تاپیک کلاستریا مدل خوشه ای محتوا چیست؟
18 تیر 1401 1401-07-28 11:31تاپیک کلاستریا مدل خوشه ای محتوا چیست؟
تاپیک کلاستریا مدل خوشه ای محتوا چیست؟
تاپیک کلاستر نیاز کاربران روز به روز در حال تغییر است. از این رو تولید محتوا و قوانین و الگوریتمهای مربوط به آن نیز باید تغییر کند. هنگامی که اطلاعات با سرعت بسیار بالا در حال انتشار هستند، تنها ناشرینی در این دنیا باقی خواهند ماند که بتوانند خود را متناسب با سلیقه کاربر تغییر دهند.
اگر شما در حرفه تولید محتوا در حال فعالیت هستید، باید یک خبر خوب را به شما بدهم، شما حرفهای را انتخاب کردید که مدام نیاز به افزایش و ارتقاع دانش و آگاهی شما دارد.از این رو امروز ما در وبسایت تدریس24 به سراغ معرفی محتوای خوشه ای یا پیلار کلاستر که در فارسی ترجمه های مختلفی نظیر تاپیک کلاستر ، تاپیک کانتنت و… دارد رفتهایم. پس تا انتهای این مقاله از تدریس24 با ما همراه باشید.
تاپیک کلاستر چیست؟
تاپیک کلاستر فرض کنید کسبوکار شما در دو حوزه طراحی سایت و بهینه سازی وبسایت فعالیت میکند. برای دستیابی به نتایج بهتر و ارتقای سئو وبسایت خود، اقدام به انتشار مطالب مختلفی درباره این دو موضوع در وبسایت خود کرده اید.
پس از مدتی با انبوهی از مطالب مختلف مواجه خواهید شد که بخشهای مختلفی را پوشش میدهند؛ با گذشت زمان شما با یک صفحه وبلاگ شلوغ و بهم ریخته مواجه خواهید شد. در این بین ممکن است برخی از مقالات شما تکراری باشد و در چندین مقاله مختلف، موضوع یکسانی را بررسی کرده باشید.
این روش تولید محتوا، نه تنها بسیار وقتگیر است بلکه در نهایت نیز هم کاربر را سردرگم میکند و هم موتورهای جستوجو هنگام ایندکس کردن صفحات مختلف، به رابطه میان آنها پی نخواهند برد.
از طرف دیگر از آنجایی که امروزه افراد کمتر بر اساس کلمات کلیدی دقیق جستوجو میکنند، مقالات شما شانس زیادی برای دیده شدن در جایگاههای بالای serp گوگل ندارند. پس چارهی کار چیست؟
وبسایت Hubspot در سال ۲۰۱۵ مدلی را برای تولید محتوا معرفی کرد که هم موتورهای جستوجو را نسبت به مفهموم محتوای تولیدی آگاه میکند و هم کاربران را برای رسیدن به نتیجه مورد نظر راهنمایی میکند.
بر اساس این مدل، به جای انتشار درهم ریخته محتواهای مختلف، ابتدا دسته بندی کلی برای محتوایی که قرار است روی وبسایت شما قرار گیرد انجام میدهید و سپس بر اساس آن دسته بندیها، اقدام به تولید و انتشار محتوا میکنید.
در مدل تاپیک کلاستر، ابتدا باید موضوع کلی محتواهای تولید خود را انتخاب کنید. این موضوع بهتر است موضوعاتی باشند که زمینه اصلی فعالیت وبسایت شما را تشکیل میدهند و دوست دارید وبسایت شما روی آن کلمات بالا بیاید. سپس باید کلمات کلیدیای مربوط به هر موضوع را انتخاب کنید و در زیرمجموعه موضوع مورد نظر قرار دهید.
با استفاده از این مدل، محتوایی که روی وبسایت شما قرار میگیرد، دسته بندی مشخصی دارد و از بهم ریختگی و شلوغی وبسایت جلوگیری میکند. کاربران نیز هنگام مواجهه با این مدل، سردرگم نمیشوند و به موضوعات مرتبط، دسترسی خواهند داشت؛ از طرف دیگر موتورهای جستوجو نیز هنگام ایندکس کردن صفحات، متوجه ارتباط میان محتواها میشوند.

محتوای پیلار چند کلمه باشد؟
تاپیک کلاستر همیشه در تمامی دوره های آموزشی با چنین سوالاتی روبرو میشوم (سوالاتی که نیاز به جواب عددی ثابت دارند) و همیشه هم میگویم که در سئو عدد ثابتی وجود ندارد. اینکه محتوای پیلار شما چند کلمه باشد، قطعا به کلمه کلیدی و موضوع برمیگردد. مثلا اگر قرار باشد یک پیلار با موضوع “سئو” تهیه کنید، خب احتمالا یک محتوای 1 تا نهایتا 1500 کلمه به دردتان میخورد.
اما اگر کلمه کلیدی پیلار کلمه “کسب و کار اینترنتی” باشد، احتمالا باید محتوایی در حدود 2 تا 4 هزار کلمه بنویسید. چرا؟ چون موضوع سئو را میتوانید با یک مقاله کوتاه به مخاطب آموزش بدهید و کسب و کار اینترنتی را با یک مقاله نسبتا طولانی. به طور کلی پیلارها محتواهایی بین 1 تا 5 هزار کلمه هستند.
نحوه لینک سازی در محتوای تاپیک کلاستر به چه صورت است؟
در اغلب مواقع زمانی که در دوره ها صحبت از محتوای تاپیک کلاستر میکنم، خیلی از مخاطبان در مورد این سوال میکنند که چطور باید بین این محتواها لینک سازی داخلی انجام بدهیم؟
ببینید، به طور کلی روال اصلی به این شکل است که محتوای پیلار و اصلی به محتواهای کلاستر و جزئی لینک داخلی و بدهد و در ادامه محتواهای کلاستر هم به محتوای اصلی لینک داخلی بدهند. اما در واقع این به معنی وجود محدودیت نیست.
یعنی شما میتوانید حتی بین کلاسترها هم لینک سازی داخلی کرده و به آنها لینک بدهید. علاوه بر این حتی میتوانید از محتوای پیلار یا کلاستر خودتان به دیگر محتواها و صفحات و محصولات سایت خودتان هم لینک داخلی بدهید. پس خودتان را به اینها محدود نکنید.
آیا استفاده از مدل تاپیک کلاستر در تولید محتوا، روی سئو سایت تاثیرگذار است؟
تاپیک کلاستر استفاده از مدل تولید محتوای خوشهای، علاوه بر اینکه یک نظم کلی به محتواهای قرار گرفته روی وبسایت میدهد و مانع از تولید محتوای تکراری میشود، روی سئو سایت نیز تاثیرگذار است.
هنگامی که شما اقدام به تولید محتوا به روش تاپیک کلاستر میکنید، ارتباطی دقیق بین محتواهای مختلف وبسایت خود ایجاد میکنید. این ارتباط علاوه بر اینکه به کاربران کمک میکند تا به محتوای مشابه و مرتبط با موضوع مورد نظر خود برسند، به موتورهای جستوجو نیز کمک میکند تا درک دقیقی از محتوا داشته باشند.
موتورهای جستوجو هنگام ایندکس کردن صفحات مختلف، با مشاهده لینکهای مختلف به صفحه پیلار کانتنت، متوجه میشوند که این صفحه مربوط به یک محتوای کلی است و آن صفحه را به عنوان صفحه مرجع میشناسند.
هنگامی که اعتبار یکی از صفحات خوشه بالا برود، به دنبال آن اعتبار صفحهی حاوی محتوای پیلار کانتنت نیز بالا میرود و هرچه تعداد خوشههای متصل به موضوع اصلی بیشتر باشد، رتبه و اعتبار صفحه پیلار کانتنت بیشتر میشود.
تاپیک کلاستر این به این معنی است که هنگامی که از استراتژی تاپیک کلاستر برای تولید محتوا استفاده میکنیم، بالا رفتن رتبهی یکی از صفحات میتواند منجر به بالا رفتن اعتبار تمامی صفحات موضوع مورد نظر شود و همین امر باعث بهبود سئو سایت میشود.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 3, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 7, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9 قبل
-
Active ماه 11, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 4 قبل