توضیحات متا (Meta Description) چیست؟
21 مهر 1401 1401-07-28 12:02توضیحات متا (Meta Description) چیست؟
توضیحات متا (Meta Description) چیست؟
توضیحات متا یکی از مواردی که باعث جلب نظر کاربران در نتیجه های بدست آمده از جستجوی خود در گوگل برای کلیک کردن روی سایت می شود، توضیحات کوتاهی است که در زیر لینک نتایج بصورت یک الی دو خطی نمایش داده می شود. به این متن در سئو Meta Description یا توضیحات متا گفته می شود. در این مقاله از تدریس24 می گوییم متا دیسکریپشن چیست و چه کاربردی دارد؟ نحوه نوشتن توضیحات متا چگونه است؟
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن (Meta Description) توضیح مختصری از یک صفحه را در قالب یک یا دو جمله بیان میکند و در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده میشود. بنابراین متادیسکریپشن تاثیر مستقیمی در نتیجهگیری صفحات وبسایت در نتایج موتورهای جستجو دارد.
موارد زیر را هنگام نوشتن توضیحات متا به خاطر بسپارید:
اندازه توضیحات متا باید بین ۴۳۰ پیکسل و ۹۲۰ پیکسل باشد (حدودا بیش از ۷۰ کاراکتر و حداکثر ۱۵۵ کاراکتر)
متا دیسکریپشن باید به سادگی قابل فهم باشد و کلمات کلیدی مرتبط در آن وجود داشته باشد.
برای هر صفحه متا دیسکریپشنی یکتا بنویسید تا موجب ایجاد محتوای تکراری در سایت نشود.
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن (Meta Description) چیست؟
همانطور که در بالا تعریف متادیسکریپشن را گفتم:
توضیحات متا یا متا دیسکریپشن (Meta Description) توضیح مختصری از یک صفحه را در قالب یک یا دو جمله بیان میکند و در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده میشود. متا دیسکریپشن نقش بزرگی در بازاریابی در نتایج موتور جستجو ایفا میکند و باعث جلب توجه مخاطبین میشود.
متا دیسکریپشن عضوی از خانواده متاتگها و المانهای HTML است و در بخش <head> سایت قرار میگیرد و به مرورگر و موتورهای جستجو اعلام میکند که چگونه صفحه شما را به مخاطبین نمایش دهند.
توضیحات صفحه در تگ Meta description نگاشته می شود و به موتورهای جستجو اعلام می کند که محتوای صفحه ما در ارتباط با چه موضوعی است. Meta description ها ممکن است در نتایج جستجو به نمایش گذاشته شوند. اهمیت Meta description در سئو در این موضوع است که هرچه ارتباط این بخش با محتوای متن بیشتر باشد، موتورهای جستجو درک بهتری از موضوع صفحه خواهند داشت. اگر بخش توضیحات در صفحه نمایش نتایج جستجو، نمایش داده شود. توضیحات مناسب با محتوا می تواند نرخ کلیک سایت را بالا ببرد.
متا دیسکریپشن (Meta Description)، توضیحات خلاصه ایست که حاوی معرفی محتوای سایت است و هنگامی که کاربران عبارتی را در گوگل جستجو میکنند، به آنها نمایش داده میشود. نوشتن توضیحات متا اهمیت زیادی دارد، زیرا باید متن آن جذاب، مختصر و گویا باشد تا کاربر را به ورود به سایتتان ترغیب کند. معمولا توضیحات متا بین ۱۵۵تا ۱۶۰کاراکتر دارند.
متا توضیحات از مهمترین پارامترها برای بالا بردن رتبه سئو سایت محسوب میشده است و متخصصان سئو همیشه توصیه میکردند که از کلمات کلیدی مرتبط در این توضیحات استفاده کنید؛ اما گوگل به تازگی اعلام کرده است که توضیحات متا، تاثیری در رتبه سئو سایت ندارد. علت آن به احتمال زیاد تخلفهایی است که تحت عنوان سئو کلاه سیاه شناخته میشود و موجب بیاعتبار شدن نتایج جستجو میشود.

اصول نوشتن توضیحات متا Meta description مناسب
طول متن توضیحات متا : هیچ محدودیتی برای تعداد کاراکترهای متن descriptionاز نظر قوانین HTML وجود ندارد، اما با توجه به اینکه گوگل در بخش توضیحات سایت در صفحه نمایش نتایج جستجو تنها 76 کاراکتر را نشان میدهد. بهتر است که تعداد کاراکتر های متن توضیحات کمتر از 76 کاراکتر باشد. تا اگر گوگل این توضیحات را برای نمایش انتخاب کردن بدرستی و کامل نمایش داده شوند.
متن توضیحات صفحه باید بصورتی نوشته شود که نقش یک متن تبلیغاتی در بازاریابی محتوا را انجام دهد. یعنی اینکه کاربر با خواندن آن تشویق شود، که روی صفحه لینک کلیک کند. شبکه های اجتماعی از هنگام انتشار لینک یک صفحه متن توضیحات صفحه را نیز به نمایش می گذارند و اگر صفحه متن توضیحات نداشته باشد، اولین متنی که در صفحه یادداشت شده باشد، را برای توضیح آن صفحه انتخاب می کنند، بنابراین متن توضیحات صفحه را برای جذب مخاطب از شبکه های اجتماعی تنظیم کنید.
مکان نوشتن تگ توضیحات متا در داخل تگ Head اهمیتی ندارد و میتوان آنرا با هر ترتیبی نسبت به سایر تگها در زیر مجموعه هد نوشت. در محتوای تگ Meta description باید این اصول را رعایت کرد.
از نوشتن کلمات کلیدی با ویرگول در این بخش اکیدا پرهیز کنید.
از کپی کردن کل متن صفحه خود در این بخش پرهیز کنید.
توضیحات را با کلمه کلیدی اصلی سایت شروع کرده و بصورت خلاصه محتوای سایت را شرح دهید. سعی کنید این محتوا برای کاربر و موتورهای جستجو به یک میزان جذابیت داشته باشد.
از بکاربردن یک متن واحد برای توضیح چند صفحه مختلف بپرهیزید.
چرا توضیحات متا در سئو مهم است؟
در دوران طلایی سئو، متا دیسکریپشن از اجزا بسیار مهم بهینه سازی بود. آیا این متا تگ به رتبه سایت کمکی می کرد؟ گوگل به دفعات تکرار کرده است که متا تگ توضیحات به عنوان یکی از فاکتورهای رتبه بندی صفحات سایت ها نمی باشد.
مطالعاتی که اخیرا توسط وب سایت Yoast انجام شده نشان می دهد که گوگل به صورت اتوماتیک به به ساخت متا دیسکریپشن های مختلف می پردازد. این متا دیسکریشن با آن چیزی که وبمستر سایت در صفحه تعیین کرده است، کاملا متفاوت می باشد.
مهم نبود که توضیحات متا نوشته شده توسط کاربر، کوتاه یا بلند بود. همینطور وجود کلمه کلیدی در آن نیز اهمیتی نداشت، در هر صورت گوگل در شرایط مختلف متا دیسکریپشن های متفاوتی را می ساخت.
در دو سوم آزمایش های Yoast، گوگل جمله ای از پارگراف های ابتدایی صفحه را به عنوان متا دیسکریپشن انتخاب نمود. البته این مسئله به این معنا نیست که گوگل رفتار مشابهی در سایت شما خواهد داشت. در واقع این نتیجه نشان می دهد که گوگل تمرکز بیشتری در استفاده از مقدمه صفحه به عنوان متا دیسکریپشن دارد.
مطمئنا ملاحضات دیگری نیز جدا از مسائل مرتبط با سئو، در انتخاب متا دیسکریپشن وجود دارد. در زمینه سئو، متا دیسکریپشن می تواند موجب افزایش کلیک، ترافیک، نرخ تبدیل و درامد سایت شود:
افزایش نرخ کلیک سایت در نتایج جستجو: شواهدی وجود دارد که نشان از ارتباط مستقیم یک متا دیسکریپشن بهینه با افزایش نرخ کلیک دارد.افزایش ترافیک: افزایش نرخ کلیک به واسطه بهینه سازی متا دیسکریپشن، منجر به افزایش ترافیک سایت می گردد.
افزایش نرخ تبدیل: توضیحات متا که با موضوع صفحه کاملا در ارتباط بوده، برای کاربران جذاب است و همچنین مطابق با خواسته اصلی کاربران نوشته شده است، می تواند منجر به افزایش قابل ملاحظه نرخ تبدیل گردد. علاوه بر این شواهدی وجود دارد که با افزایش نرخ کلیک و ترافیک سایت، گوگل نیز به ارتقا رتبه آن می پردازد. همین اواخر ریاست گوگل در کانادا اعلام کرد که زمان حضور کاربران در سایت پس از کلیک بر روی آن (dwell time) از جمله فاکتورهای رتبه بندی محسوب می شود.
متا دیسکریپشن و اسنیپت نتایج جستجو
بعضی از افراد به صورت ناخواسته دو مفهوم متا دیسکریپشن و توضیحات نمایش داده شده در نتایج جستجو (اسنیپت نتایج جستجو) را به جای یکدیگر به کار می برند. اما متا دیسکریپشن و اسنیپت نتایج جستجو (search snippet)، دو چیز کاملا جدا از هم هستند.
متا دیسکریپشن یک تگ HTML است که شما بر روی آن کنترل داشته و می توانید دست به ساخت و بهینه سازی آن بزنید.
اما اسنیپت نتایج جستجو، توضیحاتیست که گوگل از صفحه شما انتخاب کرده و آن را در نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه نمایش می دهد. این توضیحات می تواند همان توضیحات درج شده در متا دیسکریپشن بوده یا اینکه گوگل به صورت اتوماتیک دست به تولید توضیح متفاوتی بزند. در حقیقت می توان گفت که این قسمت در کنترل گوگل قرار دارد.
چرا گوگل حتما متا دیسکریشپن نوشته شده توسط شما را نشان نمی دهد؟ گوگل بسته به عبارت مورد جستجو توسط کاربر، دست به تولید توضیحات متفاوتی برای صفحات وب می زند که ممکن است کاملا متفاوت از متا تگ توضیحات شما باشد. این مورد هم چیز جدیدی نیست. گوگل سالها پیش اقدام به اتوماسیون این قسمت زده است.
طول بهینه و پیشنهادی برای متا دیسکریپشن چیست؟
سالهاست که محدود کردن متا دیسکریپشن تا 160 کاراکتر یکی از استانداردهای سئو در این زمینه بوده است. البته این مقدار بسته به طول محتوای این بخش میتواند ماکسیمم بین 155 الی 165 کاراکتر باشد.علت این بهینه سازی نیز این است که کل محتوای متا تگ توضیحات در نتایج جستجو نمایش داده شده و مقداری از آن محو نشود. این راهکار از افزایش بانس ریت نیز جلوگیری می کند.
در سال گذشته گوگل طی اعلامیه ای بیان کرد که از این پس ماکسیمم طول متا دیسکرپشن 300 کاراکتر خواهد بود. این مقدار دوبرابر چیزی بود که تا آن زمان رایج بود.
وب سایت MOZ پس از آن تحقیق جامعی در این زمینه انجام داد و تأیید کرد طول ماکسیمم متا تگ دیسکریپشن به 300 کاراکتر افزایش پیدا کرده است. اما گوگل به سرعت حرف خود را پس گرفت و مجددا به محدودیت 160 کاراکتری بازگشت.
به حرفهای سخن گویان گوگل گوش کرده و به باید ها و نبایدهای آنان توجه کنید، اما دقت داشته باشید که راهکاری را بدون آزمایش در حجم بالا اجرا نکنید. همواره به تست آنچه که آنها میگویند و آنچه که نمیگویند بپردازید. در نتیجه راهکاری را که در سایت شما قابل اجراست را انتخاب کنید.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل