تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک در چیست؟

استاتیک و داینامیک
طراحی سایت مقالات

تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک در چیست؟

استاتیک و داینامیک گاهی به وب سایتی سر می‌زنید و متوجه تغییراتی در آن نسبت به بازدید اخیر خود می‌شوید و گاهی نیزدر جستجوهای خود در دنیای اینترنت به سایت‌هایی بر می‌خورید که به صورت تک صفحه‌ای یا ایستا هستندو یا تغییری نکرده یا تغییرات آن به شدت محدود و نامحسوس است.

به طور کلی طراحی وب سایت به دوصورت استاتیک یا ایستا و داینامیک یا پویا انجام می‌پذیرد. در این مقاله از تدریس24 قصد داریم تا سایت استاتیک وداینامیک را معرفی کنیم و تفاوت و کاربردهای هر یک را توضیح دهیم.

سایت استاتیک چیست و در کجا کاربرد دارد؟

 

استاتیک و داینامیک وب سایت‌های استاتیک به صورت ایستا و تک صفحه‌ای هستند و گاها به سایت‌های نمایشگاهی نیز

معروفند معمولا به وسیله کدهای HTML و CSS نوشته می‌شوند و پایگاه داده‌ای به منظور ویرایش محتوابه صورت آنلاین وجود نخواهد. البته به این معنا نیست که نمی‌توان سایت استاتیک را به روز رسانی کرد یادر محتوای آن تغییرات ایجاد کرد، بلکه به منظور این کار باید دانش کافی به برنامه نویسی و خصوصا زبان داشته باشید.

این نوع از وب سایت‌ها عموما مورد استفاده کسانی است که قصد تغییرات زیادی در وب سایت خود ندارندو هدفشان از ایجاد وب سایت معرفی کسب و کار خود یا بیوگرافی خود است. به عنوان مثال بسیاری از

هنرمندان در زمینه‌های مختلف برای نوشتن بیوگرافی خود از این وب سایت‌ها استفاده می‌کنند. اما اگربخواهید از این نوع طراحی به منظور ایجاد یک وب سایت خبری استفاده کنید، باید گفت که کار سختی در پیش خواهید داشت چرا که برای اشتراک گذاری اخبار نیازمند این است که با کدنویسی خبر را در سایت

قرار دهید.

استاتیک و داینامیک
تفاوت سایت استاتیک و داینامیک چیست؟

استاتیک و داینامیک هزینه‌ی راه اندازی وب سایت استاتیک به شدت پایین است چرا که با نوشتن کدهای ساده HTML نیزمی‌توان یک صفحه استاتیک به وجود آورد. اما هزینه پشتیبانی و به روز کردن آن اینطور نیست چرا که اگر

به برنامه نویسی آشنا نباشید باید متحمل هزینه‌های بالا برنامه نویس برای پشتیبانی و ایجاد تغییرات شوید.به طور کلی به دلیل وقت گیر بودن تغییرات و همچنین هزینه‌های آن، این نوع وب سایت به کسانی پیشنهادمی‌شود که قصد تغییراتی در سایت نداشته باشند.

سایت داینامیک چیست و در کجا کاربرد دارد؟

استاتیک و داینامیک در مقابل وب سایت‌های داینامیک یا پویا وجود دارند که دارای صفحات، برگه و نوشته‌های فراوانی است ومی‌توان بین صفحات سایت رفت و آمد کرد. بر خلاف وب سایت‌های استاتیک که پایگاه داده‌ای ندارند، در

این نوع از وب سایت‌ها، به دلیل وجود همچین پایگاهی، می‌توان به ویرایش محتوای سایت در هر زمانیکه بخواهیم بپردازیم. به دلیل اینکه وب سایت داینامیک دارای یک پنل مدیریتی است، دیگر نیازی نیست

استاتیک و داینامیک که به کد نویسی برای ایجاد تغییرات آشنا باشید بلکه از طریق همان پنل می‌توانید تغییرات خود را اعمال کنید.در واقع این سایت‌ها با CMS یا سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا یا دروپال ایجاد می‌شوندو به دلیل وجود پنل مدیریتی تنها با یک کلیک هر تغییری را که می‌خواهید در سایت‌ خود به وجود آورید که

این به معنای آن است که بروزرسانی محتوای این نوع وب سایت بسیار آسان و به سرعت اتفاق می‌افتد.انعطاف این نوع از سایت‌ها نیز به شدت بالاست و برای ایجاد هر نوع سایتی اعم از خبری، شرکتی، شخصی،وبلاگی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک چیست؟

استاتیک و داینامیک همچنین وب سایت‌های داینامیک برای دریافت ترافیک و سئو شدن در گوگل بسیار مناسب است چرا که یکیاز مهم‌ترین ابزارهای سئو، تولید محتوای با کیفیت و مداوم است که این امر با وجود سیستم‌های مدیریت محتوا در سایت‌های داینامیک کاری آسان‌تر نسبت به سایت استاتیک می‌باشد.

برای طراحی، ساخت و راه اندازی وب سایت استاتیک در صورت نداشتن دانش کافی، نیاز به صرف هزینه‌های بیشتری نسبت به وب سایت‌های استاتیک دارید اما بر خلاف آن و به دلیل راحتی در اعمال تغییرات دیگر نیازبه صرف هزینه‌های سرسام آور پشتیبانی نیست.

طراحی سایت استاتیک

استاتیک و داینامیک سایت‌های استاتیک با زبان نشانه‌گذاری HTML و CSS ساخته می‌شوند، اگر ما هزار صفحه سایت بخواهیم نمایش بدیم باید 1000 صفحه HTML بسازیم، حالا فرض کنید در این هزار صفحه یک منوی مشترک بسازیم. پس باید تک‌تک کدهای HTML این هزار صفحه را ویرایش کنیم، که مثلا یک قسمت تماس با ما را به  منو اضافه کنیم، خب تصور این کد‌نویسی برای انجام این تغییر دشوار است چه برسه به انجامش. اینجاست که طراحی سایت داینامیک به کمک ما می‌آید.

قبل از این‌که بریم سراغ معرفی داینامیک لازم دیدم به صورت مختصر در مورد HTML و CSS توضیح بدم، اگر شما یک صفحه وب را یک ساختمان در نظر‌ بگیرید، اسکلت آن ساختمان HTML است و ظریف‌کاری با CSS انجام می‌شود. برای یادگیری این دو زبان مهم پیشنهاد می کنم به دوره صفر تا صد طراحی سایت در میهن وردپرس مراجعه کنید.

طراحی سایت داینامیک

استاتیک و داینامیک خب بریم سراغ دینامیک. در مورد استاتیک گفتیم یک تغییر جزئی مثلا افزودن تماس‌با‌ما باید در تک‌تک صفحات تغییر ایجاد کرد، طراحی داینامیک برای این مشکل را‌ه حلی دارد که به این صورت، سایت دینامیک به وسیله سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس و پنل مدیریت آن، تنها با یک کلیک هر تغییری را که می‌خواهید در سایت‌تان انجام دهید.

 در واقع کار داینامیک به این صورته که از یک متغیر استفاده می‌کند، مثلا همان افزودن تماس با ما در منو که در بالا گفتیم بررسی می‌کنیم، دینامیک منو را در یک متغیر قرار می‌دهد، پس تغییر با این‌کار بسیار آسان‌‌تر می‌شود.

خب در‌مورد زبان‌های استفاده شده در استاتیک توضیح دادیم و متوجه شدید که چه‌قدر تغییر در آن‌ها دشوار بود. حال بیایید در مورد زبان‌های پرکاربرد طراحی سایت داینامیک توضیح دهیم.

زبان‌های طراحی سایت داینامیک زیادی وجود دارند، مثل ASP ،PHP و… که بحث مورد‎نظر ما که با سیستم مدیریت محتوا وردپرس کار می‌کنیم PHP است. که زبان پایه وردپرس می‌باشد، با PHP می‌توان سیستم‌های مدیریت محتوا را از پایه طراحی کرد

استاتیک و داینامیک یا از یک CMS آماده مثل وردپرس استفاده کرد و فقط توابع آماده php که از قبل برای وردپرس طراحی شده استفاده کنیم. PHP در واقع یک زبان سمت سرور است که با استفاده از توابع، متغیرها و ارتباط با پایگاه‌داده، با استفاده از آن می‌توان سایت استاتیک خود را تبدیل به داینامیک کرد.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping