تروجان چیست؟
1 شهریور 1401 1401-07-28 11:52تروجان چیست؟
تروجان در این مقاله از تدریس24 سعی داریم اطلاعاتی در مورد تروجان به شما عزیزان ارائه دهیم. در ابتدای مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد که تروجان چیست؟ سپس مطالبی در مورد نحوه ی حذف تروجان در اختیار شما قرار خواهیم داد. بنابراین شما پس از خواندن این مطالب در مورد نحوه ی پاکسازی تروجان اطلاعاتی به دست خواهید آورد.
بدافزار یا malware نوعی برنامه ی کامپیوتری هستند. این برنامه ها از آنجایی که برای کاربران ایجاد مزاحمت می کنند و دردسرساز هستند و در نهایت با به جای گذاشتن خساراتی همراه اند به آنها بدافزار می گویند. در مجامع قانونی بدافزار را با نام آلودگی رایانه ای می شناسند. بدافزار ها برای هدف خاصی طراحی می شوند، گاهی هدف از طراحی یک بدافزار می تواند حمله به سخت افزار یک رایانه باشد.
بدافزار ها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها می توان به مواردی هم چون ویروس ها، جاسوس افزار ها، کرم ها، اسب تروا و … اشاره کرد. که ما در این مقاله قصد داریم در مورد اسب تروا صحبت کنیم.
تروجان چیست؟
همانطور که پیشتر گفته شد تروجان یک برنامه ی کامپیوتری تهاجمی یا همان بدافزار می باشد. این نوع بدافزار به شکل های مختلف و فریب کاربر وارد کامپیوتر کاربران می شود و به قسمت هایی از کامپیوتر کاربر که برای آن برنامه ریزی شده است حمله می کند.
نام این بدافزار از اسب تروا گرفته شده است. در قسمتی از تاریخ آمده است که یونانیان برای غلبه بر تروا دست به طراحی نقشه ای زیرکانه شدند و بدین وسیله تروا را فریب دادند. آنان یک اسب بزرگ چوبی ساخته و پس از پیروزی تروا آن را به ایشان هدیه دادند. سربازان یونانی که در این اسب مخفی شده بودند، به محض این که اسب را به داخل قصر تروا بردند از اسب بیرون آمدند و یونانیان پیروز گشته و شهر سقوط کرد.
طرز چگونگی نفوذ این بدافزار به درون کامپیوتر های کاربران نیز به همین شکل می باشد. این بدافزار با موجه نشان دادن خود و تظاهر به سالم و قانونی بودن، کاربران را فریب داده و به هدف خود می رسند. از ویژگی های این بدافزار این است که از چشم کاربر مخفی می ماند و به کار خود در سیستم افراد ادامه می دهد به طوری که کاربر برای پیدا کردن آن با مشکلاتی مواجه می شود.
تروجان نوعی برنامه ی جاسوسی می باشد که هکرها آنها را با اهداف خاصی طراحی کرده و به سوی کامپیوترهای کاربران هدف ارسال می کنند. البته ناگفته نماند که این ویروس قابلیت تکثیر و انتشار ندارد و از این نظر با ویروس ها متفاوت هستند.
کاری که تروجان می کند این است که تمامی اطلاعات کاربران را اعم از فایل ها و از اطلاعات ذخیره شده در کامپیوتر کاربران و حتی پسوردها را هم برداشت می کند. به همین دلیل است که به اسب تروا بدافزار جاسوسی گفته می شود.
تروجان می تواند با دسترسی به سیستم کاربران به صورت یک نرم افزار و برنامه ی قانونی و مجاز علاوه بر دسترسی به پرونده ها و فایل های کاربران، آنها را بخواند و حتی به سیستم های دیگر ارسال کند.
پس از اینکه این برنامه تهاجمی توانست با فریب کاربر وارد سیستم کامپیوتری وی شود یک Back Door به روی هکر و نفوذگر ایجاد می شود که از طریق آن می تواند به اطلاعات کاربر دسترسی داشته باشد. در مورد پاکسازی تروجان در ادامه مفصل صحبت خواهیم کرد فقط همین اندازه بگوییم که برای در امان ماندن سیستم کامپیوتری از این برنامه تهاجمی باید سیستم خود را مرتب چک کنید.

بدافزار تروجان چگونه کار میکند؟
همانطور که گفته شد، تروجان یک برنامه بدافزار نصبی است و زمانی که کاربر یک برنامه آلوده را به اشتباه دانلود و نصب میکند، سیستم دچار مشکل میشود. البته این بدافزار مانند دیگر ویروسهای رایانهای قابلیت تکثیر ندارد و همانند یک فایل با فرمتهای مختلفی چون exe و apk روی سیستم شما نصب میشود. توجه داشته باشید که بسیاری از هکرها از طریق ایمیل و پیوستهای مختلف شما را فریب میدهند تا بدافزار تروجان را روی رایانه خود نصب کنید.
در حقیقت توسعهدهندگان این بدافزار پیوست موردنظر را از طریق روشهای اسپم برای شما ارسال میکنند و زمانی که شما پیوست را باز کنید این بدافزار روی سیستم شما نصب میشود و هر زمان که رایانه شما روشن باشد، تروجان نیز شروع به کار میکند.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که یک سیستم آلوده به ویروس Trojan، میتواند سایر دستگاهها را نیز آلوده کند؛ زیرا با ورود این بدافزار به سیستم شما، هکرها امکان کنترل دستگاه شما از راه دور را دارند و شبکهای را تحت نام بات نت (botnet) تشکیل میدهند و از طریق این شبکه سایر سیستمها را نیز آلوده میکنند.
همچنین برخی از تروجانها هستند که پس از نصب شدن روی سیستم شما، بدافزارهای دیگری را نیز روی رایانه نصب میکنند و پس از اینکه بدافزارهای دیگر نصب شدند، هکرها تنظیمات امنیتی را دور میزنند. البته این در حالی است که هدف برخی از هکرها برای استفاده از ویروس Trojan، تنها از کار انداختن آنتیویروسها و رسیدن به اهداف دیگر است.
انواع تروجان چیست ؟
بدافزار تروجان انواع مختلفی دارد و هر یک از آنها اثرات مخربی را روی سیستم شما خواهند داشت. از همین رو در ادامه با انواع این بدافزار و اثراتی که هر یک دارند آشنا خواهیم شد.
- تروجان Backdoor: اگر سیستم شما به این بدافزار آلوده شود، هکر امکان انجام کارهایی چون ارسال، دریافت، نمایش اطلاعات، راهاندازی دوباره سیستم در زمان دلخواه و حذف فایلها را خواهد داشت. همچنین امکان انجام جرائم سایبری با این نوع از تروجان وجود دارد.
- تروجان Banker: تروجان بانکدار همانطور که از اسمش مشخص است، باعث سرقت اطلاعات آنلاین حسابهای بانکی شما میشود و هکر میتواند از طریق کارتهای بانکی شما کلاهبرداریهای مختلفی را انجام دهد.
- تروجان Dropper: هکرها برای آنکه شما متوجه نصب بدافزارها روی سیستم خود نشوید، از این نوع تروجان استفاده میکنند، زیرا اکثر آنتیویروسها نمیتوانند تمام اجزای این مدل از ویروس را اسکن کنند.
- تروجان FTP: زمانی که سیستم شما به این نوع از تروجان آلوده شود، پورت ارسال اطلاعات شما توسط هکرها باز خواهد شد و مهاجمان میتوانند از طریق این پورت به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.
- تروجان IM: با آلوده شدن سیستم به این نوع از ویروس، هکر میتواند به بخش پیامرسان دسترسی پیدا کند. بنابراین اگر در پیامکهای شما اطلاعاتی نظیر نام کاربری و رمزعبور وجود داشته باشد، هکر در ابتدا به آنها و سپس به دیگر حسابهای کاربری شما دسترسی پیدا خواهد کرد.
- تروجان Downloader : Downloader Trojan میتواند برنامههای مخربی که در سیستم کامپیوتر شما وجود دارد را پیدا کند و ارتقاء دهد. از طرفی با حضور این ویروس در سیستم، شرایط دسترسی به اطلاعات نیز فراهم میشود و هکرها هر اطلاعاتی که بخواهند به دست میآورند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل