تصویر برند چیست؟
20 مهر 1401 1401-07-28 12:03تصویر برند چیست؟
تصویر برند (Brand Image) نقش اصلی را در تعیین اینکه کدام برندها میتوانند بهتر عمل کنند و در بازارهای مربوط به خود موفق شوند، ایفا میکند. این مقاله علاوه بر بررسی ساخت، بهبود و سنجش تصویر برند برای دستیابی به موقعیت بهتر در بازار، تصویر برند را تعریف کرده و اهمیت آن را مشخص میکند.
در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید تا شما را بیشتر در این زمینه راهنمایی کنیم.
تصویر برند چیست؟
دو فرد برجسته در زمینه برندینگ، دیوید آکر و کوین کلر، دو تعریف از تصویر برند ارائه کردهاند:
“مجموعهای از ارتباطات مربوط به مواردی مانند ویژگیهای محصول، مزایا یا قیمت، که به شیوههای معنیداری سازماندهی شدهاند.” (آکر، ۱۹۹۳)
“درک در مورد یک برند به عنوان ارتباطات در ذهن مصرفکنندگان منعکس میشود” (کلر، ۱۹۹۳)
کلر معتقد است که ارتباطات به این شکل ایجاد میشوند:
به طور مستقیم برندها را تجربه کرده و اطلاعات مربوط به آنها را دریافت میکنیم.
بر اساس دانش قبلی از برند (به عنوان مثال، کشور مبدا) به طور غیرمستقیم استنباط میکنیم.
فرض کنید ویژگیها و مزایای برند مشتریان را راضی میکند. در این صورت، نگرش مطلوب کلی نسبت به برند وجود خواهد داشت و میتوان گفت که برند دارای تصویر مثبت است.
به بیان ساده، تصویر برند شامل احساسات مصرفکنندگان در مورد برند و نحوه درک آن است. توجه به این نکته ضروری میباشد که حتی کسانی که به محصولات یا خدمات شما نیازی ندارند یا از آنها استفاده نمیکنند، میتوانند ارتباطاتی ایجاد کرده و تصویری از شما به همان شکل انعکاس دهند؛ بنابراین تصویر برند در همه جا ضروری است.

تصویر برند چگونه شکل میگیرد؟
تصویر برند چه براساس واقعیتها باشد و چه براساس برداشت ذهنی و تخیلات، در ذهن مخاطبان برند شکل گرفته است. تصویر برند در طول زمان بر اساس کمپینهای تبلیغاتی و عرضهی محصولات و نوآوریها در ذهن مشتریان شکل میگیرد و از ثبات نسبی برخوردار است و با تجربهای که مشتریان از خرید و استفاده از محصولات برند به دست میآورند، تثبیت میشود. تصویر برند با گذر زمان به دست میآید و به راحتی عوض نمیشود. به بیان دیگر، تصویر برند نخستین کلماتی است که با شنیدن نام برند به ذهن شما خطور میکند.
پس بیجهت نیست که تصویر برند میتواند تعیین کننده جایگاه محصولات شما در بازار باشد!
هر مشتری بعد از خریدی که از برند شما انجام میدهد، بر اساس تجربه خریدی که داشته و بر اساس کیفیت و ویژگیهایی که محصول شما داشته، یک تصویر از برند شما در ذهن خود ثبت میکند. این تصویر میتواند ناشی از قیمت محصول، کیفیت آن، طراحی و نوآوری و یا حتی برنامهریزی تبلیغاتی شرکت باشد.
ایجاد تصویر برند با تبلیغات قوی امکان پذیر است و به خاطر همین دلیل، شرکتها محصولات خود را توسط شخصیتهای معروف مختلف تبلیغ میکنند تا تصویر برند خود را ارتقاء دهند.
نمونههایی از تصویر برند
از آنجایی که تصویر برند نقش بسیار موثری در تعیین جایگاه برند و محصولات آن در بازار ایفا میکند و به راحتی قابل تغییر نیست، هر برندی سعی میکند تصویری از خود ایجاد کند که شرکت و محصولاتش را به جلو ببرد و برای این کار، گاه پول زیادی خرج میکند و ایدههای خلاقانه زیادی را اجرا میکند.
به عنوان مثال، Colgate یک برند است که در هر خانواده ایرانی شناخته شده است. این برند توانسته تصویری ایجاد کند که اعتماد را تعریف کند. مصرف کننده متقاعد شده است که استفاده از خمیردندان Colgate نتایج رضایت بخشی را به همراه خواهد داشت.
ذهنیت مشتریان بر این است که استفاده از خمیردندان کلگیت از دندانهای آنها مراقبت میکند و باعث سلامت و مراقبت بهتر از دهان و دندان میشود. بنابراین، هنگامی که در بازار است، مصرف کننده بیشتر Colgate را خریداری میکند تا برندهای دیگر را؛ چرا که برند Colgate در ذهن مشتری مترادف با واژه «اعتماد» و «سلامت» بوده است. به طور مشابه، اگر تصویر برند دیگری در ذهن مصرف کننده حک شده باشد، او آن محصول خاص را خریداری خواهد کرد.
یا برند اپل را در نظر بگیرید. قیمتهای نجومی و چند ده میلیون تومانی گوشیهای iPhone برند اپل باعث نمیشود تا مصرف کننده ایرانی (که هیچ دسترسی به نمایندگیها و خدمات پس از فروش این کمپانی ندارد) از خرید مدلهای جدید منصرف شود!
این غول فناوری سیلیکون ولی (Silicon Valley) را با این شعار میشناسیم: “متفاوت فکر کن!” که بنیانگذار فقید آن یعنی استیو جابز با پیرهن یقه اسکی مشکی و شلوار جین در هر مراسم رونمایی از محصولات جدید، مستقیم به دوربین نگاه میکرد و مردم سراسر دنیا را خطاب قرار میداد!
«تفاوت» اصلیترین شاخصه این برند است؛ تفاوت در طراحی، در سیستم عامل و در نحوه تعامل کاربر محصولات برند اپل را به یک محصول متمایز و خاص در ذهن مشتری تبدیل کرده است. دیگر ویژگیهای این برند لوکس بودن، کیفیت بالا و نوآوری است.
اهمیت تصویر برند
(Image Brand) این نکته را به ما بیان میکند که تصویر ذهنی برند از وفاداری مشتریان نسبت به خدمات یا محصولاتی که ارائه میکنید و ذهنیتی که برای او رقم زدهاید؛ به دست میآید. به عنوان مثال موفقیت برندهایی همچون: سامسونگ، اپل، ال جی، بوش و … در بازار گواه حرف این مفهوم است. این تصویر به نوعی جایگاه شما را در بازار مشخص میکند.
شما برای فروش محصولات خود یا ارائه خدمات خود در بازار احتمالا یک هدف، مشخص کردهاید و میخواهید مشتریان بیشتری را سمت خود جذب کنید. باید بدانید که بازار بر اساس تصویر ذهنی برند شما تصمیم گیری خواهد کرد؛ یعنی بدون داشتن یک Image Brand خوب در بین مشتریان، جایی برای رقابت در بازار نخواهید داشت.
بهترین نوع تبلیغ: تصویر ذهنی برند
یک جمله معروف می گوید: ” یک محصول خوب، هیچوقت احتیاجی به فروشنده ندارد”. اگر محصولی که شما به مشتریان میفروشید یا خدماتی که به مشتریان عرضه می کنید؛ به اندازه کافی خوب نیست که در ذهن مشتری ثبت بشوند، تمامی تلاش ها و زحمات شما بی نتیجه خواهد بود. در نقطه مقابل، اگر مشتریان شما از محصول یا خدمات شما راضی باشند؛
این کار منجر به ایجاد یک تصویر ذهنی خوب در آنها میشود. اگر بخواهیم ساده تر بگوییم بهترین راه برای اینکه مشتریان خودتان را حفظ کنید و بتوانید وفاداری آنها را نسبت به برند خودتان افزایش بدهید؛ ثبت یک تصویر برند خوب در ذهن آنها است.
اگر مشتریان برند شما به واسطه کیفیت و پشتیبانی خوبی که داشتید به سمت برند شما جذب شده اند، باید همیشه خدمات یا محصول با کیفیت و خوبی را به آنها ارائه دهید تا تصویر برندتان خدشه دار نشود؛ چون اگر خدشه دار شود به برند کسب و کار لطمه میخورد و تمامی مشتریان خودتان را از دست میدهید.
علاوه بر این اگر مشتریان از برند شما ذهنیت خوبی داشته باشند، ناخودآگاه در جذب مشتری برای شما میتوانند کمک شایانی داشته باشند. به عنوان مثال: شما در حوزه کیف و کفش فعالیت می کنید و مشتری از شما کیفی را خریداری کرده است و از آن راضی بوده است. سپس به دوست یا همکار خودش میگوید، کیفی را خریداری کرده ام و تا الان کیفیت خودش را از دست نداده است. در واقع دارد برداشت ذهنی خودش را از کیفیت محصول و همینطور تصویر ذهنی برند شما به دیگران منتقل میکند.
لوگو بنز یک تصویر برند موفق است
از ماندگارترین تصاویر ذهنی برند، تصویر ذهنی برند مرسدس بنز است.
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که یک تصویر برند به راحتی در ذهن مشتری عوض نمیشود. اگر شما تصویر نامناسبی از برند خودتان در ذهن مشتریان ثبت کنید؛ به راحتی نمیتوانید تصویر ذهنی برند ساخته شده در ذهن مشتری را اصلاح کنید. اگر قصد دارید برند خودتان را به بازار معرفی کنید حتما به تصویر برند کسب و کار خودتان توجه کافی داشته باشید.
ایجاد یک تصویر برند
تصویر برند شما احساسی است که در مخاطبتان نسبت به هویت برند خود از نظر تبلیغات و بازاریابی محصولات و خدمات کسب و کار خود ایجاد کردهاید.
حال یاد میگیریم که قبل از اینکه یک تصویر تجاری ایجاد کنیم چه نکاتی را باید رعایت کنیم.
هر کاری که انجام میدهید اعم از: تامین نیازهای مشتری، علایق، خواستهها و انتظارات ایشان باید توسط خود مشتری شما به دست بیاید. سعی کنید همواره این دو مبنا را در هنگام شناخت مشتریان خودتان پوشش دهید:
جزئیات شخصی: جزئیات شخصی مانند: سن، جنسیت، تحصیلات و سطح درآمد میتواند تاثیر زیادی در خرید آنها از شما داشته باشد.
رفتار: نحوه رفتار مشتریانتان در هنگام خرید؛ مثل رفتار آنها در هنگام جستجوی آن کالا یا خدماتی که دنبال آن هستند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل