکه می توان به توپولوژی خطی، توپولوژی حلقوی، توپولوژی درختی، توپولوژی ستاره ای، توپولوژی ترکیبی، توپولوژیی بی سیم و در آخر توپولوژی شبکه مش اشاره کرد. در این گفتار در مورد یکی از رایج ترین انواع توپولوژی به نام توپولوژی مش اطلاعاتی ارائه خواهیم داد.

توپولوژی مش

 

 توپولوژی مش چیست؟

 

در یک شبکه تعدادی کامپیوتر با یکدیگر اتصال دارند، نحوه ی اتصال کامپیوتر ها در یک شبکه و چگونگی  ارتباط آن ها با یکدیگر که معمولا از یک شکل هندسی خاص با اهداف ویژه پیروی می کند به عنوان توپولوژی شبکه شناخته می شود. توپولوژی می تواند فیزیکی یا منطقی باشد یعنی به ترتیب بر اساس چینش فیزیکی کامپیوتر ها و یا ارتباط داده های آن ها تعریف شود.

 توپولوژی مش و یا به اصطلاح دیگر شبکه توری، به شبکه ای گفته می شود که به صورت نقطه‌ ای و یا گره ای دستگاه ‌ها را به هم متصل می ‌کند. در این نوع توپولوژی، تمامی دستگاه‌ ها و رایانه ‌ها بهم وصل می‌ شوند.

 در واقع در توپولوژی مش ، همه ی دستگاه ها و رایانه ها به یکدیگر متصل هستند و هر گره از این شبکه به تنهایی به عنوان یک مسیریاب عمل می کند حتی بدون اینکه توجه کند به شبکه دیگری متصل است یا خیر. در توپولوژی مش یا MESH Topology اگر بخشی از شبکه به طور مستقیم از یک گره قابل دسترسی نباشد، این شبکه سعی می کند از تمام مسیر های دیگر تلاش کند تا برای رسیدن به گره مورد نظر مسیری را بیابد.

 امروزه شبکه ای که تمام گره‌ های آن مستقیماً به هم متصل ‌باشند را اصطلاحاً شبکه کاملاً متصل یا (Fully Connected Network) می نامند. به بیانی ساده تر توپولوژی شبکه مش یک پیکر بندی شبکه است که در آن همه گره ها برای توزیع داده هایشان بین خود همکاری می کنند.

دستگاه ها و رایانه های موجود در این شبکه به گونه ای متصل می شوند که حداقل بعضی از آن ها چندین مسیر به گره های دیگر دارند، این دستگاه ها، از این طریق داده ها را دریافت و ترجمه می کنند.

 این مسیر های بین گره ای اطلاعات متعددی را بین جفت کاربران ایجاد می کنند و هم­چنین مقاومت شبکه را در صورت قطع شدن گره و یا اتصال افزایش می دهند. با اینکه توپولوژی مش حدود سی سال پیش برای استفاده نظامی ساخته شده است .

اما امروزه نیز به طور عمده در برنامه هایی همچون ساختمان های هوشمند و کنترل های HVAC و پیاده سازی WAN جاهایی که خرابی و اختلال در ارتباطات داده ها نگرانی بزرگی به حساب می‌‌آید هم مورد استفاده قرار می گیرد. از توپولوژی شبکه مش هم­چنین در شبکه های بی سیم هم استفاده می شود. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا درباره مزایای توپولوژی مش اطلاعات بیشتری کسب کنید.

روش های انتقال داده بر روی توپولوژی مش

انتقال داده بر روی تو پولوژی از مهم ترین فاکتورهایی است که کارآمدی یک توپولوژی ایده آل را مشخص می کند به طور کلی دو روش برای انتقال داده ها در توپولوژی شبکه مش وجود دارد، در ادامه به معرفی روش های انتقال داده بر روی توپولوژی مش یعنی روش مسیریابی و روش سیلابی پرداخته ایم.

روش مسیریابی انتقال داده بر روی توپولوژی مش

در این روش انتقال داده در توپولوژی شبکه مش، دستگاه ‌ها و رایانه های موجود در این شبکه طبق منطق مسیریابی به هم لینک می شوند. در این روش انتقال داده در توپولوژی مش برای انتقال داده بین سیستم ها و رایانه ها از کوتاه‌ ترین و کارآمد ترین فاصله ممکن استفاده می ‌شود.

روش سیلابی انتقال داده بر روی توپولوژی مش

در این نوع روش انتقال داده در شبکه توری، داده‌ هایی کاملا  مشابه به تمامی  دستگاه ‌ها و رایانه ها های موجود در شبکه منتقل  می ‌شوند.

 

انواع توپولوژی مش

 

توپولوژی شبکه مش به عنوان یکی از محبوب ترین انواع توپولوژی  دارای انواع مختلفی می باشد که انواع آن عبارت اند از:

  1. توپولوژی جزئی مش

در این نوع توپولوژی برخی از سیستم ‌ها و رایانه ها به همان شکل به عنوان توپولوژی شبکه مش، هم ‌بندی می شوند اما برخی از دستگاه ها و رایانه ها فقط به دو یا سه دستگاه وصل می شوند. یا به عبارتی دیگر سیستم ها و رایانه ها به سیستم هایی که به طور مکرر و پیوسته با آن‌‌ ها ارتباط برقرار می کنند، متصل می‌‌ شوند و انتقال داده صورت می گیرد.

  1. توپولوژی کامل مش

در یک توپولوژی مش کامل یا شبکه توری کامل، هر سیستم یا دستگاه موجود در این شبکه به یکدیگر متصل می شوند، اصطلاحا اتصال گره به گره صورت می گیرد. این اتصال از نظر زمان و هزینه به صرفه نیست اما به واسطه آن انتقال داده ها بین سیستم ها به طور کامل صورت می گیرد.

  1. توپولوژی مش ترکیبی

در این نوع توپولوژی، توپولوژی مش با دیگر انواع توپولوژی ترکیب می شود و از یک روش ترکیبی برای انتقال داده ها و اتصال سیستم ها استفاده می شود. استفاده از توپولوژی مش ترکیبی باعث افزودن قابلیت انعطاف به توپولوژی شبکه مش می شود. توپولوژی مش حلقوی یکی از انواع متداول و محبوب توپولوژی مش ترکیبی است.

 

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping