بازار هدف چیست؟

بازار هدف
بازاریابی مقالات

بازار هدف چیست؟

بازار هدف تصور کنید که می‌خواهید یک مهمانی برگزار کنید و تمام همکارانتان را هم دعوت کرده‌اید. در این داستان، شما خودتان گیاهخوار هستید، اما هیچکدام از همکارانتان مثل شما نیستند. مسلماً دوست دارید در این مهمانی به همه خوش بگذرد، پس غذایی را درست می‌کنید که باب میل مهمان‌تان باشد!

می‌بینید؟ حتی در ساده‌ترین اتفاق‌های زندگی هم بر اساس شناختی که از مخاطب خود داریم، تصمیم‌گیری می‌کنیم.

دلیلش هم ساده است: اینطوری راحت‌تر و سریع‌تر به هدف‌مان می‌رسیم.

هدف شما از گرفتن این مهمانی هرچه که بود، مطمئنم به آن رسیدید، چون فردا در شرکت همه داشتند راجع به مهمانی شما صحبت می‌کردند.

حالا فکر کنید که اگر در کسب‌وکار خود، بازار هدف نداشته باشید چه فاجعه‌ای اتفاق می‌افتد! در ادامه مقاله از تدریس24 همه چیز را درباره شناخت بازار هدف، شناخت مخاطب در کسب‌وکار و نحوه انتخاب بازار هدف صحبت خواهیم کرد.

بازار هدف چیست؟

 

بازار هدف یا تارگت مارکت، مجموعه‌ای از افراد هستند که یک کسب‌وکار می‌خواهد محصولات یا خدمات خود را به آن‌ها بفروشد. این افراد یک سری نیازها و علایق مشترک دارند که آن کسب‌وکار می‌تواند به راحتی به آن‌ها را جواب دهد.

مثلاً کسی که می‌خواهد یک فروشگاه آنلاین لوازم آرایشی بزند، بازار هدفش خانم‌ها هستند. کسی که می‌خواهد دوربین عکاسی بفروشد، به سراغ عکاسان می‌رود. کسی هم که تصمیم دارد در دوران کرونا، ماسک تولید کند، می‌تواند تمام افراد جامعه را هدف قرار دهد. (دقت کنید که درباره این مثال آخر، دو مورد وجود دارد. یکی این که همیشه میزان تقاضا به این شکل باقی‌نمی‌ماند، دوم این که رقابت در این بازار بسیار زیاد است.)بازار هدف – انتخاب بازار هدف – شناخت بازار هدف

شناخت بازار هدف، اولین قدمی است که در تعیین «بیزنس پلن» یک کسب‌وکار باید برداشته شود، افرادی که در این بازار مورد هدف قرار می‌گیرند، پایه و اساس «استراتژی بازاریابی» را تشکیل می‌دهند.

ساده بگوییم، بدون شناخت بازار هدف، کسب‌وکارتان در همان نقطه شروع، کله پا می‌شود. اما چرا شناسایی تارگت مارکت انقدر مهم است؟

بازار هدف

 

 

چرا باید بازار هدف خود را بشناسیم؟

 

یکی از اساسی‌ترین دلایل موفقیت کسب‌وکار شما همین شناسایی بازار هدف است. شناخت مخاطب به شما کمک می‌کند تا روی تمام ابعاد بیزنس خود تمرکز کنید. برای مثال:

محصول یا خدماتی که ارائه می‌کنید، مخصوص یک گروه خاص می‌شود و فقط برای او کاربرد دارد. برای مثال، کسی که لوازم سفر و کمپینگ تولید می‌کند، محصولاتش مخصوص کسانی است که اهل طبیعت‌گردی هستند.

کمپین‌های تبلیغاتی‌ای که برگزار می‌کنید، برای مخاطب هدفتان طراحی می‌شوند. یعنی به زبان خودش با او صحبت می‌کنید. دوباره به مثال قبلی برمی‌گردیم، فرض کنید کسی که لوازم سفر تولید می‌کند، به مشتریانش پیامک می‌زند که:

« این آخر هفته، جنگل‌های هیرکانی منتظر تو هستند. بهترین لوازم سفر را از ما بخر.»

همانطور که می‌بینید، لحن و موضوع این پیام طوری نوشته شده که برای مخاطبش جذاب باشد.

شناسایی بازار هدف، باعث می‌شود تا پول تبلیغاتتان را جایی خرج کنید که می‌دانید مخاطب‌تان آنجا حضور دارد. مثلاً نمی‌شود که در یک گروه طبیعت‌گردی، تبلیغ ظروف یکبارمصرف کرد! این افراد مشتری شما نیستد.

بین رقبای خود هم جایگاه بهتری به دست می‌آورید؛ یعنی مثلاً به جای رقابت با یک کمپانی بزرگ، با کمپانی‌های کوچک‌تر رقابت می‌کنید که تارگت مارکت‌شان شبیه شماست. یعنی به جای آنکه انواع و اقسام لوازم سفر را بفروشید، روی وسایل کمپینگ تمرکز می‌کنید و به جای رقابت با غول‌های این صنعت، با کسب‌وکارهای کوچک‌تری وارد رقابت می‌شوید.

 

درک بازارهای هدف

 

بخشی از موفقیت در فروش یک کالا یا خدمات این است که بدانید برای چه کسانی جذابیت دارد و در نهایت چه کسی آن را خریداری می‌کند. به همین دلیل مشاغل وقت و هزینه زیادی را صرف تعریف و نظارت بر بازار هدف خود می‌کنند. این بدان دلیل است که همه محصولات و خدمات برای هر مصرف کننده‌ای در نظر گرفته نشده است. بازارهای هدف به طور کلی بر اساس سن، مکان، درآمد و سبک زندگی طبقه بندی می‌شوند. تعریف یک بازار هدف خاص به یک شرکت اجازه می‌دهد تا فاکتورهای خاص بازار را در اختیار داشته باشد تا از طریق فروش و بازاریابی به مشتریان دسترسی پیدا کند و با آن‌ها ارتباط برقرار کند.

آزمایش بازار هدف اغلب قبل از عرضه کالایی اتفاق می‌افتد. در مرحله آزمایش، یک شرکت ممکن است از عرضه محدود محصولات و گروه‌های متمرکز استفاده کند و این به مدیران محصول اجازه می‌دهد تا درک کنند که کدامیک از ویژگی‌های یک محصول نقطه قوت آن به شمار می‌رود. پس از عرضه یک کالا، شرکت می‌تواند از طریق رهگیری فروش، نظرسنجی از مشتری و فعالیت‌های مختلف دیگر، به نظارت بر جمعیت بازار هدف خود ادامه دهد که این امر به شرکت امکان می‌دهد تا خواست و نیاز مشتریان خود را درک کند.

فرآیند تعیین بازار هدف برای هر کسب و کاری مهم است زیرا به معنای تفاوت بین فروش محصول یا خدمات و یا به حاشیه رانده شدن است در حالی که رقبا در حال افزایش درآمد خود هستند. ندانستن هدف می‌تواند یک اشتباه بزرگ برای یک کسب و کار باشد. تلاش برای جذب مشتری‌های جدید بدون اینکه بدانید چه کسی را هدف تلاش‌های تبلیغاتی خود قرار داده‌اید، می‌تواند هزینه و زمان زیادی برای یک کسب و کار داشته باشد.

 

بازارهای هدف چه سودی دارند؟

 

از بازارهای هدف برای درک بهتر مصرف کننده فعلی و بالقوه محصولات یا خدمات شرکت‌ها استفاده می‌شود. شناسایی بازار هدف می‌تواند بر قیمت، تبلیغ و توزیع محصول تاثیر بگذارد. به عنوان مثال گروه‌های هدف ممکن است.

 زمانی مفید باشند که شرکتی به دنبال گسترش فعالیت‌های خود در سطح بین المللی باشد. در همین حال یک شرکت ممکن است برای جلب نظر افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، در محصول خود تغییری ایجاد کند مثلا بسته بندی آن محصول را به شکلی متفاوت انجام دهد.

 

چگونه از بازار هدف استفاده کنیم؟

 

اکنون که می‌دانید چطور باید بازار هدف و پرسونای مخطب برندتان را مشخص کنید، احتمالا می‌خواهید بدانید چطور می‌توانید از بازار هدف برای اجرای استراتژی بازاریابی‌ بر اساس همین اطلاعات بهره‌مند شوید. در ادامه چند مثال و کانال‌های مختلف برای توسعه و بهبود استراتژی برندتان می‌آوریم.

ارتباطات بازاریابی: حالا که می‌دانید بازار هدفتان کجاست و چه افرادی در آن هستند، بهتر می‌توانید پیام بازارایابی خود را به این افراد منتقل کنید چرا که با لحن صحبت با آن‌ها آشناتر شده‌اید. زمانی‌که مخاطب خود را بشناسید، بهترین راه برای برقراری ارتباط با او را هم شناخته‌اید، می‌دانید چطور برای او محتوا تولید کنید، در شبکه‌های اجتماعی چطور پست بگذارید و چگونه از کلمات استفاده کنید تا بهتر با آن‌ها ارتباط برقرار کنید.

بازاریابی محتوایی: با شناخت هرچه بهتر مخاطبتان می‌توانید محتوای هدفمند و ارزشمندتری تولید کنید. به جای این‌که محتواهایی کلی و عمومی در وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی‌تان قرار دهید، محتوایی تولید کنید که بیشتر دغدغه مخاطب شماست و او به آن محتوا اهمیت بیشتری می‌دهد.

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو: زمانی‌که مخاطب هدفتان را پیدا کنید می‌توانید بهتر روی کلمات کلیدی حوزه مد نظر مخاطبتان کار کنید و به این شکل در موتورهای جستجو امکان دیده شدن برند شما بیشتر خواهد شد.

تبلیغات پولی: در نتیجه پیدا کردن کلمات کلیدی صحیح می‌توانید تبلیغات پولی معتبرتر و صحیح‌تری را انجام دهید و ترافیک بیشتری به سایت خود بیاورید. اگر روی کلماتی تمرکز کنید که مخاطب برای خرید، آن‌ها را جستجو می‌کند، مخاطب هدف دقیقا زمانی به شما برخورد خواهد کرد که قصد خرید دارد.

ایمیل: با انتخاب صحیح مخاطب هدف، ایمیل‌هایتان را برای افراد صحیح می‌فرستید، کسانی که به محصول شما فکر می‌کنند و قصد خرید دارند.

پست مهمان در دیگر سایت‌ها: با گذاشتن پست مهمان در دیگر بلاگ‌ها و سایت‌هایی که مخاطبانتان بیشتر در آن‌ها رفت‌وآمد دارند می‌توانید توجه آن‌ها را به برندتان جلب کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping